ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
Ρωσία: Η αστυνομία συνέλαβε τον Ναβάλνι πριν την έναρξη συλλαλητηρίου στη Μόσχα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην είσοδο της κατοικίας του, αμέσως πριν από την έναρξη ενός συλλαλητηρίου χωρίς άδεια που επρόκειτο να διεξαχθεί στο κέντρο της Μόσχας.

Ωστόσο η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανέφερε η σύζυγός του στο Twitter.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείου του Ναβάλνι διακόπηκε, δήλωσε η εκπρόσωπός του σε ένα ξεχωριστό μήνυμα στο Twitter. Η απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου από το γραφείο του Ναβάλνι διακόπηκε.

Φωτογραφία που κάνει το γύρο του Twitter φαίνεται να δείχνει τον Ναβάλνι, με γαλάζιο πουκάμισο, να είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς.

Παράλληλα, σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύλληψη του Ναβάλνι, συνελήφθη και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών την ώρα που εξέρχονταν από σταθμό του μετρό λίγο πριν από την έναρξη ενός συλλαλητηρίου χωρίς άδεια που επρόκειτο να διεξαχθεί στο κέντρο της Μόσχας και το οποίο είχε διοργανώσει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Αρκετά άτομα που μετείχαν σε πορείες στο πλαίσιο πανεθνικών κινητοποιήσεων κατά της διαφθοράς, τις οποίες οργάνωσε ο Ναβάλνι μαζί με οπαδούς του, συνελήφθησαν και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.

Μιλάμε για  στυγνή δικτατορία. Ο θρασύτατος εγκληματίας Πούτιν συλλαμβάνει, εξευτελίζει, βασανίζει, δολοφονεί ανενόχλητος όποιον δε γουστάρει. Με μαφιόζικες μεθόδους, αφού τη “βρώμικη δουλειά” μαφιόζοι δικοί του τη διεκπεραιώνουν. Η χώρα είναι εντελώς παραδομένη στη διαφθορά και στις  μυστικές αποστεολές των…μυστικών υπηρεσιών του δικτάτορα. Ο ίδιος .ως γνωστό ήτνα χρόνια τρόφιμος της γνωστής εγκληματικής, μυστικής, σταλινικής  οργάνωσης ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ.

Είναι σίγουρο,όμως,  πως δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Θα πέσει και θα οδηγηθεί στο Διεθνες ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ως τότε θα “φάει” πολλούς.

 

2.Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης -Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης -Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι

 

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά ανοιχτά της Μυτιλήνης

Η σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ. Όπως μεταδίδουν μάλιστα τα τοπικά Μέσα ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ έχουν αναφερθεί και καταρρεύσεις σπιτιών στο Πλωμάρι.

Ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής

Καθόλου καλό σημάδι αυτός ο σεισμός. Και όχι μόνο για τη χώρα μας,αλλά και για τη γείτονα Τουρκία. Ειδικά η Ιστανμπούλ  περιμένει μεγάλο σεισμό, όπως ανακοίνωσαν εδώ και λίγες εβδομάδες οι Γερμανοί. Με αφορμή αυτή την πρόγνωση είχαμε γράψει:

 

Επιστήμονες: Θέμα χρόνου μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη -Πού θα είναι το επίκεντρο (19/5/2017)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
Οι επιστήμονες θεωρούν θέμα χρόνου πότε θα πλήξει την Κωνσταντινούπολη ένας νέος μεγάλος σεισμός, πιθανού μεγέθους επτά βαθμών ή και μεγαλύτερος.
Μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι πως ο σεισμός θα προέλθει από το ανατολικό μέρος της θάλασσας του Μαρμαρά (το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας διατρέχει τη θάλασσα του Μαρμαρά και περνά ξυστά από την πόλη).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον σεισμολόγο Μάρκο Μπόνχοφ του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες GFZ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό γεωφυσικής «Geophysical Journal International», δήλωσαν ότι η εκτίμηση αυτή έχει θετικές και αρνητικές όψεις.
«Αυτά είναι τόσο καλά όσο και κακά νέα για μια πόλη άνω των 15 εκατομμυρίων κατοίκων» δήλωσε ο Μπόνχοφ. «Τα καλά νέα είναι ότι καθώς η μετάδοση του σεισμού στο ρήγμα θα γίνει προς τα ανατολικά, θα έχει κατεύθυνση μακριά από την πόλη. Τα κακά νέα είναι ότι θα υπάρξει ένα πολύ μικρό περιθώριο μόνο λίγων δευτερολέπτων για προειδοποίηση».
Το περιθώριο προειδοποίησης θεωρείται σημαντικό για να δοθεί από τις Αρχές εντολή να ανάψουν κόκκινα τα φανάρια στους δρόμους, να μπλοκαρισθούν γέφυρες και τούνελ και να τεθούν εκτός λειτουργίας ζωτικές υποδομές.
Οι εκτιμήσεις των ερευνητών βασίζονται στην ανάλυση πολυάριθμων μικροσεισμών που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν κατά μήκος της θάλασσας του Μαρμαρά. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι προς τα δυτικά της πόλης, στο δυτικό τμήμα της θάλασσας του Μαρμαρά, η τεκτονική ενέργεια εκτονώνεται κάπως, καθώς η μία τεκτονική πλάκα συγκρούεται με την άλλη και βυθίζεται από κάτω της με πολύ αργό ρυθμό. Όμως στα ανατολικά οι δύο πλάκες φαίνονται τελείως «κλειδωμένες» η μία απέναντι στην άλλη, με συνέπεια συνεχώς να συσσωρεύεται ενέργεια, η οποία κάποια στιγμή θα επιζητήσει να εκτονωθεί με ένα μεγάλο σεισμό.
Αν, παρά τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο επόμενος σεισμός τελικά προέλθει από το δυτικό τμήμα της θάλασσας του Μαρμαρά, τότε τα καλά νέα θα είναι ότι η Κωνσταντινούπολη θα έχει ένα κάπως μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο να προειδοποιηθεί. Όμως, από την άλλη, καθώς ο σεισμός θα κινηθεί προς τα ανατολικά, θα συναντήσει και θα «ταρακουνήσει» την πόλη πιο σοβαρά από ό,τι αν είχε «γεννηθεί» στην ανατολική θάλασσα του Μαρμαρά.
Πολύ σημαντικό που η σεισμολογία σήμερα φαίνεται να έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο από την εποχή για την Ελλάδα, Παναγιώτη Βαρώτσου, όταν με τον Καίσαρα Αλεξόπουλο και τον Κωνσταντίνο Νομικό ανέπτυξαν  το 1981 τη μέθοδο βραχείας διάρκειας πρόγνωσης σεισμών, γνωστή ως μέθοδο ΒΑΝ.  Ο Παναγιώτης Βαρώτσος ήταν (και είναι )  σεισμολόγος διεθνούς φήμης ,που  τάραξε τα νερά της επιστήμης του, τουλάχιστον   εκείνο τον καιρό.  Ακόμα και οι πιο άσχετοι και αδαείς στην Ελλάδα μιλούσαν τότε για τη μέθοδο ΒΑΝ και οι εμπνευστές του είχαν παντού φανατικούς  οπαδούς, αλλά και άσπονδους επικριτές.
Η πρόβλεψη του σεισμού, όπως φαίνεται και παραπάνω από τις μελέτες των Γερμανών για τον πιθανό, ως σίγουρο  σεισμό στην Ιστανμπούλ, είναι δυνατή.  Μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή το εύρος που πιθανότατα θα αποκτήσει στο μέλλον από την εξέλιξη των επιστημονικών δεδομένων, αλλά και σήμερα είμαστε σε θέση να προβλέψουμε κάποιους σεισμούς, σαν τους παραπάνω στη γείτονα Τουρκία.
Αυτό, ακριβώς, υποστήριζε  και ο Βαρώτσος. Θυμάμαι την επίθεση που είχε δεχτεί τότε, εντελώς απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη για την επιστημονική κοινότητα. Αξέχαστη την εποχή των τελευταίων μεγάλων σεισμών στην Ελλάδα η συμπεριφορά του  σεισμολόγου Βασίλη Παπαζάχου, που μονοπωλούσε την ενημέρωση  για την τότε σεισμόπληκτη Ελλάδα.   ΄Ηταν κάτι σαν τον «πάπα»  της σεισμολογίας.
Και όσο για τον Παναγιώτη Βαρώτσο, ο καθιερωμένος  τότε καθηγητής της σεισμολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαζάχος  μιλούσε με πρωτοφανή ειρωνεία και με συχνές και αήθεις επίθεσεις εναντίον του. Ακόμα και  γραφικότητα, αλλά και ανευθυνότητα χρέωνε στον νέο  επιστήμονα Βαρώτσο, που προσπαθούσε εις μάτην να περάσει τις απόψεις του, αφού και το πανεπιστημιακό κατεστημένο, αλλά και η συντριπτική  μερίδα του Τύπου είχαν απομονώσει την ομαδα ΒΑΝ και γελοιοποιούσαν τις προβλέψεις του.
Σήμερα, ο Βαρώτσος φαίνεται να δικαιώνεται απόλυτα. Ο Παπαζάχος (αν μας έχουν ενημερώσει καλά έκανε καθηγητή  σεισμολόγο στο ίδιο πανεπιστήμιο που ήταν καθηγητής  και το γιο του! «Ελλάς της φαιδράς προρτοκαλέας»), αλλά και πολλοί  σεισμολόγοι, που έλυναν και έδεναν μια εποχή, οφείλουν σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη   από το Βαρώτσο, τους άλλους της ομάδας του ΒΑΝ αλλά και  από τον κόσμο που ταλαιπώρησαν με την παραπληροφόρηση και την ψευδολογία τους.
Οι συνέπειες των φυσικών καταστροφών για τη ζωή είναι τεράστιες λέει η Ιστορία. Πολλές φορές επηρεάζουν καταλυτικά και δαμορφώνουν  το ιστορικό γίγνεσθαι. Και η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα.  Και κοντά στην Ιστανμπούλ. ΄Ενας ισχυρός σεισμός και σε μας εδώ, καθόλου δεν αποκλείεται. ΄Εχουμε τέτοιες πληροφορίες από υπεύθυνες πηγές.
Κι αν είναι καταστροφικός ο σεισμός αυτός ,τότε τα δεδομενα αλλάζουν στη χώρα μας . Τα μνημόνια θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα ΄Η ,ίσως,  αν είναι εκετεταμένη η καταστροφή , να χρειαστούν και νέα «μνημόνια» και  άλλη βοήθεια. Και φοβόμαστε πως δε θα είναι και πάλι ανθρωπιστική. Κουράστηκε και η Ευρώπη πια με μια Ελλάδα, που βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα του κακού και της συμφοράς,
 __________________________________________________________________
  1.  ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ…ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ   ΓΙΑ  ΤΑ “ΜΠΟΥΤΖΟΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ”
  2. ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ-ΡΑΣΑ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟΝ…”ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ”  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
  3.   ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 

1. Απίστευτο.
Διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο αναδημοσίευση από τη ΚΟΝΤΡΑ και το παραθέτουμε με τα σχόλιά μας στα Indymedia

 

                                           ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
Δουλεμπόριο για ανήλικους πρόσφυγες. Κρατικό πρόγραμμα που τους ρίχνει στα χωράφια

από ΚΟΝΤΡΑ


Η είδηση είναι ανατριχιαστική, όμως είναι αποτυπωμένη σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (αρ. πρωτοκόλλου 595/1.6.2017): προκηρύσσεται διαγωνισμός για την υποβολή προτάσεων ανάληψης προγράμματος με τίτλο «Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες 15-18 ετών».
Μη φανταστείτε ότι πρόκειται για φοίτηση σε κάποιες τεχνικές σχολές. Χωρίς ίχνος ντροπής, η προκήρυξη του υπουργείου αναφέρει ότι «η εκπαίδευση και ειδικότερα η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του οn the job training». Η χρήση των αγγλικών γίνεται μάλλον για… λόγους ντροπής. Ο όρος κάλλιστα μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά: «εκπαίδευση με εργασία»!
Αυτοί που θα αναλάβουν το πρόγραμμα θα πάρουν τα προσφυγόπουλα, που βάσει της ηλικίας τους θα έπρεπε να πηγαίνουν σε κάποιο σχολείο, και εν είδει σύγχρονων δουλεμπόρων θα  τα πετάξουν σε κάποια χωράφια, προκειμένου να «εκπαιδευτούν» δουλεύοντας σε «θεματικές όπως: εδάφη, συγκομιδή, καλλιέργειες, άρδευση, pest control κλπ.». Οπως αναφέρεται, «στόχος της δράσης είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ένταξη στην αγορά εργασίας ή για κάλυψη προσωπικών αναγκών ή/και κοινωφελών σκοπών». Προφανώς, το σχολείο και -γιατί όχι;- το πανεπιστήμιο δεν ταιριάζει για «ένταξη στην αγορά εργασίας» των προσφυγόπουλων. Αυτά «αξίζουν» μόνο για τα χωράφια!
Με την ίδια ξεδιαντροπιά, το έγγραφο συνεχίζει: «Πέραν των άμεσα ωφελουμένων που είναι οι πρόσφυγες 15-18 ετών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, ωφελούμενος πληθυσμός είναι και οι οικογένειές τους, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, η οποία επωφελείται από την ομαλή ένταξη των προσφύγων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο»!
Αφού τους φυλάκισαν στην Ελλάδα, αφού τους πέταξαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από κάθε επαφή με τον ελληνικό λαό, έρμαια της φιλανθρωπίας των χρυσοπληρωνόμενων κάθε είδους ΜΚΟ, τώρα ήρθε η ώρα να τους «εντάξουν», πετώντας τους στα χωράφια ως φτηνό εργατικό δυναμικό που θ’ αντικαταστήσει τους μετανάστες που κατά την ολιγόμηνη περίοδο των χαλαρών συνόρων κατάφεραν να αναμιχτούν με το πλήθος των προσφύγων και να εξαφανιστούν στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ξεκινούν πιλοτικά από τους ανήλικους πρόσφυγες. Είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα και το πιο «ζωηρό» κι έκριναν ότι καλύτερο «καλιμπράρισμα» από το χωράφι δεν υπάρχει. Τους ξενώνες, ακόμα και τους πιο διαφημισμένους, στους οποίους έριξαν χρήμα (όχι για τα παιδιά, αλλά για τη βιτρίνα και τους μηκυάρχες), άρχισαν να τους διαλύουν. Για τους εφήβους πρόσφυγες δεν έχει σχολείο, μόνο χωράφι.
ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10 ΙΟΥΝΗ
                                            ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Γιατί, δηλαδή, το χωράφι είναι υποτιμητικό? Οι αγροτικές εργασίες και μάλιστα στην κατ΄εξοχήν γεωργική  χώρα-Ελλάδα είναι …πακιστανικές μόνο?  Ντροπή.

΄Ολο το κείμενο είναι μια ντροπή για τον τρόπο που ανατιλαμβάνεται τη χειρωνακτική εργασία. Και όχι μόνο αυτό το άρθρο από  ΚΟΝΤΡΑ. Γενικώς τα κάνει …θάλασσα.  Μερικές φορές  σαν να διαβάζω γραμμές από …Iefimerida.gr μου φαίνονται.  Πάλι ντροπή.

Ο άσχετος συντάκτης εδώ έχει μήπως ακουστά τί είναι τα “αγροτικά Λύκεια”,σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και πού κάνουν εκπαίδευση οι μαθητές; Μάλιστα, στα παλιά “κομμουνιστικά” καθεστώτα ήταν σε πρώτη ζήτηση αυτή η σχολική κατεύθυνση (Κούβα ιδαίτερα). Και υποχρεωτική η αγροτική εργασία και σε όσους φοιτούσαν στα λεγόμενα Γενικά Λύκεια. Δηλαδή τους μαθητές απο τα τεχνικά επαγγελματικά σχολεία που τους στέλνουν για πρακτική εκπαίδευση τους …πετάνε, μήπως, κι αυτούς   στα μηχανουργεία και…λερώνουν τα χέρια τους; Και είναι ντροπή η χειρωνακτική εργασία;

Πέρα απ΄αυτά. Τα προσφυγόπουλα πρέπει να ενταχθούν, να μην  γκετοποιούνται στη Σούδα της Χίου,σαν να είναι μειάσματα. Να μπουν,να εναχθούν  στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο οι έφηβοι. Να φροντίσει το ίδιο το κράτος και για την εκπαίδευσή τους, αλλά και για την ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία (και στα χωράφια). Να νιώσουν πολίτες ενεργοί, κοινωνικοί, παραγωγικοί, όπως συμβαίνει στη Σουηδία με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δεν είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Αλλά ούτε  όσοι εργάζονται σε γεωργικές και κτηνοτροφικές δουλειές είναι  παρακατιανοί και υποδεέστεροι. Σύνδεση εκπαίδευσης αγοράς-παραγωγής είναι το μέγα ζητούμενο σήμερα στην Ελλάδα.

 

2. Απαγορεύει το νικάμπ και τη μπούρκα η Νορβηγία -Αποβολές και απολύσεις σε όσες δεν υπακούσουν
φωτογραφία: AP images

 

Η Νορβηγία σχεδιάζει να απαγορεύσει το νικάμπ και την μπούρκα που φορούν οι μουσουλμάνες σε νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για την τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προχωράει σε αυτή την απαγόρευση.

Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση μπούρκα και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Νορβηγίας, μια συμμαχία των κεντροδεξιών Συντηρητικών και του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου, δήλωσε βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρωτοβουλία της.

«Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Παιδείας Τορμπγέρν Ρόε Ισάκσεν.

Η Νορβηγία, η οποία θα πραγματοποιήσει εκλογές στις 11 Σεπτεμβρίου, θα είναι η πρώτη σκανδιναβική χώρα που θα επιβάλλει απαγόρευση της μπούρκας για ενήλικες και παιδιά.

«Ο ρουχισμός που καλύπτει το πρόσωπο, όπως το νικάμπ ή η μπούρκα, δεν ανήκουν στα νορβηγικά σχολεία. Η δυνατότητα της επικοινωνίας είναι μια βασική αξία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Περ Σάντμπεργκ.

Οι υπάλληλοι, οι οποίες επιμένουν να καλύπτουν το πρόσωπό τους, κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, ενώ οι φοιτήτριες να αποβληθούν από το πανεπιστήμιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια απεξάρτησης των ανθρώπων από τη θρησκεία. Καιρός να πάψουν  να κυκλοφορούν…μασκαράδες  στους δρόμους, χωρίς να είναι Απόκριες.

Με έναν, όμως,  απαράβατο όρο. Μαζί με τα νικάμπ και την μπούρκα  να νομοθετήσουν για την απαγόρευση και των ράσων του χριστιανικού κλήρου, αλλά και την κατάργηση των συμβόλων, όπως σταυροί, εικονίσματα και άλλα τέτοια…σεβάσματα, που τουλάχιστον στην Ελλάδα, όχι μόνο …κοσμούν στα στήθια, αλλά και κρέμονται στις σχολικές και τις δικαστικές αίθουσες. Ντροπή!

3. Ακούσματα- Μνήμες απο τη μουσική παράδοση.

Εδώ ένας αξεπέραστος κλαριτζής ο Βαγγέλης Κοκκώνης. Από τους λίγους που έχει ένα διαφορετικό από  όλους τους άλλους παίξιμο και εντελώς προσωπικό. Διαχέεται ο ήχος του κλαρίνου, πλούσιος, βαθύς, καθαρός, πονεμένος. Παίζει περισσότερο με το “φύσημα” του οργάνου, παρά με τα δάχτυλα.  Αυτό είναι τέχνη!