ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πέρασε από τη Bουλή η αλλαγή φύλου στα 15, με 148 βουλευτές
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ονομαστική ψηφοφορία κατέληξε η θυελλώδης συζήτηση για την αλλαγή φύλου.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 έτη είπαν 148 βουλευτές, σε σύνολο 285 που ψήφισαν.

Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΧΑ.

Ανοίξτε:

https://anarkismo.net/article/18307

_______________________________________________________________

 

  1. “KΑΪΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ”;
  2. ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ  = ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  3. ΚΥΝΗΓΟΙ .ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΤΣΕΣ, ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ
  4. ΚΙ  ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ! (:https://www.youtube.com/watch?v=GUk1cCFVuDg)
  5. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ …ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ!
1. Έρευνα: Ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθει άβολα κοντά σε ξένους
Η έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, είχε στόχο να αποτυπώσει για πρώτη φορά πώς συνυπάρχουν οι άνθρωποι σε μια χώρα 8,4 εκατ. κατοίκων, το ένα τέταρτο των οποίων είναι ξένοι.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθουν άβολα, όταν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που θεωρούν «διαφορετικούς» λόγω της εθνικότητάς τους, της θρησκείας, του χρώματος του δέρματός τους ή άλλων παραγόντων, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.

Οπότε, ως ΄Ελληνες, εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα και ένα σωρό άλλα,  μας διαφοροποιούν από τους Ελβετούς. Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, επομένως, ο Ελληνάρας που σιχαίνεται τον Πακιστανό ,είναι το ίδιο επίφοβος και σιχαμερός για τον Ελβετό ,όταν  κυκλοφορεί δίπλα  του. Είναι ,άρα  “Πακιστανοί”και οι Ελληνάρες  για τον εθνικισταρά Ελβετό. Τί ωραία!

Με αυτή την τακτική, στην ουσία οι άνθρωποι  στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της γης, επειδή διαφέρουν σε όσα ο ΄Ελληνας από τον Ελβετό, αλλά και άλλα επιπρόσθετα, απεχθάνονται ή φοβούνται ο ένας τον άλλο . Πέρα από το γεγονός πως δεν “καίγεται καρφί” σε κανέναν, αν ο διπλανός του ξένος ,ο αλλοεθνής, ο “διαφορετικός” είναι μετανάστης,πρόσφυγας, διωκόμενος, κατατρεγμένος.

Να, γατί επιμένουμε πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταργήσουν έθνη, κράτη, γλώσσες θρησκείες.΄Οσα αντί να ενώνουν,  χωρίζουν. Είναι ιστορική αναγκαιότητα. Η Φύση είναι κατηγορηματική σε τέτοιες διαφοροποιήσεις, ειδικά σε χρώμα, σε επιδερμίδα. To διατύπωσε εύστοχα, χρόνια  πριν, ο Αθηναίος σοφιστής Αντιφών στην περίφημη  φράση του «φύσει πάντα πάντες ομοίως πεφύκαμεν και βάρβαροι και Έλληνες”.

Από τη συλλογή “Μάνα σγουρός βασιλικός” ,διαλέξαμε και παραθέτουμε  τους παρακάτω σχετικούς στίχους  του Νίκου Πασχαλίνου:

O θεός  των σωφρόνων δημιούργησε το άνθρωπο, όχι από χώμα και νερό
Από χρώματα και φως τον έκανε ΄Ασπρο ,μαύρο, κίτρινο, καφέ διάλεξε τα χρώματα
Μετά σκέφτηκε. Θα παρεξηγήσουν την ομορφιά της τέχνης μου
Θα μαλώνουν, για πιο  χρώμα είναι  το καλύτερο.
΄Ετσι, φρόντισε να δώσει στο αίμα μόνο κόκινο χρώμα για όλες τις αποχρώσεις της επιδερμίδας τους
Συμβολική υπόδειξη. “Και αν σας έκανα πολύχρωμους, δε σας θέλω διαφορετικούς”
Το αίμα του αδερφό σου είναι κόκινο σαν το δικό σου
  Καταραμένος όποιος  χρωματίσει το κόκινο του αίματος με το χρώμα της επιδερμίδας του.

 

2. ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ TWEETS
Le Monde: Εβαλαν ψεύτικες εικόνες οπαδών του Φράνκο για να συκοφαντήσουν τη διαδήλωση εναντίον της απόσχισης
Le Monde: Εβαλαν ψεύτικες εικόνες οπαδών του Φράνκο για να συκοφαντήσουν τη διαδήλωση εναντίον της απόσχισης [εικόνες]

 

Παλιές φωτογραφίες και ψεύτικα tweets κυκλοφόρησαν στα social media για να συκοφαντήσουν τις διαδηλώσεις στην Ισπανία, την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Οι εντάσεις που διαπερνούν την Ισπανία μετά το δημοψήφισμα της αυτοδιάθεσης της Καταλονίας φέρνουν και πολλά ψέματα, είτε στο στρατόπεδο των αποσχιστών είτε των αντιπάλων τους. «Την ημέρα της ψηφοφορίας, 1η Οκτωβρίου, ανακαλύψαμε ότι κυκλοφορούσαν ψεύτικες εικόνες για δήθεν αστυνομική βία», γράφει η Le Monde, γνωστή για την αντικειμενικότητά της.

«Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, η διαδήλωση όσων δεν επιθυμούν την απόσχιση της Καταλονίας, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της Βαρκελώνης, έδωσε τροφή για ψεύτικες εικόνες και ψεύτικα tweets», προσθέτει η Le Monde.

Ιδού ένα απάνθισμα που βρήκαν τα ισπανικά ΜΜΕ:

Διαδηλωτές με μπλουζάκια του δικτάτορα Φράνκο από διαδηλώσεις του… 2015
Οι καθημερινές εφημερίδες El Pais και OK Diario βρήκαν την ίδια εικόνα, η οποία είχε διαρρεύσει από τον λογαριασμό Twitter του σάιτ υπέρ της απόσχισης Directe.cat (βγήκε στη συνέχεια από το σάιτ): δύο γυναίκες σε μια διαδήλωση φοράνε μπλουζάκια με το πρόσωπο του στρατηγού Φράνκο, του δικτάτορα της Ισπανίας από το 1939 έως το 1975.

Ο εθνικισμός δεν έχει και πολλά να χωρίσει από το φασισμό. Κατά κανόνα, ένας φασίστας πρώτα απ΄όλα είναι “πατριώτης”.

Δοθέντος τώρα πως αυτού του είδους ο πατριωτισμός, είναι καταφύγιο των απατεώνων, εκείνων που έχουν να  κρύψουν συμφέροντα πίσω από τις “σημαίες”, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, γιατί όλο αυτό το σκηνικό στην Καταλωνία με τους πιστούς κατοίκους στην… παράδοση, τη γλώσσα, την καθαρή κουλτούρα(!) στήθηκε επι τούτου και  δεν είναι τίποτα περισσότερο από εθνικιστικό ντελίριο, φασιστικής μάλιστα εκτροπής.

Κι αν σκεφτούμε  για ποιους ….ουσιαστικούς λόγους γίνεται αυτό το τζέρτζελο, καταλαβείνει κανείς εύκολα, πόσο επαναστατημένοι είναι οι… επαναστάτες Καταλανοί. Οι λόγοι είναι  καθαρά οικονομικοί.  Η πλούσια Καταλονία δε γουστάρει άλλο να πληρώνει τον φωχότερο Ισπανό,το μετανάστη , τον πρόσφυγα της λοιπής  χώρας.

Αυτός είναι ο πραγματικός και ο μοναδικός λόγος όλης αυτής της  πατριωτικής υστερίας, που ξέσπασε στην Ισπανία. Καθαρά πράγματα. Τα άλλα… είναι για κουβέντα να γίνεται. Ο φασισμός και η πάρτη μου σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια.

3. Οι ζωόφιλοι προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά των κυνηγών -Ζητούν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τη θήρα

΄Ακου τίτλος! Οι ζωόφιλοι λέει και όχι οι έχοντες κουκούτσι μυαλό και σεβόμενοι τη φύση. Πρέπει, δηλαδή, μόνο  να αγαπάς τα ζώα, για να καταλαβαίνεις πως όλες αυτές οι εγκληματικές φάτσες, που πυροβολούν και τα σκοτώνουν χάριν γούστου, πέρα από ανόητοι,  χρήζουν και ψυχιατρικής παρακολούθησης;

Κι ακόμα, κάτι που δεν έχει επισημανθεί στατιστικά  ιδιαίτερα. Η συντριπτική πλειοψηφία των λογής δολοφόνων , να μην ξεχνάμε πως είναι και κυνηγοί! Κι αυτό εύκολα εξηγείται.  Σε τέτοιους εξασκημένους στο έγκλημα, είναι συνήθως θέμα χρόνου και συγκυριών να περάσουν την άτονη  διαχωριστική γραμμή  και να δολοφονήσουν και  άνθρωπο . Ένα “κλικ” πιο πέρα ειναι.

Προσωπικά,έχω από το στενό και ευρύχωρο κύκλο μου προχωρήσει σε μια “ιδιωτική” στατιστική που είναι αποκαλυπτική, όμως,  του  τί σόι άτομα είναι όλα, εκτός των άλλων, αυτά τα… καραγκιοζοειδή, που ντύνονται  …καταδρομείς κομάντο, παίρνουν σβάρνα τα  βουνά και τα λαγκάδια  και με ένα όπλο στα χέρια ντουφεκάνε χωρίς λόγο, ανύποπτα πουλιά και ζωντανά. Κι αυτό για  να αισθάνονται δυνατοί στην αδυναμία και την κακομοιριά τους.

Η στατιστική μου, λοιπόν, σε ένα αριθμό τουλάχιστον 30 κυνηγών που γνωρίζω, λέει πως σχεδόν όλοι είναι δεξιών, ακροδεξιών και…μπαχαλακικών  πεποιθήσεων. Αλλά και  προβληματικοί γενικώς στη συμπεριφορά τους.  Και κάποιοι και εντελώς “φευγάτοι”, κανονικοί και μόνιμοι πελάτες ψυχιατρίου, δηλαδή.

Μακριά από δαύτους. Ειδικά οι γυναίκες, που με οποιδήποτε τρόπο έχουν “συναλλαγή” μαζί τους Είναι σε κίνδυνο. Να μη μας διαφέγει κι αυτό. Σπάνια θα συναντήσεις  γυναίκα να παίρνει ένα όπλο στα χέρια και να δολοφονεί αθώα πλάσματα της  Φύσης. Το ξανάπαμε. Σε πολλά είναι πιο σοβαρές, πιο ώριμες οι γυναίκες.

4. ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ GPS & DRONES
Το πρώτο αγρόκτημα με ρομπότ γεωργό -Σπέρνει, θερίζει, ποτίζει
Ρομποτική φάρμα: Πηγή Harper Adams University

Κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Αλλά, πλησιάζει η ευλογημένη ώρα που η “μηχανή” θα τα κάνει όλα για τον άνθρωπο. Και αυτός είναι ένας λόγος που ο στοχασμός, η φιλοσοφία,η διανόηση θα έχουν  πλούσια παρουσία  στα χρόνια που έρχονται. ΄Οπως συνέβαινε στην αρχαία Αθήνα. Οι πολίτες δεν ασκούσαν χειρωνακτική εργασία. Γι΄αυτό είχαν χρόνο άφθονο για την καλλιέργεια του πνεύματος και της ψυχής.

Πόσο καλύτερος γίνεται ο κόσμος! Εμείς, δυστυχώς,  δεν θα τον δούμε. Βιώσαμε την κακή του πλευρά του .Κι ακόμα περισσότερο, οι γενιές πριν από μας. Τί κρίμα!

5. H EE κόβει τη χρηματοδότηση σε ακροδεξιά κόμματα -Και στη Χρυσή Αυγή
Εξι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί εξαρτώνται από την επιδότηση της ΕΕ, φωτογραφία: AP images

H EE δεν θα χρηματοδοτήσει το 2018 ακροδεξιά κόμματα και think tanks, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου, EUobserver.

Δηλαδή, μου λέτε πως ως τώρα χρηματοδοτούσαν από την Ε.Ε τους επιχαίροντες για το Ολοκαύτωμα και τα 20. 000. 000 θύματα  του ναζισμού; Είμαστε καλά;

Αντί με το που  ξεμυτίζει  σήμερα ναζιστικό  υποκείμενο και τολμά να ασεβεί στην ιστορική μνήμη και την αλήθεια,  να πηγαίνει απ ΄ευθείας πίσω από τα κάγκελα,  μισθοδοτούν τα καθάρματα, τους δίνουν αξιώματα και τα  χρηματοδοτούν;  Μην τρελαθούμε εντελώς,κύριοι στην Ευρώπη.

Καλά,εμείς εδώ. Μπανανία είναι η χώρα. Οι δωσίλογοι και οι Γερμανοτσολιάδες είχαν για χρόνια το κομάντο της, το πάνω χέρι. Αμείφθηκαν για την… εθνική προσφορά τους!

Αλλά και η Ευρώπη, κατάντησε κι αυτή Ελλάδα σε θέματα ανοχής των Ναζί;  Ντροπή!