ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.  INDYMEDIA  ΣΕ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ
2.ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΗΛ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΤΗΣ YAHOO.
 3. ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ. “ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ”
 4. ΞΕΝΥΧΤΑΣ; ΑΓΑΠΑΣ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ; ΕΙΣΑΙ …ΔΙΑΝΟΙΑ!
1. Ο ηγέτης της Καταλονίας «πάγωσε» την ανεξαρτητοποίηση -Εξαλλοι οι οπαδοί του, αντιδρά και η Ισπανία
Ο ηγέτης της Καταλονίας «πάγωσε» την ανεξαρτητοποίηση -Εξαλλοι οι οπαδοί του, αντιδρά και η Ισπανία

Η δήλωση της ανεξαρτησίας έγινε τελικά μόνο συμβολικά. Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας υπέγραψε το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Καταλονίας και ταυτόχρονα την «πάγωσε».Η υλοποίηση της ανεξαρτησίας πάγωσε από τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, ώστε να ξεκινήσει διάλογος με τη Μαδρίτη.

Και κλάαααααααααααααμα οι εθνικιστές απανταχού της γης. Στην Α. Ουκρανία, μάθαμε, βγάλανε τα πολυβόλα και εκτελούσαν ομοιώματα του Καταλανού ηγέτη της απόσχισης Πουτζεσεμόν!

Αλλά και στην Ελλάδα, κλαίνε και οδύρονται πολλοί. Ειδικά οι κουκουλοφόροι του πληκτρολογίου στα indymedia. Μάλιστα,  σπεύσανε εκεί να χαρακτηρίσουνε το Πουτζεσεμόν ως τον  Αλέξη  Τσίπρα της Καταλονίας!

Θα αναρωτηθείς, βέβαια, ο αδαής τί δουλειά έχουνε τα Indymedia να παίρνουν θέσεις καθαρά εθνικιστικές. Είναι κρατικιστές και πατριώτες  κι εκεί μήπως;  Να εξηγούμαστε.

Τα   ελληνικά Indymedia ουδεμία σχέση έχουν με το αναρχικό κινημα. Προσποιούνται πως είναι αναρχικός ιστότοπος. (“Φωνή Ιακώβ, χείρες Ησαύ”). Πολύ περισσότερο, δεν έχουν σχέση και συγγένεια με την ιδεολογία του Homo Naturalis, τον άνθρωπο του μέλλοντος, το  χαρακτήρα του οποίου προσδιορίζουμε και  σφυρηλατούμε εδώ.

Τα  ελληνικά indymedia έχουν χάσει τον κινηματικό τους χαρακτήρα.  Είναι ένα περιθωριακό σάιτ, που συμφύρονται εκεί μέσα διάφοροι τύποι ,πολλοί αξιολύπητοι,  με ένα κοινό γνώρισμα.  ΟΛΟΙ τους φορούν “μάσκες”.

Μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν, ποινικοί, εξαρτημένα άτομα από ουσίες,  οπαδοί ομάδων, αλλά και Ακροδεξιοί και Ναζί μασκαρεμένοι (οι “γνωστοί… άγνωστοι”), άλλα προβληματικά άτομα, που κουβαλάνε λογής εξαρτήσεις, αλλά και τραυματικά βιώματα, κυκλοφορούν στα ελληνικά Indymedia. Και  όπως επανειλημμένα τονίζουμε, ΟΛΟΙ με κουκούλες, να μην ξέρει ποιος ,τί είναι. Πλην  κάποιων ,βέβαια, που είναι στη φυλακή,  ως μέλη ομάδων ανταρτών πόλεων και  αναγκαστικά, ως γνωστοί πλέον, υπογράφουν τα κείμενα και τις  απόψεις τους.

΄Ενα συνονθύλευμα, ένας αχταρμάς ατόμων,  χωρίς  σταθερό ,αναρχικό, ιδεολογικό μπούσουλα, χωρίς πραγματικές  αρχές και αξίες. Σοβαρός, συνειδητός, ιδεολόγος αναρχικός δεν περνάει ούτε …απ΄έξω.

Για να γίνουν κατανοητά, όσα περιγράψαμε, φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά στα κείμενα που ανεβάζει η νέα, σκληροπυρηνική  Δ.Ο, που εκθειάζουν με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες  τον εθνικισμό και τον κρατικισμό (Καταλονία, Αν Ουκρανία, Οσετία). Ούτε και σε καθαρά πατριωτικά, εθνικιστικά σάιτ συναντάς πια  τέοιο ντελίριο.

Αλλά, υποστηρίζουν παράλληλα  δια της …εκκωφαντικής τους σιωπής και  τα εγκλήματα του δικτάτορα Πούτιν. Μόνο τα δικά μας κείμενα και ελάχιστα άλλα  που αποκάλυπταν  τα σχέδια και τα εγκλήματα του “Τσάρου”, ανέβαζαν, κι αυτό για “ξεκάρφωμα”. Στην πραγματικότητα, “ομνύουν” στο όνομα του Πούτιν και του ρώσικου νεοΙμπεριαλισμού. Πασιφανής διαπίστωση.

Αν αυτό είναι σάιτ Idymedia ,τότε οι πραγματικοί ιστότοποι  των “διαφορετικών”, που περιγράψαμε σε άλλο κείμενό μας,  πώς πρέπει να είναι; Ουδεμία σχέση έχουν τα ελληνικά Indymedia , επαναλαμβάνουμε ,με τη “διαφορετικότητα”. Καταληψίες του σάιτ είναι, που εξαπατούν τον κόσμο  πως υπηρετούν τάχα την αντιπληροφόρηση . Στην πραγματικότητα την πολεμούν, την αρνούνται (έχουμε γράψει ειδικό κείμενο). Κι από την άλλη, δίνουν βήμα σε λογής “στόκους” να βγάζουν τα απωθημένα τους σε λόγο υβριστικό πολλές φορές ,αλλά και συκοφαντικό και τύφλας.

Πέρα απ΄αυτό. Αν εκθειάζεις τη βία,αν τη θεωρείς “μέσο που αγιάζεται από  το σκοπό”, αν γκρεμίζεις, καταστρέφεις, καις, βρίζεις και απειλείς και όλα αυτά με κουκούλα, αν υπηρετείς τον εθνικισμό, έστω και ευκαιριακά, την αδιαλλαξία, το μίσος και την περιθωριοποίηση, δεν έχεις καμιά σχέση ούτε με αναρχισμό, ούτε πολύ περισσότερο με τις κοινωνίες του Φυσικού Ανθρώπου που είναι σίγουρο πως θα  υπάρξουν μια μέρα και θα είναι αντιεξουσιαστικές, αταξικές και κομμουνιστικές.

Κλείστε  καλύτερα τα Indymedia, έτσι όπως τα καταντήσατε.   ΄Η παραδώστε τα “κλειδιά” σε σώφρονες, σε πραγματικούς αναρχικούς, αντιεξουσιαστές. Σεις, είστε μόνο  οπαδοί και φορείς του μπάχαλου και της παραπληροφόρησης.

 2. Εισβολη Χάκερ στη Yahoo.

 Πήραμε το παρακάτω μέηλ από τη Yahoo (*), που μας πληροφορεί πως στα ηλεκτρονικά μας ταχυδρομεία, σουλατσάρει όποιος γουστάρει. Σιγά που περιμέναμε την εταιρία να μας το πει. Το ζούμε εδώ και χρόνια. Αλήτες μπαίνουν και στο σάιτ και στις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις και αλωνίζουν.

Το έχουμε καταγγείλει…100 φορές. Τίποτα δε γίνεται.  ΄Οσους κωδικούς κι αν αλλάξεις, ό, τι και να κάνεις, δε σώζεσαι από τους βάρβαρους χάκερ.

Αλλά δε μας τρομάζουν. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το μόνο κακό, που μας έκαναν είναι πως χάσαμε ένα μεγάλο μέρος του αρχείου του σάιτ και παράλληλα, διέγραψαν όσα δεν τους άρεσαν από την αλληλογραφία μας σε μέηλ ή έστειλαν και στέλνουν άλλα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δική μας αλληλογραφία, για να  φτιάχνουν σκηνικά και “ιστορίες”.

Με το βάρβαρο, τον αλήτη, το μαφιόζο το ναζί δεν τα βάζεις. Είναι ανίκητος. Εχει το πλεονέκτημα της ηλιθιότητας.

(*) ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Αγαπητέ/-ή χρήστη του Yahoo,
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα ζήτημα ασφαλείας δεδομένων, το οποίο είχε ανακοινώσει η Yahoo τον Δεκέμβριο του 2016. Η Yahoo το 2016 προέβη σε ορισμένες ενέργειες, που περιγράφονται παρακάτω, για την προστασία του λογαριασμού σας σε σχέση με αυτό το ζήτημα.
Τι συνέβη
Στις 14 Δεκεμβρίου 2016, η Yahoo ανακοίνωσε ότι, με βάση την ανάλυση αρχείων δεδομένων των αρχών επιβολής του νόμου, πίστευε πως ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος είχε κλέψει τον Αύγουστο του 2013 δεδομένα που σχετίζονταν με ορισμένους λογαριασμούς χρηστών. Η Yahoo ειδοποίησε τους χρήστες που είχε εντοπίσει τότε ότι ενδεχομένως να είχαν επηρεαστεί από αυτό το περιστατικό. Πρόσφατα λάβαμε πρόσθετες πληροφορίες και, αφού τις αναλύσαμε με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων εγκληματολογίας, διαπιστώσαμε ότι ενδεχομένως να έχουν επηρεαστεί και τα στοιχεία του λογαριασμού χρήστη σας από αυτό το περιστατικό.
Ποια στοιχεία αφορά
Στα κλεμμένα στοιχεία λογαριασμού χρήστη ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμοί τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, παραβιασμένοι κωδικοί πρόσβασης (με χρήση MD5) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κρυπτογραφημένες ή μη κρυπτογραφημένες ερωτήσεις και απαντήσεις ασφαλείας. Ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω στοιχεία στον λογαριασμό σας. Από την έρευνα προκύπτει ότι στα στοιχεία που εκλάπησαν δεν περιλαμβάνονταν μη κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα καρτών πληρωμής ή στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών. Τα δεδομένα καρτών πληρωμής και τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών δεν είναι αποθηκευμένα στο σύστημα που πιστεύουμε ότι επηρεάστηκε.
Με εκτίμηση,
Chris Nims
Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών
Yahoo

 

3. α. Εισβολή και κατάληψη στην πρεσβεία της Ισπανίας από μέλη του Ρουβίκωνα -19 προσαγωγές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ρουβίκωνας: Κείμενο για την κατάληψη στην Ισπανική πρεσβεία

Ενάντια στην καταστολή που ασκεί το Ισπανικό κράτος

 

Αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους την Καταλονίας

https://athens.indymedia.org/post/1578668/

β. Από τη Ρωσία η ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας; Τι λένε Γερμανοί ερευνητές
φωτογραφία: AP images

Τα λέμε παραπάνω. Και ο Ρουβίκωνας δεν πάει πίσω. ΄Εχει τις ίδιες αγκυλώσεις των μπαχαλάκηδων, αλλά και κάποιες του σταλινικού ΚΚΕ. Αντιαμερικανισμό στείρο, φιλοσοβιετισμό και φυσικά  υπηρετεί και τούτος  τον …κινηματικό χαρακτήρα  της κουκούλας. Τώρα μας προέκυψαν  και…εθνικιστές-κρατικιστές.  Θεοί!

Βέβαια, τον εντυπωσιασμό αγρεύουν κι αυτά τα παιδάκια .Μια μορφή της γνωστής κομματικής δημαγωγίας και λαϊκισμού είναι οι περισσότερες δραστηριότητές τους. Ακριβώς, επειδή ποντάρουν σε αριστερό  κόσμο.

Διαβάστε την ανακοίνωση παραπάνω για την Καταλονία στην εισβολή τους στην ισπανική πρεσβεία”:

 

“…Οπως γράφουν και οι Ισπανοί αναρχοσυνδικαλιστές της CNT, η κρατική ανεξαρτησία δεν συνιστά αυτοδιάθεση των Καταλανών εργαζόμενων. Η βάρβαρη επίθεση όμως που δέχτηκαν συνιστά μια αδιαμφισβήτητη παραβίαση κάθε ιδέας αυτοδιάθεσης. Συνιστά ένα πισωγύρισμα στον δοκιμασμένο και άθλιο δρόμο της εθνοτικής καταστολής, συνιστά μια ακόμα πληγή για τους εργάτες, τους φτωχούς, έναν ακόμα λόγο αντίστασης. Γιατι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η εθνοτική καταπίεση, μπορεί να γίνεται η εργαλείο για μια ντόπια κυρίαρχη τάξη να παίξει τα ζάρια της, αλλά δεν είναι οι αστοί αυτοί που καταλήγουν στα νοσοκομεία ή αργά ή γρήγορα, τα νεκροταφεία. Είναι η κοινωνική βάση που και αυτή την καταπίεση θα την υποστεί σε όλη της την έκταση…”

…Ο δρόμος γιαυτό δεν περνάει από την δημιουργία κρατών. Αλλά αυτή η διαπίστωση δεν μπορεί ποτέ να γίνει εργαλείο για να επιτρέψει σε ένα κράτος, σε μια κυρίαρχη δύναμη να πατήσει τη μπότα του πάνω από την λαική θέληση. Αυτό που έγινε στην Καταλονία ήταν μια ωμή επίθεση υποταγής και ταπείνωσης μιας κοινωνικής πλειοψηφείας.

Πραγματική “τρικυμία εν τω κρανίω”. Πέρα από έλλειψη και ιστορικής γνώσης, αλλά και μαρξιστικής σκέψης.(Ας μας πουν πού υπάρχει τέτοια προσέγγιση-ερμηνεία σαν τη δική τους  σε  έναν ξεσηκωμό μιας  προνομιούχας, πάμπλουτης στην πλειοψηφία της  κοινωνίας, όπως είναι η Καταλονική, σε μαρξιστικό κείμενο).

  Και φυσικά  η δημαγωγία και ο λαϊκισμός στο κόκινο και τούτη τη φορά..΄Οπως πάντα, ή σχεδόν πάντα  με τους Ρουβίκωνες.

 Χιλιάδες τα εγκλήματα του δικτάτορα Πούτν. Τώρα μας σκοτώνει και με ραδιενέργια. Ούτε μια φορά τα ατρόμητα παλικάρια  του Ρουβίκωνα δεν πλησίασαν την πρεσβεία του. Ούτε ένα κείμενο σοβαρό, μια καταγγελία για το ρώσικο “Αρμαγεδώνα” στην Ουκρανία, τη Συρία.΄Ολα τα φταίνε οι…Αμερικανοί.     Οι επιλογές προσεκτικές, ιδιαίτερες .Να μη  δυσαρεστήσουμε τον αχταρμά των  οπαδών των Indymedia.

Δεν είναι αγώνας αυτός που κάνετε εσείς, λεβέντες. Ούτε σοβαροί πολιτικοί ακτιβιστές είσαστε. ΄Ασε, που δεν  πέφτει έτσι το Σύστημα, Ρουβίκωνές μου (Και ούτε θέλουμε να πέσει τώρα και να κυβερνήσετε εσείς ή οι “Κουφοντίνες”. Θα είστε χειρότεροι από τούτους).

Το σύστημα θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, όταν έρθει η ώρα του. Κι αγωνιζόμαστε γι΄αυτό.  Με τέτοιους θεατρινισμούς-λεονταρισμούς  και λαϊκισμούς-δημαγωγίες  σαν τους δικούς σας ,δεν πέφτει. Αλλάξτε… κασέτα.

 

4. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΣΤ
9 σημάδια που δείχνουν υψηλό IQ -Ξενύχτι, αγάπη για τις γάτες [εικόνες]
Φωτογραφία: Shutterstock

Απίστευτη μπούρδα. Πέρα από ρατσιστική. Δεν έχει καμιά σχέση με σοβαρή επιστήμη τέτοια “έρευνα”. Τσαρλατανισμός για περιοδικά και φυλλάδες από ιλουστρασιόν χαρτί και πολλά χρώματα.