ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα και Περικλής -Επεισόδια στα δικαστήρια
Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα και Περικλής -Επεισόδια στα δικαστήρια

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου και έτσι Ηριάννα και Περικλής παραμένουν στην φυλακή.

Την παραμονή της Ηριάννας στη φυλακή πρότεινε αρχικά ο εισαγγελέας Γεράκης στους δικαστές του Εφετείου υποστηρίζοντας ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή», ενώ λίγη ώρα μετά απορριπτική ήταν και η ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας στην αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή.

Επεισόδια μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησαν επεισόδια με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία φώναζαν συνθήματα κατά των δικαστών «Ρουφιάνοι δικαστές» και πετούσαν καρέκλες και μπουκάλια πάνω στους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, αλλά τελικά οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τα κράνη και τις ασπίδες από την αίθουσα.

Δε θα σχολιάσουμε για πολλοστή φορά τον εξευτελισμό που συνεχίζει να υφίσταται  η ελληνική δικαιοσύνη, εξαιτίας  αυτών των  αποφάσεων, να παραμείνουν στη φυλακή αθώοι άνθρωποι, όπως η Ηριάννα και ο Περικλής. Ούτε την πανθομολογούμενη,  ως την πεμπτουσία, την καρδιά της δικαιοσύνης,    ρωμαϊκή   φράση “καλύτερα να αθωωθούν χίλιοι ένοχοι,παρά να καταδικαστεί ένας αθώος” που εμπεριέχει το βασικό νόημα και τη φιλοσοφία της απονομής της  δικαιοσύνης, έλαβαν υπόψη τους οι φανατικοί δικαστές, στρατευμένοι και χειραγωγημένοι να εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους (διάβαζε Μητσοτακικούς) με την προκλητική  αυτή απόφασή τους να κρατήσουν τα δυο παιδιά πίσω από τα κάγκελα.

Παλιός  και έμπειρος, συνταξιούχος πια δικαστής και μάλιστα γνωστός στο πανελλήνιο  για σοβαρές υποθέσεις που χειρίστηκε, μας μίλησε  γι΄αυτήν ακριβώς  την ομάδα των δικαστών σήμερα, μέλη όλων των θαθμίδων,  κατευθυνόμενη από τα γραφεία της Ν.Δ.  Γνωρίζουμε τα ονόματα, αλλά για λόγους ευνόητους δεν τα δημοσιεύουμε. Θα γίνουν γνωστά, αν ποτέ  καταφέρει  να εκλεγεί πρωθυπουργός της χωρας ο Μητσοτάκης. Το …αφεντικό  θα ανταμείψει τους αχυρανθρώπους του γι αυτές τις υπηρεσίες τους  τώρα. Θα εκτεθούν δημόσια, αφού  “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”.(*)

Πέρα απ΄αυτό, όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια σοβαρά λάθη που έγιναν από πολλές πλευρές στην υπόθεση αυτή  της Ηριάννας και του Περικλή.

1.Οι ίδιοι από την αρχή,  δε βγήκαν επίσημα και δυναμικά να καταδικάσουν τη λεγόμενη  ένοπλη λαϊκή βία και να  ξεκαθαρίσουν  σε όλους τους τόνους πως κάποιος που καταδικάζει αυτή τη μορφή βίας, δεν μπορεί παράλληλα και να την υπηρεττεί, όπως κατηγορούνται.

2. Η μονοπώληση της υπεράσπισης -συμπαράστασης-αλληλεγγύης στα δύο αυτά παιδιά, από το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, έβλαψε την υπόθεσή τους. Απομόνωσε τις μεγάλες λαϊκές, ακόμα και κομματικές μάζες, που αρνήθηκαν να συμπαραταχτούν στη διαμαρτυρία τους με εκείνους, που πολλοί αποκαλούν μπαχαλάκηδες και “φυτά” και διαφωνούν με τον τρόπο δράση τους.

3.  Η Ηριάννα και ο Περικλής, αλλά και το συγγενικό και φιλικό τους  περιβάλλον, όφειλαν εναργέστατα και όχι με μισόλογα, να διευκρινίσουν αυτήν ακριβώς την ιδιότητα των  κατηγορουμένων,πως δηλαδή, δεν έχουν καμιά “ιδεολογική” σχέση με την ένοπλη βία και να ζητήσουν πανελλήνια συμπαράσταση απ΄όλους τους χώρους  ,ακόμα και από τους κομματικούς.

4.Η κυβέρνηση, ενώ δείχνει  μέσα από δηλώσεις υπουργών της πως έχει ευαισθητοποιηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και παραδέχεται τη διαπλοκή  μερίδας των δικαστών, που ελέγχονται από τη Ν.Δ, μένει μόνο στα λόγια. Και ειδικά ο υπουργός δικαιοσύνης,  ο οποίος,  κατά την άποψη δικαστών που γνωρίζουν τις διαδικασίες, θα μπορούσε με άλλο τρόπο και όχι με απ΄ ευθείας παρέμβαση , να αποκαλύψει το ρόλο των συγκεκριμένων δικαστών.

Λειτουργούν ως “πέμπτη φάλαγγα” μέσα στη δικαιοσύνη, αλλά έχουνε ταυτότητα(**).  Μιλάει,  μπορεί να κελαηδήσει  η ίδια για το ποιόν καθενός από τους διαπλεκόμενους  .Και ανά πάσα στιγμή. Γιατί δεν το κάνει ο κύριος Κοντονής;

 

* Η εμπλοκή του εισαγγελέα της Ηριάννας στην υπόθεση της Siemens


O εισαγγελέας που πρότεινε να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής, εμπλέκεται στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης Siemens.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Γεράκη, ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 ήταν ένας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τους οποίους η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για τη μη μετάφραση σε δυο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης.

Η πειθαρχική δίωξη αφορούσε επίσης τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και την αντιεισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Είχε προηγηθεί αίτηση ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην αντιεισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου για να προμηθευτεί τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα.

Η αντιεισαγγελέας Θεοδωροπούλου, απαντώντας στην αίτηση του κατηγορούμενου, σημείωνε πως δεν είναι απαραίτητη η επίδοση της μετάφρασης, με το σχετικό έγγραφο να συνυπογράφει ο εισαγγελέας Γεώργιος Γεράκης. Σημειώνεται ότι ο Γεώργιος Γεράκης είχε διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, Αναστάσιου Παπαληγούρα.

Το σχετικό έγγραφο

Ο Γεώργιος Γεράκης είναι μάλιστα ο δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός που εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens και έκανε αρνητική εισήγηση για την αποφυλάκιση του Περικλή και της Ηριάννας. Ο πρώτος ήταν ο Ιωάννης Προβατάρης που στις 17 Ιουλίου εισηγήθηκε την παραμονή τους στη φυλακή. Εκτός από την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens ήταν και αυτός που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των Μιχαλολιάκου και Παππά της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Είχαμε την προσδοκία ότι τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, με νηφαλιότητα, θα επούλωναν το τραύμα στο κράτος Δικαίου. Η Ηριάννα ομως δεν αποφυλακίζεται.
Δεν άνοιξε η πόρτα για να επιστρέψει στην οικογένεια και στο Πανεπιστήμιό της. Με την χθεσινή απόφαση φοβάμαι ότι η Δικαιοσύνη πήρε διαζύγιο από την κοινωνία. Έχασε την ευκαιρία της να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της.
Έχουν στερέψει πια τα στόματα μίας ολόκληρης κοινωνίας, η οποία στην αγωνία της να διασφαλίσει τη δίκαιη κρίση, επαφίεται σε μία Δικαιοσύνη που δείχνει το πιο ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στην Ηριάννα, απορρίπτοντας την αίτηση αναστολής της.
Σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος κραυγάζει χωρίς καμία ανταπόκριση. Ακαδημαϊκοί νομικοί που ενέσκηψαν στη δικογραφία, καταρτισμένοι βιολόγοι που αμφισβητούν ευθέως τα ευρήματα DNA, αλλά και οι φωνές χιλιάδων άλλων, αποτέλεσαν το έναυσμα για προβληματισμό και φιλοσοφικό στοχασμό σε πρωτοφανές επίπεδο για τη διαφύλαξη της φυσικής και ηθικής τάξης.
Η Ηριάννα έχει λάβει άθελά της τον άχαρο ρόλο του ανθρώπου – συμβόλου. Η υπόθεσή της αποτελεί πλέον ορόσημο για το κράτος Δικαίου. Ένα αριστούχο κορίτσι με αφοσίωση στην εργασία του, στην οικογένειά αλλά και στους φίλους του, ένα παιδί που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και που με την θαρραλέα στάση του ενεργοποίησε τις αξίες και την ηθική υπόσταση μίας ολόκληρης κοινωνίας. Αυτό όμως δεν αφορά την ίδια αλλά όλους τους υπόλοιπους διότι η ίδια παραμένει έγκλειστη μετά από την αρνητική απάντηση της Δικαιοσύνης στην απεγνωσμένη της κραυγή να συνεχίσει τον δύσκολο ακαδημαϊκό δρόμο που είχε επιλέξει.
Η αναμονή και η προσμονή μας πλέον εναπόκειται στην κρίση του Εφετείου επί της ουσίας της υποθέσεως, όπου ευελπιστούμε η τιτάνια θεότητα να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της σε απάντηση μίας κοινωνίας που, παρά την παρακμή της, ορθώνει ανάστημα ηθικής απέναντι στην άδικη μεταχείριση της Ηριάννας.
Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η ποινική μας δικαιοσύνη θα επιδείξει τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα και θα προσεγγίσει με σύνεση την υπόθεση της νεαρής αυτής κοπέλας διασφαλίζοντας τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός κράτους Δικαίου.
* Ο Θόδωρος Μαντάς ειναι δικηγόρος της Ηριάννας και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ

_______________________________________________________

1.ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΡΑΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΙΧΑΝ
2.Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ
3 Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ
4. ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ
5. ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ
6. Η ΠΕΙΡΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣΠΡΑ ΜΑΛΛΙΑ
7. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ  ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

 

1. AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΧΑΡΑ
Σύρια σκίζει και πετάει την μπούργκα της μετά την απελευθέρωση της Ράκα από τo ΙSIS

 www.aixmi.gr/index.php/syria-gynaika-skizei-tin-mpourka-meta-tin-apeleftherosi-tis-raka-apo-tous-tzichantistes/

Συγκλονίζει αυτό το βίντεο. Αποκαλύπτει τη φρίκη που έζησαν τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι από την παράνοια των ακραίων Ισλαμιστών Τζιχαντιστών.

 

2. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΗΣ
Νέες φωτογραφίες από τη ζωή της αγνώριστης Ναταλίας Λιονάκη ως μοναχής Φεβρωνίας στην Κένυα
Νέες φωτογραφίες από τη ζωή της αγνώριστης Ναταλίας Λιονάκη ως μοναχής Φεβρωνίας στην Κένυα [εικόνες]

Λένε πως η σημερινή καλόγρια Ναταλία ήταν κάποτε ηθοποιός. Αυτό σημαίνει πως  η απόφασή της να ντυθεί με  μαύρο ράσσο, μπορεί να επηρεάσει και άλλους ανθρώπους, ειδικά ανώριμους νέους. Να τρέχουν και τούτοι,όπως ελόγου της , στα μοναστήρια, για να σώσουν την ψυχή τους! Κι αυτό είναι καθαρή προπαγάνδα. Ειδικά με όσα είπε η κυρία αυτή για την ευτυχία που νώθει, εγκαταλείψασα τα εγκόσμια,  ως η μετανοούσα Μαγδαληνή.

Σε πολιτισμένες κοινωνίες, ο εισαγγελέας θα τράβαγε το αυτί στις φυλλάδες, ειδικά τις ακροδεξιές, που κάνουν με τέτοια ρεπορτάζ πραγματικά εγκλήματα, παρασύροντας κόσμο στο ναρκωτικό της θρησκείας και  του μοναχισμού. Χειρότερα κι από το να προπαγανδίζεις και να σπρώχνεις ανθρώπους στη χρήση βαριών ναρκωτικών.

3.ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
Ο Τραμπ θα ζητήσει από τον Τσίπρα μεγαλύτερη πρόσβαση στη βάση της Σούδας
Ο Τραμπ θα ζητήσει από τον Τσίπρα μεγαλύτερη πρόσβαση στη βάση της Σούδας

“Ασυνήθιστος επισκέπτης”  λέει ο Γκάρντιαν για τον Τσίπρα στο Λευκό Οίκο.  Το ανακάλυψε σήμερα  η…σοβαρή εγγλέζικη εφημερίδα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, αν πήγε εσπευσμένα στον Τραμπ, ήταν  γιατί τα πράγματα έχουν χοντρύνει με την Τουρκία.  Και δεν είναι μόνο οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας που θα αναβαθμιστούν μετά την προσκόλληση του δικτάτορα της Τουρκίας στη Ρωσία και την εξέλιξή του Ερντογάν  σε αχυράνθρωπο του δικτάτορα Πούτιν.

Θα συζητηθεί ακόμα και  το μεγάλο θέμα του τρόπου κατάρρευσης του καθεστώτος Ερντογάν.  Και ασφαλώς  οι δρόμοι μέσα από τους οποίους  θα μπορούσε και  η ελληνική  κυβέρνηση να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Γράφαμε γι΄αυτό το ταξίδι και τους λόγους που πραγματοποιείεται:

 

ΘΡΑΚΗ. Η “ΟΣΕΤΙΑ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (9/10/2017)
.”..Να σημειώσουμε και τούτο ως ενδεικτικό των μελλοντικών εξελίξεων, που επισημάναμε.  Δεν είναι τυχαίες δύο ασύνδετες μεταξύ τους εξελίξεις, αλλά στην πραγματικότητα οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Πρώτα η εντατικοποίηση του αγώνα των  Κούρδων για τη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν, που για να έχει αίσιο τέλος, οφείλει να πάρει «πράσινο φως» από τους Αμερικανούς. Και ασφαλώς, το νέο κράτος των Κούρδων, αν ποτέ γίνει, θα βρίσκεται ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ υπό την κηδεμονία του ΝΑΤΟ. Δεύτερο.  Η άλλη όψη του νομίσματος, είναι η  εσπευσμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο . Ο Τσίπρας  για χίλιους λόγους θα ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός που θα καλούσε  ο Τραμπ στο Λευκό οίκο.
Οι καταστάσεις, όμως, βιάζουν. Ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός  θα πάει  γρήγορα στην Ουάσιγκτον, για να «βάλει πλάτη» από τη μια να πέσει ο Ερτογάν, όσο γίνεται νωρίτερα. Κι από την άλλη, να δηλωθεί επισήμως και από τον πάλαι ποτέ φίλο και σύμμαχο του Πούτιν Αλέξη Τσίπρα,πως αποκηρρύσει πλέον έμπρακτα  και μετά… βδελυγμίας τις ανίερες (διάβαζε αντιΝΑΤΟΪΚΕΣ) αυτές σχέσεις και επανακάμπτει η χώρα  στην ελληνική, σφόδρα φιλοαμερικανική πολιτική της προ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ εποχής.  Και για να έχουν οι Αμερικανοι σίγουρη τη δέσμευση Τσίπρα σε αυτά τα σχέδια, εκτός των άλλων,  θα τον εκβιάσουν με ένα από τα πιο ισχυρά τους όπλα. 
ο Τούρκος τύραννος καιροφυλακτεί πάνω σε ένα από τα σοβαρότερα ελληνικά  ζητήματα, όπως είναι εκείνο της Θράκης, την οποία  παλιότερα την είχαμε χαρακτηρίσει  «Οσετία» της Ελλάδας . Δεν αμφισβήτησε τυχαία τη συνθήκη της Λωζάνης ο «Σουλτάνος».  Είναι τόσο τρελαμένος από το εθνικιστικό του πάθος, ώστε δεν το έχει σε τίποτα να ξεσηκώσει τους Μουσουλμάνους της Θράκης ( τους Τούρκους της περιοχής),για να ζητήσουν ένωση  με την..πατρίδα Τουρκία.  Τυχόν άρνηση (που δεν προβλέπεται) του Έλληνα πρωθυπουργού σε μια τέτοια συνεργασία, είναι πια σίγουρο πως θα ανοίξει για την Ελλάδα «ο ασκός του Αιόλου».
Να μην ξεχνάμε, επίσης,  κάτι που ακόμα και η ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης αποσιωπά μετά από άνωθεν εντολές. Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε λόγους να το κρύβουμε. Λέμε, λοιπόν,  πως εδώ και λίγους μήνες  οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες χορηγούν σωρηδόν  πολιτικό άσυλο σε  Τούρκους, κυρίως  στην Αλεξανδρούπολη, που με τον έναν ή άλλο τρόπο  μεγάλος αριθμός ανεπιθύμητων πολιτών από το καθεστώς Ερτογάν, διευκολύνεται  να  μπαίνει στη χώρα. Κι αυτή η χαλάρωση της πολύχρονης και συνήθως αναποτελεσματικής διαδικασίας στην Ελλάδα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, έγινε  με αμερικάνικη εντολή στην ελληνική κυβέρνηση, λίγο καιρό πριν  και αποδεικνύει τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης με την Αμερική και το ΝΑΤΟ.
  Η Ελλάδα θα διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο  στην εξέλιξη της πτώσης του Τούρκου δικτάτορα και την αποδόμηση κάθε στήριξης των Ρώσων στα Βαλκάνια,αλλά και στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Είναι  φανερό πια και στους πιο ανύποπτους  πως ο Ερντογάν έχει καταστη πλέον λίαν επικίνδυνος ,ειδικά τώρα, που προσδέθηκε στο άρμα   Πούτιν,  τόσο για την Αμερική, την Ε.Ε ,το ΝΑΤΟ, όσο και για τη χώρα μας.
4. ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ
Μάλτα: Δολοφόνησαν τη δημοσιογράφο που ερευνούσε τα Panama Papers
Μάλτα: Δολοφόνησαν τη δημοσιογράφο που ερευνούσε τα Panama Papers

Νεκρή από βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της κοντά στο σπίτι της, βρέθηκε η Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία, η δημοσιογράφος που ηγήθηκε της έρευνας των Panama Papers για τη διαφθορά στη Μάλτα.

Η Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας όταν το αυτοκίνητό της, ένα  Peugeot 108, καταστράφηκε από μια ισχυρή εκρηκτική συσκευή που διέλυσε το αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα ή άτομο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση και τη δολοφονία της δημοσιογράφου.

Μία μπλόγκερ, της οποίας οι αναρτήσεις προσέλκυαν περισσότερους αναγνώστες και από το συνδυασμό όλων των κυκλοφορών των εφημερίδων της χώρας, η 53χρονη Καρουάνα Γκαλιζία, πρόσφατα είχε χαρακτηριστεί από την ιστοσελίδα Politico ως ένα «Wikileaks από μόνο του».

Οι πιο πρόσφατες αποκαλύψεις της στοχοποιούσαν τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ και δύο από τους πιο κοντινούς βοηθούς του, συνδέοντας υπεράκτιες εταιρείες με τους τρεις άνδρες και τις πωλήσεις διαβατηρίων της Μάλτας καθώς και πληρωμές από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Στα χνάρια Πούτιν και ο μαφιόζος πρωθυπουργός της Μάλτας! Γνωστό βρώμικο κάθαρμα, που έφτασε, και όχι μόνο μια φορά,στο έγκλημα. Τώρα, δολοφόνησε τη γνωστή  μπλόγκερ.

΄Ο,τι ακριβώς κάνει ο Πούτν στη Ρωσία ,αλλά και όλοι οι δικτάτορες ανά την υφήλιο.΄Οποιος ενοχλεί, βγαίνει  από τη μέση με  τον τρόπο που έβγαλαν την ηρωική   Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία, που τους ξεβράκωνε καθημερινά με τις αποκαλύψεις  στον ιστότοπό της.

 ΄Οσο σε όλο τον κόσμο ο πρώτος θεσμός που βογγά  περισσότερο είναι εκείνος της δικαοσύνης, τέτοια εγκλήματα δε θα  σταματήσουν. Ο αλητήριος μαφιόζος Τζόζεφ Μουσκάτ που συνεργάζεται φανερά με την επίσης μαφιόζικη κυβερνηση του Αζερμπαϊτζάν, θα συνεχίσει  τα εγκλήματά του. Κανείς δεν πρόκειται  να τον πειράξει, ούτε στη Μάλτα ούτε στην Ε.Ε. Διαθέτει και θράσος και χρήμα.

 

5. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
Νέα εποχή για την αστρονομία: Ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά βαρυτικά κύματα από τη συγχώνευση δύο άστρων νετρονίων
Επιστήμονες ανακοίνωσαν ανακάλυψη-σταθμό για την αστρονομία (Φωτογραφία: EPA/ESO/L. Calcada/M. Kornmesser)

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες ανακοίνωσαν μία ανακάλυψη-σταθμό για την αστρονομία. Για πρώτη φορά ανιχνεύθηκαν στη Γη βαρυτικά κύματα από το διάστημα, τα οποία προέρχονται από τη συγχώνευση δύο άστρων νετρονίων (πάλσαρ) και όχι μαύρων τρυπών, όπως είχε συμβεί σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις.

Μάλιστα, για πρώτη φορά οι επιστήμονες εντόπισαν και παρατήρησαν με τηλεσκόπια την ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που συνόδευε το κοσμικό αυτό φαινόμενο. Το γεγονός ανακοινώθηκε σε ταυτόχρονες συνεντεύξεις στην Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Γκάρτσινγκ της Γερμανίας.

Οι ερευνητές των δύο αμερικανικών ανιχνευτών LIGO και του ευρωπαϊκού Virgo έκαναν την ανίχνευση των ίδιων των βαρυτικών κυμάτων, ενώ 70 επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια κατέγραψαν το φως που εκπέμφθηκε από τη πηγή των βαρυτικών κυμάτων τις επόμενες ώρες, μέρες και εβδομάδες.

Πρόκειται για επίτευγμα που σηματοδοτεί τη δημιουργία μίας αστρονομίας νέου τύπου, τόνισαν οι επιστήμονες. Ηδη, χάρη στις νέες παρατηρήσεις, προέκυψαν μια σειρά από άλλες ανακαλύψεις, όπως η λύση στο μυστήριο των εκρήξεων ακτίνων γάμα (Gamma-Ray Bursts – GRBs), καθώς από την ίδια πηγή των βαρυτικών κυμάτων, τη συγχώνευση των δύο άστρων νετρονίων, καταγράφηκε μια τέτοια έκρηξη ισχυρής ακτινοβολίας. Αυτό, κατά τους αστροφυσικούς, σημαίνει ότι τουλάχιστον μερικές GRBs γεννιούνται, παράλληλα με τα βαρυτικά κύματα (τις «ρυτιδώσεις» στον ιστό του χωροχρόνου), από τέτοια κατακλυσμικά κοσμικά φαινόμενα.

Ακόμη, άλλοι επιστήμονες μπόρεσαν να ρίξουν φως στην προέλευση των βαρύτερων χημικών στοιχείων (μολύβδου, χρυσού, πλατίνας κα), αλλά και να κάνουν μια νέα εκτίμηση του ρυθμού επέκτασης του σύμπαντος.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την αρχική ανίχνευση, στις 17 Αυγούστου φέτος, ενός νέου τύπου σήματος βαρυτικών κυμάτων, το οποίο διήρκεσε πολύ περισσότερο (περίπου 100 δευτερόλεπτα) από ό,τι τα προηγούμενα βαρυτικά κύματα από μαύρες τρύπες (μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου). Αυτό έκανε τους επιστήμονες να καταλάβουν ότι η πηγή του σήματος ήταν διαφορετική αυτή τη φορά. Η λεπτομερής ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι οι μάζες των δύο αντικειμένων ήσαν περίπου 1,1 έως 1,6 φορές μεγαλύτερες του Ήλιου, αντιστοιχώντας σε μάζες άστρων νετρονίων.

Τα άστρα νετρονίων είναι απομεινάρια τεράστιων άστρων, που στο τέλος της ζωής τους εκρήγνυνται ως σούπερ-νόβα. Μετά την έκρηξη παραμένει μόνο ένας -περιστρεφόμενος σαν σβούρα- τρομερά πυκνός πυρήνας αποτελούμενος, σχεδόν, μόνο από νετρόνια. Το άστρο αυτό, που δεν είναι μεγαλύτερο από μια πόλη, έχει τόση πυκνότητα, ώστε ένα κουταλάκι της ύλης του ζυγίζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο τόνους.

Όπως και τα κανονικά άστρα, τα άστρα νετρονίων συχνά υπάρχουν σε ζευγάρια, με το ένα άστρο σε ολοένα πιο κοντινή τροχιά γύρω από το άλλο, χάνοντας σταδιακά ενέργεια με τη μορφή βαρυτικών κυμάτων, έως ότου τελικά συγχωνεύονται. Όταν αυτό συμβεί -όπως αντίστοιχα και με τις μαύρες τρύπες- τρομερά ποσά ενέργειας και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ορατής και μη (ορατό φως, υπέρυθρο, ακτίνες-Χ κά), εκτοξεύονται στο διάστημα μαζί με τα βαρυτικά κύματα.

Ποιος θα ξαναγράψει τη Φυσική και την Αστρονομία; “Τελειωμένες”  οι παλιές τους απόψεις.  Οι θεωρίες και τα αξιώματα.

Νέοι ορίζοντες, νέοι κόσμοι, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Φτάνει το ΜΕΛΛΟΝ, φορτωμένο με όλα  εκείνα τα αγαθά της  καινούριας γνώσης που θα απολαύσει ο τυχερός,  αυριανός άνθρωπος.

6. ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ, Ο 31ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΥΡΤΣ
Οι 40άρηδες που κυβερνούν ανά τον κόσμο -Οι νεαρότεροι πρωθυπουργοί και πρόεδροι
Χθες στα 31 του ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναδείχτηκε νικητής στην Αυστρία

΄Αλλη μια απόδειξη πως το δημοκρατικό λεγόμενο πολίτευμα λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς, του μάρκετινγκ και της διαφήμισης. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από βιτρίνα και πασαρέλα. Φυσικά, δεν ξεχνάμε, πως τα βασικά συστατικά του είναι η  δημαγωγία και λαϊκισμός.

Και μπορεί μεν ο ψηφοφόρος του 31χρονου παραπάνω Αυστριακού  να τον ψήφισε επειδή είναι και ατός του καραδεξιός, αλλά και  “φυτό” από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί από το κόμμα,   ο ίδιος, αν χρειαζόταν  γιατρό  να τον εγχειρίσει ,θα έτρεχε στον πιο έμπειρο χειρουργό, που σίγουρα δε θα ήταν 30αρης. ΄Οπως και  σε όλους τους χώρους.

Η εμπειρία είναι το μεγαλύτερο ατού στον άνθρωπο. Είναι σοφία.  Το  νέο, μέχρι να ωριμάσει, ειδικά τον άντρα, δυστυχώς τον  διακρίνει μια μορφή “αναπηρίας”, λόγω ακριβώς της έλλειψης  πείρας.

Κι αν δεν μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο με άπειρο πιλότο, δε στέλνεις επίσης ένα “μειράκιο”  να κυβερνήσει μια χώρα.  Είναι αντίθετο στη φύση και τη λογική.

7. Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ LOVE STORY ΤΟΥΣ
Ζωή σαν παραμύθι: «Κοινή θνητή» παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της Αιθιοπίας -Τον γνώρισε σε κλαμπ, δεν είχε ιδέα ποιος ήταν [
Ζωή σαν παραμύθι: «Κοινή θνητή» παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της Αιθιοπίας -Τον γνώρισε σε κλαμπ, δεν είχε ιδέα ποιος ήταν [εικόνες]

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχει μέρα που η ακροδεξιά αυτή φυλλάδα (και πορνοϊστότοπος συν τοις άλλοις),δε θα ανεβάσει θέμα με βασιλιάδες και πρίγκιπες.  Εχει την αποκλειστικοτητα τέτοιων ρεπορτάζ , δοθέντος πως βρίσκεται σε διατεταγμένη…εφοπλιστική υπηρεσία και εξάρτηση. Και εφοπλιστική παρουσία, σημαίνει πρωτίστως φιλοβασιλική.

Δεν πρέπει να  ξεχνά ο κόσμος (κι αυτό το στόχο  υπηρετεί η φυλλάδα) πως υπάρχουν ακόμα  βασιλικές οικογένειες ,όπως η ελληνική. ΄Ενα μέλος της ,σύντομα (θα το δούμε κι αυτό), ο  …πρίγκιπας Νικόλαος θα κληθεί να  παίξει στο  κομματικό γήπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στενή φιλία δεκαετιών άλλωστε συνδέει και τις δυο αυτές δυναστείες.