21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 (Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ “ΓΥΨΟ”) – 22 ΜΑΡΤΗ 2020 (Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ “ΓΥΨΟ” . (“ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ”)

1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ
Κορωνοϊός: 121 νεκροί, 156 νέα κρούσματα, τα 150 στο Κρανίδι -59 σε ΜΕΘ

Σωτήρης Τσιόδρας

Tρομακτικός ο τύπος και ως φάτσα.  Με το που τον βλέπεις, λες.. ο χάρος βγήκε παγανιά!

Αλλά, μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Δεν ευθυνόμαστε για τη μούρη μας. Ας είμαστε και Κουασιμόδοι. Τους αγκαλιάζουμε όλους.

Αλλού είναι το κακό.   Αισχρά διαπλεκόμενος ο “Ψάλτης”. Ξεπούλησε την επιστημονική του ιδιότητα ,τη συνείδησή του την ίδια, για να χριστεί  αχυράνθρωπος και μάλιστα ενός… Κούλη.

Ούτε στον εχθρό σου μην εύχεσαι   τέτοιο κατάντημα!

 

2. ΕΓΚΑΙΡΗ ΛΗΨΗ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Κορωνοϊός: Πώς η Πορτογαλία, χωρίς σκληρό lockdown, δεν θρηνεί εκατόμβες νεκρών

 

 

Το πιο δυτικό έθνος της ηπειρωτικής Ευρώπης κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στις 2 Μαρτίου, έναν μήνα μετά την εμφάνιση της νόσου στην Ισπανία και την Ιταλία. Αυτή η χρονική καθυστέρηση επέτρεψε στην κυβέρνηση να μάθει από τα λάθη των γειτόνων της και να εισαγάγει αντίμετρα προτού εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Πότε έλαβε δραστικά μέτρα η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία έκλεισε τα σχολεία στις 16 Μαρτίου, όταν υπήρχαν μόλις 245 κρούσματα στην χώρα. Η Ισπανία είχε ήδη 2.140 κρούσματα όταν οι περιφερειακές κυβερνήσεις έκλεισαν τα σχολεία στις 12 Μαρτίου. Η Ιταλία είχε πάνω από 2.500 κρούσματα προτού επιστρέψουν οι μαθητές στα σπίτια τους στις 4 Μαρτίου. Η Μαδρίτη επέτρεψε, επίσης, σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να παραβρεθούν σε μια πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ενώ η Λισαβόνα απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις σε πρώιμο στάδιο .

***

Εμείς τι λέμε από την αρχή; Οι Καραγκιόζηδες εδώ με τον Κούλη τους, άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη. Κι αντί να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, φυλάκισαν τον κόσμο στους 4 τοίχους.

Τούτη τη φορά δε θα την γλιτώσετε. Χρεοκοπήσατε τη χώρα,αλλά,  ελέω Αλέξη, τη σκαπουλάρατε. Τώρα σκοτώνετε και φυλακίζετε κόσμο και απαιτείτε  και εύσημα. Τέτοιο το θράσος της Δεξιάς.  Ανέκαθεν.

 

__________________

1. α. ‘Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ / -

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
**4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
**5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

β. Γ.ΠαπαδόπουλοςH πρώτη του δημόσια εμφάνιση και δήλωση-διάγγελμα  μετά το πραξικόπημα

 Γ.Παπαδόπουλος :«…Μην ξεχνάτε κύριοι ότι ευρισκόμεθα ενώπιον ενός άσθενούς, τον όποιον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης και τον όποιον εάν ό χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της έγχειρήσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει περίπτωσις αντί διά της έγχειρήσεως νά του χαρίση τήν άποκατάστασιν τής υγείας του, νά τον όδηγήση εις τον θάνατον… Οί περιορισμοί τους όποιους θά έπιβάλλωμεν είναι τό δέσιμον του άσθενούς επί τής κλίνης διά νά ύποστή ακινδύνως τήν έγχείρησιν.»  

γ. Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη για αναστολή άρθρων  του Συντάγματος

«Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας
Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να «μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών» και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία.

Και όταν η ευθύνη του ενός αποδεικνύεται ελλειμματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα του συλλογικού καλού, λοιπόν, προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την Υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου.

***

(“Πάσα ομοιότης συμπτωματική”).

΄Ολα από  την …”ασθένεια” , ρε γαμώτο. Από τον “ιό” του Κομμουνισμού  ο ένας, από τον “Κινέζικο”  κορονοϊό  ο άλλος.

Για την υγειά    του  ΄Εθνους και το Λαού μας , ρε παιδιά!

Και  στη στρατιωτική δικτατορία   του ‘ 67 και στην κοινοβουλευτική του ΄20 , φτάσαμε γιατί το δεξιό, κομματικό σύστημα ,όπως λειτουργεί ανέκαθεν στον καπιταλισμό, είτε μισεί και αρνείται, είτε είναι ανίκανο  να προστατεύσει  τα βασικά ατομικά δικαιώματα, την προσωπική ελευθερία, τα αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ελεύθερης  κίνησης και κυκλοφορίας.  Απλή , κατανοητή, αυταπόδεικτη ιστορική διαπίστωση.

Από την άλλη, ο ελληνικός  λαός με τη Χούντα ήταν…ευτυχής και ικανοποιημένος για το …”γύψο”.΄Οπως, ακριβώς τότε και τώρα.

Και η σύμπτωση;  Ο γιος του βασιλοχουντικού  Κων. Μητσοτάκη, είναι αυτός που ξανάβαλε τη χώρα σε “γύψο”. ΄Εστω και με το πρόσχημα του κορονοϊού.

Γι΄αυτό υποστηρίζουμε πως η Ιστορία  επαναλαμβάνεται.Και καθόλου ως φάρσα. Ως ατόφια  πραγματικότητα. Αλλάζουν μόνο εποχές και πρόσωπα.

 

2. ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΗΣ  ΕΡΕ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΝ  ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΄67

Όνειδος: Νταλίκα κυκλοφορεί στον Κηφισό με το πουλί της Χούντας

Νέα Δημοκρατία - Βικιπαίδεια

Σήμα ΝΔ : Η ιστορία του εμβλήματος και οι συμβολισμοί - ΤΑ ΝΕΑ

Ανιστόρητος μύθος πως ο ιδρυτής της ΕΡΕ άλλαξε  το “ιδεολογικό” περιεχόμενο της ΕΡΕ    μετά το Παρίσι και την ίδρυση της Ν.Δ.  Ακόμα και η Αριστερά ,έκανε πως το πιστεύει.   Είχε τις σκοπιμότητές της. Πρόσφερε  συχωροχάρτι στον ιδρυτή της “κομμουνιστοφάγας” ΕΡΕ .

Ο κομμουνιστικός κίνδυνος. Αυτή και μόνο, ήταν  η πρόφαση της κήρυξης  δικτατορίας από το στρατιωτικό σκέλος της ΕΡΕ.

“Χάρη” πρόσφεραν στον Κ. Καραμανλή  και οι Σταλινικοί του αστικού ΚΚΕ.  Τούτοι με μεγαλύτερη ευκολία,μια και πάντα  είχαν από καλές ,ως στενές σχέσεις με την Δεξιά και την Ακροδεξιά.

Να τελειώνουμε,  λοιπόν,  ιστορικά με αυτό το μύθο. Η  “21 Απριλίου” είναι  γνήσιο τέκνο  της Δεξιάς. Μάλιστα, συγκρινόμενο το… γεννητούρι της, της  “21ης  Απριλίου”  με τη “Μάνα” του ,λίγα χρόνια πριν , εκείνη που  γαλούχησε και εξέθρεψε τους Γερμανοτσιολάδες, τους Δωσίλογους, τους Κουκουλοφόρους, τους Χίτες και τους Μάυδες, οι δικτάτορες της 21ης Απριλίου,  φαντάζουν …αγγελούδια μπροστά τους.

Η στρατιωτική  συμμορία του Παπαδόπουλου με τα..ιδανικά της ΕΡΕ έκανε την..Επανάσταση!  Επακριβώς με αυτά. Ούτε   “τρίχα” δεν άλλαξε. Κι ας λένε  πως  “ο λύκος αλλάζει τρίχα, μόνο μυαλά δεν αλλάζει”.

Τον βασιλιά τότε, τον Καραμανλή και κάποιους άλλους  Δεξιούς, τους έδιωξε η δικτατορία ,γιατί ο μεν Κωνσταντίνος  ετοίμαζε με τον  Αποστάτη  Κων. Μητσοτάκη τη δικτατορία των στρατηγών, και τους Καραμανλικούς, γιατί ο Σερραίος πολιτικός  ήταν  πολύ εγωιστής και υπερόπτης,γα να συνεργαστεί μαζί τους.  Γι΄αυτό τους εξαπόστειλαν.

Κατά τα άλλα, τα συνθήματα της Δεξιάς “Μάνας” ήταν  αυτά που  χρησιμοποίησε και μάλιστα  κατά κόρον η θυγατέρα της , η  Δικτατορία τς 21ης Απριλίου. Κι  όταν η “Κόρη”, επίσης, “έπνεε τα λοίσθια”, λόγω Κυπριακού το ΄74,  στη “Μάνᨔ της παράδωσε την εξουσία. Τα άλλα  είναι μύθος.

΄Οπως  μύθος είναι η…αντίσταση του ελληνικού  λαού. Καμιά αντίσταση δεν υπήρξε. Πλην των επώνυμων ηρώων- αγωνιστών ,που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, έμειναν “φυτά”,  ο ελληνικός  λαός  ήταν αμέτοχος σε όλη την  Αντίσταση των λίγων.   “Παναγούληδες”  και  “Μουστακλήδες” υπήρξαν  οι συγκεκριμένοι και  ελάχιστοι άλλοι. Η  πραγματική λαϊκή αντίσταση ξεκίνησε  με τον αγώνα του Πολυτεχνείου, λίγα χρόνια  αργότερα , και ήταν  ένας  από τους βασικούς “κριούς “της πτώσης της δικτατορίας.

3. Από τις τελευταίες και καταϊδρωμένες στην Ε.Ε. η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου

Η Ελλάδα στον πάτο της Ε.Ε.

Η Ελλάδα στον φετεινό κατάλογο βρίσκεται στην 65η θέση και τρίτη από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τη χώρα μας, όσον αφορά την Ευρώπη ακολουθούν, η Μάλτα στην 81η θέση, η Ουγγαρία στην 89η και η Βουλγαρία 111η!

Πρώτη χώρα στην Ελευθερία του Τύπου είναι η Νορβηγία (#1) και ακολουθούν:

2. Φινλανδία

3. Δανία

11. Γερμανία

34. Γαλλία

35. Ηνωμένο Βασίλειο

45. ΗΠΑ

65. Ελλάδα

89. Ουγγαρία

81. Μάλτα

111. Βουλγαρία

————

66. Ιαπωνία

107. Βραζιλία

142. Ινδία

166. Αίγυπτος

178. Ερυθραία και

180. Βόρεια Κορέα

***

΄Οπως και στην παραπληροφόρηση και την απίστευτη κομματική εξάρτηση και διαπλοκή. Στην…καλύτερη   θέση τα ελληνικά Μέσα αποβλάκωσης.

΄Ενα παράδειγμα.  ΠΟΤΕ και ΚΑΜΙΑ ελληνική φυλλάδα (μη εξαιρουμένων  και των…δημοκρατικών π.χ  εφ.συν, Ντοκουμέντο) δεν  αναδημοσίευσε  θέμα μας. Είμαστε στη μαύρη λίστα… προγραφών τους.   Φυσικά, ουδόλως μας ενδιαφέρει. Ο καθένας με την ιδεολογία του ή το φασισμό του.

Να σημειώσουμε ,για να συγκρίνουν οι φίλοι εδώ τη διαφορά, τούτο.   Χωρίς να έχουμε στείλει κείμενά μας  σε ξένα σάιτ,  έχουμε δει   να μεταφράζουν και να ανεβάζουν κείμενα από το HOMO. Μάλιστα, υπήρξαν  και προτάσεις συνεργασίας, ακόμα κι από τη μακρινή Αυστραλία.

Η Ελλάδα σε όλα τα στραβά   μέσα.  Διαπλοκή, διαφθορά,εξάρτηση, μιζέρια,κακομοιριά, ζηλοφθονία.  Και φυσικά …μαγκιά κλανιά.  Φρου φρου και αρώματα. Υπήρχε περίπτωση σε μια τέτοια χώρα, ο Τύπος της να είναι καλύτερος;

 

4.O COVID-19 φέρνει χρήμα σε εκδότες και «δικά μας γαλάζια παιδιά»

Την ώρα που η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με το σταγονόμετρο τα δημόσια νοσοκομεία και χορηγεί «ψίχουλα» στους εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους λόγο της πανδημίας του covid 19 , κάποιοι «γαλάζιοι περιφερειάρχες» μοιράζουν με προκλητικό τρόπο κατά το δοκούν το κρατικό χρήμα σε επιχειρηματίες και εκδότες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στις 31/3/2020 η Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την πίστωση ποσού 49.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ – χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών – για την συμμετοχή της ΠΔΕ στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» λόγω της πανδημίας του Covid

***

Η κότα με τα “χρυσά αυγά” αποδείχτηκε τελικά ο Κορόνα για τη σιχαμένη αυτή φάρα της  λαμογιάς και της απάτης.  Στο σύνολό της,  γα να τα λέμε με το όνομά τους όλα.

Είναι δικά μας λεφτά. Αν νομίζουν πως πάλι θα την σκαπουλάρουν,είναι γελασμένοι. ΄Εχουν χοντρύνει τα πράγματα  αυτή τη φορά. Ξέφυγαν εντελώς οι” ΣΚΑΙ” και οι “IFEMIRIDA.GR”

 

 

5. Συγκλονίζει

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
«Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω»: Ελληνας διασώστης του ΕΚΑΒ περιγράφει τον διάλογό του με 75χρονη με κορωνοϊό κ
Πηγή: iefimerida.gr

Είχαμε την υπομονή χρόνου ,αλλά όχι και τη νηφαλιότητα (πάντα “τα παίρνει” κανείς  “κρανίο”,όταν αναγκάζεται να έρχεται σε …στενή επαφή με πορνοφυλλάδα) να μετρήσουμε τις τελευταίες εβδομάδες στην …πατριαρχίνα (ναυαρχίδα)  της παραπληροφόρησης και της αηδιαστικής άσκησης του έργου της συλλογής βρόμικων σκουπιδιών ,iefimerida.gr, τα  δακρύβρεχτα ρεπορτάζ ,τις …τρομακτικές  λέξεις και φράσεις, όπως τα συνώνυμα της…”συγκλονιστικής μαρτυρίας” της πιο πάνω. Μάλιστα, στα συνώνυμα και συγγενικά του “συγκλονίζω” και στα “ουκ έστιν αριθμός” πανάθλια τέτοια μελοσκουπίδια της ίδιας χωματερής, μετρήσαμε , μόνο τις τελευταίες 4  εβδομάδες,  378 αναφορές !

Φαντάσου, να ξυπνάς  για ένα μήνα  με  ένα μεγάφωνο στ΄αυτιά  να σου γανώνει το μυαλό  με τα κοσμητικά επίθετα  “συγκλονιστικές”, “τραγικές”, “απίστευτες”, “φοβερές”, “συγκινητικές”   (ώρες,στιγμές,ημέρες)  Πας κατ ευθείαν ζουρλάδικο.

΄Εστω κι αν τελειώσουν την άθλια  ζωή τους, τέτοια που είναι,  πίσω από τα σίδερα ο Χ. Ράπτης και το σκυλολόι του που βιάζουν καθημερινώς την αλήθεια και  διαπράττουν διαρκώς ατιμώρητα εγκλήματα στην έννοια ΄Ανθρωπος, ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει αποκατάσταση Δικαίου.  Συμψηφισμός. Ούτε χίλιες ζωές να είχαν οι πρόστυχοι αυτοί κοντυλοφόροι. . ΄Εκαναν όντως…συγκλονιστικές  ζημιές, ιδιαίτερα στις νέες γενιές

 

6. Lemonroads.com

Μήπως το φετινό Πάσχα δεν ήταν τελικά τόσο κακό;

ζευγαρι.jpg

Ανάσταση στο μπαλκόνι φέτος. Μπορείς να το πεις και σουρεάλ. Ή ιδιόρρυθμο, φευγάτο, αλλιώτικο, ανάλογα πώς θα το δεις. Εγώ προσωπικά μοιράστηκα μιαν Ανάσταση με γείτονες, που ήταν στην ουσία μακριά μου, κάποιους τους έβλεπα για πρώτη φορά μπρος απ’ τις, συνήθως, τραβηγμένες κουρτίνες τους, κάποιους απέναντι σαν σκιές αγκαλιασμένες και το Λυκαβηττό πάνω από τα κεφάλια μας να ξεδίνει με γιορτινά πυροτεχνήματα.

Όμως δε θα σταθώ σ’ αυτό, να βρω σώνει και ντε μια όμορφη πλευρά της φετινής Ανάστασης- πόσο ενωθήκαμε οι γείτονες, πόσο περισσότερο επικοινωνήσαμε, μπορεί και να ήταν όντως έτσι, αλλά εμένα κάτι άλλο με τριβελίζει.

Για πόσους αυτή η Ανάσταση υπήρξε ανακουφιστική.

Αν βγάλεις στην άκρη εμάς, κάποιους, αρκετούς, που μάλλον ανήκουμε στους τυχερούς που κάθε χρόνο κάπου γιορτάζουμε την Ανάσταση και το Πάσχα, με φίλους, με οικογένεια, σε χωριά, στα Καλάβρυτα και στα Ζαγοροχώρια, σε ιστιοπλοϊκά και σε επαύλεις, σε ανθισμένες, τσιμεντένιες αυλές γύρω απ’ τα Μεσόγεια, με κοκορέτσι, χάδι και κρασάκι μπρούσκο, αν βγάλεις, λοιπόν, όλους εμάς θα μείνουν ξοπίσω οι μονίμως ξεχασμένοι, οι αφημένοι στη δύστροπη τύχη τους.

Μιλώ για εκείνους που είναι μόνοι. Ολομόναχοι. Που ούτε σκυλί τους βρίσκεται, ούτε παιδί, ούτε γονιός. Κάποιοι που ξέφυγαν απ’ το χρυσό μέτρο, τον καθησυχαστικό κανόνα, την ανακουφιστική κανονικότητα. Μη ρωτάς γιατί, δεν έχει σημασία. Μα μιλώ και για τους άλλους, τη μερίδα των γερόντων, που έχουν ξεγραφτεί, μονοκοντυλιά λες, απ΄τη ζωή, αφημένοι στην καταδίκη της μοναξιά τους, κλεισμένοι σε τοίχους στενούς κι αμίλητα μπαλκόνια. Πρόσθεσε έπειτα κι όλους εκείνους που χαζεύουν τα ευφάνταστα πυροτεχνήματα και τον κρότο των αναστάσιμων βεγγαλικών μας, πίσω από ένα τζάμι νοσοκομείου ή ιδρύματος, περιορισμένοι, “ανεόρταστοι”, κατηφείς και κάνε τώρα τη σούμα. Και δες πώς σπρώχνουν τη μέρα τους, την εορταστική, τη Σαββατιάτικη, την καθημερινή -όσο εμείς μηρυκάζουμε τη μελαγχολία των γιορτών μας, σιχτιρίζουμε τις ουρές των εκδρομέων στην εθνικές οδούς, όσο περνάμε τα Πάσχα της ζωής μας στην ασφάλεια της εορταστική μας ρουτίνας.

Και θα ‘ναι μάλλον η πρώτη φορά που όλοι ετούτοι πέρασαν μιαν ανακουφιστική Ανάσταση, χωρίς επίπονα μέτρα σύγκρισης και θλιβερούς αναστοχασμούς. Μια ισότιμη Ανάσταση για όλους, δίχως φανφάρες και λιγωτικά τραπεζώματα, δίχως αποχαυνωτικές φωνές, σούβλες και καλαματιανούς. Και μοιάζει σαν να να επρόκειτο τελικά περί μιας συμπαντικής ισότητας ή νομοτελειακής απονομής δικαιοσύνης. Κι ίσως να’ ταν η πρώτη φορά που έγιναν κι εκείνοι μέρος μιας ‘κανονικότητας’, εν όψει, φευ, μιας απορρύθμισης των δικών μας κι όλα κύλησαν ταπεινά, σιγανά, ανακουφιστικά μετρημένα.

Αν θέλει, λοιπόν, ακόμα κάποιος να θυμώσει και να γκρινιάξει που του έκλεψαν μιαν Άνοιξη και μια γιορτή μες απ’ τα χέρια του, καλύτερα ας σωπάσει.

Κι αν πρέπει, οπωσδήποτε, να βγει κάτι από όλο αυτό, τότε ας κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Ας πνίξουμε τον γιγαντιαίο εγωισμό μας κι ας βγούμε απ’ τα ‘στρέμματα ζωής’ που εικάζουμε πως μας ανήκουν.

Ας γίνουμε πιο ανθρώπινοι, πιο δοτικοί.

Να αναστοχαστούμε και να νιώσουμε.

Να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα;

κουνελοι.jpg

Υ.Γ

Για τους “κακούς” θα απολογηθούμε, αν και δεν είμαστε υποχρεωμένοι. Το παραπάνω κείμενο, το διαλέξαμε ανάμεσα σε άλλα,όπως κάνουμε πάντα,γιατί το κρίναμε ενδιαφέρον και καλογραμμένο. Και όχι γιατί είναι κείμενο της  αγαπημένης   θυγατέρας.