ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ»
Βενιζέλος και Ράμφος στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών
Βενιζέλος και Ράμφος στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών [βίντεο]

 

Επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομικής και ακαδημαϊκής ζωής του τόπου, κατέθεσαν τις ιδέες τους για την εθνική ανασυγκρότηση στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά» του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι… εκπροσωπήσεις ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός της πολιτικής, της οικονομικής και της ακαδημαϊκής ζωής του τόπου.  Μέχρι και τον Νεο-Ορθόδοξο φονταμενταλιστή Στέλιο  Ράμφο κάλεσε ο Ευάγγελος, για να είναι ο εξευτελισμός του πλήρης.  Ντροπή!

 

2.Τι εννοούσε ο Πούτιν με τη φράση «κανείς δεν θα επιβιώσει από μια σύρραξη Ρωσίας-ΗΠΑ»

 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, το πρώτο μέρος της οποίας προβλήθηκε χθες από το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο Showtime στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “The Putin Interviews”, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για την προέλευση των ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων.

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του Πούτιν ότι εάν οι ΗΠΑ και η Ρωσία αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο σε μια πιθανή σύρραξη κανείς δεν θα επιβιώσει για να διεκδικήσει τη νίκη.

«Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει κανείς μια τέτοια σύρραξη», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος στην ερώτηση του Αμερικανού σκηνοθέτη αν οι ΗΠΑ θα έβγαιναν «κυρίαρχες» από έναν «θερμό πόλεμο.»

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τη δήλωση του Πούτιν ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και επίτιμος διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Νικίτα Ντάνιουκ είπε στο ραδιόφωνο του Sputnik:

«Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι δυο υπερδυνάμεις που έχουν πυρηνικά όπλα: και στρατηγικά και τακτικά. Σε περίπτωση λοιπόν που κλιμακωθεί μια σύγκρουση μεταξύ τους, και όχι απλώς ένας τοπικός πόλεμος, τότε είναι πιθανό ότι θα προκύψει μια παγκόσμια σύγκρουση, η οποία θα αποβεί καταστροφική για όλη την ανθρωπότητα. Συνεπώς, και οι δυο χώρες πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνες για τις πολιτικές που χρησιμοποιούν»

Και απηύθυνε έκκληση στους αρμόδιους στην Ουάσιγκτον να ακούσουν το μήνυμα του Πούτιν:

«Όσον αφορά σε μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η ιστορία έχει δείξει πως οι κρίσεις συμβαίνουν ξανά και ξανά, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε λύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Νομίζω ότι η δήλωση του Πούτιν παροτρύνει τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αποφύγουν οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας ένταση

Στα διπλανά καθίσματα απ΄αυτό που θα κάθεται ο δικτάτορας της Ρωσίας στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο και η μαφιόζικη ομάδα του, όταν  έρθει η  ώρα τους  (και ζυγώνει), ένα “σκαμνί” πρέπει να υπάρχει και για τον πανάθλιο Όλιβερ Στόουν. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος της αισχρής βιομηχανίας του θεάματος στο βωμό της δημοσιότητας, της φιλοδοξίας, τους κέρδους (και εδικά  σε νόμισμα…ρούβλι), προσπαθεί με συνεντεύξεις, άρθρα, ατάκες υπέρ του Ρώσου  δικτάτορα  να “στρώσει” την εικόνα του, να την καθαρίσει από το “αίμα”,  να την “καλλύνει” .  Ως εκ τούτου, να  προκαλέσει  σύγχυση, αμφιβολία, ερωτηματικά . Απώτερος στόχος, φυσικά, η “άφεση αμαρτιών”, η σμίλευση ανθρώπινου προσώπου ενός στυγνού εγκληματία και η ιστορική κάθαρση -αποκατάσταση του κτήνους της Ρωσίας.

Δε θα τα καταφέρει, όμως, ο  Αμερικανός. Μια πουλημένη “κάμερερα”, μια  πληρωμένη πένα, δεν πείθουν κανέναν. Τα 10.000 θύματα της Ουκρανίας, πρωτύτερα στην Τσετσενία και τη Γεωργία, αλλά και οι χιλιάδες νεκροί στη Συρία, είναι ΟΛΑ θύματα της αδίστακτης ,της εγκληματικής μανίας του “Τσάρου”.

Η ανθρωπότητα οφείλει να τελειώνει και με τους δικτάτορες φονιάδες  και με τους παρατρεχάμενος  σφογγοκωλάριους  σαν τον ΄Ολιβερ Στόουν. Ο τελευταίος, ως πλαστογράφος της Ιστορίας,  είναι ΚΑΙ ηθικός αυτουργός όλων  των εγκλημάτων του…Μαικήνα του αμερικανού σκηνοθέτη, του πανάθλιου Πούτιν.  Μέγας κατεργάτης και καιροσκόπος αυτός ο ΄Ολιβερ Στόουν,τελικά!

___________________________________________________________________

 

1.ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ-ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ  ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ  ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
2. ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ.  ΟΙ “ΕΒΡΑΙΟΙ” ΤΩΝ  ΝΑΖΙ  ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
3. “ΠΕΣΤΕ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ…” ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΖΑΧΟΙ.
1.ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
Η κατάσταση στο Μενίδι έχει ξεφύγει: Μολότοφ, δακρυγόνα & ένοπλες περιπολίες!
Φωτογραφία: Intimenews

Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μενίδι μετά τα νέα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής έκαναν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση ανασφάλειας που βιώνουν από τους Ρομά. Ωστόσο μια ομάδα 200 περίπου ατόμων κινήθηκε αυτόνομα, θέλοντας να επιτεθούν σε σπίτια Ρομά. Ετσι, ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον σιδηροδρομικό σταθμό  Αχαρνών του προαστιακού. Πετούσαν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή αφού οι άνδρες των ΜΑΤ απέτυχαν να τους περικυκλώσουν, οι νεαροί εγκλώβισαν μια ομάδα αστυνομικών τραυματίζοντας κάποιους ελαφρά. Λίγο αργότερα έφτασαν ενισχύσεις και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απεγκλωβίστηκαν.

Λίγο μετά τις 22:00 η ένταση μεταφέρθηκε στις οδούς Δέδε, Αριστοτέλους και Λιοσίων. Έχουν στηθεί εκεί οδοφράγματα από τους διαδηλωτές που πετούν πέτρες και μολότοφ προς τα ΜΑΤ που «απαντούν» με δακρυγόνα.

Οπλισμένοι Ρομά περιπολούν στην Αυλίζα

Οι εκρηκτικές διαθέσεις κατοίκων της περιοχής έχει δυναμιτίσει το κλίμα.

 

Αύριο το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

“Νοικοκυραίοι”  και Ελληνάρες εν δράσει! Με κουκούλες, μολότοφ, κοτρώνες στα χέρια, κάποιοι είπαν και με καλάσνικοφ,  με πρωτοφανή γενικώς βία και οργή, εναντίον των Τσιγγάνων, ΄Οπως παλιότερα και εναντίον των Αλβανών, των Πακιστανών, των …αλλοδαπών εν γένει. ΄Οσοι δεν είναι …ακραιφνείς ΄Ελληνες, είναι εν δυνάμει εγκληματίες.  Συλλήβδην.

Δεν αρνούνται φυσικά πως και οι Συν-΄Ελληνές τους  μπορεί να εγκληματούν και να παρανομούν ποικιλοτρόπως.  Αλλά, άλλο το ελληνικό έγκλημα και άλλο του “Γύφτου” και του Πακιστανού.΄Οπως αλλιώτικες είναι οι Κρητικές  μπαλωθιές με δεκάδες νεκρούς χρόνια τώρα και εντελώς διαφορετικές των Ρομά με ένα παιδί νεκρό στο Μενίδι.

Στο μεταξύ, είναι οι ίδιοι  αυτοί  “νοικοκυραίοι” που όταν οι “μπαχαλάκηδες” για τους δικούς τους  τούτοι λόγους,  καίνε, πυρπολούν, σπάζουν, πετάνε μολότωφ, “βγαίνουν από τα ρούχα” τους και  ρίχνουν το ανάθεμα στους δράστες. Αλήτες και χασικλήδες   τους κράζουν και ζητούν την “κεφαλήν τους επί πίνακι”.

Αλήτες λέμε κι εμείς πως είναι και τούτοι, οι …νομοταγείς Ελληνάρες ,οι χριστιανοί Ορθόδοξοι. Κι ας μην ήταν  Μενίδι, ας τολμούσαν  να βρίσκονταν  στην Κρήτη και μετά από μια ίδια περίπτωση με εκείνη του σκοτωμένου παιδιού από μπαλωθιά , να κάνουν και εδώ  τα ίδια  και θα τους είχαν πετάξει στη θάλασσα οι σύντεκνοί τους. Είπαμε, άλλο…Γύφτος ,άλλο Κρητίκαρος.

Μια θλίψη αυτοί οι υπάνθρωποι που κατοικούν σε μια τόσο όμορφη και ξακουστή χώρα. Ευτυχώς που δεν είναι οι περισσότεροι. Πάντως είναι μπόλικοι. Τους “φτύνουμε” κατάμουτρα!

2. Γιατρός του Παίδων περιγράφει τι συμβαίνει στις εφημερίες: Οικογένειες Ρομά βρίζουν, απειλούν, καταλαμβάνουν χώρους
Γιατρός του Παίδων περιγράφει τι συμβαίνει στις εφημερίες: Οικογένειες Ρομά βρίζουν, απειλούν, καταλαμβάνουν χώρους

Πολύ συχνό φαινόμενο είναι οι εντάσεις που δημιουργούνται μέσα στα νοσοκομεία. Γιατρός του νοσοκομείου Παίδων σε επικοινωνία με το iefimerida περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο τις ημέρες των εφημεριών.

«Βρίζουν, απειλούν, έρχονται στα χέρια με τους υπόλοιπους ασθενείς και τους γιατρούς»

«Αλίμονο σε όποιον γιατρό ή νοσηλευτή δεν τους εξυπηρετήσει

Είχαμε διατυπώσει προχτές τους φόβους μας για ενδεχόμενο πογκρόμ εναντίον των Ρομά. Και να το. Βγήκαν όλοι οι αρουραίοι από τις τρύπες τους, κανοναρχούντος του Τύπου (διάβαζε (πορνο)φυλλάδες σαν την iefimerida.gr) και ως νέοι Ναζί  ψάχνουν για “Εβραίους”.

Επόμενο βήμα να στείλουν τους…Γύφτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και γιατί όχι σε κρεματόρια και θαλάμους αερίων.  Να ευφρανθεί η ψυχή  της κυράτσας από το Μενίδι ,που κουβαλάει ατός της την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής σε αντίθεση με τη βρωμιάρα τη  γειτόνισα …Γύφτισσα!

Παλιάνθρωποι, ασεβείς στην έννοια ΄Ανθρωπος, ύπουλοι, ρατσιστές, βρωμεροί.   Ομολογώ πως σέβομαι περισσότερο το “Γύφτο”,  που ζει όπως ζει, παρατημένος, εγκαταλελειμένος από  κράτος και συνανθρώπους, αιώνες στην καταφρόνια και την ανυποληψία, αλλά ποτέ δεν στράφηκε ομαδικά με μολότωφ και  τσεκούρια εναντίον των Μπαλαμό για τα δεινά που υφίσταται η φυλή αιώνες τώρα εξαιτίας τους. ΄Εχει τη δική του αξιοπρέπεια ο Ρομά. Κι ας λένε.

Οι  συμπατριώτες μας,  με μια αφορμή, με ένα όντως τραγικό συμβάν από τα ίδια που συμβαίνουν πολλές φορές αλλού και δίπλα μας, πετούν τις μάσκες και  φωτογραφίζεται πεντακάθαρα η  ρατσιστική  μούρη του Ελληνάρα. Τρομαχτική, απαίσια, σιχαμερή!

3. ΕΙΧΕ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 1845
6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο -Ο Παπαζάχος εξηγεί γιατί ισοπεδώθηκε η Βρίσα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Ανησυχία για τη μετασεισμική ακολουθία από τα 6,1 Ρίχτερ της Λέσβου εξέφρασε και ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος επισημαίνοντας και κάποια άλλα, ιδιαίτερα στοιχεία, όπως ότι το χωριό της Βρίσας είχε ισοπεδωθεί ξανά στο σεισμό του 1845.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει μετασεισμό μέχρι 4,9 Ρίχτερ, θα περιμέναμε κάτι ισχυρότερο. Μετασεισμοί 5,5 Ρίχτερ είναι αναμενόμενοι για μιας τέτοιας τάξης σεισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαζάχος.

“΄Ημουνα νιος και γέρασα”.  Από την κούνια άκουγα  Καραμανλήδες, Παπανδρέου και Μητσοτάκηδες και στο νεκροκρέβατό μου, φεύγοντας,   πάλι στα αυτιά μου θα ηχούν τα ίδια ονόματα παιδιών και εγγονών τους.

Αλλά,  όχι μόνο στην πολιτική. Σ΄αυτή τη φαιδρή χώρα τα αξιώματα ,οι δημόσιες  θέσεις, τα πόστα ή θα μοιράζονται  στους “ημέτερους” ή θα μεταβιβάζονται με…γονική παροχή στα τέκνα. Παλιότερα  στις τράπεζες, τις άλλες ΔΕΚΟ ,στο στρατό, σε όλες τις  δημόσιες υπηρεσίες, προσλαμβάνονταν κατά προτεραιότητα  μέλη της οικογένειας  των υπαλλήλων τους.  Φυσικά, ακόμα χειρότερα στα πανεπιστήμια. Εδώ ο νεποτισμός “σπάζει κόκαλα”  από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Θα έλειπαν οι σεισμολόγοι από το φαγοπότι;  Αστείο. Σε μια σεισμογενή χώρα ,όπως είναι η δικιά  μας, πάλι γεννηθήκαμε ακούγοντας τον πατέρα,σεισμολόγο  Παπαζάχο να κάνει δηλώσεις για τους σεισμούς που πλήττουν απ΄όσο θυμόμαστε τη χώρα, ως τώρα  και σήμερα πάλι Παπαζάχος, υιός τούτος, αλλά…σεισμολόγος κι αυτός,  μας ενημερώνει  για το κακό στη Λέσβο.  ΄Εμεινε στο …πόδι του πατέρα του, το παιδί. Μη χάσει η επιστήμη και τον άξιο γόνο. Είπαμε,στην Ελλάδα ζούμε και  “σόι πάει το  βασίλειο”. Πανάθλια χώρα!