ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ
Χιλιάδες Βορειοκορεάτες με υψωμένες τις γροθιές στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλούν την Ουάσιγκτον
Βορειοκορεάτες ορκίζονται να καταστρέψουν την «ιμπεριαλιστική» Αμερική (Φωτογραφία ΑΡ)

Καμιά εκτίμηση δεν οφείλουμε σε ένα λαό, όταν καταντά όχλος. Ρώσοι Σταλινικοί, που λάτρευσαν έναν παρανοϊκό εγκληματία. Γερμανοί Ναζί, που υποτάχτηκαν σαν άβουλες μαϊμούδες και σαν φονικές μηχανές  στις ορέξεις ενός θεότρελου Χίτλερ. Σήμερα οι ΒορειοΒιετναμέζοι που βγαίνουν στους δρόμους για να στηρίξουν τον ψυχοπαθή ηγέτης τους.

Η οχλοκρατία, η συμπεριφορά της μάζας, εμπερικλείει τους χείριστους, τους σοβαρότερους κινδύνους για το άτομο, αλλά και για μια οργανωμένη κοινωνία.  Μόνο ο πολίτης ,που δεν πρόκειται ποτέ να  καταντήσει οπαδός είναι η εγγύηση του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Κι αντίθετα. Ο όχλος, αυτές οι μάζες που δεν  έχουν  τίποτα να ζηλέψουν από τους   “Ταλιμπάν” και τους “Μουτζαχεντίν”, είναι ο υπ΄ αριθ,1 κίνδυνος της συνέχισης της ζωής, της διατήρησή της  στον πλανήτη.

2.Bloomberg: Πόλεμος ή διπλωματία -Ποιες είναι οι επιλογές του Τραμπ έναντι της Βόρειας Κορέας
H Νότια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους Hyunmu-2 στη διάρκεια ασκήσεων με τις ΗΠΑ σε αντίποινα για την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες τη Βόρεια Κορέα ότι αν επιμείνει στις απειλές της, η Ουάσιγκτον θα απαντήσει «με φωτιά και οργή που όμοιές τους δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος». Η Πιονγιάνγκ από την άλλη σήκωσε το γάντι απειλώντας με πυραυλική επίθεση τη στρατηγικής σημασίας για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις νήσο Γκουάμ, ενώ επανέλαβε -αψηφώντας το νέο γύρο κυρώσεων, που ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ- ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι αναγκαίο για να αποτρέψει μια αμερικανική εισβολή. Για τον Ντόναλντ Τραμπ, συμπεραίνει το πρακτορείο Bloomberg, δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές.

. Mήπως η καλύτερη λύση για τις ΗΠΑ είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος;

Μια ευρείας κλίμακας εισβολή θα ήταν ίσως αναγκαία για την ταχεία εξουδετέρωση του εχθρικού πυροβολικού καθώς και την καταστροφή των πυραυλικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων. Αλλά οι όποιες ενδείξεις μιας επικείμενης επίθεσης -όπως η συγκέντρωση δύναμης πυρός από τους Αμερικανούς, η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας και η αποχώρηση Αμερικανών πολιτών από την περιοχή- ενδέχεται να οδηγήσουν τη Βόρεια Κορέα να εξαπολύσει πρώτη ένα προληπτικό χτύπημα. Σε μια τέτοια σύρραξη πιθανώς να εμπλέκονταν η Κίνα και η Ρωσία.

Επικίνδυνες αναλύσεις και προτροπές της εμπορικής δημοσιογραφίας, που θυμίζουν άλλες εποχές, παραμονές πολέμων. Η  γνωστή τακτική του Τύπου που γράφει μόνο και μόνο  για να βρίσκεται στην επικαιρότητα,  έστω κι  αν δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικό ή να συμβάλει σε λύση προβλήματος. Ακόμα κι αν προκαλεί, με όσα  ανεύθυνα διαπραγματεύεται,  άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και τον άνθρωπο.  Στόχος του  μόνο ο πελάτης. Και κυρίως ο… καλός (διάβαζε σκουπιδοφάγος) πελάτης.

 Η εμπορική δημοσιογραφία ξέρει να κινείται κάθε φορά και διαφορετικά. Ασφαλέστερες βήματα, βέβαια, και συνήθη, που χρησιμοποιεί “κατά κόρον”  είναι  να ενσπείρει το φόβο,τον πανικό,την ανασφάλεια, τη σύγχυση.΄Ετσι κερδίζονται πελάτες κατ΄εξοχήν  ανώριμοι, απολίτικοι  και αστόχαστοι.

Οι περισσότερες απ΄αυτές τις εταιρίες παραπληρόφορησης  μόνο με τέτοια σκουπίδια μπορούν να κρατήσουν ” μαγαζί”. Ο πελάτης του δεν έχει την ανάγκη σοβαρής ενημέρωσης, αλλά ούτε την αντίληψη του σωστού, του λογικού,του δίκαιου.  Η αντιπληροφόρηση δεν τον ενδιαφέρει. Γι΄αυτό  είναι σχεδόν  ανύπαρκτα σήμερα στον πλανήτη μας “βήματα”- “πλατηφόρμες” αντιπληροφόρησης. “Λύνουν και δένουν” μόνο οι αισχρές αυτές βιομηχανίες της παραπληροφόρησης,

΄Οσο τώρα για το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα της, έστω ρητορικής ακόμα,  επιθετικότητας του ψυχοπαθή, του ανισόρροπου Κιμ Γιονγκ Ουν, έχουμε να προτείνουμε τα εξής: Μοναδική λύση είναι η ακαριαία εξόντωση  των μελών του δικτατορικού καθεστώτος της Πιονγιάνγκ. Ξαφνική επίθεση και σύλληψη ολόκληρης της παρανοϊκής κυβέρνησης και παραπομπή της στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο. Αν συμβεί αυτό,  ουδείς άλλος είναι κανός στη Β.Κορέα αυτή την ώρα να ξαναστήσει τέτοιο ανώμαλο καθεστώς στη χώρα. Πέρα,φυσικά,  από το σκληρό  μάθημα που θα πάρουν όλοι οι επίδοξοι δικτάτορες από την  παραδειγματική τιμωρία του εγκληματικού καθεστώτος.

Ο πόλεμος ,θα είναι ό,τι χειρότερο για όλους.Πέρα από του χιλιάδες νεκρούς, τις καταστροφές, τις άλλες συμφορές, ο παλαβός Κιμ Γιονγκ Ουν  θα χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο, το οποίο, δυστυχώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε,  το επέτρεψαν οι Αμερικανοί να φτάσει εδώ που είναι. Αν ρίξει πυρηνικά ο εντελώς  άφρων, σημερινός γόνος της δυναστείας της Β. Κορέας, θα σημαίνει πως η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, άλλες γύρω περιοχές, ακόμα και εδάφη -πόλεις της Αμερικής θα υποστούν τέτοιες, ανυπολόγιστες καταστροφές που  Χιροσίμα και Ναγαγκασάκι  δε θα έχουν πια ενδιαφέρον ούτε για ύλη…βιβλιογραφίας!

___________________________________________________________________
1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ «ΤΑ ΝΕΑ»
Κατέβηκαν οι ιστοσελίδες των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επί δεκαετίες ολόκληρες ασέλγησαν τα έντυπα του “οίκου Λαμπράκη” (πατήρ και υιός) στην πληροφόρηση,τη σωστή είδηση, τη δημοσιογραφία. Διαμόρφωσαν στυλ, σχολές απάτης για την προώθηση της εμπορικής δημοσιογραφίας .

Όλα τα έντυπα του ΔΟΛ έπαιξαν, παλιότερα και πρόσφατα,  στο αισχρό ελληνικό ,κομματικό χρηματιστήριο,  ειδικά πάνω στην ισχυρή “μετοχή” των Κεντρώων κα των Πασόκων οπαδών.  Αυτοί ήταν για συναπτά χρόνια οι πελάτες του συγκροτήματος.

Ο Χρήστος Λαμπράκης βέβαια, δεν είχε καμιά πολτική ιδεολογία. Αν πίστευε σε κάτι, αυτό  ήταν το χρήμα. Χωμένος στη διαφθορά, τη διαπλοκή, την απάτη, εκμεταλλεύτηκε ασύστολα τη δύναμη της  εταιρίας  παραπληροφόρησης που ίδρυσε. Μέχρι και…Μέγαρο Μουσικής διαφήμισε ο πανάθλιος πως έφτιαξε, το οποίο, όμως, πληρώσαμε τελικά  εμείς και μάλιστα εν μέσω κρίσης. Τόσο αισχρός, τέτοιος απατεώνας!

Η νεα ιδοκτησία ειναι σίγουρο πως  θα ακολουθήσει την ίδια…λεωφόρο. Θα βρει   νέους Παπαδόπουλους, Λιάνηδες, Σκιαδόπουλους, Γεωργουσόπουλους (ή και τους ίδιους νεότερους) για να συνεχίσει το μακάβριο έργο του ολοκληρωτικού, τελικού θανάτου της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Η δημοσιογραφία   είναι από τους σημαντικότερους κλάδους της Ιστορίας. Γνωστό αυτό. Αντί ,όμως, οι φορείς της  να κρατήσουν το ακέραιο  ήθος, που είναι αναγακαίο σε μια επιστήμη  και να αποβάλουν οι ίδιοι  από τους κόλπους της αισχρά υποκείμενα σαν τα παραπάνω ονόματα, συνεχίζουν τον κατήφορο στη χώρα μας.  Το συγκρότημα των Λαμπράκηδων με τους γνωστό πανάθλιο τημ των υπαλλήλων δημοσιογράφων του για χρόνια πρωτοστάτησε σ΄αυτό το κατάντημα του δημοσιογραφικού χώρου, που από επιστήμη κατάντησε εμπορικό παραμάγαζο.

2. ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK
Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο συκοφαντήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ -Τώρα θερίζει ό,τι έσπειρε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Ενώ η αξιολόγηση από την “επάρατη” τα πέτρινα χρόνια που κυβερνούσε τον τόπο είτε ως ΕΡΕ,είτε ως Ν.Δ ήταν το ….φόρτε της. Ως γνωστόν, χιλιάδες άξιοι επιστήμονες,άλλοι προσοντούχοι άνθρωποι της εποχής,  δε διορίστηκαν ποτέ ,γιατί δεν είχαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων!

Η Ν.Δ του Κώστα Καραμανλή,για να κάνουμε ένα άλμα, δια του δεινότατου  ρουσφετολόγου και παρτάκια  σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας Πάκη ,τότε παρακοιμώμενου υπουργού  του Κώστα Καραμανλή,  διόρισε πάνω από 700.000 οπαδούς της αισχρής παράταξης  (η γνωστή “γαλάζια ακρίδα”) που αποψίλωσαν  επί σχεδόν δυο τετραετίες  ό,τι είχε απομείνει για καλλιέργεια στον αποξηραμένο εν πολλοίς  από τους τοκογλύφους  αγρό της χώρας.

Πώς λέτε έφτασε στο διπλάσιο το χρέος και το έλλειμμα στο 15,2% επί πρωθυπουργίας ανιψιού;  Αλλά, αντί φυλακή η …αμοιβή του Πάκη για το έργο της ρουσφετολογικής…αξιοκρατικής  πρόληψης  και της “κουτσής  Μαριώς” στο δημόσιο ,ήταν η εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. ΄Ετσι ανταμείβονται στην Ελλάδα άπαντες οι δωσίλογοι, οι αποστάτες, οι διαπλεκόμενοι, οι διεφθαρμένοι, οι πλιατσικολόγοι.

Δεν πρόκειται μια τέτοια χώρα να πάει ποτέ μπροστά.΄Οσο  μένουν ατιμώρητοι  οι ένοχοι της   κακοδαιμονίας    της χώρας και συνεχίζουν να παριστάνουν  θαρσύτατα οι Μητσοτάκηδες τους νέους Σωτήρες, αποκλείεται   σε αυτό τον τόπο να υπάρξουν “καλές ημέρες”.  Η ιστορία θα επανανλαμβάνεται, όπως διαδραματίστηκε όλα αυτά τα χρόνια,που οι ασεβείς καταβίασαν το ταλαίπωρο κορμί της.

3.Αρλέτα: Η μουσική πορεία στις μπουάτ, η λογοκρισία και η αρχή του τέλους
Η ζωή της Αρλέτας -Φωτογραφίες: NDP photos

Η Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Αρλέτας γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1945 στην Αθήνα. Κόρη γιατρού, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ωστόσο η αγάπη της για τη μελωδία και οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες σύντομα θα ξεκινούσαν μία λαμπρή πορεία στα μουσικά δρώμενα.

Συνολικά, κυκλοφόρησε 45 δίσκους στην μακρά της πορεία με επιτυχίες που χαράχτηκαν στη μνήμη της ελληνικής μουσικής.

Η ίδια σε συνέντευξή της είχε πει «Ποτέ δεν επεδίωξα καριέρα και δεν νομίζω ότι έχω καριέρα. Ποτέ στη ζωή μου δεν επεδίωξα κασέ, αυτοπροβολή».

Η αρχή του τέλους

Ωστόσο, σύντομα η περιπέτεια με την υγεία της θα σταματούσε τα όποια όνειρά της. Όλα ξεκίνησαν την 11η Φεβρουαρίου του 2008. Ελάχιστα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη της συναυλία στο Βόλο.

Τότε εκείνη λιποθύμησε, έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία, που υπέστη. Άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου και οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της «σοβαρή».

Στην εντατική του Βόλου παρέμεινε σε καταστολή και σταθερή μα κρίσιμη κατάσταση. Κατάφερε να αναρρώσει αλλά αυτό ήταν η αρχή του τέλους. Η περιπέτειά της μόλις είχε ξεκινήσει.

Τέλη Γενάρη του 2017 η κατάστασή της κρίθηκε σταθερή, αλλά εκείνη επέμενε να δίνει μάχη με τη ζωή της. Αυτή τη φορά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγίου Όλγα», έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά και έμφραγμα. Εκεί έμελλε να αφήσει και την τελευταία της πνοή.

Η Αρλέτα πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Αυγούστου στο νοσοκομείο της «Αγίας Όλγας» αφήνοντας πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε φίλους, συγγενείς αλλά και ολόκληρη την ελληνική μουσική σκηνή.

«Τον δικό μου θάνατο δεν τον φοβάμαι», είχε πει σε συνέντευξή της. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται από το Α’ νεκροταφείο χωρίς ωστόσο να ακολουθήσει ταφή, καθώς επιθυμία της ήταν η σορός της να αποτεφρωθεί

«Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον “κύριο” που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου. Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα», έλεγε.

Μεγαλώσαμε με τα τραγούδια της. Κι άλλες, ολόκληρες γενιές το ίδιο. Και οι σημερινές ακόμα ακούνε τις επιτυχίες της. Και ήταν αρκετές και καλές.

Καλό ταξίδι, Αρλέτα!

 

4. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ…ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

Ξένες γλώσσες που μιλάς στο “πι και φι” χωρίς κόπο και μόχθο, διαφημίζει μπαγαπόντης απατεώνας…Πεντηκοστιανός ειχειρηματίας.  Την ψευδή και εν γνώσει τους  είδηση, τη δημοσιεύουν με παχυλή αμοιβή  πολλές φυλλάδες, και όχι μόνο εκείνες της τσόντας.

Ο εισαγγελέας τί λέει γι΄αυτήν την απάτη; ΄Εμαθε εκείνος ποτέ ξένη γλώσσα μέσα σε 2 ώρες; Να μας πει κι εμάς τον τρόπο  που παλεύουμε δεκαετίες ολόκληρες να κουμαντάρουμε την… κοσμοκράτειρα (επαξίως) αγγλική γλώσσα, αλλά παρ΄όλα αυτά ώρες- ώρες  αισθανόμαστε το μάταιο αυτού του εγχειρήματος.

Και  τα Γαλλικά επίσης. Μάθημα σε σχολεία και φροντιστήρια με σχεδόν 10 χρόνια διδασκαλία και μελέτη, δε θα λέγαμε ποτέ πως τα μάθαμε.

Αγώνας  μιας ζωής για εκμάθηση γλωσσών και  οι απατεώνες εδώ μας λένε πως ως να ανοιγοκλείσεις  τα μάτια σου, “να πεις κίμινο”, γίνεσαι αγγλομαθής της…Οξφόρδης. Τους φτύνεις ή δεν τους φτύνεις;

Εισαγγελέα,ακούς;