ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΔΟΥΡΟ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗ …ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΨΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
2.ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ
3. ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ -ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
4. ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΠΟΤΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΙΣ  ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ .
5.  ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ …ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΨΟΣ.
1. Βενεζουέλα: 49 ΜΜΕ έκλε ισαν με εντολή της κυβέρνησης Μαδούρο
Ο Μαδούρο έκλεισε 49 ΜΜΕ μόνο μέσα στο 2017/ Φωτογραφία: Jose Luis Magana/ AP

Κατανοητό. Εκεί είναι Βενεζουέλα και κυβερνά ο Μαδούρο. Και ό,τι θέλει κάνει. Δικτάτορας είναι. Στη Γερμανία, όμως, που υποτίθεται είναι Ευρωπαϊκή χώρα και κυβερνά η Χριστιανοδημοκράτισσα Μέρκελ ,γιατί κλείνουν Μέσα  (αντι)πληροφόρησης,  όπως τα Indymedia;

Το πράγμα είναι απλό. ΄Οταν, όσα λες, είναι εντός των συστημικών πλαισίων, γίνονται αποδεκτά ακόμα και από τους κομματικούς σου αντιπάλους. Αν αποστασιοποιηθείς, αν έστω βρεθείς ελάχιστα έξω από τα εσκαμμένα,  το σύστημα σε συντρίβει.

 ΄Ολα τα πολιτεύματα που ίσχυαν ή ισχύουν ακόμα, έχουν αποτύχει παταγωδώς, ειδικά σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων. Αν αυτονομηθείς, αν δε θες να μείνεις μέσα στις δικές τους γραμμές και το διαδηλώνεις κιόλας, είσαι εχθρός και αναλώσιμος.

Και δε λέμε, αν  χρησιμοποιήσεις ή  προπαγανδίσεις τη βία.  Απλώς, να μη λες και να μην ασπάζεσαι, όσα λένε εκείνοι. Να καλείς τους υπηκόους να γίνουν πολίτες. Αυτό δε σου το συγχωρούν ποτέ.  Και τότε, οι μάσκες πέφτουν.Είτε είσαι Μαδούρο είτε Μέρκελ.

 

2. Νέα επεισόδια και μολότοφ μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου.
Μολότοφ και επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια /Φωτογραφία: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/Eurokinissi

΄Εχουν πάρει το έργο…αποκοπή τα παιδιά του Μητσοτάκη και του Μιχαλολιάκου. Κουκούλα, βαριοπούλα, σφυρί, βόμβες μολότοφ και είναι οι πρώτοι. Μετά…ανακοινώσεις επίσημες και καραδεξιάς-ναζιστικής διατύπωσης πως οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές τα έκαναν λίμπα!

Επαναλαμβάνουμε και καλούμε  τον εισαγγελέα να μας  στείλει κλήση να καταθέσουμε όσα στοιχεία έχουμε (και μπορούμε να αποκαλύψουμε) πως οι περισσότεροι από τους μπαχαλάκηδες αυτούς κουκουλοφόρους,  αν δεν είναι χρυσαυγίτες είναι οι γνωστοί , παλιότερα παρακρατικοί της ΕΡΕ και σήμερα τραμπούκοι  της Ν.Δ.

 Δεν είναι το φαινόμενο τωρινό.  Κάτι δεκαετίες τώρα επαναλαμβάνεται. Και πάντα το τσουνάμι έρχεται  από…δεξιά .  Μονίμως και ανελλιπώς,

Και οι χτεσινοί μπαχαλάκηδες, όπως πάντα, ανοίγουν το δρόμο για να περάσει ο Μητσοτάκης στην εξουσία. Οι “νοικοκυραίοι” θα τη ρίξουν δαγκωτή την ψήφο τους  στον αρχάγγελο Κυριάκο που θα επιβάλει τάξη και ασφάλεια.

Και θα δείτε πως  μετά, επί  Μητσοτακικών ημερών,  θα …σιγήσουν  οι περισσότερες μολότοφ. Με στοίχημα.  Ούτε σφυριά καθημερινώς ούτε ανελλιπώς λεωφορεία καμμένα.

Η αποστολή εξετελέσθη, οι “στρατιώτες” επιστρέφουν στους στρατώνες τους.  Αριά και που,όταν αναλάβει ο Μητσοτάκης  , για την “τιμή των όπλων” και το αναγακίο ξεκάρφωμα, θα πέφτει καμιά μολότοφ κάπου-κάπου. Αυτό το σημερινό κακό, δεν πρόκειται να το δούμε να επαναλαμβάνεται ποτέ πάντως.

Γιατί η αστυνομία, λοιπόν,  δεν τους βγάζει τις κουκούλες; Πανεύκολο. Μη μας πουν πως τους φοβούνται ή σέβονται τα …ατομικά τους δικαιώματα. Ας τους αφήσουν με το πρόσωπο γυμνό και θα δείτε ποια φυντάνια θα αποκαλυφθεί πως κρύβονται πίσω από τις μάσκες.

Τολμήστε λοιπόν. Αλλιώ,ς  είστε συνένοχοι.΄Οπως πάντα, τακίμια με τους “γνωστούς άγνωστους”, που είναι οι καλύτεροι συνεργάτες της αστυνομίας.  Ανέκαθεν και όχι μόνο τώρα.

 

3.Στα μαχαίρια Πολωνία και Γαλλία για τον «Πολωνό υδραυλικό»
Στα μαχαίρια Πολωνία και Γαλλία για τον «Πολωνό υδραυλικό»

Kαι Κομισιόν εναντίον Πολωνίας

Αυτά τα αιχμηρά λόγια της Πολωνής πρωθυπουργού είχαν ένα εσωτερικό ακροατήριο αλλά απευθύνονταν τόσο στον γάλλο Πρόεδρο όσο και στην ευρωπαϊκή ηγεσία. Εδώ και καιρό μαίνεται ένας «πόλεμος» μεταξύ Βρυξελλών και Πολωνίας για το κράτος δικαίου. Ο Κομισιόν απηύθυνε τελεσίγραφο 1 μηνός στην Πολωνία, τον περασμένο Ιούλιο, και της ζήτησε να ξαναδεί την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, σε περίπτωση που επιχειρηθεί φίμωσή της, και απείλησε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινήσει εναντίον της το άρθρο 7. Ενα μέτρο δηλαδή πρωτοφανές που σημαίνει ότι ο ΕΕ απε

Οι  κυβερνήσεις της Πολωνίας και τη Ουγγαρίας δεν είναι απλώς ακροδεξιές. Ειναι ημιφασιστικές και πολύ κοντά να αναπτύξουν συμπεριφορές όμοιες με του δικτάτορα της Τουρκίας.

Δεν είναι μόνο οι απόψεις και η στάση τους στο προσφυγικό. Η καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων στις δύο χώρες, είναι πρωτοφανής. Αλλά και η προσπάθεια άλωσης της δικαιοσύνης, η απόλυτη εξάρτησή της από την κυβερνητική εξουσία, έχει οδηγήσει την ίδια την Ε.Ε να απειλεί και τις δυο χώρες με έξοδο από την Ε.Ε.

Το κακό είναι πως και στην Πολωνία και την Ουγγαρρία, δεν υπάρχουν δυνατές και αποφασιστικές αντιπολιτεύεις. Αλλά, ούτε και ισχυρά πολιτικά, ακτιβιστικά κινήματα. Μια μεγάλη μερίδα των δύο λαών δείχνει να συμμεριζεται τις απόψεις των κυβερνήσεών τους και να τις φέρνουν στην εξουσία με αξιοσημείωτη αυτοδυναμία.

Τα λέμε συνεχώς. Οι λαοί δεν  συγκροτούνται από πολίτες ,αλλά από οπαδούς και υπηκόους. Είναι αυτοί που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις όλων των ειδών και των πολιτευμάτων.

4. Ζάκυνθος: Ελικόπτερο της πυροσβεστικής εντόπισε εμπρηστές -Κινητοποίηση για τη σύλληψή τους
Ζάκυνθος: Ελικόπτερο της πυροσβεστικής εντόπισε εμπρηστές -Κινητοποίηση για τη σύλληψή τους

iefimerida.gr

Όταν καιγόταν  πρόσφατα η Αν. Αττική και η Ζάκυνθος πάλι, η  παραπάνω πορνοφυλλάδα ειρωνευόταν όλους εμάς που λέγαμε πως εμπρηστές καίνε τον τόπο.  Αυτή τη γραμμή είχαν δώσει  τα αφεντικά της από τη Ν.Δ.

Είπαμε, χειρότερος εχθρός της ανυποψίαστης κοινωνίας από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης δεν υπάρχει.  Ο πολίτης δεν έχει φόβο,  ξέρει να φυλάγεται. Ο οπαδός,όμως,  και σκουπιδοφάγος που είναι, δεν τον παίρνει είδηση. Τέτοιους,όμως,  χρειάζονται  οι… αξιότιμες αυτές φυλλάδες, για να επιβιώσουν.

 

5. Αδωνις: «Κανείς δεν εξίσωσε ναζισμό με κομμουνισμό -Δεν αθωώνουμε όμως τα εγκλήματα του Σταλινισμού»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης/ Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Μπράβο ο ΄Αδωνις! Επί τέλους!

Είναι και ιστορικός. Θα ήταν δυο φορές έγκλημα να αποσιωπούσε την αλήθεια.

 Σήμερα του βγάζουμε το καπέλο!