ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  2. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ
  3.  ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑΣ  ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ
  4. ΘΗΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΝΙΚΕΣ “ΠΟΡΝΕΣ” ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ  ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ “ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ” ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
1. Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο Αντόν Νόσικ -Πρωτοπόρος του ρωσικού διαδικτύου

Ο Αντόν Νόσικ, διάσημος μπλόγκερ και ακτιβιστής, που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του ρωσικού Διαδικτύου, πέθανε σε ηλικία 51 ετών, ανακοίνωσαν οι οικείοι του.

“Ναι, είναι αλήθεια. Ο Αντόν Νόσικ πέθανε στη Μόσχα την περασμένη νύχτα”, έγραψε στο Facebook, ένας από τους φίλους του, ο επιχειρηματίας και εκδότης Ντεμιάν Κουντριαβτσόφ.

Ο Νόσικ ήταν συνιδρυτής και εκδότης των μεγαλύτερων διαδικτυακών εκδόσεων στη Ρωσία. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, υποστήριζε ότι το Διαδίκτυο είναι πάντα “ένα νησί ελευθερίας” και θα παραμείνει έτσι παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί.

Ο Αντόν Νόσικ εγκαινίασε το 1999 μια από τις πρώτες πύλες διαδικτυακής ενημέρωσης στη Ρωσία, τη Gazeta.ru, καθώς και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως οι Lenta.ru και Newsru.com, υπό τη διπλή του ιδιότητα του δημοσιογράφου και του επιχειρηματία. Διατηρούσε ένα από τα ιστολόγια με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στη χώρα.

Ο Αντόν Νόσικ είχε απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από τη διαχείριση των μμε και ήταν κυρίως γνωστός ως σημαίνων μπλόγκερ και σχολιαστής της επικαιρότητας, ενώ οι ιστοσελίδες που ίδρυσε άλλαξαν χέρια και υιοθέτησαν σταδιακά ηπιότερη αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στο Κρεμλίνο.

 

Η συγκυρία  του προχτεσινού θανάτου του μεγαλύτερου Ρώσου δημοσιογράφου-μπλόγκερ-επιχειρηματία Αντόν Νόσικ, έρχεται να επιβεβαιώσει τις θέσεις μας παραπάνω, τόσο για την επικινδυνότητα της “χρησιμοθηρικής” (κέρδος, ιδεοληψία κυρίως) χρήσης της δημοσιογραφίας και ειδικά εκείνης των μπλοκ του διαδικτύου, όσο και για την αδυναμία της εμπορικής δημοσιογραφίας να συναγωνιστεί σε αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία  την ιστορική και αντιπαρατεθεί μαζί της.

Ο Νόσικ είναι ένα  από τα αναρίθμητα παγκόσμια παραδείγματα. Ξεκίνησε ως  δυνατός μπλόγκερ, αντίπαλος του Κρεμλίνου και ειδικά της δικτατορικής συμπεριφοράς του Πούτιν και κατέληξε τελευταία να…χαριεντίζεται μαζί του, όταν και ο ίδιος  ο δημοσιογράφος έγινε επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης ιστότοπων με τεράστια επισκεψιμότητα  .Και μάλιστα σε μια χώρα που το 80% του πληθυσμού της, «πίνει  στο όνομα» του δικτάτορα καθημερινά μια… ντουζίνα ποτήρια βότκα-μπόμπα, για να λησμονήσει την κατάντια στην οποία  έχει οδηγήσει ο Τσάρος την απέραντη χώρα!

Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο φανερά,αν όχι χειρότερα. Η εμπορική δημοσιογραφία, πρωτίστως ως βιομηχανία παραπληροφόρησης, υπηρετείται από…πανάξιους επιχειρηματίες-εμπόρους και υπαλλήλους δημοσιογράφους που δίνουν (επί χρόνια και συνεχώς) ρεσιτάλ χάλκευσης και παραποίησης ακόμα και της πιο απλής  είδησης  και πληροφορίας. Να θυμίσουμε μόνο πως ο “αστέρας” αυτού  του είδους της δημοσιογραφίας, ο…πολύς Νίκος Χατζηνικολάου, που σχεδόν 30 χρόνια τώρα  ασελγεί επιδεικτικά, ξεδιάντροπα και ατιμωρητί  σε ό,τι εμείς θεωρούμε «ιερό και όσιο» στην ιστορική δημοσιογραφία (αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία) , ξεκίνησε από παρουσιαστής -σχολιαστής ειδήσεων του βασιλικού καναλιού του Μίνωα Κυριακού ,τον Αντένα, για να σουλατσάρει στη συνέχεια, χωρίς ίχνος τσίπας και στοιχειώδους αξιοπρέπειας στα περισσότερα από τα ελληνικά βοθροκάναλα,ακόμα και  στα….δημοκρατικά  των εφοπλιστών και των ξετσίπωτων εκδοτών (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κουρή ), Mega, Star κ.α) .

Και ένα παλιότερο σχετικό κείμενό μας:

2. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ «ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ» (15/6/2014
Οταν μια εφημερίδα-ένα κανάλι  δημοσιεύει-παρουσιάζει  μια είδηση-πληροφορία ή  ένας  θεσμικός παράγοντας (π.χ βουλευτής) ή άλλος «ειδκός» ή σχετικός αναφέρονται στο ίδιο θέμα, αμέσως η είδηση- πληροφορία αποκτά υπόσταση, την οποία φαίνεται σαν να μην είχε, πριν  ανασυρθεί στη «ζωή» με τον παραπάνω τρόπο.  Μπορεί να είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, αλλά είναι αλήθεια πως ένα  γεγονός  δεν «υπάρχει», δε «συνέβη» ποτέ ή αφορά το στενό, περιορισμένο περιβάλλον στο οποίο εξελίχθηκε,   αν δεν το «σφραγίσουν» με την…εγκυρότητά τους, αν δεν το αγγίξουν με το «μαγικό ραβδί» τους  τα μέσα παραπληροφόρησης (κυρίως), οι φορείς της εμπορικής δημοσιογραφίας.
 …΄Οταν οι  ειδήσεις, οι πληροφορίες, τα γεγονότα για το σύνολο των ανθρώπων  παραμένουν ανύπαρκτα ή “ άνευρα” και υφέρποντα  και «ζουν» μόνο μέσα από το » γυαλί» και τις σελίδες των εντύπων και των ιστότοπων. Αν οι «Χατζηνικολάου» αποφασίσουν μια είδηση, ένα γεγονός  να τα κρατήσουν στο «σκοτάδι» ,αν κρίνουν πως δεν είναι η ώρα του να να γίνει το συγκεκριμένο γεγονός….γεγονός(!),  παραμένει ή στη ανυπαρξία ή υπό πλαστή ταυτότητα. Μόνο η δημοσιοποίησή του μέσα από τις διαδικασίες και τις μεθόδους που έχει επιβάλει η εμπορική δημοσιογραφία, το περιλούζει με φως και το καθιστά ορατό στην κοινωνία. Κι αν, βέβαια, η αποσιώπηση, το «θάψιμο» ενός γεγονότος είναι  αφ΄εαυτού  ένα έγκλημα, πόσο μάλλον χειρότερα εγκλήματα διαπράττουν τα κέντρα της εμπορικής ή  άλλης (π.χ κομματικής) εκμετάλλευσής του, όταν  διαστρεβλώνουν, παραποιούν χαλκεύουν μια  είδηση-πληροφορία  ή  την  κατασκευάζουν εκ του μηδενός.
 Η Ιστορία, ως επιστήμη, είναι η πραγματική  «τέταρτη εξουσία», αφού η Ιστορία για πολλούς αιώνες (και σήμερα) λειτουργούσε-λειτουργεί ως δημοσιογραφία- «Τύπος” . Στις μέρες μας, στις συντεταγμένες Πολιτείες,  η ανάγκη  να είναι  η Ιστορία  η » τέταρτη εξουσία» επισημάνθηκε και φάνηκε καθαρά μετά τις οδυνηρές συνέπειες που είχε για τις κοινωνίες των ανθρώπων η αποτυχία του παραδοσιακού, λεγόμενου,  “Τύπου”, να σταθεί στο ύψος της αποστολής του.
Η  εμπορική δημοσιογραφία  στις ημέρες μας, όπως είπαμε, έχει   υποβιβαστεί πλέον  σε αδίστακτη βιομηχανία παραπληροφόρησης  με στόχο (κυρίως) το κέρδος  .Για να τον πετύχει
δεν έχει δισταγμό ακόμα και να διαπλέκεται (φανερά ή όχι) και με τις άλλες εξουσίες , που υποτίθεται πως έχει καθήκον να ελέγχει. Στην Ελλάδα οι  βρώμικες μέθοδοι και οι συμπεριφορές των «συγκροτημάτων» τύπου, των εκδοτικών επιχειρήσεων και των «βαρόνων» της δημοσιογραφίας είναι η χειροπιαστή απόδειξη του ξεπεσμού και της  απεμπόλησης των βασικών  αρχών της «τέταρτης εξουσίας» από αυτές τις  βιομηχανίες.
΄Ενα πρόσφατο και   χαρακτηριστικό, παγκόσμιο παράδειγμα της αποσύνθεσης της εμπορικής δημοσιογραφίας που σεμνύνεται  πως αποτελεί πυλώνα της δημκρατίας (!) ως «τέταρτη εξουσία,   είναι η τραγική κατάληξη του  ακτιβιστή μπλόγκερ Τζούλιαν ΄Ασανζ. Ο μεγάλος αυτός ακτιβιστής του κυβερνοχώρου βρίσκεται σήμερα αιχμάλωτος (φυλακισμένος) του Συστήματος, επειδή ακριβώς επιχείρησε να πάρει την είδηση, την πληροφόρηση, το γεγονός από τiς data των σκοτεινών γραφείων των μυστικών υπηρεσιών και των εμπόρων της δημοσιογραφίας  και να τα παρουσιάσει ανεπεξέργαστα και αρετουσάριστα στο ευρύ κοινό. ΄Ομως, το εγχείρημά του αυτό δεν είχε ζωή, γιατί εν ριπή οφθαλμού τον “κατακρεούργησαν” ΟΛΕΣ οι εξουσίες. Σε απόλυτη, αγαστή και εξευτελιστική διαπλοκή οι εξουσίες (πρώτη και καλύτερη η…»τέταρτη») έπεσαν πάνω του να τον κατασπαράξουν.  Χειρότερη μεταχείριση ,βέβαια,  του επεφύλαξε η δικαστική, όταν μια άθλια εισαγγελέας από το Γκέτεμποργκ (Göteborg) της  Σουηδίας πήρε εντολή από τα «αφεντικά»  της να απαγγείλει κατηγορίες στον ακτιβιστή μπλόγκερ  για…βιασμό δύο γυναικών! Μνημείο ξεσπεσμού και αθλιότητας ΟΛΩΝ των εξουσιών!
Η Ιστορία,εκτός των άλλων, έχει επιστημονικό καθήκον (με ό,τι συνεπάγεται αυτή της η ιδιότητα) να ερευνά, να αναδεικνύει ,να καταγράφει, να κρίνει,να επικρίνει,να επιβραβεύει τις πράξεις των ανθρώπων και ειδικά εκείνων που ασκούν εξουσία και οι ενέργειές τους έχουν άμεσες επιπτώσεις επί της ζωής των ατόμων και της Φύσης.  Ως “ τέτρατη εξουσία”,ειδικά μέσα από τον κλάδο της ιστορικής δημοσιογραφίας, οφείλει άμεσα να  ΚΡΙΝΕΙ το έργο και τη συμπεριφορά των υπολοίπων εξουσιών.  Ο σκοπός της Ιστορίας δεν είνα…αφηγηματικός, έτσι όπως τον ήθελαν και τον θέλουν οι καθεστωτικοί ιστορικοί. Ούτε είναι μια μορφή «σοβαρής» δημοσιογραφίας, πολύ περισσότερο μυθ-ιστορία . Ο βασικός της σκοπός είναι να  στηρίζει τον ΄Ανθρωπο στο παρόν   και να του  προετοιμάζει ένα καλύτερο  μέλλον μέσα από την εμπειρία του παρελθόντος και του παρόντος. Είναι, επομένως, ανθρωπιστική επιστήμη στην υπηρεσία της ζωής, όπως η Φύση την προγραμμάτισε και την αφήνει να εξελίσσεται με βάση τους απαρασάλευτους νόμους ,που όρισε εκείνη.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε την άμεση και επιτακτική ανάγκη που  υπάρχει να  γνωρίσουν ευρύτερα οι άνθρωποι την Ιστορία, αλλά  όχι ως …σχολικό μάθημα, ούτε ως…πόνημα-συγγραφή-μυθιστόρημα των καθεστωτικών ιστορικών (άτομα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική Ιστορία).   Ειδικά  να ενημερωθεί η κοινωνία  για τον κλάδο της Ιστορικής δημοσιογραφίας, η οποία έχει και τη δυνατότητα και την υποχρέωση  να «βγαίνει» προς τα έξω δυναμικά και αποφασιστικά, να βρίσκει «βήμα», να ανακαλύπτει τρόπους, μεθόδους, δρόμους να γίνει γνωστή, να τη αγκαλιάσει ο «μέσος» άνθρωπος.
Αν η πληροφόρηση ,η είδηση,το γεγονός  αφεθούν στα χέρια (διάβαζε στα συμφέροντα) των εμπόρων της δημοσιογραφίας, υπάρχει βέβαιος και μέγας κίνδυνος να υποστεί ο κόσμος μας τις ολέθριες συνέπειες από την εγκληματική  τακτική των κέντρων παραπληροφόρησης.  Η Ιστορική δημοσιογραφία, που δεν υπακούει στους εμπορικούς (και άλλους) νόμους της δημοσιογραφίας, έχει τη δυνατότητα και να ξεσκεπάζει αυτές τις ανήθικες μεθόδους των ανθρώπων της παραπληροφόρησης και παράλληλα να διασώζει την είδηση, το συμβάν, το γεγονός (ιστορικό ή όχι) και να το παρουσιάζει-κρίνει στις πραγματικές του διαστάσεις. Να αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδέιγματα.
Αν στην Ελλάδα το Homo-Naturalis είχε μεγαλύτερη πρόσβαση στην ελληνική κοινωνία  και δυνατότητα ευρύτερης ενημέρωσης, αν δε μας «στραγγάλιζαν» οι εκτελεστές- τρομοκράτες της πραγματικής είδησης -πληροφορίας, ίσως σήμερα να μην είχαμε περάσει ,ως χώρα-λαός , μέσα από την κόλαση της οικονομικής κρίσης που βιώσαμε. Οι φίλοι μας εδώ ξέρουν πως ήδη από τον Οκτώβριο του 2008, είχαμε σημάνει “συναγερμό” για την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα (χρεοκοπία), αλλά , όμως, οι εξουσίες με πρώτη την «τέταρτη», σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, φρόντισαν να τον αχρηστέψουν, για να σιγήσει. ΄Ενα έγκλημα «εσχάτης προδοσίας» των «Χατζηνικολάου» για το οποίο ΟΥΔΕΙΣ ακόμα έχει τιμωρηθεί.
Το ίδιο, ακριβώς, έγινε και με την εγκληματική οργάνωση των Ναζί. Το Homo-Naturalis .gr  ήταν το μοναδικό σάιτ που επέκρινε δριμύτατατα τη χορήγηση άδειας λειτουργίας  από τον ΄Αρειο Πάγο στο μόρφωμα-εγκληματική οργάνωση που συνέστησε ο  Μιχαλολιάκος για να προετοιμάσει και να διεξάγει «εμφύλιο» στη χώρα. ΄Οχι μόνο  επικρίναμε  τότε την απόφαση  του Αρείου Πάγο να δώσει νομική υπόσταση στο μόρφωμα, αλλά ζητούσαμε  από τη Βουλή να το θέσει εδώ και τώρα εκτός νομμότητας. Και εκείνη την εποχή άλλοι είτε «έθαψαν»  κι αυτό το θέμα, είτε, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (δια του Μ.Γλέζου) μιλούσαν για αντιμετώπιση της Χ.Α με…πολιτικά μέσα!
Μνημονεύσαμε αυτά τα δύο κορυφαία παραδείγματα για να δείξουμε την ανάγκη που υπάρχει σήμερα η Ιστορία, ειδικά με τον κλάδο της Ιστορικής δημοσιογραφίας, ως η πραγματική “τέταρτη εξουσία”, να έχει καλύτερη (δυναμικότερη) και άμεση πρόσβαση στην ελληνική κοινωνία. Από την άλλη, αποτελεί επίσης καθήκον της να  ξεσκεπάζει την ανήθικη τακτική της εμπορικής δημοσιογραφίας να μεταμορφώνεται  σε βιομηχανία παραπληροφόρησης και μάλιστα σε εξαιρετική διαπλοκή με τις άλλες τρεις εξουσίες.  Κι αυτό,δυστυχώς, μπορεί να συμβαίνει ακόμα και  στις «καλές» δημοκρτίες. Πόσω μάλλον  σε εκείνες (όπως στην ελληνική)  που ακόμα είναι «ανάπηρες».
2. Εισαγγελείς για τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη: Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Εκτενή ανακοίνωση στην οποία απαντά με σκληρό ύφος στις τελευταίες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών προς τη Δικαιοσύνη, θέτοντας θέμα Δημοκρατίας, εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Αφορμή για τη σκληρή αυτή ανακοίνωση αποτέλεσαν η «κριτική» που άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το τελευταίο διάστημα στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στις 5 Ιουλίου, στη Βουλή.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων δεν την υπογράφει ο πρόεδρος αυτής, ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Δικαιοσύνη συνιστά τον τρίτο και πλέον αξιόπιστο πυλώνα της Δημοκρατίας. Από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, οι λειτουργοί της ασκούν υπεύθυνα και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια τα καθήκοντά τους, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος, μέσω των δικαστικών αποφάσεων, της εκτελεστικής εξουσίας, προς όφελος του Ελληνικού λαού. Κατά συνέπεια, οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.

Η Ε.Ε.Ε. καλεί όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που αρμόζει στους Έλληνες Εισαγγελείς

Η Ε.Ε.Ε., συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, δηλώνει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Δημήτριος Μητρουλιάς, Αντιπρόεδρος

Χριστιάνα Φραγκιά, Αναπληρώτρια Γ.Γ.

Αρετή Σκαφίδα, Ταμίας

Νικόλαος Καλλίδης, Μέλος

Σπυριδούλα Σταυράτη, Μέλος

Σωτήριος Μπουγιούκος, Μέλος

 

Μπήκαν και  οι διαπλεκόμενοι συνδικαλιστές, ακόμα και της ελληνικής δικαιοσύνης (εισαγγελείς εδώ) στο κομματικό παιχνίδι του Μητσοτάκη. Χωρίς αιδώ, χωρίς ηθικούς  ενδοιασμούς, υπογραφουν μια κατάπτυστη παραπάνω  ανακοίνωση, την οποία, σεβόμενος προφανώς την εισαγγελική του ιδιότητα , ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ΄Ενωσης, δεν υπέγραψε.΄Οπως, φυσικά ,και εκατοντάδες άλλοι νομιμόφρονες και μη διαπλεκόμενοι  δικαστές και εισαγγελείς στη χώρα, διαφωνούν… οριζόντια και κάθετα με την ολοφάνερη εμπλοκή της δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια.

Τελευταία, όντως στο χώρο της δικαιοσύνης, κυρίως μέσω του ΣτΕ, που βαρύνεται με σωρεία “παραβάσεων καθήκοντος” και στημένες κομματικές αποφάσεις,, γνωστές στους περισσότερους και πολλές μνημονευόμενες στο σάιτ μας, προσπαθούν να υποκαταστήσουν την κυβέρνηση με καθαρά πολιτικές αποφάσεις που εκδίδουν τάχα μου  με τα εχέγγυα  δικαστικής εγκυρότητας και αμεροληψίας. Απορρίπτουν την κυβερνητική  βούληση, καθαρή και ύψιστη επιταγή  του λεγόμενου κοινοβουλευτικού πολιτεύματος για (προσχηματικές) συνταγματικές παραβιάσεις, αντιθέσεις ή όπως αλλιώς τις αποκαλούν.

Αυτό κι αν δεν είναι   πραξικόπημα, μια δικαστική δικτατορία. Γιατί, αν αποφασίζει η δικαστική εξουσία να απορρίψει μια πολιτική-κυβερνητική απόφαση, ένα νόμο, τάχα ως αντισυνταγματικά, παράνομα ή, όπως αλλιώς τα χαρακτηρίσουν, τότε τί νόημα έχει να υπάρχει κυβέρνηση και  οι υπόλοιπες εξουσίες, πλην της δικαστικής; Ας κυβερνούν οι δικαστές να τελειώνουμε.

Οι δικαστές έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα και υποχρεώσεις.  Κι αν αποκαλούνται “εξουσία”, όπως και ο “Τύπος”,  είναι περισσότερο  η ιδιότητα  αυτή “διακοσμητική”,  για να προσδώσει κύρος. Σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά την πραγματική και ουσιαστική εξουσία που στις δημοκρατίες την ασκεί ΚΥΡΙΩΣ μια εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι οι “γραφειοκράτες”.

Στην ουσία, η νόμιμη κυβέρνηση είναι το κράτος. Και είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της κοινωνικής, εθνικής ή άλλης  πολιτικής της χώρας. Γιατί, αν, όπως λέει το Σύνταγμα, “πάσα εξουσία πηγάζει από το λαό” (έστω και στην πομπώδη αυτή διακήρυξη) ,πρωτίστως αυτό ισχύει για τις κυβερνήσεις απο τις οποίες αρύουν την εξουσία τους όλες οι άλλες.  Και δεν τις κατέχουν ελέω…θεού ή…΄Εθνους-κράτους στην ιδεατή τους μορφή.

Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει, επομένως, από τις απόψεις του Πολάκη,που είναι υπουργός της κυβερνησης. Και είναι σωστές οι περισσότερες που   αφορούν τη δικαιοσύνη.

Την κριτική Πολάκη  θεωρούν πρόβλημα της Δημοκρατίας  οι συνδικαλιστές ; Και όχι πως το 40% του εκλογικού σώματος ΑΠΕΧΕΙ από τις εκλογικές διαδικασίες με αποτέλεσμα οι μειοψηφίες να κυβερνούν τις πλειοψηφίες; Δεν είδαν εκεί κατάργηση-ασέβεια στην έννοια  της Δημοκρατίας; Ο Πολάκης θα καταργήσει το πολίτευμα με τις αναρτήσεις στη σελίδα του ;Μα τόση υποκρισία και κομματική διαπλοκή πια;

Ντροπή, χίλιες φορές ντροπή! Και μπράβο στον Ασπρογέρακα για την έντιμη εισαγγελική και συνδικαλιστική του στάση.

3. ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΕΣΗ
Ο αναρχικός στη διαδήλωση του Αμβούργου που έβγαλε selfie με ακριβό κινητό έγινε viral
Ο αναρχικός στη διαδήλωση του Αμβούργου που έβγαλε selfie με ακριβό κινητό έγινε viral [εικόνες]

Ξεσπάθωσαν οι φυλλάδες. ΄Ομως, ξεχνούν…σκόπιμα πως δεν είναι ο τύπος παραπάνω με το πανάκριβο  κινητό, Αναρχικός. Μπαχαλάκιας είναι. Αλητάκιας, που εκτονώνεται, σπάζοντας βιτρίνες και ανατρέποντας κάδους σκουπιδιών. Δεν έχει διαβάσει ποτέ τους “πατριάρχες του αναρχισμού”. Αν του διαβάσεις από τα χιλιάδες αποσπάσματα αντιβίας των γραπτών  των “Γκουρού” των αναρχικών ένα κομμάτι, χωρίς να αναφέρεις το συγγραφέα του,  θα σου πει πως είναι….χριστιανικής ταυτότητας. Βάζω στοίχημα γι΄αυτό.

Ο αστικός λεγόμενος τύπος, η βιομηχανία παραπληροφόρησης, σκόπιμα συσμίγουν αναρχικούς, μπαχαλάκηδες, οπαδούς, χούλιγκαν, αληταράδες κάθε φύτρας,  για να  προξενήσουν σύγχυση και να προβοκάρουν  το αληθινό νόημα της Αναρχίας.  Γνωστα αυτά. Τα έχουμε ξαναγράψει

4. Στο φως βίντεο-ντοκουμέντο με «σκλάβες του σεξ» του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού
Στο φως βίντεο-ντοκουμέντο με «σκλάβες του σεξ» του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού [βίντεο]

 

Ένα σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο με Κορεάτισσες που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν σε οίκους ανοχής για τον ιαπωνικό αυτοκρατορικό στρατό στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι «γυναίκες της ανακούφισης», όπως έμειναν γνωστές, αναγκάστηκαν να εργαστούν ως σκλάβες του σεξ για τους Ιάπωνες στρατιώτες στις χώρες που καταλάμβαναν στην Ασία από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 έως το τέλος του πολέμου.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε βίντεο των γυναικών αυτών, αλλά μια ομάδα ερευνητών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση της Νότιας Κορεάς εντόπισε μετά από διετή έρευνα στην Εθνική Αρχειοθήκη των ΗΠΑ το σύντομο κλιπ των 18 δευτερολέπτων, που πιστεύεται ότι τράβηξε Αμερικανός στρατιώτης το 1944 στην κατεχόμενη τότε από τις ιαπωνικές δυνάμεις Κίνα.

Στο βίντεο διακρίνονται επτά ξυπόλητες γυναίκες να στέκονται στη σειρά έξω από ένα πλινθόκτιστο σπίτι στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν και να τις ανακρίνουν Κινέζοι στρατιώτες. Τις εντόπισαν Αμερικανικές και Κινεζικές συμμαχικές δυνάμεις. Δύο απ’ τις γυναίκες του βίντεο είχαν εμφανιστεί παλαιότερα σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για «γυναίκες ανακούφισης».

Ακτιβιστές της Νοτίου Κορέας υπολογίζουν ότι περίπου 200.000 γυναίκες -οι περισσότερες από την Κορέα, αλλά και από την Κίνα, την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία – υποχρεώθηκαν διά της βίας να εκπορνεύονται για Ιάπωνες στρατιώτες -θέμα που εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έντασης στις σχέσεις Σεούλ – Τόκιο.

Στις αρχές του χρόνου η Ιαπωνία ανακάλεσε προσωρινά τον πρεσβευτή της στη Νότια Κορέα μετά την τοποθέτηση αγάλματος μιας «σκλάβας του σεξ» στο κορεατικό λιμάνι του Μπουσάν υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή των κορεατών συνιστούσε παραβίαση διμερούς συμφωνίας του 2015, βάσει της οποίας το Τόκιο ζήτησε συγνώμη για ητν πρακτική και υποσχέθηκε ότι θα δώσει ένα δισεκατομμύριο γιεν σε ειδικό ταμείο για τα θύματα.
Ωστόσο, το θέμα δεν έχει λυθεί. Ορισμένες απ’ τις ελάχιστες «γυναίκες ανακούφισης», που είναι ακόμη ζωντανές απέρριψαν τη συμφωνία αυτή και αξίωσαν προσωπική συγγνώμη απ’ τον Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.