ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ
α. Συναγερμός: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία
Συναγερμός: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

 

Σε τηλεγράφημά του, το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap είπε ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών και των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων αποφάσισαν ότι θα απαντήσουν δυναμικά στην πρόκληση, περιλαμβάνοντας στην αντίδρασή τους και την πιθανότητα στρατιωτικών μέτρων

.β. Τρόμος στην Ιαπωνία, ήχησαν οι πολεμικές σειρήνες για τον πύραυλο της Β. Κορέας -Το μήνυμα που μετέδιδε η τηλεόραση
Φωτογραφία: AP

 

Οι ραδιοτηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Ιαπωνία σταμάτησαν το κανονικό τους πρόγραμμα με μία προειδοποίηση τύπου «J-Alert», προειδοποιώντας τους πολίτες για την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Πύραυλοι πυροδοτήθηκαν από τη Βόρεια Κορεα. Παρακαλώ μεταβείτε σε ένα ανθεκτικό κτίριο ή υπόγειο», το μήνυμα που μετέδιδαν.

Χοντραίνει το παιχνίδι ο “Μπούλης” της Πιονγιάνγκ. Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει κάποια (και ανά πάσα) στιγμή  από τον έλεγχο, πολύ περισσότερο, επειδή σ΄αυτή την κρίσιμη   συγκυρία στην “άλλη μεριά”, κυβερνά τη μεγάλη υπεδύναμη ένας  αψίθυμος, πρόεδρος  (εκτός των άλλων…αρετών που διανθίζουν το χαρακτήρα του Ντόναλντ  Τραμπ).

΄Ομως, δεν πρέπει  να ξεχνάμε πως πίσω κι απ΄αυτές τις εχθρικές ενέργειες που ξεκίνησε εδώ και καιρό η Β.Κορέα, κρύβεται ο δικτάτορας της Ρωσίας. Προσπαθεί να  φτιάξει το κατάλληλο   “κλίμα”, για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Υπερδνειστερία”. Ως και τα μέσα  Νοεμβρίου, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές στην περιοχή της Μολδαβίας, που θα δώσουν το πρόσχημα, απαραίτητο  στον  Τσάρο,  για να  κάνει τις γνωστές του… χειρουργικές επεμβάσεις,αλά Α. Ουκρανία.

“Πακέτο” πάνε όλα αυτά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά μας. Πύραυλοι πάνω από την Ιαπωνία! Μεγαλειώδη, στρατιωτικά γυμνάσια των Ρώσων, πρωτοφανή στην Ιστορία!

“Μυρίζει μπαρούτι” η υφήλιος. Και ουδείς μπορεί να προσδιορίσει ως πού μπορεί να φτάσει το κακό,  αν “ανοίξει ο ασκός του Αιόλου”.

___________________________________________________________________

  1. Ο ΝΕΑΣ  ΓΕΝΙΑΣ… ΓΙΩΡΓΟΤΡΑΓΚΑΚΙΣΜΟΣ
  2. ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΤΗΣ ΤΩΣΙΑΣ
1. α. Πολλάκις τρόμπας

Αν δεν είχε μεσολαβήσει η κρίση, η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα είχε δει ούτε κατ’ όψιν τον γενναίο Πολάκη.

Αυτός ο Νεάντερταλ του εξωκοινοβουλευτικού χουλιγκανισμού, καταληψίας από τα γεννοφάσκια, με σωματότυπο Μαδούρο, προφανώς δεν μιλάει καμία άλλη γλώσσα πέραν αυτήν της βίας.

Αν δεν ήταν «πολιτικός», θα μπορούσε εύκολα να είναι εκδοροσφαγέας στα Μάλια ή στον Λαγανά Ζακύνθου.

Κάποτε ρώτησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο γιατί είχε δίπλα του ανθρώπους σαν τον Παύλο (καλή του ώρα) Γύπαρη (που κατηγορήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη και για την απόπειρα δολοφονίας του ηθοποιού Βασίλη Αυλωνίτη).

«Κάθε σπίτι έχει τον καμπινέ του», απάντησε ατάραχος ο Εθνάρχης. Μόνο που τότε οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τα κουμπούρια. Τώρα εκτοξεύουν λέξεις σαν μαχαίρια.

Δεν ξέρω αν ο Πολάκης είναι ο καμπινές του Τσίπρα, αλλά ο γενναίος πλην ακατοίκητος πολιτικά Μπρανκαλεόνε τα βάζει τώρα και με γυναίκες.

Στο θολωμένο του μυαλό, ο παππούς της Εύας Καϊλή που δολοφονήθηκε, όπως είπε η ίδια, στον Εμφύλιο από κομμουνιστές ήταν αναγκαστικά δωσίλογος, γερμανοτσολιάς και μαυραγορίτης. Τόσο τζέντλεμαν ο Πολάκης!

Το ενοχλητικό είναι ότι το συνήθως φλύαρο ΠΑΣΟΚ δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να υπερασπιστεί όχι μόνο μια ευρωβουλευτή του, αλλά και μια γυναίκα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εκτός από τα διπλά βιβλία στον δήμο του, τις μπαλωθιές, τους τραμπουκισμούς, την αριστεία, κατά δήλωσή του, στην Ιατρική, ειδικεύεται τώρα και στις επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Αλλά είπαμε, η Ελλάδα ζει στους μετασεισμούς της κρίσης. Και στους υποθαλάσσιους σεισμούς βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα απόβλητα.

 

Χ.Ράπτης:

α. “Πολλάκις τρόμπας”  β. “τα βάζει τώρα και με γυναίκες.   …ειδικεύεται τώρα και στις επιθέσεις εναντίον γυναικών”

Ας παραβλέψουμε το χωροφυλακίστικο περί πολλάκις…Πολάκη,  χιούμορ του ανδρός και ας πάμε στο …γυναικείο ψητό.   Μας λέει στην κρυμμένη γλώσσα της  αλήθειας ( ο λαός το λέει με την περίφημη ατάκα “θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κ.λπ) ο … έμπλεος τεστοστερόνης  δημοσιογράφος  Χ.Ράπτης : Τράβα, ρε παλικαρά, αν σου  βαστάει  να τα βάλεις με κανέναν άντρα! Με γυναικούλες, αχολείσαι τώρα;

Γ.Παπαχρήστου:

(Ο.. εντός του συνταγματικού κομματικού τόξου κινούμενος δημοσιογράφος , όντως τα σπάει με το θέμα που διάλεξε και με όσα σπαρταριστά γράφει . Μας πληροφορεί, λοιπόν,  πως άπαντες οι πρόεδροι και οι  πρωθυπουργοί της χώρας (και φυσικά ο ..Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής,ας πούμε,  πρώτος και καλύτερος, αν ζούσε) είχαν,  θεσμικά τουλάχιστον,  θέση στο πανηγυράκι των Πρεσπών, πλην του παρόντος κυβερνήτη).

“…διότι όσο να πεις ένα πολιτικό/πολιτισμικό σοκ το έφαγα χθες, πληροφορούμενος δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «έρχεται στα σύνορα ένας εκλεγμένος ηγέτης και θα τιμηθεί όπως τιμήθηκαν όλοι οι Πρωθυπουργοί της χώρας που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις της μεθορίου».

Να καταλάβουμε. Δεν είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας  ο Αλέξης  Τσίπρας, μεγάλε; Με …τανκς κατέλαβε την εξουσία;  Κοίτα , τί κάνει η με το αζημίωτο τύφλα!

Αλλά δες και  τί μας έλαχε! Να μπαίνουμε τώρα  μπροστά ,ασπίδα,  και από τον Αλέξη Τσίπρα, που  στη διπλανή στήλη -και χρόνια  πολλά,  τον λούζουμε συνεχώς  και πατόκορφα . Τί άχαρος ρόλος!

 Φαίνεται υπερβολική, αλλά για κάποιους και κουραστική η επανάληψη της άποψης πως η εμπορική δημοσιογραφία, ως βιομηχανία παραπληροφόρησης είναι ανέκαθεν ένα  καλά κρυμμένο υπερ-οπλοστάσιο  με αναρίθμητα θύματα.  Και αυτό γιατί, όπως παραδέχονται οι ίδιοι της δημοσιογραφικής οικογένειας,  “ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του” .

Κι αν με τέτοιο  ανοσιούργημα χρεώνεται ο “καλός” δημοσιογράφος,  ο λιγότερο ‘καλός” να μην πυροβολεί… αδιακρίτως και αδιαφόρως , εκτελώντας την αποστολή του ως…πληρωμένος δολοφόνος-κονδυλοφόρος;  Και ο “χειρότερος”, τότε;  “Ο θεός να σε φυλάει”, μαζί και  τον κόσμο ολόκληρο!

2. ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΣΑΡΟ»
Το νέο, αυτοκρατορικής χλιδής, εξοχικό του Πούτιν, σε νησί -Με χρυσά πλακάκια
Το νέο, αυτοκρατορικής χλιδής, εξοχικό του Πούτιν, σε νησί -Με χρυσά πλακάκια [εικόνες]

΄Ενα νέο εξοχικό, ανυπέρβλητης χλιδής, όπως αρμόζει για έναν «τσάρο», κατασκεύασε για τον εαυτό του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το πολυτελές εξοχικό βρίσκεται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε ένα νησί στα βόρεια της χώρας, λίγα μόνο μίλια από τα σύνορα της Ρωσίας με τη Δύση.
Συγκεκριμένα, το αρχοντικό που ονομάζεται Villa Sellgren βρίσκεται στο νησί Lodochny στον κόλπο του Vyborg Bay, 12 μίλια από τα σύνορα της Ρωσίας με τη Φινλανδία.
Το σπίτι είναι γνωστό στο ρωσικό λαό, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί το 1987 ως σκηνικό για ένα σοβιετικό φιλμ για τον Σέρλοκ Χολμς.
Το σπίτι χτίστηκε το 1913 από τον διάσημο Φινλανδό αρχιτέκτονα  Uno Ullberg. Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε και ερειπώθηκε. Το 2010 άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης. Η παλιά βίλα ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ έγινε και μια επέκταση. Ορισμένοι εικάζουν ότι χτίστηκε ένα ξεχωριστό σπίτι το οποίο συνδέθηκε με το παλαιό.
Επισήμως η βίλα ανήκει σε στενό φίλο του Ρώσου προέδρου, αλλά οι ντόπιοι λένε ότι ανήκει στον ίδιον τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Συχνά στο νησί εμφανίζονται βαριά οπλισμένοι άνδρες ασφαλείας και αξιωματικοί της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας, εμποδίζοντας τους ντόπιους να πλησιάσουν.
Εντωμεταξύ, εντύπωση προκαλεί ότι κατά την ίδια περίοδο εμφανίστηκαν και άλλα μεγάλα σπίτια στο νησί, ενώ αξίζει αν σημειωθεί ότι παλαιότερα το δάσος στο νησί ήταν προστατευόμενη περιοχή, ωστόσο αποχαρακτηρίστηκε πριν λίγα χρόνια για να κατασκευαστεί ένα «θέρετρο».
Οι ντόπιοι σε αναρτήσεις τους στο Ιντερνετ καταγγέλλουν ότι έχει κατασκευαστεί ελικοδρόμιο στο νησί ενώ τους έχε απαγορευτεί πλήρως η είσοδος. «Μάλιστα, έχει τοποθετηθεί ραντάρ στην παραλία για να εντοπίζονται τυχόν δύτες που προσπαθούν να βγουν στις ακτές», έγραψε κάποιος άλλος, ενώ κάτοικος που υπογράφει ως Αλέξανδρος εμφανίζεται σίγουρος για το ότι πρόκειται για το εξοχικό του Πούτιν.
Εικάζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο το εν λόγω σπίτι το οποίο προστατεύεται από έναν φράκτη τριών μιλίων. Τα 3D σχέδια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο θεωρείται ότι απεικονίζουν το εσωτερικό του ανακαινισμένου, σχεδόν 5.000 τετραγωνικών μέτρων, σπιτιού.
Οπως φαίνεται λοιπόν, ο Πούτιν έφτιαξε μια εσωτερική πισίνα με επιχρυσωμένα πλακάκια, σάουνα, μια ξεχωριστή αίθουσα μπιλιάρδου και ένα γραφείο με το ρωσικό έμβλημα του αετού.

Αστόχαστος ,  αφιλοσόφητος ,ματαιόδοξος  (ως δικτάτορας), εκτός των άλλων ο  ηγέτης της …τσαρικής Ρωσίας.

Πόσα χρόνια θα ζήσεις, βρε τύραννε, φονιά παιδιών και αθώων;  “Θου, Κύριε,  φυλακήν τω στόματί μου”!