ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΘΕΣ
Συμβολαιογράφοι: Αυτοί είναι οι νέοι πλειστηριασμοί πλουσίων που ματαιώθηκαν χθες
Φωτογραφία: Intime News

Τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη εκατομμυρίων που ματαιώθηκαν λόγω της επέμβασης των συλλογικοτήτων δίνει στη δημοσιότητα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου-Δωδεκανήσου.

Θυμίζουν μάλιστα την επίθεση με σφυριά που έγινε στο γραφείο τους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Παρά την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου στις 17-10-2017, σάς πληροφορούμε ότι την Τετάρτη 18-10-2017 ματαιώθηκε η διενέργεια, εκτός των άλλων, και των εξής πλειστηριασμών:

  • α) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιώς για επαγγελματικά ακίνητα (καταστήματα και γραφεία στον Πειραιά) ιδιοκτησίας ανώνυμης εταιρείας για οφειλές 3.899.932,66 ευρώ,
  • β) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για ακίνητα πτωχευμένης ανώνυμης εταιρείας (επαγγελματικός χώρος – πολυκατάστημα) για συνολική οφειλή 1.099.200,00 ευρώ,
  • γ) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για ακίνητα ιδιοκτησίας ανώνυμης εταιρείας (αποθήκες στο Δήμο Ηλιούπολης) για συνολικές οφειλές 950.264,16 ευρώ και
  • δ) πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για ακίνητα (γκαράζ και αποθήκες στην Αθήνα) ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας για οφειλές 1.423.860,00 ευρώ».

Μπράβο στα καλόπαιδα του Ρουβίκωνα και των άλλων  επαγγελματιών ακτιβιστών και μπαχαλάκηδων! Από το “Στηρίζουμε την ανεξαρτησία  του νέου Καταλανικού  Εθνους”  στο  “Καμιά βίλα, κανένα ακίνητο πλουσίων  και λοιπών έχηδων στις τράπεζες”!

Ο απόλυτος εξευτελισμός του αναρχισμού; Του μασκαρεμένου ,της κουκούλας,  ναι!

_________________________________________________________________

1.α. Πράσινο φως από τη Βουλή για το αποτεφρωτήριο νεκρών στον ΕλαιώναΦωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Πράσινο φως για τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα έδωσε η Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε από τη βουλή, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αλλάζει η χρήση γης και διευθετούνται χωροταξικές εκκρεμότητες που απαιτούνταν για να ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης, στο χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων.

Συγκεκρμένα το επίμαχο άρθρο αναφέρει:

«Επιτρέπεται εφεξής, η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, με τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις».

Οπως προαναφέρθηκε, το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο νεκρών είναι στον Ελαιώνα, έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων, και το οποίο βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο υπό κατασκευή τζαμί με είσοδο από την λεωφόρο Αθηνών.

Βάσει της μελέτης που έχει κάνει ο δήμος το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ. με κόστος κατασκευής 1,5 εκατ. ευρώ. Η απόσβεση της επένδυσης, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν η αρμόδια αντιδήμαρχος, θα έχει γίνει σε δύο χρόνια αφού ετησίως περίπου χίλιοι έλληνες μεταφέρονται στην Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθούν με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ. Στην Αθήνα, το κόστος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ. Το όλο θέμα ήδη έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, ενώ το φθινόπωρο θα εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο

.Η επένδυση θα γίνει με σύμπραξη ιδιώτη και όπως έχει τονίσει η αρμόδια αντιδήμαρχος θα γίνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να αναδειχθεί ο ιδιώτης που θα συνεργαστεί με το δήμο.
β. Στη Βουλή το ζήτημα της ευθανασίας -Θα το μελετήσουν ενόψει του σχεδίου του νέου πονικού κώδικα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ελλάδα για χρόνια ήταν (και συνεχίζει να είναι) “θεοκρατική” χώρα .  Μπορεί μεν τυπικά το καθεστώς να μη χαρακτηρίζεται σαν εκείνο το αυστηρό του Ιράν, ας πούμε,  , αλλά τουλάχιστον οι κυβερνήσεις της Δεξιάς στον πυρήνα της “ιδεολογίας” τους, εμπεριέκλειαν (και συνεχίζουν) αποκλειστικά, πέρα από ακροδεξιές και πολλές  εκκλησιαστικές αντιλήψεις.

Και πρωτίστως, ως προσδοκία θρησκευτικών ψήφων.  Γι ΄αυτό,  δεν τολμούσε άθρησκος,  αν δεν ήταν αριστερός,  να κατέβη σε εκλογές, και να περιμένει να τον …σταυρώσουν ψηφοφόροι από το πολυπληθές εκκλησιστικό πλήρωμα των ευσεβών, Ορθοδόξων χριστιανών.

Εξαιτίας αυτής της ύπουλης χρόνιας παθογένειας στον τόπο , κορυφαία ζητήματα που είχαν λυθεί σε άλλες χώρες, όπως αυτό του πολιτικού γάμου, της αποτέφρωσης των νεκρών, της ευθανασίας, του όρκου στα δικαστήρια, αλλά και του εκκλησιασμού των μαθητών, των εικόνων  στις σχολικές και δικαστικές αίθουσες ,άλλα τέτοια συγγενή ή όμορα ζητήματα, στην Ελλάδα  δεν τομλούσε επί δεκαετίες ολόκληρες  να τα θίξει καμιά κυβέρνηση. Ούτε ακόμα και η σοσιαλιστική του Ανδρέα Παπανδρέου ,που σε τέτοιες καινοτομίες   ήταν πολύ προσεκτική ή τις εφάρμοζε με το σταγονόμετρο, για να μην προκαλέσει το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, Ορθοδόξων ψηφοφόρων. Και ήταν πάμπολοι τέτοιοι πρασινοφρουροί.

Είναι τραγική αυτή η αποδοχή της αλήθειας για ένα λαό, μια χώρα .  Και είναι  ιστορικά διαπιστωμένη. Σήμερα, που ακόμα και ο…Λεβέντης απείλησε πως θα παραιτηθεί ,επειδή η Βουλή ψήφισε το…αίσχος(!) της αλλαγής φύλου (το είπε έτσι ακριβώς), η  κυβέρνηση δείχνει να κάνει σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Να δώσει λύση σε τέτοια  κορυφαία ζητήματα,που δε θέλει το ελληνικό ιερατείο ούτε να τα ακούσει.

Να θυμηθούμε μόνο  τί έγινε με το μάθημα των θρησκευτικών ,όταν τόλμησε ο τότε υπουργός παιδείας να ζητήσει όχι την κατάργησή του,αλλά τη μετατροπή του σε θρησκειολογικό μάθημα. Βγήκαν μαχαίρια. Λύσαξε το παπαδαριό να καταριέται , να απειλεί, να χτυπάει λυπητερά σήμαντρα και καμπάνες στις εκκλησιές και τα μοναστήρια.

Ας προφτάσει η παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει στη διευθέτηση  των  μεγάλων αυτών ζητημάτων ,που βρίσκονται στο φάκελο “εκκλησιαστικά απροσπέλαστα”. Κέρδος κομματικό θα έχει. ΄Ετσι κι αλλιώς, ψήφους “Ορθόδοξους” δεν παίρνει. Πάνε μονοκούκι από την  Κεντρο-Δεξιά και  πέρα.

Οπότε, ας “βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο”. Τουλαχιστον,   ας θεσμοθετήσει την αποτέφρωση νεκρών και την επιλογή ευθανασίας σε περιπτώσεις ανίατων ασθενειών ,ζητήματα  που ταλανίζουν χρόνια τον τόπο.  Ας τα  προχωρήσει άμεσα και αποφασιστικά.

Στο κάτω κάτω … ” ο βρεγμένος τη βροχή δε την φοβάται”.  Μη χάσει τις ψήφους του…ποιμνίου του Σεραφείμ Πειραιώς; ΄Ετσι κι αλλιώς, χαμένες από χέρι τις έχει  τέτοιες ψήφους.

2. Ξεσπά νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης -Για το πόθεν έσχες
Φωτογραφία: InTime News

Η μία μετά την άλλη φτάνουν οι δηλώσεις δυσαρέσκειας στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το «πόθεν έσχες», που έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την αρνητική του έκπληξη για τις σχετικές πληροφορίες που μεταφέρουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που αναφέρουν ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση μετά από προσφυγή των δικαστικών ενώσεων. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αναμένει προς μελέτη την επίσημη απόφαση.

Λίγη ώρα αργότερα, και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμφανίστηκε προβληματισμένος δηλώνοντας με νόημα: «Αναμένω να ενημερωθώ επίσημα, φοβάμαι, όμως, ότι η Δικαιοσύνη θα εκτεθεί».

ΣτΕ: Αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση για το «πόθεν έσχες»

Νωρίτερα σήμερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) διαπίστωσε μια σειρά από αντισυνταγματικότητες στην υπουργική απόφαση του Οκτωβρίου 2016, που καθορίζει τον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης αλλά και τον τρόπο υποβολής τους.
Πόθεν έσχες υποχρεούνται να υποβάλλουν πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι, πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου μετά από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της έκρινε ότι είναι παράνομη η επίμαχη υπουργική απόφαση, κάνοντας παράλληλα δεκτά πολλά από τα σκέλη της αίτησης ακύρωσης που είχαν καταθέσει οι δικαστικές ενώσεις.

Συγκεκριμένα, αντισυνταγματική κρίθηκε η διάταξη που προβλέπει ότι για όλους όσους οφείλουν να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, υποχρεωτική είναι η δήλωση των μετρητών που φυλάσσουν εκτός τραπεζών (άνω των 15.000 ευρώ), καθώς και περιουσιακά στοιχεία (πίνακες και τιμαλφή) η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Ακόμη, Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ως σημαντική παράλειψη της πρόβλεψης εύλογου χρονικού περιορισμού για τη ής ευασθησίαςδιενέργεια και ολοκλήρωση του ελέγχου, καθώς και για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των υπόχρεων γεγονός που αντίκειται στις συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ασφάλειας του δικαίου.

Με δύο λόγια, οι παραγραφή των ελέγχων των δηλώσεων του πόθεν έσχες δεν θα πρέπει να ξεπερνά την πενταετία.

ΣτΕ η “σφηκοφωλιά” της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την έλλειψη δικαιικής  ευαισθησίας, τη διαφθορά και τη διαπλοκή ,που επικρατούν σε αυτό το ανώτατο δικαστήριο. Το  αποκαλούμε κιόλας  της…Επικράτειας. Τι ειρωνεία! ΄Οσο συγκεντρώνουμε το υλικό για τη “Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας”,(ελπίζουμε κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει) στο φάκελο “Δικαιοσύνη”, φρίττουμε στην κυριολεξία.

Ακόμα και  που ξέρουμε από πρώτο χέρι τί επικρατεί σε τέτοιους χώρους , “δεν πιστεύαμε στα μάτια” μας πως συμβαίνουν αυτού του είδους τα ανοσιουργήματα σε ανώτατο   δικαστήριο. Είχαμε πέσει κι εμείς τόσα χρόνια θύματα, όπως οι περισσότεροι, της προπαγάνδας, περί “τυφλής δικαιοσύνης”, αδέκαστης κρίσης των δικαστών και άλλων τέτοιων  μύθων, που, ευτυχώς, φροντίζουν οι ίδιοι οι δικαστές  με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους,  να τους γκρεμίζουν.

Μετά το αίσχος εκείνο  των αναδρομικών που μοιράστηκαν μεταξύ τους οι δικαστές  την ώρα που η χώρα κατέρρε οικονομικά (2008) με απόφαση του αλήστου μνήμης  π. προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, τώρα θέλουν με απίστευτα προσχήματα πάλι  να απομακρύνουν το “φακό” του πόθεν έσχες από τα εισοδήματάς τους.  Γιατί; Ποια είναι η προέλευσή τους και φοβούνται;

Η ελληνική δικαιοσύνη θέλει εκ βάθρων ανακαίνιση. Νέο κτίσιμο, άλλης νοοτροπίας δικαστές, προσοντούχοι, επιλεγμένοι. ΄Οχι η “η σάρα και μάρα “,όπως σήμερα. Και προ παντός αδιάφθοροι, έντιμοι, ακέραιοι.

3. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (SCOAN). ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ ΒΓΑΖΕΙ…ΔΑΙΜΟΝΙΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=Oaq3RaupoSU&feature=youtu.be

Μας έστειλαν μια σειρά από τέτοια βιντεάκια στο YouTube. Με τη διαβεβαίωση πως είναι γνήσια.

Τί να πείς;  …΄Οταν  ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης!

4.Κουίζ: Τι πρέπει να βάλεις στο τελευταίο τετράγωνο -Οχι δεν είναι το 6 (BOVARY)

Κουίζ: Τι πρέπει να βάλεις στο τελευταίο τετράγωνο -Οχι δεν είναι το 6

 

Οι γρίφοι και τα παιχνίδια της λογικής κάνουν καλό σε κάθε ηλικία, αφού δίνουν στο μυαλό μας την ευκαιρία να ξεσκουριάσει.

Μερικές σπαζοκεφαλιές είναι δύσκολες, άλλες πάλι όχι και τόσο. Πάντως, όπως και να έχει, είναι ένα ευχαριστο διάλειμμα από την πολυάσχολη καθημερινότητά μας.

Οι γρίφοι απαιτούν παρατηρητικότητα, οξυδέρκεια και καλή μνήμη. Σύνηθως όσοι έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης μπορούν να λύσουν με ευκολία μια σπαζοκεφαλιά.

Οπότε είναι ένα καλό τεστ για να δεις αν τελικά μπορείς να λύσεις αυτη που σου βάλαμε.

Εχουμε έξι τετράγωνα, όπου το τελευταίο είναι κενό. Τι είναι αυτό που λείπει;

Σκέψου λίγο…Είναι πιο απλό απ’ όσο νομίζεις. Και θα σου δώσουμε και μια βοήθεια…. Οχι, δεν είναι ο αριθμός 6 που λείπει από το κενό τετράγωνο.

 

β. Eρευνα ανατροπή -Γιατί δεν πρέπει να σηκωνόμαστε για να καθίσουν οι ηλικιωμένοι

Ακούγεται ανατρεπτικό, αλλά αν βρίσκεσαι σε λεωφορείο ή στον ηλεκτρικό, μην αφήσεις έναν ηλικιωμένο να καθίσει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ερευνητές και υπάρχει λόγος.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ άσχημο να βλέπεις μέσα σε ενα λεωφορείο οι ηλικιωμένοι να στέκονται όρθιοι και να κάθονται οι πιο νεαροί στα καθίσματα. Ομως μια νέα έκθεση του British Medical Journal (BMJ) υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να σηκωνόμαστε για να καθίσουν, γιατί με αυτόν τον τρόπο αντί να τους βοηθήσουμε, τους κάνουμε κακό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Οξφόρδης Sir Muir Gray πρέπει ναενθαρρύνουμε τη δραστηριότητά μας όσο μεγαλώνουμε και να μην συμπεριφερόμαστε στους ηλικιωμένους σαν να είναι ανήμποροι (εκτός βέβαια αν συντρέχει κάποιος λόγος).

«Σκέψου το δύο φορές πριν εγκαταλείψεις τη θέση σου στο λεωφορείο ή το τρένο για έναν ηλικιωμένο. Να ξέρεις ότι η όρθια στάση είναι καλή άσκηση γι’ αυτούς» σημειώνει χαρακτηριστικά στην βρετανική εφημερίδα Sun.

Το λένε…BOVARY (έχουμε ξαναγράψει για δαύτο).  Το συναντάμε τελευταία συχνά στο διαδίκτυο, μαζί με άλλες “χωματερές” ,που αναδημοσιεύουν θέματά τους, όπως  iefimerida.gr και η “εφημερίδα” του Yahοo.  Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτοί οι βοθρώδεις ιστότοποι  ή  οι  άλλοι που κρέμονται στα περίπτερα με τα βρώμικα λύματα να τρέχουν στο πεζοδρόμια.

Αυτά τα τρία, όμως,  που αναφέραμε, αποτελούν πακέτο, ένα τρίδυμο ιστότοπων καθαρά για… λοβοτομημένους.   Πορνοϊστότοποι, εκτός των άλλων, προωθούν  πρωτοφανείς στις μέρες μας ρατσιστικές συμεριφορές διαφόρων ειδών και προελεύσεων, καλλιεργούν ένα χωρίς όρια σεξισμό  και παράλληλα  τονίζουν και στηρίζουν   διαφοροποίηση των δύο φύλων.

Η γυναίκα, καθαρό  σεξουαλικό εμπόρευμα-αντικείμενο στις σελίδες τους. Ο άντρας …καραβοκύρης, άμυαλος, άβουλος,  γραφικός   σε καράβι που σέρνεται από  αλυσίδα, η μια άκρη της οποίας είναι δεμένη σε μια… κλειτορίδα και ή άλλη της στην πλώρη του καραβιού!

Πέρα απ΄αυτά,  τα δια γυμνού οφθαλμού ορώμενα, δείτε παραπάνω επιλογές θεμάτων και εξυπνακισμών,  που σου λένε καθαρά και ξάστερα. “Είσαι ανεγκέφαλος, σκουπιδοφάγος. Θα τρως υποχρεωτικά ό,τι σε ταϊζουμε, βλάκα”.

Και ο “κλικαδόρος”, υπάκουο, άβουλο όργανο της κερδοσκοπικής μανίας αυτών των μαγαζιών της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, προσφέρει αφειδώς κλικ, απαραίτητα στο διαφημιστικό τους ανταγωνισμό. Απόλυτος εξευτελισμός και μόνο που σκέφτεται κανείς να ανοίξει ή να προσπεράσει τέτοιους κάδους σκουπιδιών.

  Για παράδειγμα. Στο κουιζ παραπάνω ,  δεν είναι, γράφει,  το 6 ο αριθμός που λείπει,  αλλά ο αριθμός… R (!). Και ακόμα  στην…επιστημονική έρευνα του αγγλικού ταμπλόιντ Sun, που αναδημοσιεύουν,  δεν πρέπει , λέει , να σηκώνεσαι  στο λεωφορείο για να κάτσει ένας άρρωστος ηλικιωμένος.  Κάθησε  εσύ, παιδί, σαν  γαϊδούρι και κοίταζε τον παππού να αγκομαχά όρθιος. Καλό του κάνεις  με τέτοια…γυμνάσια. Το λέει και η…επιστήμη της Sun.

Τόση ηλιθιότητα πια; Ναι, τόση και περισσότερη.