ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Μπουτάρης: Δεν θα πάω στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου -Είμαι αντίθετος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπράβο, Γιάννη Μπουτάρη! Σπουδαία απόφαση. Διασώζεις έτσι και την τιμή της παλιάς εκείνης προοδευτικής  Θεσσαλονίκης, πριν την επέλαση των Ψωμιάδηδων, Παπαγεωργόπουλων και λοιπών δεξιών και ακροδεξιών τριβόλων και τρωκτικών .   Μράβο!

2.Παρίσι: Θαυμάσια είδηση η απελευθέρωση της Ράκα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

 

Η πτώση της Ράκας, της “πρωτεύουσας” του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία που από την Τρίτη ελέγχεται από τη συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών η οποία στηρίζεται από τις ΗΠΑ, είναι μια “θαυμάσια είδηση”, σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Η απελευθέρωση της Ράκας ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Γαλλίας, επειδή σε αυτήν την πόλη της βόρειας Συρίας αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ.

Γαλλικά μαχητικά συμμετείχαν στα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Τί, όμως,  έφταιξε και κράτησε τόσο καιρό η απάνθρωπη εξουσία των Τζιχαντιστών, όχι μόνο στη Ράκα, αλλά και όπου αλλού εξήγαγαν  τον κανιβαλισμό τους; Πόσα παλουκωμένα κεφάλια μετράει η Ράκα;  Και γιατί να συμβαίνει αυτό, αφού σε μια εβδομάδα μέσα, θα μπορούσε να έχει συντριβεί ένα τεχνητό κράτος, που είχε μόνο στρατό κι αυτός αποτελούμενος από μισθοφόρους-αποβράσματα  στις κοινωνίες των χωρών τους   και με μισθοφορικό μισθό… 200  δολάρια το μήνα;

Θα μας απαντήσει ποτέ κάποιος υπεύθυνος του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ρωσίας, που είναι ως χώρα και κυβέρνηση  βασικός υπεύθυνος του πολύνεκρου πολέμου στη Συρία; Τί έγινε και κράτησε τόσα χρόνια η εγκληματική δυναστεία των ακραίων Ισλαμιστών Τζιχαντστών;

______________________________________________________

 

  1. ΑΡΚΑΣ … ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
  2. ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ .ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ,ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ,ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
  3. ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ.  ΚΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ.
  4. “ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤ ΄ΑΜΠΑΡΙΑ”
1. α.Ο αντάρτης του Αρκά που εξυμνεί τις ΗΠΑ -Το καυστικό σκίτσο για τη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα
Ο αντάρτης του Αρκά που εξυμνεί τις ΗΠΑ -Το καυστικό σκίτσο για τη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα
β. «Ο ΤΡΑΜΠ ΜΙΛΗΣΕ ΣΑΝ BUSINESSMAN»
Κανέλλη: Ο Τσίπρας ερωτεύτηκε τον Τραμπ, εφάρμοσε το «κάνω comeback στον έρωτά σου»
Λιάνα Κανέλλη /Φωτογραφία: Intime News

 

΄Οταν η…”ασύνετος  καρδία” σκοτίζεται και μάλιστα κομματικά, όπως εν προκειμένω του Αρκά, χάνεις πλέον τον έλεγχο και καταντάς ρεντίκολο. Και καλά η Κανέλλη.  Λιάνα είναι… ό,τι  να΄ναι  είναι. Και προ πολλού ….ρόμπα.

Ο πολύ καλός σκιτσογράφος Αρκάς, όμως; Τελευταία, λησμόνησε ποιος είναι και έπεσε σε επίπεδο, που μόνο φανατικοί, φονταμενταλιστές, λογής τυφλωμένοι…δικαιούνται να  κατρακυλούν. Είναι τέτοια, νομίζουμε, πια  η μυωπική του όραση, που δεν μπορεί  να ξεδιακρίνει το…σκόρδο από το κρεμύδι.  Λοιπόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας κακός, κάκιστος δημαγωγός.΄Οπως, όλοι οι “πολιτικοί”, άλλωστε. Απλώς,  βρίζει ο ένας τον άλλο,  για να μείνουν πιο χαμηλά στη διαβάθμιση της αισχρότητας.  Εμείς εδώ τον Αλέξη,  κι αν δεν τον είχαμε επανειλημμένα “κράξει”.

΄Ηρθε η ώρα, όμως, έγινε πρωθυπουργός της χώρας και στο μέτρο των δυνατοτήτων ενός κοινοβουλευτικού πολιτεύματος για την  αντιμετώπιση μιας οικονομικής κρίσης σαν αυτή που πλήττει τόσα χρόνια τη χώρα, πολιτεύτηκε  συνετά.  Δεν ακολούθησε την τυφλή γραμμή του λαϊκισμού, με το τεράστιο πολιτικό (διάβαζε κομματικό) κόστος, που εισέπραξε τελικά, αλλά συμμορφώθηκε σε ό,τι η κοινή, η απλή λογική υποδείκνυε. Την παραμονή  της χώρας  στο ευρώ και την ευρωπαϊκή οικογένεια . Αν δε συνέβαινε αυτό, σήμερα η χώρα θα είχε εμφύλιο.

Πόσο άδικες και εντελώς ανήθικες πολιτικά είναι πολλές από τις  επιθέσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από όλες σχεδόν τις κομματικές παρατάξεις!   Ακόμα και η Δεξιά τον κατηγορεί, γιατί δεν ήταν …συνεπής στην πρώην δημαγωγική συμπεριφορά του. Γιατί έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ και  γενικώς ,γιατί δεν προχώρησε σε κείνα ακριβώς που λέει η Δεξιά  πως είναι “κόκινο πανί” και “εσκαμμένα” να ξεπεραστούν για εκείνη. Και που αν  τα πραγματοποιούσε,  η χώρα σήμερα θα ήταν “Βενεζουέλα”.  Αυτό και μόνο το επιχείρημα  τα λέει όλα και ισχύει και για όλες  κομματικές παρατάξεις.

Για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική, έχουμε πει την άποψή μας. Καλώς, κάλιστα πήγε.

Αναβάθμισε τη σημασία της  χώρας, μετά την άφρονα συμπεριφορά του Τούρκου δικτάτορα . Και  τα οφέλη, φυσικά,  είναι περισσότερα από τις ζημιές. Και ως ζημιά, θεωρούμε τα δισ. για την αναβάθμιση των F16, που για μας, τουλάχιστον,  δεν ήταν  και από τις πιο απαραίτητες αποφάσεις. Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, ουδείς γνωρίζει ακόμα τους πραγματικούς  λόγους αυτής της απόφασης..

Και σίγουρα δεν είναι η απειλή της Τουρκίας.  Θα το δούμε αργότερα στην ολοκλήρωσή του το σχέδιο  και θα το σχολιάσουμε με τον καιρό. Τα υπόλοιπα πρέπει να  μετρηθούν στους πόντους που παίρνει  ως πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας. Αν θέλουμε να βλέπουμε καθαρά και όχι…Μητσοτακικά.

΄Οσο για τον Αρκά και τα άστοχα, φανατικά και μικρόψυμα που γράφει, όταν κάνει το λάθος να ασχοληθεί με τα κομματικά,  ,θα θυμίσουμε πως είμαστε σε “πόλεμο”.  Δε έχει σημασία αν είναι οικονομικός. Οι Βελουχιώτηδες σε παλιότερες μέρες πολέμου, συμμάχησαν και συνεργάστηκαν με τους Ζέρβες.  Λέει κάτι αυτό στον Αρκά; Αλλά,όχι μόνο.  ο Τσε Γκεβάρα,ως υπουργός πια “προσκήνυσε”, όταν χρειάστηκε το 1964 να παραστεί στη συνεδρίαση των  ΗΕ στην Αμερική. Θα ρίξουμε τώρα λάσπη και στον Τσε;

Είπαμε. ΄Οταν φτάνεις τόσο ψηλά, όπως ο Αρκάς, η πτώση είναι πιο επικίνδυνη και φυσικά  οι ζημιές περισσότερες. Ας μείνει στο ύψος του ο σπουδαίος γελοιογραφος-σκιτσογράφος-ατακαδόρος.  Εκεί είναι η θέση του.

“Χελιδόνι είσαι”. Μην καταντήσεις και συ  “σπουργίτι”.

 

2. 7.000 τα προσφυγόπουλα που θα πάνε φέτος σχολείο στην Ελλάδα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Και 7 και 17 χιλιάδες να είναι. Τιμή για τη χώρα. Χάρη μας κάνουν που  μας δίνουν την ευκαιρία να τα φιλοξενήσουμε.

Τους χρωστάμε, δε μας χρωστάνε. Είναι παιδιά. Ανήκουν σε όλους μας.

3. Βόμβα» στην Αλβανία: Πρώην υπερυπουργός του Εντι Ράμα σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών
«Βόμβα» στην Αλβανία: Πρώην υπερυπουργός του Εντι Ράμα σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Πολιτική βόμβα στην Αλβανία μετά τις αποκαλύψεις των ιταλικών Αρχών ότι ο πρώην υπερυπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι, εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και συνεργαζόταν με την αλβανική μαφία.

Δεν είναι είδηση. Και όχι μόνο, επειδή πρόκειται για την…Αλβανία .Γενικώς, οι “πολιτικοί” ανά τον κόσμο,  τη διαφθορά, την κομπίνα, την παρανομία την έχουν στο αίμα τους. Σύνηθες  και σε υποθέσεις ναρκωτικών και μαφίας να  είναι μπλεγμένοι. Και όχι με χασίσια και “ελαφριά” ναρκωτικά, όπως ο Αλβανός.  Σε βαριές ουσίες. Και σε άγρια εγκλήματα.

Στην Ελλάδα ολόκληρο κόμμα, αυτό της Ν.Δ, που σε λίγο μπορεί και τη χώρα να κυβερνήσει, καλύπτει υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης πάνω από 2 τόνους(!). Και για αντιπερισπασμό,   “με νύχια και με δόντια”,  παλεύει   να μην έρθει στο φως όλη η αλήθεια αυτής της φοβερής υπόθεσης. Και τί κάνει; Διαμαρτύρεται για…παρατυπίες της διαδικασίας, για   να αναγκαστούν οι μάρτυρες να καταθέσουν την πάσα αλήθεια και να καρφώσουν τον πραγματικό υπεύθυνο αυτής της εμπορίας. Αρκεί να μη γίνει γνωστή η αλήθεια. Να εξαντληθεί η υπόθεση στα τυπικά.  Αυτό επιδιώκει η Ν.Δ. Γνωστά τερτίπια.

Αλλά, να μην ξεχνάμε πως από τη Δεξιά πάλι, δεν είναι λίγες οι φορές που κορυφαίοι υπουργοί της αποφυλάκισαν μεγαλέμπορους ναρκωτικών .Και “ο νοών,νοήτω”  γατί. Μήπως δεν είναι και η Ελλάδα…Αλβανία;  Καλά τώρα!

 

4.Σοκ: Ξυλοκόπησαν άγρια 30χρονο φοιτητή στο Ρέθυμνο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: goodnet.gr

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 30χρονος άνδρας από το Μεσολόγγι που κάνει διδακτορικές σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Ο 30χρονος δέχτηκε αναίτια επίθεση από τρεις νεαρούς τα ξημερώματα της Κυριακής στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου και Δημακοπούλου στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Το θύμα μαζί με ένα 35χρονο φίλο του που είχε έρθει από το Ηράκλειο και τον φιλοξενούσε είχαν βγει μια μικρή βόλτα για ν’ αγοράσουν τοστ να φάνε. Στις 2:30 τα ξημερώματα περίπου κι ενώ επέστρεφαν στο σπίτι, τρεις νεαροί που φαινόταν να τους έχουν στήσει καρτέρι λέγοντας τους μόνο τη φράση «excuse me» (με συγχωρείτε) τους επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις.

Ο 35χρονος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή ενώ ο 30χρονος έχοντας ήδη δεχτεί μια γροθιά στο πρόσωπο δεν βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τους τρεις νεαρούς που τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν ομαδικά με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Ο φίλος του θύματος που είχε τρέξει να προφυλαχτεί βλέποντας πως ο 30χρονος δεν τον ακολούθησε επέστρεψε στο σημείο που είχαν δεχτεί την επίθεση και τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος και σχεδόν αναίσθητο. Κάλεσε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Το θύμα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια εισήχθη στη χειρουργική κλινική απ’ όπου πήρε εξιτήριο.

Η Αστυνομία κατόπιν ερευνών που έκανε και με βάση τις περιγραφές των θυμάτων για τους δράστες συνέλαβε δυο άτομα ως δράστες του ξυλοδαρμού, έναν 22χρονο κι έναν 20χρονο, τους οποίους αναγνώρισαν τα θύματα. Οι ίδιοι φέρονται να αρνούνται ότι είναι τα άτομα που ξυλοφόρτωσαν τον 30χρονο. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση συνεχίζει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας που κάνε έρευνες και για τον τρίτο δράστη.

Δριμύ κατηγορώ του πατέρα του θύματος

Έντονα ανήσυχος αλλά και με φανερή τη δυσαρέσκεια και τον θυμό του για την επίθεση που δέχτηκε το παιδί του στην πόλη που πήγε να σπουδάσει, επικοινώνησε με τα «Ρ.Ν.» ο πατέρας του θύματος, απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ σε όλους εκείνους που παριστάνοντας, όπως είπε, τους λεβέντες και τα παλληκάρια, επιτίθενται χωρίς κανέναν λόγο σε όποιον βρεθεί μπροστά τους.

«Θέλω να μάθω το γιατί. Γιατί συμβαίνουν αυτά στο Ρέθυμνο; Γιατί μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον του κάνει κέφι; Στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν και νιώθουμε πως είναι απροστάτευτα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας. Το δικό μου παιδί δεν πείραξε κανέναν. Είναι άριστος, κάνει διδακτορικό, έχει στόχους στη ζωή του, είναι φιλήσυχος. Όπως περπατούσε στον δρόμο ο γιος μου του επιτέθηκαν άναντρα και αναίτια. Τον έβαλαν κάτω και τον χτυπούσαν ανελέητα τρία άτομα. Δεν ήξερε κανέναν από τους τρεις. Την επόμενη φορά τι να περιμένω; Να θρηνήσω τον γιό μου; Κάποιος από το Ρέθυμνο να μου εξηγήσει το γιατί. Ποιοι είναι αυτοί που κάθε τόσο κάνουν τους παλληκαράδες ανενόχλητοι; Σε ποιο μεσαίωνα ζουν όλοι αυτοί που βγαίνουν στον δρόμο και δέρνουν φοιτητές; Δεν είναι η πρώτη φορά, γνωρίζω ότι έχει συμβεί επανειλημμένα, θυμόμαστε ότι κάποιος έφτασε μέχρι δολοφονία φοιτητή για το τίποτα. Θέλω να το γράψετε αυτό: Γιατί μας σκοτώνετε τα παιδιά μας; Ξέρω πως δεν είναι αυτή η Κρήτη. Αλλά κάποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση και δεν πάει άλλο. Μπορώ κι εγώ να αυτοδικήσω. Αλλά δεν θέλω να κάνω τον παλληκαρά. Θέλω όμως να αναλάβει καθένας την ευθύνη του και να σταματήσει στο Ρέθυμνο αυτή η κατάσταση».

Ξεπέρασαν τα όρια κάποια… Κρητικάτσια. Πολλά χρόνια τώρα  “μαγκιά κλανιά” και…μαυροπουκαμισιά.  Και δεν είναι μόνο αυτά. Απαγωγές, φόνοι, ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά, πορνεία, άγρος τοπικισμός. Απ΄ όλα έχει ο μπαξές στο νησί των σύντεκνων.

  “Ξες πο΄ πού είμαι γώ, ρε; Ποιανού κουζουλού κοπέλι;”   Η κρητική ατάκα γνωστή πια στο πανελλήνιο.

Σιχτίρ πια!  Είνα αδύνατο κάποιοι κει κάτω να καταλάβουν από πολιτισμό, αιώνα-εποχή-σεβασμό.

Λοιπόν. “Ματσούκι” χρειάζονται. Και χωρίς έλεος. Η μόνη λύση για κάποια  ανεγκέφαλα και αμετανόητα  Κρητικάτσια.