2022 Κ.Χ. (ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ). ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Καιρός να   αποχριστιανοποιηθούν πολλά.  Από τα  βαπτιστικά ονόματα, τις τοποθεσίες ,τις βλαστήμιες , τις επικλήσεις βοήθειας, μέχρι τα  κορυφαία,  να απαλλαγούμε από το “ήθος και την ηθική” του Χριστιανισμού, αλλά  και την κακοποίηση της Ιστορίας,  όπως , με αφορμή τη σημερινή ημέρα,    την επιβολή  να μετράμε  τη χρονολόγηση με τον ανιστόρητο όρο Μ.Χ (Μετά Χριστό).  Σα να λες , περάσανε  200 χρόνια από τη γέννηση  κάποιου που δε…γεννήθηκε. ΄Η, κι αν γράφτηκε ποτέ σε Μητρώα,  εμείς δε θα το μάθουμε ποτέ.

Αυτή η  παρελθοντολογική  μανία   της θρησκευτικοποίησης των πάντων, πρέπει κάποτε να την τελειώσουμε. Και είναι δική μας δουλειά, ημών των ιστορικών να την κάνουμε.  Επιτέλους,  είναι ΝΤΡΟΠΗ στον 21ο αιώνα,  να λέμε δυο χιλιάδες είκοσι δύο χρόνια μετά το Χριστό!  Κι ακόμα χειρότερη ντροπή ,να ξέρουμε πως μπεστ σέλερ  βιβλίο ,παγκόσμια , εξακολουθεί και σήμερα  να είναι η Βίβλος!!

Να. Αυτή που λέει πως ο Γιαχβέ μια μέρα του ήρθε,  δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει  και είπε: “Ποιήσομεν άνθρωπον”.  Και έπλασε τον Αδάμ.   Αργότερα, το ξανασκέφτηκε,  μπορεί και μετά από τίποτα δισεκατομμύρια χρόνια, μια και οι θεολόγοι, για να ξεπεράσουν τον επιστημονικό σκόπελο πως ο “κόσμος” δεν υπήρχε περίπτωση  να γίνει σε 6 μέρες μέσα, επινόησαν μια άλλη φράση από “τας Γραφάς”  που λέει “μια ημέρα για τον Κύριο είναι σαν χίλια χρόνια”. Και  αυτό, διαβεβαιώνει (και σοβαρολογούν)    πως ο κόσμος, όπως  δέχεται  και η επιστήμη, μπορεί να φτιάχτηκε  ακόμα και μέσα σε…τρισεκατομμύρια χρόνια.  (“Μανούλες” οι θεολόγοι-διάβαζε  σοφιστολόγοι-  δεν τους πιάνεις πουθενά.   Ξεχειλώνουν πάντα με τέτοια παλαβά  το …σώβρακο . για να  χωράει όλα τα μεγέθη ,  είναι σε’ όλα μέσα . Έχουν “και την  πίτα σωστή  και το σκύλο χορτάτο).

Κάποιες “ημέρες” ,όπως τις μετράνε αυτοί ,   λοιπόν ,  μετά που  ο  Γιαχβέ  “εποίησε τον ΄Ανθρωπο”, το έβαλε κάτω  και είπε.  “Μπα, λειψός μου φαίνεται  έτσι .  Κάτι του λείπει. Μάλλον, σκέφτηκε,  παρεούλα, να τα λένε το γραφικό ηλιοβασίλεμα   και να σαλιαρίζουν.      Ας του φτιάξουμε  (του Ανθρώπου)  και   βοηθό. Και τσουπ,  τον  έφτιαξε , του  τον πήγε  (τον βοηθό) και του  τον  σύστησες ως …Εύα ή   ανδρίς !  Μάλιστα.

΄Ολα αυτά, λοιπόν , τα εντελώς  αστεία και  φαλλοκρατικά,  τα  (εκ)τιμά δεόντως το ανθρώπινο γένος  γι΄αυτό  και “πουλάει”, ακόμα και “την σήμερον ημέραν” , η Βίβλος, ως… μαρουλόφυλλο (όπως το λένε  οι εκδότες.) Στο μεταξύ, μην ψάχνετε να βρείτε στην ίδια λίστα τη δική μας “Ιερά Βίβλο ” Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους». του Φ. ΄Ενγκελς)  Θα απογοητευθείτε.

Το επίσης (ακόμα  πιο)  τραγικό.  Σαν να μη φτάνανε αυτά, οι …ΜΕ ΤΟΟδες,  με  τα  ξαναζεσταμένα   “μορφώματά” τους  (“καλός άντρας ,ο νεκρός άντρας”), αντί να  αλυσοδένονται έξω  από τις εκκλησιές  που κηρύσσουν  απροκάλυπτα και με ευρεία αποδοχή ακροατηρίου  τη χριστιανική  “ποίηση” του  ανθρώπου και της ανδρίδος , στη θέση του  θρησκευτικού, αναρριπίζουν ένα νέο , χειρότερο από το θρησκευτικό, είδος  φανατισμού,  που οδηγεί  στον έμφυλο ρατσιμό και  το  φασισμό. Μια τρέλα!

 

Καλή χρονιά, λοιπόν, το 2022 Κ.Χ (της Κοινής Χρονολογίας).Και …καλά μυαλά σε όλους  (ημάς και υμάς).