ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Γ. Δραγασάκης: Οι εταίροι ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές

 

 

Tα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει καθώς το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο παραμένει αντιφατικό και οι «εταίροι ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές» εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σημειώνοντας ότι με δεδομένη την έλλειψη διεθνούς δικαίου που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα του κράτους – οφειλέτη, ισχύει μόνο το «δίκαιο» του ισχυρού.

Απολύτως ορατό πλέον από όλους αυτό που λέει ο Δραγασάκης .Μέχρι σήμερα οι…εταίροι μας, υπό την κάλυψη-πρόσχημα της αλληλεγγύης και της βοήθειας στη χώρα, μας ξεγελούσαν φως -φανάρι. Για το μόνο που νοιάζονταν στην πραγματικότητα ήταν να μη δεχτεί πλήγμα η οικονομία της αγοράς και να μην  υποστούν τις απρόβλεπτες  συνέπειες ενός “ντόμινου”  και  άλλες χώρες.

Μας ξεγέλασαν οικτρά. Τώρα πια που ο καθένας στη χώρα μας  και όχι μόνο ο Δραγασάκης, ανακαλύπτει την αλήθεια,  εξοργίζεται δικαίως.

ΔΥΟ μοναδικές λύσεις υπάρχουν:

  1. Κούρεμα με την “ψιλή” του χρέους και μακροχρόνια εξόφληση του εναπομείναντος.

  2. ΄Εξοδος της χώρας από το ευρώ, αν δε δεχτούν οι τοκογλύφοι την παραπάνω πρόταση.

Απλά πράγματα πια. Και “ηλίου φαεινότερο” πως έτσι πρέπει να γίνει.

 

2. Ο Ρούντολφ Ες ομολογεί τα ναζιστικά εγκλήματα
Ο Rudolf Höss (γνωστός και ως Rudolf Hoess) (1901-1947), μέλος του Ναζιστικού Κόμματος (NSDAP) και των SS, υπήρξε διοικητής του Άουσβιτς και υπεύθυνος για την εξόντωση πολύ μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Στην Αυτοβιογραφία του (autobiography), που αξίζει να διαβάσουμε, αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, καθώς ο ίδιος, με κυνικό τρόπο πολλές φορές, αναφέρεται σε πληθώρα εγκλημάτων που έγιναν μέσα στο Άουσβιτς.

Ο Ρούντολφ Ες, διοικητής του Άουσβιτς, λίγο καιρό πριν το τέλος της ζωής του, ομολογεί τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί εις βάρος πολυάριθμων κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το βιβλίο αυτό είναι πολύτιμο ντοκουμέντο των χιτλερικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και αποτελεί ηχηρή απάντηση σε όσους ακροδεξιούς – φασίστες – νεοναζί παραπληροφορούν το λαό και αποκρύπτουν τη δολοφονική δράση του Ναζισμού.

Επειδή θέλω να το μοιραστώ με μεγάλο αριθμό ανθρώπων,

σας παραθέτω ένα απόσπασμα του βιβλίου με τίτλο «Έκθεση περί της εξοντώσεως των Εβραίων στο Στρατόπεδο του Άουσβιτς»

και τη διεύθυνση στην οποία μπορείτε να βρείτε όλο το βιβλίο.

https://www.scribd.com/document/330576997/Rudolf-Hoess-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B

Ειδικά αφιερωμένο στην κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη (συνταξιούχος πια, π.εισαγελλέας του Αρείου Πάγου), που με την υπογραφή της νομιμοποίησε τους Ναζί στη χώρα μας  και ασέλγησε και τούτη επί των εκατομμυρίων θυμάτων του Ναζισμού. Τί ιστορικό αίσχος!

______________________________________________________________________

 1. ΣΕΡΒΟ-ΖΑΚΥΝΘΙΝΕΣ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ  ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ
  2. ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ…ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  3. ΦΙΛΗΣ. Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ…ΠΟΠΟΥ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΑΛΟΝΙΑ
4. ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤ .
1. Ζάκυνθος: Τι δείχνουν τα βίντεο της δολοφονικής επίθεσης στον έγχρωμο Αμερικανό -Νέες συλλήψεις

 

Για τη φρικτή δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή, έξω από νυχτερινό μαγαζί στον Λαγανά, το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον ξυλοκοπήθηκε άγρια από 10 άτομα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ σημειώνει ότι εκτιμάται πως κάποιοι από τους δράστες τον χτύπησαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αστυνομία ερευνά αν υπήρχαν και ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αμερικανού. Ο Χέντερσον μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο.

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά, στη Ζάκυνθο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Στο βίντεο, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να χτυπούν τον άτυχο άνδρα. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς συνέχισαν να τον χτυπούν ακόμη και την ώρα που εκείνος ήταν πλέον στο έδαφος, χωρίς τις αισθήσεις του, κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού.

Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

«Η Ζάκυνθος έχει μια σκοτεινή πλευρά»

Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στρέψει ξανά το βλέμμα τους στη Ζάκυνθο, έπειτα από την αποτρόπαια δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Daily Mail, που επισημαίνει ότι το νησί μπορεί να προσελκύει τουρίστες χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες του και την «άγρια» νυχτερινή ζωή, αλλά έχει και μία «σκοτεινή πλευρά», όπως σημειώνει, θυμίζοντας την περίπτωση του 19χρονου Βρετανού τουρίστα που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου το 2011 στη Ζάκυνθο.

Κάτι δεν πάει καλά και με τους Σέρβους και με τη Ζάκυνθο.΄Οσο κι αν οι γενικεύσεις είναι κολάσιμες συμπεριφορές  και αποπνέουν κυρίως ρατσισμό και “ανεγκεφαλία”, είναι πολλές οι “συμπτώσεις”, εδώ για να “κάνουμε τα στραβά μάτια”.

Οι Σέρβοι,οι…χριστιανοί Ορθόδοξοι και πολύ αγαπητοί ως… ομόδοξοι στους ΄Ελληνες, είναι σφόδρα εθνικιστές (μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού). Κανονικοί φασίστες, δηλαδή. Ακροδεξιοί και  άκρως ρατσιστές. Να μην ξεχνάμε την τελευταία γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα το 1995, όταν οι Σέρβοι της Βοσνίας εκτέλεσα 8.000 μουσουλμάνους, αγόρια και άντρες. Επίσημα η Σερβία δεν έχει “φάει χώμα”, ούτε τιμωρήθηκε στο ελάχιστο γι΄αυτή την ανήκουστη σφαγή. Αλαζόνες, παράφρονες, εθνικιστές. Αλλά και…Ορθοδοξάρες οι Σέρβοι. Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.  Δε μιλάμε για πέντε-δέκα.

Η Ζάκυνθος τώρα.Το νησί που έγινε παγκόμσια γνωστό γιατί μεγάλος αριθμός κατοίκων έχει …τύφλωση (πέρα από τύφλα)! Και είναι τυφλοί πολλοί Ζακυνθινοί , όχι γιατί έτσι το “έγραφε η κακιά τους μοίρα”,αλλά γιατί, παγαπόντηδες όπως είναι και φυσικά Ελληνάρες, το έπαιζαν τυφλοί, έπαιρναν πιστοποιητικά  αναπηρίας και μαζί ξεκοκάλιζαν παχυλή σύνταξη για χρόνια!

“Γελάει και το παρδαλό κατσίκι” στην υφήλιο. Ρεζίλι! Όχι, βέβαια, για τους Ζακυνθινούς,που ακόμα λένε “καλημέρα” στους συντοπίτες τους απατεώνες. Εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε τσίπα, ντρεπόμαστε για πάρτη τους.

Στο μεταξύ, μαθαίνουμε πως ο γιατρός που τους χορηγούσε αβέρτα χαρτιά τυφλωμάρας, ακόμα “έξω” είναι. Και θα την σκαπουλάρει κατά πως φαίνεται ο πανάθλιος .Και όχι. Μη ρωτάτε για “πέτρα στο λαιμό”. Θάλασσα έχει η Ζάκυνθος. Ντροπή δεν έχουν κάποιοι  στο πεντάμορφο νησί του τραγικού ποιητή Διονύσιου  Σολωμού.

Πέρα από την ουσία, που είναι το σκληρό έγκλημα αυτό καθ΄αυτό, θα κάνει και μεγάλη ζημιά στον τουρισμό, γιατί  κατά τα φαινόμενα, είναι ρατσιστικό. Μαύρος, Αμερικανός το άτυχο θύμα. Πλήρωσε το χρώμα της επιδερμίδας του και την εθνικότητά του (Ρωσόφιλοι οι Σέρβοι, εκτός των άλλων κακών τους) ,που δεν ήταν ίδιο με το  ασπρουλιάρικο  των… Αρίων  Σέρβων και Ρώσων.

Παλιότερα στη Σουηδία, με όσα γίνονταν στην Ελλάδα από τους Ναζί, που μαχαίρωναν κόσμο στην ψύχρα,  φίλοι έγχρωμοι στη Στοκχόλμη, όταν τους κάλεσα για διακοπές στη χώρα μας, με κοίταξαν με έκπληξη και παράπονο.  “Και με τους Ναζί, που τους έχετε ακόμα ελεύθερους να κυκλοφορούν στους δρόμους και να μαχαιρώνουν μετανάστες, τί γίνεται;”, με  αποστόμωσαν. Ντράπηκα, για μια χώρα που  πολέμησε το Ναζισμό.

Τί κρίμα!  400 χιλιάδες ανεγκέφαλοι, που αντί να είναι στη φυλακή και στα ψυχιατρεία,  εκπροσωπούνται κιόλας  από ομοιοπαθείς τους στη Βουλή των Ελλήνων. Κι εκείνη δεν ντρέπεται, δεν τους έκλεισε την πόρτα. Η μοναδική χώρα (η Ιταλία για άλλους λόγους), που επιτρέπεται να ….πολιτεύονται οι Ναζιστές. “Θεέ και Κύριε”!

 

2. ΤΗΣ METRON ANALYSIS
Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ αγγίζει την αυτοδυναμία -Στο 37%, ΣΥΡΙΖΑ 22,2%
Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Βαρεθήκατε να τα διαβάζετε κι εμείς να τα γράφουμε. Οι εφοπλιστές από Λονδίνο και εγχώριοι πληρώνουν καλά για να έχουν αυτά  τα αποτελέσματα των τάχα μου δημοσκοπήσεων, που επιθυμούν.  Πέτσινα, μαϊμού, εντελώς ψεύτικα, βέβαια.

Ο Κυριάκος θα πάρει όντως τις ψήφους των ακροδεξιών-βασιλικών και πολλών  Ναζί. Αυτοδυναμία, όμως, δεν πρόκειται να πάρει. Οπότε, η Φώφη είναι έτοιμη να “γίνει χαλί να την πατήσει”. Ο “υιός” θα έχει την πλήρη υποστήριξη των νέων  συμμαχιών των…δημοκρατικών δυνάμεων.”΄ Ινα πληρωθή το ρηθέν”  πως στην Ελλάδα μπορεί  μεν η  βασιλεία να  τελείωσε, οι “Διάδοχοι” ,όμως , ζουν και… βασιλεύουν.

Είμαστε κατά των αυτοδυναμιών. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι καλές για τη χώρα, αρκεί να μη δίνει ο πιο ισχυρός διάτες  και ο άλλος να υπακούει τυφλά,  απλά για να κρατάει  τις καρέκλες.

Μοναδική, ασφαλής, οριστική λύση για τη χώρα και όχι μόνο για την οικονομία, είναι η κατίσχυση του θεσμού των εξωκοινοβουλευτικών κυβερνήσεων. Με καταξιωμένα, λογικά, συνετά πρόσωπα.Και δε λέμε “επώνυμα”,τα οποία συνήθως έχουν καβαλήσει διάφορα καλάμια. Τεχνοκράτες, κυρίως,  χρειάζονται αυτές οι κυβερνήσεις. Και προπαντός εξωκομματικούς.Να μην κατατρύχονται από το γνωστό, άκρατο κομματισμό-φανατισμό , το  σαράκι της φυλής.

3. Νίκος Φίλης στο iefimerida: «Δεν θα είχα αντίρρηση σε εξεταστική για τον Καμμένο»
Φωτογραφία: INTIMENEWS (αρχείο)

 

Δεν θα είχα αντίρρηση για εξεταστική στον Καμμένο», λέει ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο iefimerida. Οκτώ μήνες μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας, ο βουλευτής παίζει τον ρόλο της εσωτερικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είτε το παραδέχεται είτε όχι, διαφοροποιείται. «Θυσιάστηκα σε ένα παιχνίδι εξουσίας εντός της ιεραρχίας», προσθέτει και αναφερόμενος στη διαρκή δημοσκοπική πτωτική τάση της κυβέρνησης και του κόμματός του επισημαίνει: «Πράγματι στο θέμα της διαπραγμάτευσης δεν είπαμε ψέματα, αλλά πέσαμε θύματα των δικών μας ψευδαισθήσεων. Τι άλλο ήταν όλη αυτή η ιστορία ότι σηκώσαμε ψηλά το θέμα του χρέους; Σωστά το θέσαμε, αλλά δεν έπρεπε να το σηκώσουμε ως προϋπόθεση». Αν πάντως κληθεί να βοηθήσει, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην κυβέρνηση…

Ώστε και  στην iefimerida.gr έφτασε (κατάντησε) να δώσει συνέντευξη ο Φίλης! Ο..αριστερός του… ποπού στην ακροδεξιά πορνοφυλλάδα!

Και τί λέει; Ούτε λίγο, ούτε πολύ, πέρα από τους λεονταρισμούς, στους οποίους διαπρέπει κάθε τόσο, είναι και τούτος κατά της αποκάλυψης του ρόλου Μαρινάκη στη γνωστή υπόθεση με τα ναρκωτικά. Εξεταστική για τον Καμμένο ζητάει ο αμετροεπής και όχι διερεύνηση σε βάρος της εγκληματικής τύφλας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση “δικαστικό απυρόβλητο για Μαρινάκη”.  “Ω”, (τί άτιμος) κόσμος, μπαμπά”!

4. Στο Κιλκίς λειτουργούν τρεις ρομποτικοί κάδοι σκουπιδιών
Φωτογραφία: kilkis24.gr

 

Σε μια νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων μπαίνει το Κιλκίς, καθώς τέθηκαν σε λειτουργία οι τρεις ρομποτικοί κάδοι.

Η μέθοδος των ρομποτικών κάδων θεωρείται οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κιλκίς, Κατερίνα Γιαννακούλα, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ότι οι κάδοι αυτοί συμπιέζουν τα απορρίμματα και μειώνουν τον όγκο τους. Ένας ρομποτικός κάδος αντιστοιχεί σε 15 συμβατικούς των 700 λίτρων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέρα, όμως, από την οικολογική διάσταση, είναι πολύ μεγάλη διαφορά και στην εικόνα του κάδου. «Δεν βλέπεις μπροστά σου τους κάδους με ξεχειλισμένα σκουπίδια, αλλά βλέπεις έναν ρομποτικό κάδο ο οποίος είναι καλαίσθητος, χωρίς οσμές», επισήμανε. Το γεγονός, δε, ότι οι κάδοι δεσμεύουν τις οσμές είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, επισήμανε η αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται ότι οι ρομποτικοί κάδοι δέχονται μόνο οικιακά απορρίμματα, τα οποία πρέπει να είναι καλά δεμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Δεν πρέπει οι δημότες να ρίχνουν χύμα σκουπίδια, ή άλλου είδους απορρίμματα, (μπάζα, κλαριά, χώματα, μπουκάλια, νωπά κρέατα ή ψάρια).

΄Εχουμε μπει πια για τα καλά στον αστερισμό των ρομπότ, της τεχνητής νοημοσύνης, που θα αναλάβει να πετύχει, όπου απέτυχε ο άνθρωπος. Οι ρομποτικοί κάδοι  της  smart city θα έχουν την τιμητική τους. Δε θα μαζεύουν απλά τα σκουπίδια, θα τα ανακυκλώνουν και θα τα παραδίδουν έτοιμα για χρήση νέου προϊόντος.

Τί θα δουν αυτές οι τυχερές γενιές που έρχονται! Ας τους εξασφαλίσουμε ειρήνη και οικολογική ισορροπία στον πλανήτη εμείς οι…άτυχοι αναχωρούντες. Είναι υποχρεωσή μας στο μελλοντικό Φυσικό ΄Ανθρωπο. ΄Ετσι,όπως εμείς, δεν προφτάσαμε να γίνουμε.