ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. «ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ;»
Οταν ο Τραμπ την πάτησε από τον Πούτιν -Τον τρόλαρε μπροστά στους δημοσιογράφους
φωτογραφία: AP images

 

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαπολύει κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων και μιλά συνέχεια για fake news, ο Ρώσος Πρόεδρος θέλησε να τον τρολάρει ενώ οι κάμερες και τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και δεκάδες δημοσιογράφοι σε απόσταση αναπνοής από το… δίδυμο.

Την ώρα λοιπόν που άστραφταν τα φλας, στην αρχή της συνάντησής τους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκύβει προς τον Τραμπ και δείχνοντας, επιδεικτικά, με το δάχτυλό του προς τους δημοσιογράφους τον ρωτάει: «Αυτοί είναι που σε ενοχλούν;»

Ο Τραμπ, αφού το επεξεργάζεται λίγο αρχίζει να χαμογελά και του λέει «Ναι αυτοί είναι! Έχεις δίκιο γι’ αυτό!». Ο Ρώσος Πρόεδρος κάθισε προς τα πίσω χαμογελώντας. Μόλις τον είχε τρολάρει μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους…

Για δείτε τους πόσο μοιάζουν με όλους εμάς τους υπόλοιπους ; Φυσιολογικοί, κανονικοί, κοινωνικοί. ΄Ανθρωποι!  Μόνο που δεν είναι.  Ανθρωποειδή εμείς του θεωρούμε.  (Και πολύ τους πάει). Ειδικά ο δικτάτορας της Ρωσίας.

Καμιά σχέση αυτός ο Πούτιν που τρολάρει τον Τραμπ, αστειεύεται, τρώει για πρωινό το…μεσημέρι ομελέτα, γυμνάζεται, έχει παιδιά, σύζυγο,  γκόμενες,  με εκείνον που εμείς θεωρούμε υπόδικο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.  Κανονικός  άνθρωπος δείχνει τώρα.

Και οι 10.000 νεκροί στην Ουκρανία; Οι χιλιάδες πριν Τσετσένοι, Γεωργιανοί; Το ολοκαύτωμα στη Συρία,που το προκάλεσε ο ίδιος ο  δικτάτορας για να πουλήσει όπλα στον ΄Ασαντ;  Αν δεν είχε αυτή την κερδοφόρα   αγορά πώς θα επιβίωναν οι Ρώσοι;  Πώς θα  συνέχιζαν να πίνουν βότκα στο όνομα του νέου “πατερούλη”-Χίτλερ, σε μια χώρα που στην κυριολεξία λιμοκτονεί,  μαστίζεται, πέρα από δεινή φτώχεια και από  αλκοολισμό, μικρό προσδόκιμο ζωής, πορνεία και “βιομηχανία  γάμων”, οικονομικής σκοπιμότητας;

Φυσιολογικός άνθρωπος ο δικτάτορας, προσπαθούν να μας πείσουν οι αισχροί  έμποροι της είδησης! Και ας τρέχει αίμα χωρίς σταματημό από τα χέρια του. ΄Ολα θυσία στο βωμό του  κέρδους .

 Ηθικός αυτουργός  των εγκλημάτων του δικτάτορα είναι  η βιομηχανία παραπληροφόρησης. Και οι υπάλληλοί της, φυσικά. Ο πανάθλιος “κονδυλοφόρος” που δημοσίευσε  τις παραπάνω αστειότητες-αθλιότητες και ο επίσης αισχρός φωτογράφος, που τράβηξε τις φωτογραφίες των δύο ανδρών να τα συζητάνε σαν παλιά καλά φιλαράκια, φτύνουν στα “ζεστά” ακόμα, δολοφονημένα κορμιά των θυμάτων του “Τσάρου”,  ασελγούν στη μνήμη των πιο παλιών.

Χειρότερη φάρα απ΄αυτή των δημοσιογράφων δεν υπάρχει στον κόσμο! Ποιοί έμποροι ναρκωτικών και όπλων; Ποιοί “κατά συρροή” δολοφόνοι; Και ούτε, φυσικά,  “ο καλύτερος απ΄αυτούς έχει σκοτώσει τη μάνα του”, μόνο.

Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για να  προσδιορίσει ακριβώς τη στόφα αυτής της  εγκληματικής, ανήθικης φάρας, που τα κάνει όλα θυσία στο βωμό του κέρδους . Στο παζάρι της παραπληροφόρησης-χάλκευσης της πληροφορίας-είδησης.  Ο χειρότερος “δαίμονας” της ανθρωπότητας! παλιότερα και σήμερα

 

 

Ο Τάσος Θεοφίλου οδηγείται με χειροπέδες στην κλούβα κατά την αναχώρησή του από το Εφετείο Αθηνών μετά την απόφαση για την αθώωσή του.

Το καλό να λέγεται και να διατυμπανίζεται. Εμείς εδώ τουλάχιστον, δεν έχουμε καμιά πολυτέλεια… στραβισμού .Να μη βλέπουμε και να μην διασαλπίζουμε την αλήθεια.

Μπράβο στους δικαστές του Εφετείου, που αθώωσαν τον Τ. Θεοφίλου! Είχαν “ψυχή”, αλλά προπαντός σωστή δικανική κρίση.

Χαμογελά η “Δίκη”.  Επειδή “έστι Δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ, ορά”.   Μπράβο!

________________________________________________________________

 1. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΤΣΕΣ  “ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ” ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ;
2.”ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΛΙΚΔΑ”, ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ
3. ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ.  ΓΕΛΩΤΟΠΙΟΣ ΑΚΡΟ-ΔΕΞΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  ΜΕ …ΑΚΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ
4. ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΣΕ  ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
5. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
1. Ξήλωσαν δύο συμμορίες «νονών της νύχτας», 19 συλλήψεις -Οι ταρίφες τους
Φωτογραφία: Intime News

Δύο πολυμελείς συμμορίες «νονών της νύχτας» οι οποίες με το πρόσχημα παροχής προστασίας εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων, εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δεκαεννέα μέλη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί.

Από τους συλληφθέντες οι δεκαέξι είναι Έλληνες και οι τρεις αλλοδαποί (δύο Αλβανοί και ένας Ουκρανός), ηλικίας από 26 έως 59 ετών, ενώ αναζητούνται έντεκα επιπλέον μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα παροχής προστασίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Παράλληλα, στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα (νομοθεσία περί επιταγών, καζίνων, τοκογλυφία, αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών και συμμετοχή σε ξυλοδαρμούς) είναι επιπλέον δεκαπέντε άτομα.

Οι δύο συμμορίες συνεργάζονταν μεταξύ τους

Από τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών προέκυψε ότι οι συμμορίες συνεργάζονταν μεταξύ τους, ενώ μοίραζαν τις περιοχές και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία και ενεργούσαν από κοινού όταν πήγαιναν στους καταστηματάρχες για να εισπράξουν την «προστασία». Επίσης, εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την κάθε ομάδα, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και οι χώροι που διατηρούσαν, ενώ διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε ομάδας. Αρχηγικό ρόλο στις δύο ομάδες, είχαν δύο Έλληνες. Στην πρώτη ομάδα ένας 59χρονος και στη δεύτερη ένας 51χρονος.

Όπως διαπιστώθηκε ακόμη, τα μέλη των ομάδων συνεργάζονταν αλλάζοντας σύνθεση κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και το μοίρασμα των περιοχών. Σημειώνεται, ότι οι δύο ομάδες «παρείχαν προστασία» τουλάχιστον σε 61 καταστήματα της Αττικής.

Η πρώτη ομάδα παρείχε «προστασία» σε καταστήματα στις εξής περιοχές: Γκάζι, Κεραμεικός, Βοτανικός, Αγ. Παντελεήμονας, Κυψέλη, Γκύζη, Εξάρχεια, Παγκράτι, Καισαριανή, Αμπελόκηπους, Σύνταγμα, Κολωνάκι, Καλλιθέα, Μεταμόρφωση και Περιστέρι.

Η δεύτερη ομάδα παρείχε προστασία σε: Κεραμικό, Γκάζι, Πατήσια, Κολωνάκι, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Γλυφάδα, Ψυρρή, Λυκόβρυση, Π.Φάληρο, Ασπρόπυργο, Κηφισιά, Άνοιξη, Ν.Ερυθραία, Αγ.Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κυψέλη και Πειραιά.

Εως και 2.500 ευρώ τον μήνα έπαιρναν από τους καταστηματάρχες

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων κατέβαλαν από 200 έως 2.500 ευρώ τον μήνα για προστασία. Η καταβολή γινόταν κυρίως λόγω του φόβου από την πολυμελή παρουσία «φουσκωτών», όταν πλησίαζαν τους καταστηματάρχες. Σημειώνεται, ότι οι δύο συμμορίες, εκτός από την «προστασία» καταστημάτων, αναλάμβαναν και υποθέσεις διευθέτησης διαφορών μεταξύ τρίτων προσώπων, συνοδείες προσώπων, «παρουσίες» σε αθλητικούς χώρους και πρόκληση σωματικών βλαβών «κατά παραγγελία», ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν την αστυνομία για παρόμοια αδικήματα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Πιστόλι διαμετρήματος 6.35 mm με γεμιστήρα, 179 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 3 κυνηγετικές καραμπίνες και 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο και 2 σιδερογροθιές, μπαστούνι στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ξίφος, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού, μικροποσότητα κοκαΐνης, 3 Ι.Χ αυτοκίνητα, 26 κινητά τηλέφωνα, 20 αμπούλες με αναβολικά, 3.055,50 ευρώ και 537 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και ατζέντες με διάφορες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

Καλή δουλειά. Και μπράβο στην αστυνομία!

Μια απορία όμως. Τα ονοματάκια και οι φάτσες αυτών των …λουλουδιών , γιατί δε δημοσιεύτηκαν;   Τα “προσωπικά δεδομένα”  και η “παραμύθα”  για τεκμήρια αθωότητας και τέτοια ηχηρά, γιατί ισχύουν μόνο για κάποιους και για άλλους όχι;

Του  Τ. Θεοφίλου που απαλλάχτηκε προχτές στο Εφετείο, είχαν δημοσιεύσει  φόρα παρτίδα οι φυλλάδες ,τα βοθροκάναλα και οι κουκουλοφορο-ιστότοποι όνομα, φωτογραφίες, διεύθυνση κατοικίας. Και είχαν αποφασίσει εκείνα για την ενοχή του!  Μέχρι και συγγενείς…3ου βαθμού ονομάτιζαν, πολύ πριν γίνει η πρώτη δίκη του. Γιατί αυτή η ευαισθησία από τους εισαγγελείς και τους δικαστές που αποφασίζουν  ποιανού το όνομα και τη μούρη θα διαφυλάξουν και ποιανού όχι;

2. Πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου: Ο Γαβρόγλου με έπαυσε και με διώκει πολιτικά
Πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου: Ο Γαβρόγλου με έπαυσε και με διώκει πολιτικά

Σε αποχή από τα καθήκοντά του έθεσε τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο υπουργός Παιδείας, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο ίδιος ο Αθανάσιος Καραμπίνης σε δήλωση του.

Γράφει ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης: «Οπως πληροφορήθηκα από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντας με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της. Ελπίζω δε, η δίωξη μου αυτή, να μην κλονίσει τους συναδέλφους Πρυτάνεις που θα συνεδριάσουν για το επαίσχυντο νομοσχέδιο».

Είχε προηγηθεί κοινοποίηση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πορίσματος από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, για υπόθεση που αφορά την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών και για την οποία έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Καραμπίνη.

Δε γνωρίζουμε την ουσία της υπόθεσης και δεν πρόκειται να εκφράσουμε άποψη. Να πούμε μόνο πως δεν πρόκειται για πολιτική δίωξη, όπως λέει ο πρύτανης,αλλά για κομματική. (Αν έγινε πράγματι  τέτοια δίωξη).

΄Αλλο πράγμα είναι ο πολιτικός διωγμός. Εκτός αν έχει πέρα από κομματική και πολιτική δραστηριότητα ο Πρύτανης και δεν τη γνωρίζουμε. Αν είχε, θα μπορούσε να τη μνημονεύσει στην ανακοίνωσή του.

3.ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ»
Τζίμης Πανούσης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση -Σε λίγο θα καταργήσει και τους πολίτες
Τζίμης Πανούσης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση -Σε λίγο θα καταργήσει και τους πολίτες

Τί λέει πάλι ο ακροδεξιών συμπεριφορών…ακροαριστερός  γελωτοποιός;    Δε βγάζουμε από τη “μύγα ξύγκι”, πανάθλιε Εβραιοφάγε, ρατσιστή και φαλλοκράτη, Τζίμη. Ξεπέρασες ακόμα και τον άλλο βρώμικο συνάδελφό σου  θεατρίνο Λάκη Λαζόπουλο.΄Ολα θυσία στο χρήμα και τις δημόσιες σχέσεις!

Και μετά, μιλάς εσύ για τον Νταλάρα και τις χρυσές  λίρες που τρέχουν από το στόμα του. Τουλάχιστον, ο Νταλάρας είναι πιο σεμνός, έως νουνεχής θα λέγαμε . Ξέρει και “αράζει στα κυβικά του”, απείρως μεγαλύτερα από πολλών άλλων …ρεκτών και στυλοβατών  του “πολιτισμού”  ,όπως τον αντιλαμβάνεσαι ελόγου σου  και τον οποίο   τάχα λες πως υπηρετείς.  Αυτός να είναι ο πολτισμός, Καραγκιοζάκο!

4. Γκάμπριελ για τα επεισόδια στο Αμβούργο: Ηταν όργιο βίας, δεν διαφοροποιούνται από τους νεοναζί
Φωτογραφία: ΑP

 

Η εικόνα της Γερμανίας στη διεθνή κοινή γνώμη θα πληγεί σοβαρά από τα γεγονότα του Αμβούργου», τονίζει σε άρθρο του στην κυριακάτικη Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός χαρακτηρίζει τα γεγονότα «όργιο βίας» και υπογραμμίζει πως οι δράστες «από όλα τα σημεία της Ευρώπης» ενδιαφέρονταν μόνο «για τη βία καθεαυτή». Δεν διαφοροποιούνται «από τους νεοναζί και τις εμπρηστικές επιθέσεις τους», πρόσθεσε. Όλα αυτά «δεν έχουν να κάνουν με υποτιθέμενα αριστερά κίνητρα», παρατηρεί ο κ. Γκάμπριελ στο άρθρο του και ζητά πανευρωπαϊκή συνεργασία για την εύρεση των δραστών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαϊερ θα επισκεφτεί σήμερα το Αμβούργο για να διαπιστώσει ο ίδιος την έκταση των ζημιών και το μεσημέρι θα συνομιλήσει με κατοίκους και με τους άντρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν είναι αριστεροί. Προπαντός δεν είναι αναρχικοί. Είνα μπαχαλάκηδες. Και ως τέτοιοι, μπορεί να είναι και χούλιγκαν και Ναζί και προβληματικά -κομπλεξικά άτομα, που είτε στα γήπεδα είτε στους δρόμους με προσχήματα διάφορα , εκδηλώνουν την άβυσσο της ανωμαλίας και της καταστροφικής διαστροφής τους στην οποία έχουν κατρακυλήσει.

Καμιά κάλυψη σε τέτοιους. Δεν έχουν ιδεολογία, αρχές, αξίες. Δεν κάνουν κανενός είδους  αγώνα. Δεν είναι πολιτικοί, κοινωνικοί ή άλλοι όμοιοι ακτιβιστές. Δεν προσφέρουν καμιά ελπίδα. Συρφετός , “κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα” είναι.  Καλλιεργούν εκτονωτικά μόνο τη βία , που γίνεται πια αυτοσκοπός,  για να ικανοποιήσσουν τα άγρια ένστικτά τους. Δεν τους αναγνωρίζω ως αγωνιστές , συντρόφους, συμπολίτες. Σε καμιά περίπτωση.

5. Κυνηγώντας τους ταύρους στην Παμπλόνα

Στην πόλη της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, γιορτάζεται το διάσημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, του οποίου οι εννεαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις επιστέφονται με το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο κυνήγι των ταύρων.

Εξι ταύροι από το ράντσο Βικτοριάνο Δελ Ρίο, μέσου βάρους 500 κιλών, και άλλοι έξι ευνουχισμένοι μόσχοι απελευθερώθηκαν στους δρόμους της Παμπλόνα διασχίζοντας μία απόσταση 825 μέτρων σε μόλις 2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

Αργά το απόγευμα οι ταύροι θα συμμετάσχουν σε ταυρομαχία αντιμέτωποι με ταυρομάχους, ενώ στη συνέχεια θα σφαγιαστούν και το κρέας τους θα σερβιριστεί στα ποιοτικότερα εστιατόρια της πόλης του ισπανικού βορρά με τους 200.000 κατοίκους.

Αιμοβόρα, αλαζονικά “ζώα”, επονομαζόμενα “άνθρωποι”,   τρομάζουν, βασανίζουν ή και σκοτώνουν   για την  πλάκα τους, ανύποπτα,  αθώα ζώα.  Χειροκροτήστε τους!