ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

(ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ  ΜΑΣ  ΘΕΜΑΤΑ)

ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πού ξοδεύει την αμύθητη περιουσία των 4,2 δισ ευρώ ο εκκεντρικός ηγέτης

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει περιουσία αξίας 4,2 δισ. ευρώ/ Φωτογραφία: David Guttenfelder/ AP

___________________________________________________________________

 Μαζική στρατιωτική απάντηση» στον Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχονται οι ΗΠΑ
«Μαζική στρατιωτική απάντηση» στον Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχονται οι ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν το εμπόριο με οποιαδήποτε χώρα κάνει δουλειές με τη Βόρεια Κορέα, ενώ νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις υποστήριξε ότι θα δοθεί «μαζική στρατιωτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους.

Μετά την πραγματοποίηση από τη Βόρεια Κορέα της ισχυρότερης μέχρι σήμερα πυρηνικής δοκιμής της χθες, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα, επιπλέον άλλων επιλογών, να βάλουν τέλος σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με όλες τις χώρες που κάνουν δουλειές με τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία δεν κατονομάζει την Κίνα, προορισμό του 90% των βορειοκορεατικών εξαγωγών.

Προηγουμένως ο Τραμπ είχε απαντήσει «θα δούμε» όταν ερωτήθηκε, κατά την έξοδό του από μια λειτουργία, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter πως «η Νότια Κορέα διαπιστώνει, όπως τους είπα, ότι αυτά που λένε περί κατευνασμού της Βόρειας Κορέας δεν θα λειτουργήσουν, αυτοί καταλαβαίνουν μόνο ένα πράγμα».

«Μαζική στρατιωτική απάντηση» υπόσχονται οι ΗΠΑ

΄Οπως λέγαμε χτες, η πιο τρελή και ανεύθυνη ενέργεια θα είναι μια στρατιωτική ,πολεμική επιχείρηση εναντίον της Β. Κορέας. Θα γίνει μπουρλούτο  η περιοχή . Ν. Κορέα, Ιαπωνία, ο υπόλοιπος κόσμος  γύρω, αλλά και  ο ίδιος ο λαός της Β. Κορέας, θα υποστούν πυρηνικό “Αρμαγεδώνα” με ανυπολόγιστα θύματα, οικολογική και οικονομική καταστροφή χωρίς προηγούμενο, αν το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας της Αμερικής συμβουλεύσει ή  εξουσιοδοτήσει  τον Τραμπ να απαντήσει δυναμικά στις προκλήσεις του δικτάτορα της Πιονγιάνγκ.

Από την άλλη, οι Κινέζοι,που ξέρουν πολύ καλά τί παιχνίδι  παίζουν οι δυο δικτάτορες σύμμαχοι, Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν, οφείλουν να πάρουν καθαρή θέση. Και αυτή είναι μονόδρομος. Αποτροπή  της ανίερης  συνεργασίας Ρωσίας και Β.Κορέας .  Σκληρή επιτίμηση των αλαζονικών και προκλητικών  ενεργειών της Πιονγιάνγ και δυναμική απαίτηση να σταματήσουν εδώ και τώρα.

Και έχουν πολλούς τρόπους οι Κινέζοι να βάλουν φρένο στον ανισόρροπο  Κιμ Γιονγκ Ουν.  Ακόμα και οικονομικά  μέσα, μια και η Β. Κορέα εξάγει το 90%  των προϊόντων της στην Κίνα. Θα το κάνουν οι πάντα καιροσκόποι και  (φυσικά!)…κομμουνιστές  Κινέζοι ηγέτες;

Η αυτοσυγκράτηση των Αμερικανών είναι ιστορικά  απαραίτητη αυτή την ώρα. Λύση ανώδυνη, μοναδική, τελεσφόρα είναι η σύλληψη του δικτάτορα της Β. Κορέα. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολη με τα μέσα που διαθέτει σημερα η τεχνολογία. Και εύκολα μπορεί να εντοπιστεί και επίσης αποτελεσματικά να εξουδετερωθεί η ασφάλειά του και να συλληφθεί.

Η μόνη  χωρίς σοβαρές  συνέπειες, αλλά  και οριστική, λύση.΄Οχι μονο για την ειρήνη της υφηλίου, αλλά και για να απαλλαγεί επιτέλους από την εγκληματική  δυναστεία των Κιμ , να δει μιαν “άσπρη μέρα” και ο ταλαιπωρημένος επί δεκαετίες ολόκληρες , λαός  της Β. Κορέας.

______________________________________________________________________

  1. ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΕ …ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!
  2. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  3. ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ .
  4. ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ.   “ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ”  Η BARBIE  TOY ΠΑΣΟΚ KAI ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

1. Τρομακτικό.  57 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: kerkyra.net

Είπανε οι πυρκαγιές. Τελευταίες  ζέστες του καλοκαιριού.  Δεν κάνουμε την  Κυριακή (χτες) μια τσάρκα σε όλη την Ελλάδα  να ξεθυμάνουμε; ΄Ο,τι προλάβουμε.  Κι έτσι έγινε. Ούτε μια, ούτε δυο. 57 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα!

Καμιά σχέση με κακόβουλους  εμπρηστές και το “κακό τους χέρι” που βάζει φωτιές για συγκεκριμένους σκοπούς,  όπως  υποστηρίζουμε εμείς.  Από μόνες τους φουντώνουν.  Είναι  σαν αυτές που λέει και ο Θουκυδίδης πως  αυτόματα, από μόνες τους,  μερικές φορές,  ανάβουν πυρκαγιές στα όρη στα βουνά  δια της… τριβής από τα  ξερά χόρτα.

Τί χώρα, αλλά και τί άξια, ακομμάτιστη και εκπαιδευμένη…πυροσβεστική!  Είναι η ίδια που μας συμβούλευε (και ειρωνευόταν, μάλιστα, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) προ ημερών στις πυρκαγιές που έκαψαν την Αν. Αττική να μη βιαζόμαστε να   βγάζουμε συμπεράσματα για εμπρηστές και υπόπτους, που βάζουν σκόπιμα  φωτιές. Από μόνες τους μπαίνουν οι πανάθλιες! Μας το διαβεβαιώνου και οι…ειδικοί.

 

2. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την κεντροαριστερά
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την κεντροαριστερά

 

Το έπος της λατρεμένης οικογένειας Κιμ

Η δυναστεία των Κιμ στη Β.Κορέα

Πείτε μου στον πλανήτη μια χώρα, πλην της Β. Κορέας, που   τα μέλη των  δυναστειών κυβερνούν ένα τόπο. επί χρόνια. Ούτε καν στα άλλα ολοκληρωτικά -θεοκρατικά καθεστώτα και τις δικατορίες του πλανήτη .

Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Νικόλαος Γλύξμπουργκ και δεκάδες ονόματα άλλων στη Βουλή και τη δημόσια διοίκηση.  Γόνοι δυναστειών, οικογενειών, που κυβερνούν και θα κυβερνούν σχεδόν για έναν ολόκληρο αιώνα αυτή τη φαιδρή χώρα, πρωτίστως  με τους ανόητους ψηφοφόρους. Αλλά  και δεν   ντρέπονται.  Ούτε οι οπαδοί, ούτε τα παιδιά και τα εγγόνια.

 Να κάνουν άπαντες  “χαρακίρι”.  Να κρυφτούν οι “υιοί  και οι θυγατέρες” από προσώπου γης.  Να εξαφανιστούν από την  κομματική ζωή αυτού του τόπου, τον οποίο οδήγησαν στην πανάθλια κατάσταση που βρίσκεται, οι δικές τους οικογένειες.

 

3. Μια 93χρονη δωρίζει 18,5 εκατ. δολάρια στο ζωολογικό κήπο Κολωνίας -Για έναν συγκινητικό λόγο
Μια 93χρονη δωρίζει 18,5 εκατ. δολάρια στο ζωολογικό κήπο Κολωνίας -Για έναν συγκινητικό λόγο

 

Μια 93χρονη από τις ΗΠΑ αποφάσισε να δωρίσει 22 εκατ. δολάρια (περίπου 18,5 εκατ.. ευρώ) στο Ζωολογικό Κήπο της Κολωνίας, εις μνήμην του συζύγου της.

Οπως αποκάλυψε η ίδια στην γερμανική εφημερίδα Koelner Stadt-Anzeiger ο λόγος που έκανε την εξωφρενικά γενναιόδωρη προσφορά, οφείλεται στις αναμνήσεις.

Η Ελίζαμπεθ Ράιχαρτ αποκάλυψε γνώρισε τον Εβραίο σύζυγό της Αρνολφ Ράιχαρτ το 1944 στην Κολωνία. Εκείνος κρύβονταν για να αποφύγει τη σύλληψη από το ναζιστικό καθεστώς.

Εν τάξει. Σεβαστή η επιθυμία της κυρίας Ελίζαμπεθ από τις ΗΠΑ  και συγκινητικός ο λόγος, που κάνει αυτή τη δωρεά  στα  ζώα.

Να έδινε και σε μας τίποτα… χιλιάρικα! Δε θέλουμε εκατομμύρια. Να ανοίγαμε ένα ραδιοφωνικό σταθμό,  να κάναμε ένα μεγάλο σάιτ.

 Δεν επιθυμούμε  ούτε χρήμα ούτε δόξα. Να πούμε μόνο πέντε ιστορικές αληθειες στον κόσμο θέλουμε ,που είναι στοιβαγμένες  μέσα μας όλα αυτά τα χρόνια.

Και θέλουμε να ακουστούν, επειδή πιστεύουμε πως θα γίνουν κι αυτές  ένα “λιθαράκι” στο οικοδόμημα του νέου κόσμου που ανατέλλει. Στο “φυσικό” άνθρωπο που θα ζήσει  επιτέλους σ΄αυτό το Σύμπαν,έτσι ,όπως η σοφία της Φύσης διδάσκει.

 

4. Ερωτικός αντίζηλος κι όχι κομμουνιστής ο δολοφόνος του «παππού» της Καϊλή… που δεν ήταν παππούς της

Ο «παππούς» της Εύας Καϊλή – που τελικά δεν ήταν ο παππούς της αλλά ο πρώτος άντρας της γιαγιάς της – και ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια δολοφονήθηκε από εγκληματίες – κομμουνιστές, έχασε πράγματι τη ζωή του, αλλά στην Κατοχή, από άνθρωπο που είχε καλές σχέσεις με τις κατοχικές αρχές σε ένα έγκλημα ερωτικού πάθους που είχε αντικείμενο τη γιαγιά της.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που όπως γράφει, έκανε έρευνα στα χωριά Κωνσταντία Πέλλας και Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου έζησε η γιαγιά Καϊλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχεία από τρεις διαφορετικές πηγές συνθέτουν μια άλλη ιστορία. Κατά την περίοδο της Κατοχής (δυο από τις πηγές λένε ότι πρόκειται για το 1943), η γιαγιά της Καϊλή, γνωστή εκείνη την εποχή με το παρατσούκλι «Αμπατζίλη», έγινε πρωταγωνίστρια μιας σκληρής ιστορίας γεμάτης αίμα και πάθος.

Ο σύζυγός της Γιάννης Μπλακαλίδης, ενώ επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη με παρέα, δολοφονήθηκε στον ύπνο του με μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν στα καπνοχώραφα, κοντά στο χωριό Θεοδωράκι Πέλλας. Δράστης ήταν ο Στάθης Κωνσταντινίδης, γνωστός με το παρατσούκλι «Στατίκ», που είχε τη φήμη μαχαιροβγάλτη και καβγατζή, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τις αρχές της Κατοχής. Ο Στατίκ, όπως έγινε γνωστό, δολοφόνησε και τον φίλο του Μπακαλίδη, καθώς ξύπνησε κι έγινε μάρτυρας στο φονικό.

Ο Στατίκ συνελήφθη κι έγινε γνωστό ότι σκότωσε τους άτυχους άντρες από ζήλια γιατί ήταν ερωτευμένος με την γιαγιά της Καϊλή. Σύμφωνα με φήμες στο χωριό την εποχή εκείνη, εμπλοκή στο φονικό ίσως είχαν και συγγενικά πρόσωπα που ώθησαν τον Στατίκ στον φόνο για να εξασφαλίσουν δικά τους συμφέροντα. Ο Στατίκ καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά δεν εξέτισε την ποινή του, πράγμα στο οποίο φαίνεται ότι βοήθησαν οι αρχές της Κατοχής, σύμφωνα με την Documento.

Η εφημερίδα απευθύνθηκε και στην Εύα Καϊλή για να απαντήσει, αν γνώριζε την αληθινή ιστορία του «παππού» ή αν ενδεχομένως έπεσε θύμα ψευδών διηγήσεων. Εκείνη απάντησε: 

«Υπήρχε πόλεμος. Τον μαχαίρωσε ένας που δήλωνε κομμουνιστής την ώρα που επιχειρούσε να εισβάλλει στο σπίτι που ήταν η γιαγιά, η προγιαγιά και οι δυο μικρές. Μετά επειδή φοβόντουσαν από επιθέσεις μόνες γυναίκες, όπως έγραψα άλλωστε, κοιμόντουσαν ακόμη κι έξω από το σπίτι. Ώσπου εγκατέλειψαν από φόβο και κατέφυγαν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

» Η γιαγιά μου ήταν μια καταπληκτική γυναίκα. Πραγματικά λυπάμαι που αντί να αναδειχτεί η σκληρότητα ενός πολέμου, μείναμε στο αν ονομάζεται ή όχι παππούς ο πατέρας των δυο θείων μου. Όσο για τα περί αντικομμουνισμού, η οικογένεια του παππού του πατέρα μου ήταν κομμουνιστές. Η εθνική συμφιλίωση έγινε πράξη στην οικογένειά μας. Αυτό γιατί δεν είναι ενδιαφέρον;».

Αφού η αριθμητική διέψευσε τόσο το γεγονός ότι μιλούσε για τον παππού της, όσο και το γεγονός ότι η όποια ιστορία έλαβε χώρα στον εμφύλιο, έγινε ακόμη ένα βήμα. Από τον κομμουνιστή – εγκληματία, φτάσαμε στον «ένα που δήλωνε κομμουνιστής», αλλά μάλλον ήταν φίλος των κατοχικών αρχών – ερωτικός αντίζηλος του πρώτου άντρα της γιαγιάς.

(INDYMEDIA)
Γράφαμε εμείς εδώ στις 28/8/2017 για το ίδιο θέμα:
ΜΙΚΡΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ
Ο θυμόσοφος λαός το λέει επιγραμματικά και… ξύπνια: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί». Η κυρία βουλευτίνα Εύα Καϊλή εδώ, η επονομαζόμενη και «Βarbie του ΠΑΣΟΚ», μάλλον στις Μυκονιάτικες συναναστροφές της δε συζητάνε λαϊκές ατάκες, που βρωμάνε …σβουνιά και κρεμμύδι. Γι΄αυτό  και διέπραξε το μέγα ολίσθημα της αμετροέπειας.
Εμείς, λοιπόν, είχαμε την περιέργεια, να ψάξουμε το θέμα ,που ανακίνησε η κυρία Πασοκίνα, περί της δολοφονίας του παππού της από τους κομμουνιστές, όπως κατήγγειλε η ίδια δημόσια και έμπλεη οργής και πόνου.  Και ο λόγος που το αποφασίσαμε  ήταν,  γιατί μας δόθηκε η εντύπωση πως η ώρα (συγκυρία) και ο πομπώδης τρόπος που διάλεξε να το αναφέρει η …παθούσα βουλευτίνα, ήταν για να κερδίσει  εντυπώσεις μάλλον, παρά από αγανάκτηση και συγκίνηση για το γεγονός ,αν συνέβη.
΄Ενα ήταν  αυτό. Από την άλλη, επειδή πια μας έγινε …βίτσιο να  «ξεβρακώνουμε» τον ψεύτη, ιδιαίτερα όταν  κρύβει την αλήθεια ή την παρουσιάζει μισή  και   κατέχει δημόσια θέση. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν είναι  γνωστό, πως  εύκολα περνάνε κάποιοι  το ψέμα τους, όταν ξέρουν και   κολυμπούν με άνεση   (και δεν τους νοιάζει) στα λύματα    της εμπορικής δημοσιογραφίας ή βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Και η ,εκτός των άλλων και δημοσιογράφος Εύα Καϊλή  αποδειγμένα είναι…δεινή κολυμβήτρια.
 Να παραδεχτούμε πως  δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε ιντερνετικά  «από πού κρατάει η σκούφια» της εν λόγω, γιατί τουλάχιστον το 95% των δημοσιευμάτων  στο διαδίκτυο που την αφορούν, αν και πολιτικός,  είναι της ίδιας ακριβώς ποιότητας  με εκείνα που  αφορούν μοντέλα, τραγουδίστριες ή  άλλα πρόσωπα γκλαμουριάς. Επί πλέον,  διαπιστώσαμε πως τα περισσότερα από τα λήμματα που την αφορούν, βρίσκονταν στα λάιφ στάιλ περιοδικά και ήταν διανθισμένα κυρίως  με  ερωτικά-σεξουαλικά-σεξιστικά κουτσομπολιά και σκάνδαλα, αλλά και άλλα, ενδυματολογικής υφής   θέματα και εικόνες για     φούστες κλαρωτές και αποκαλυπτικά  μπικίνι στις μυκονιάτικες παραλίες. Και, βέβαια, αρκετά δημοσιεύματα περί της «καυτής» θητείας  Καϊλή στην δημοσιογραφική πασαρέλα του MEGA, υπό την ιδιότητα της …δημοσιογράφου, παρουσιάστριας ειδήσεων.
΄Ομως, πώς να το κάνουμε; «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Και ειδικά, όταν όλοι γνωρίζουν όλους στην «Ιερουσαλήμ». Και αν οι πομπές του καθενός δε φαίνονται από μπροστά, γιατί  κρέμονται κρυμμένες στην πλάτη, υπάρχουν και κάποιοι ψυλλιασμένοι, που κοιτάνε κι από την πίσω μεριά του σουλατσαδόρου.
Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, οι φίλοι μας  έμαθαν «ζωντανά», από πρώτο χέρι,  περισσότερα και ενδιαφέροντα  για την οικογένεια Καϊλή. Αξιοσημείωτο και αποκαλυπτικό είναι πως ο πατέρας της κομμουνιστοφάγας  Εύης, Αλέξανδρος Καϊλής ήταν φίλος  των γνωστών  ακροδεξιών και θορυβοποιών  αδελφών  Π. και Δ.Ψωμιάδη και μάλιστα είχε, ως μηχανικός,  διοριστεί  επί των ημερών του Αναπληρωτή Περιφερειάρχης Δ.Ψωμιάδη, Δ/ντης Τεχνικών υπηρεσιών.
 ΄Οσο, τώρα, για τον περίφημο  παππού της, που τον θρηνεί η εγγονή, γιατί τον εκτέλεσαν  «οι εγκληματίες κομμουνιστές», μάθανε πως στην «Κατοχή»  υπήρξε  από τα λαμπρότερα μπουμπούκια,  Συνεργάτης των Γερμανών και Μαυραγορίτης για χρόνια,  κάρφωσε πάνω από 10  παιδιά του ΕΑΜ στη Γερμανική διοίκηση  και αργότερα στο δεύτερο αντάρτικο, παράδωσε «με τεντωμένο δάχτυλο» στα τάγματα ασφαλείας και τους εθνικόφρονες συμμορίτες, αντάρτες και τα πρόσωπα που τους έκρυβαν ή τους πήγαιναν εφόδια.   Μάλιστα, παράδωσε, λένε, ακόμα και προσωπικό φίλο ή συγγενή  της οικογένειας, αριστερών φρονημάτων (πιθανότατα κουμπάρος  ή νονός κάποιου μέλους της οικογένειας!). «Λουλούδι» ο παππούς!
Αντί, λοιπόν,  η κυρία      «Barbie του ΠΑΣΟΚ και του MEGA» να προσπαθεί  να κρύψει τις οικογενειακές πομπές της, θα όφειλε να αισχύνεται και να απολογηθεί.   Σε άλλες χώρες ένας πολιτικός από οικογένεια φιλο-Ναζί η συνεργάτης κατακτητή, θα είχε παραιτηθεί. Στην Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες, η κυρία Εύα Καϊλή υποχρεούται τουλάχιστον   να ζητήσει δημόσια  συγγνώμη, τόσο για τα αθώα θύματα του παππού της ,τον οποίο θρηνεί τώρα υποκριτικά  ως εγγονή, όσο και για τα ψεύδη που αράδιασε η ίδια δημόσια.
Ο παππούς της δεν ήταν παρά  ένα…κουμάσι, όπως  επί λέξει τον χαρακτήρισε γέροντας ,που ξέρει πρόσωπα και πράγματα για εκείνες τις ταραγμένες εποχές. Κι αν λαθεύουμε, αν κάποια απ΄όσα μας εμπιστεύτηκαν δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπάρχει εδώ «ελεύθερο βήμα», να φιλοξενήσουμε την άποψη της εγγονής… «του εκτελεσθέντος υπό των  αθέων κομμουνιστοσυμμοριτών»  ,Εύας  Καϊλή.

 

Οι αποκαλύψεις,που ήρθαν στο φως  με τους δυο παππούδες της αμετροεπούς και χωρίς τσίπα αυτής κυρίας από τη μεριά της γιαγιάς της και για τον ερωτικό  λόγο ,που δολοφονήθηκε ο  πρώτος σύζυγος , μπέρδεψαν τα πράγματα . Το δημοσίευμά μας, όμως, όπως μας διευκρίνισαν  οι συνεργάτες που έκαναν την έρευνα στη Θεσσαλονίκη, δεν είχει λόγο και δεν  αναφέρεται στις ερωτικές ιστορίες της οικογένειας με την  αιματηρή κατάληξη, όπως έκανε ο Κωστάκης Βαξεβάνης.Είδε πιασιάρικο θέμα το παιδί και το πέταξε. Ούτε κουβέντα ,όμως,  για το δεύτερο παππού, που ήταν και η “ταμπακιέρα” του θέματος.

Βιομηχανία παραπληροφόρησης γαρ και άξιοι εκπροσωποί  της, ένας εκ των οποίων είναι και ο βραβευμένος με διεθνές βραβείο δημοσιογραφικός αστήρ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας που δημοσίευσε τις αποκαλύψεις  για τον  ερωτιάρη παππού της  επίσης … ζωηρούλας Ευούλας Καϊλή.

Η δική μας εκείνη έρευνα ,αφορούσε   αποκλειστικά  και ΜΟΝΟ το δεύτερο σύζυγο της γιαγιάς της Εύας  Καϊλή και  παππού της,  τον οποίο γνώρισε εν ζωή, έζησε μαζί του η ίδια, αφού τον επισκεπτόταν συχνά στο χωριό   και δε δολοφονήθηκε.΄Ηταν εκείνος, που όπως γράφουμε, αν και δωσίλογος και ακροδεξιός, σφόδρα αντικομμουνστής, έμεινε ατιμώρητος και πέθανε στο “κρεβάτι” του πριν χρόνια,  όπως διαβεβαιώνουν οι συγχωριανοί του στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας. Εκείνοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.