ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 ΔΙΚΗ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΚΗ
Ηριάννα στο δικαστήριο.Αφήστε με να συνεχίσω τις σπουδές μου

Την πορεία της ως ακαδημαϊκής καθηγήτριας προέταξε η 29χρονη Ηριάννα μιλώντας στο δικαστήριο και επιχειρώντας να πείσει τους δικαστές ότι όσο μένει στη φυλακή θα πάει «στράφι» ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Σε πέντε μήνες, σε έναν χρόνο, δεν θα μπο

ρώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο και ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ, ως τότε θα έχουν χαθεί τα αποτελέσματα των κόπων μου», είπε η μεταδιδακτορική υποψήφια, αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

«Έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την 1η Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία (…). Με έκριναν ένοχη με μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση του συντρόφου μου στο σπίτι του. Ο σύντροφός μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός DNA που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και γι’ αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου, και βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου (…). Οσα έχτιζα εννιά χρονιά καταστρέφονται».

Στο πλευρό της Ηριάννας βρέθηκαν δύο καθηγήτριές της, οι οποίες είναι επιβλέπουσες της διατριβής της. Και οι δύο υποστήριξαν ότι μέσα στη φυλακή, όσο και εάν προσπαθήσει, δεν θα έχει αποτελέσματα η μελέτη της, ενώ τόνισαν ότι η νεαρή γυναίκα έχει πάθος για τη δουλειά και τις σπουδές της.

«Η πρόσβαση στη βιβλιογραφία είναι εξαιρετικά δύσκολη (…). Αυτό το διάστημα πήρα άδεια για να την επισκέπτομαι, αλλά δεν γίνεται να προχωρήσει έτσι. Φανταστείτε τον Σεπτέμβρη κατάφερα να πάω μόλις μία φορά». Όπως τόνισε η πανεπιστημιακός, «ο εγκλεισμός της Ηριάννας θα οδηγήσει στην υποχώρησή της στον πίνακα μοριοδότησης, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2018 να μη βρίσκεται σε επιλέξιμη θέση».

Από την πλευρά της, η συνάδελφός της και επίσης υποψήφια διδάκτορας, Όλγα Δήμα, μίλησε για μία αφοσιωμένη στις σπουδές της κοπέλα: «Ζούσαμε κυριολεκτικά στο πανεπιστήμιο. Σήμερα είμαι στο στάδιο που θα ήταν η Ηριάννα, αν ήταν εκτός φυλακής. Εγώ μπαίνω σε τάξη και ερευνώ, κάτι που δεν μπορεί να κάνει εκείνη».

Ο 33χρονος Περικλής, συγκατηγορούμενος της Ηριάννας, επέμεινε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει παραμένοντας στη φυλακή, τονίζοντας ότι ήταν πάντα συνεπής με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Σημείωσε δε ότι επιθυμεί να διεκδικήσει την αθωότητά του στο Εφετείο.

Περικλής: Το περιβάλλον της φυλακής επιβαρύνει το πρόβλημα υγείας μου…

Πρόεδρος: Εχετε κάποια επιδείνωση αυτό το διάστημα;

Περικλής: Κρίση σαν αυτή που πέρασα στην αρχή όταν έμαθα το πρόβλημα δεν έχω, αλλά το θέμα είναι να μη φτάσουμε εκεί (…). Είχα δυσφορίες.  Δεν έχει προκύψει λόγος για να νοσηλευτώ, αλλά υπάρχει ο φάκελός μου στο νοσοκομείο και είναι ενήμεροι για την κατάστασή μου (…). Στη φυλακή έχει πολύ καπνό. Όλοι καπνίζουν και δεν μπορείς να πεις κάτι.

Νωρίτερα, τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η ασθένεια του Περικλή Μπ. κατά τη διάρκεια της κράτησής του ανέφερε ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πνευμονολογίας Δημοσθένης Μπούρος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα υγείας του νεαρού. «Πρόκειται για ένα σπάνιο νόσημα, υπάρχουν 5 με 10 περιπτώσεις στην Ελλάδα και έχει άμεση σχέση με το κάπνισμα», υποστήριξε ο μάρτυρας

Και εξήγησε: «Αν βρίσκεται σε κάποιο χώρο έγκλειστος, από το παθητικό κάπνισμα επέρχεται επιδείνωση της υγείας του και μπορεί ακόμη και να χάσει τη ζωή του. Η μέση επιβίωση για τους ασθενείς είναι τα 13 χρόνια». Παράλληλα, κατέθεσε ότι τόσο το στρες όσο και ο κίνδυνος των λοιμώξεων του αναπνευστικού είναι δύο ακόμα επιβλαβείς παράγοντες, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην ανάγκη μεταμόσχευσης πνεύμονα.

Η συζήτηση της αίτησης αναστολής θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

΄Οταν τα αυτονόητα, τα λογικά ,  τα ευλογοφανή και δίκαια με την πρώτη κιόλας  ματιά, αμφισβητούνται ή το χειρότερο απορρίπτονται από ένα χειραγωγημένο δικαστήριο ,τη στιγμή  που πρώτο εκείνο όφειλε να έχει επισημάνει πως οι οι δύο κατηγορούμενοι  είναι θύματα κατασκευασμένης κατηγορίας,  τότε “ανοίγει ο ασκός του Αιόλου”.  Κι αντί για το τέλος μιας οργουελικής εποχής, ανοίγουμε μια νέα.

Εδώ και τώρα ελευθερώστε τα δύο παιδιά, που  είναι κατηγορούμενοι και κρατούμενοι για ένα έγκλημα που δε διεπράχθη ΠΟΤΕ. Νομικά-δικαιικά είναι ανυπόστατη τέτοια κατάσταση! Κι αυτό,γιατί  το πρώτο δικαστήριο  αποφάσισε πως ο σύντροφος της Ηριάννας και  φίλος του Περικλή,  δε διέπραξε τα εγκλήματα για τα οποία  τον παρέπεμψαν να δικαστεί.  Και τον αθώωσαν.

Ηριάννα και Περικλής, όμως, συνεχίζουν να είναι ένοχοι, επειδή,  εκείνος που τους συνέδεε με την κατηγορία, αποδείχτηκε αθώος. Κάποιοι, όμως, όφειλαν να συνεχίζουν να είναι κατηγορούμενοι, αφού εκεί στην αντιτρομοκρατική δε φτιάξανε τζάμπα ενόχους.  Παράνοια!

Ας μη συνεχιστεί άλλο αυτή η διαπόμπευση,όχι μόνο της ελληνικής  δικαιοσύνης, αλλά και της απλή λογικής. Του “μέσου ανθρώπου” με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες, που του αναγνωρίζουν τα ίδια τα νομικά κείμενα,τα οποία δυστυχώς  δε σέβονται κάποιοι “ως ώφειλαν” πρώτοι να το κάνουν.

_______________________________________________________________

 

1.”Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΙΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ”
2. INDYMEDIA. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
3. ΠΑΚΗΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
4.ΠΑΝΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ .  ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΤΙΒΙ

 

1. Pakistani Woman Survives Getting Stabbed 23 Times to Become National Hero

On May 3, 2016, a female law student was brutally stabbed 23 times in Pakistan by her male classmate.

Against the odds, she survived.

And against even higher odds, in a country rife with violence against women, Khadija Siddiqi spoke up against her attacker, and managed to have him sentenced to prison.

Siddiqi was 21 when she was assaulted and left for dead in the streets by a former friend who began threatening her after the two had a falling out. At the time of the attack, she was picking her younger sister up from school.

“This man – he just pushed me into the car and just started stabbing me,” Siddiqi told NPR. “And I thought it was the end. Because, you know, there was no stopping. It was full of blood.”

Siddiqi’s younger sister attempted to call for help, and was stabbed in the back in the process.

Read More: Pakistan Takes a Step Forward to End Honor Killings

Siddiqi herself was stabbed 23 times all over her body. She remembers lying in the middle of the road, presumed dead by the men around her.

“It was sheer inhumanity,” she told the Nation.

Though Siddiqi’s recovery from this event was incredible, what was more incredible was the enormous hardship it was to bring her attacker to justice, despite his identity being known the entire time.

The assailant turned out to be the son of a prominent local attorney, a fact that made prosecution more difficult in a place where women often give up seeking justice in courts due to a plethora of stumbling blocks, impediments, and discrimination.

Read More: Pakistan’s new law protecting women against violence may be a game changer

Siddiqi’s lawyer Salman Safdar told the Diplomat that the case looked like a longshot from the start.

“[The fact that] the attacker’s father was a leading lawyer made the task of prosecution literally impossible,” he said.

For months after the attack, Siddiqi’s assailant was let out on bail while the case was delayed over and over again. It seemed that his family’s status would allow him to skirt punishment indefinitely. It is entirely possible that this might have happened, had Siddiqi and her lawyer not taken a risky next step.

The two decided to go public, and put photos of Saddiqi’s injuries and her attacker online with the hashtag #KhadijaTheFighter. Eventually the story went viral, attracting attention from all over the country.

Ο Χριστιανισμός, ειδικά δια του Παύλου,απαξιώνει εντελώς τη γυναίκα. Εβραίος και μάλιστα Φαρισαίος ο Απόστολος, διατηρεί και στη νέα θρησκεία του Χριστού τις απόψεις του Γιαχβέ για τη γυναίκα. Δηλαδή, πρώτα έπλασε ο Θεός τον…άνθρωπο (τον άντρα Αδάμ) και μετά… κάθισε και σκέφτηκε.  Δεν του κάνω και μια βοηθό να του  κόβει τους καρπούς για φαγητό από τα δέντρα, να του πλένει το…φύλλο συκής, να αδειάζει τα καυτά προϊόντα της τεστοστερόνης του στη μήτρα της και φυσικά να του κάνει…καταδικά του Αδαμάκια;

Κι έτσι έφτιαξε  την Εύα. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και πονηρή, μπαμπέσα και…μοιχαλίδα (πρόφτασε και τα βρήκε η άτιμη ακόμα και   με τον… όφι).  Είναι η ίδια για την οποία ο Παύλος θα πει   πως  κεφαλή της (αφεντικό), επειδή  είναι άμυαλη ,έχει τον άντρα το…σοφό. Και η ίδια οφείλει ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ”. Ναι, έτσι ακριβώς τα είπε ο μισογύνης και ανέραστος  Φαρισαίος Παύλος.

 Χρόνια μετά, ήρθε  ο άλλος …πεφωτισμένος θρησκευτικός ηγέτης .Του Ισλάμ τούτος. ΄Οπως  ο Χριστός, και ο προφήτης Μωάμεθ  συγκέντρωσε και αυτός δικά του  θέσφατα  και εφετμές, αφού, πρώτα, για να κατασκευάσει το  δικό του θεό-Αλλάχ, ξεσήκωσε πολλές από τις…αρετές του άλλου θεού Γιαχβέ του Εβραιο-Χριστιανισμού, όπως σκληρότητα,  δολοφονική  μανία (ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης ακόμα και παιδιά  ηδύνεται να εξοντώνει ) και φυσικά   απόλυτη απαξίωση  για τη γυναίκα.

Τούτος, ο Αλλάχ ,ως θεός, είναι ακόμα πιο μισογύνης . Ούτε να ακούσει πως και η γυναίκα είναι άνθρωπος. ΄Ολος ο κυρίαρχος κόσμος στο Κοράνι στην ουσία  είναι ο κόσμος των ανδρών. Ακόμα και ο πραγματικός Ισλαμικός παράδεισος είναι για τους άνδρες φτιαγμένος, αφού   όσοι πιστοί εισέλθουν, θα απολαμβάνουν τη …διακόρευση μικρών κοριτσιών (ο ίδιος ο Μωάμεθ είχε σύζυγο 9χονο παιδάκι!) και μαζί τσιφτετέλια και βουνά από   πιλάφια.

΄Οταν, επομένως, γεννιέσαι με…τσουτσούνι στις μουσουλμανικές χώρες, είσαι  αφέντης, άρχοντας, πασσάς. Αν έχεις την ατυχία να σου λείπει ( το έφαγε η …γάτα λέγανε και στα δικά μας εδώ  χωριά), τότε…ας μη γεννιέσαν ντιπ.  ΄Η ,ας είχες καλύτερα  ως κοριτσάκι    συναπάντημα με καμιά   Φραγκογιαννού του Παπαδιαμάντη (έπνιγε τα θηλυκά στις στέρνες να τα γλυτώσει  από το μαρτύριο της ζωής ως γυναίκες) και  θα σε λογαριάζανε οι άλλες  τυχερή.

 Για να είμαστε απόλυτα ιστορικά δίκαιοι, ουδαμού σε θρησκεία, πλην της Ισλαμικής, η απαξίωση της γυναίκας-ανθρώπου υπήρξε ολοκληρωτική, ισοπεδωτική  και καταλυτική για τις κοινωνίες τους. Δεν ήταν-είναι μόνο η μπούργκα, η μαντίλα, η απαγόρευση να κυκλοφορεί στο δρόμο χωρίς αντρική συνοδεία. Ακόμα χειρότερα, με βάση τη σαρία, που είναι ο πραγματικός νόμος σε τέτοιες κοινότητες, ο λιθοβολισμός ή το μαστίγωμα .ειδικά για  τη μοιχεία ήταν-είναι εξιλέωση για τη μοιχαλίδα.

 Επομένως, τί το ψάχνεις; Θα σου βγουν και από πάνω οι πιστοί στα απανταχού “Πακιστάν” της υφηλίου. Στη διεστραμμένη… λογική ακόμα και του σημερινού, εν 21ω αιώνι, Πακιστανού Ισλαμικάκια, κι αν κομματιάσεις μια και όσες γυναίκες θέλεις, ως σερνικό εσύ, με την απόλυτη εξουσία που σου χορήγησε ο Αλλάχ ,την οποία επευλογεί και την επαυξάνει  ο όποιος Ιμάμης και Μουτζαχεντίν, όντως είναι αδιανόητο να σε σέρνουν στα δικαστήρια, να σε διαποπεύουν, πολλώ μάλλον να σε τιμωρούν γιατί μαχαίρωσες, έστω και μέχρι θανάτου, δυο  θηλυκά.  Η ίδια η σαρία δεν αναγνωρίζει τέτοια όντα με ιδιότητα ανθρώπου. Πες πως σκότωσες, ένα αδέσποτο, δεν τρέχει δα και τίποτα!

Το γεγονός πως οι δυο αδεφές στο ρεπορτάζ παραπάνω, είχαν το τσαγανό, να βγάλουν βούκινο στον κόσμο το αίσχος της Ισλαμικής,πακιστανικής δικαιοσύνης και των λοιπών θεσμών της θεοκρατικής χώρας, είναι η εξαίρεση. Η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας γυναικών εκεί και σε όλα τα όμοια θεοκρατικά κράτη, βιώνει τον απόλυτο εξευτελισμό. Την κόλαση στη γη. Δεν άλλαξε τίποτα εδώ και αιώνες.

Και επαναλαμβάνουμε. Μεσούντος σε  λίγο του 21ου αιώνα. Κοντά στην ώρα που ίσως κάποια άλλη  νοημοσύνη, σίγουρα  ανώτερη από τη γήινη, θα φρίττει και θα οργίζεται.  Και δε θα πιστεύουν οι  “ΕΤ”  στα ..πράσινα σχιστο- μάτια τους, το όνειδος των “Πακιστάν” της γης.

2. ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ -ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

Συνεχίζουν οι  “αναρχικοί  της κουκούλας” και  λοιποί μπαχαλάκηδες τη βιομηχανία δημοσιευμάτων  στα Indymedia για την περίφημη …Καταλανική επανάσταση (τρομάρα της!).  ΄Ομως, επειδή όλες αυτές τις μέρες  πολλοί τους κράξανε μέσα κι έξω από το “χώρο” και χάσανε συγγραφείς και ψαλιδοχέρηδες της Δ.Ο το μπούσουλα , σου λένε: Τί σκατά αναρχικοί δηλώνουμε, έστω και της μάσκας-πλάκας, όταν  στηρίζουμε εθνικιστικές  αποσχίσεις, εξεγέρσεις και δημοψηφίσματα  για την ίδρυση νεων κρατών και μάλιστα  από πλούσιες καπιταλιστικές κοινωνίες, που μόνο αν τα σκουπίδα τους φτάναν  ως τροφή στην Αφρική, θα έμεναν οι γύπες νηστικοί, χωρίς τροφή από παιδικά κορμάκια-πτώματα;

Οπότε,αλλάξανε χαβά και κασέτα.΄Οπως για παράδειγμα στο τελευταίο κείμενο στις αναλύσεις με τίτλο “Ψηφίζοντας στη Καταλονία” (https://athens.indymedia.org/post/1578799/) που  με πολύ μπλα-μπλα, καταλήγει για την… επανάσταση  “από την πόλη έχομαι και στη κορφή κανέλα”.

Αυτό τον τίτλο δώσαμε κι εμείς στο σχόλιό μας, που τους στείλαμε εκεί στα Indymedia  και φυσικά η γκεμπελική Δ.Ο ανέβασε το σχόλιο στα…σκουπίδια. Ακριβώς,ό,τι κάνουν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τα σοβιετικά παλιά και τα ναζιστικά, τα θεοκρατικά σήμερα,αλλά και η σύγχρονη βιομηχανία παραπληροφόρησης. ΄Ολοι τούτοι  οι βιαστές της πληροφορίας, αφήνουν  να κυκλοφορήσει μόνο η είδηση ,η κριτική που θέλουν να ακουστεί. Οι οπαδοί, οφείλουν να μη σκέφτονται αλλιώς. Σκέφτονται τα αφεντικά στη Δ.Ο γι΄αυτούς. Υπάκουα πρόβατα  στον Τσοπάνο. Και αλλοίμονο σε όποιο αρνί τολμήσει να δραπετεύσει από τη στρούγκα.  Λύκος που το έφαγε!

Λέγαμε στην απάντησή  μας στο συγκεκρμένο άρθρο:

 

Πέρα από τις  παραθέσεις εγκυκλοπαιδικών στοιχείων στο κείμενο,που εκλαμβάνονται από τους αντιγραφείς τους ως ιστορικές αναφορές (και λογικό ,αν λάβει κανείς υπόψη την έλλειψη ιστορικής ειδίκευσης των αρθρογράφων,που έχουν φυσικά  μπερδέψει την ιστορία με την ιστοριογραφία) και τα πολυποίκιλα  σε “χρωματισμό” ιδεολογήματα των   “ναι, μεν αλλά” στις οφθαλμοφανείς  αντιφάσεις της ανάλυσης,  μια ερώτηση μόνο να επαναλάβουμε, την οποία επανειλημμένα θέσαμε εδώ,αλλά οι γνωστοί  σκληροπυρινικοί ψαλιδοχέρηδες ,την πετάνε συνεχώς στα σκουπίδια:
Ρωτάμε. Κι αυτή η ανάλυση, έχει κάποια μαρξιστική εκκίνηση,βάση, προσέγγιση; Κι αν όχι μαρξιστική,κάποια άλλη αντίστοιχη αναρχική;Πού πότε,γιατί μαρξιστές ,αναρχικοί ιδεολόγοι,σοβαροί ακτιβιστές στην ιστορία του κόσμου, στήριξαν έμπρακτα ή δια λόγου ανάλογη εξέγερση,καθαρού εθνικιστικού χαρακτήρα με το πρόσχημα πως  μπορεί ο εθνικισμός να ξεσπάσει και σε …πάλη των τάξεων;(!).΄Η, κόντρα στην  κρατική καταστολή ,τασσόμαστε στο πλευρό όσων τρώνε ξύλο ανεξαιρέτως κι ας είναι οπαδοί της…ΑΕΚ,αλλά και Χρυσαυγίτες, που πετροβολάνε τη Βουλή ή  εξεγερμένοι  ως…ριγμένοι Κρητικοί στο σχέδιο Καλλικράτης;
Η απλοϊκότητα ,πέρα από την αντιμαρξιστική-αντιαναρχική προσέγγιση που χαρακτηρίζει ΟΛΕΣ τις πρόσφατες  αναρτήσες εδώ  περί της….καταλανικής επανάστασης και στήριξής της από αμελέτητους “μαρξιστές” “αναρχικούς” και “ακτιβιστές” , χτυπάει κόκινο και σ΄αυτή εδώ την ανάλυση.

 

«3. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ… »
Ο Προκόπης Παυλόπουλος παραδίδει μάθημα ιστορίας στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυ

 

Δεν περιμέναμε από τον… Πάκη να κατέχει την πραγματική, την  ακηδεμόνευτη Ιστορία. Αλλιώς, πώς θα ήταν πρόεδρος Δημοκρατίας και επίσης εκτός φυλακής, όταν ως “παρακοιμώμενος”  του Κώστα Καραμανλή στην αποφράδα εκείνη κυβέρνηση της Ν.Δ,  χρεοκόπησε η  χώρα;

Λοιπόν, Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας σας. Ο Καποδίστριας, αν  ήταν κάτι , ήταν μόνο πράκτορας των Ρώσων. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Τα συμφέροντα των Ρώσων εξυπηρετούσε και όχι της νεοσύστατης τότε ,  μικρής Ελλάδας.

Το γεγονός πως οι Εγγλέζοι και οι Γάλλοι χρησιμοποίησαν τους “ζηλωτές”-πατριώτες Μαυρομιχαλαίους, για να  φάνε τον απεσταλμένο-τοποτηρητή της τσάρικης Ρωσίας ,όπως τον φάγανε στ΄Ανάπλι, για να έχουν αυτοί το πάνω χέρι και όχι οι Ρώσοι, δεν αλλάζει την πραγματικότητα της πολιτικής του πρώτου κυβερνήτη της της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια.

Και μόνο άγαλμα δεν του έπρεπε, όταν ,εξαιτίας της πολιτικής του, αυτός ο άκαπνος υπουργός εξωτερικών των Ρώσων,άφησε χήρες και ορφανά  αγωνιστών της επανάστασης να πεθάνουν από την πείνα,αλλά κι πολλούς ζώντες , “παλικάρια” του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα,  να βιώνουν τη στέρηση, την περιφρόνηση,την καταφρόνια , τον εξευτελισμό.

“Μάθετε την αλήθεια. Και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς”!

 

4. «Ο Τσίπρας στην Αμερική:Yankees… come back!»

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι, εξ’ αντικειμένου, μείζον πολιτικό γεγονός. Είτε το θέλει, είτε όχι, ο Αλέξης Τσίπρας, η αμερικανική πλευρά δεν θα περιορισθεί μόνο στο να συζητήσει την Ελληνική οικονομική κρίση, τη θέση της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, το θέμα των σχέσεων με το ΔΝΤ και τις προοπτικές των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αν δεν ήταν  φαιδρός , θα ήταν  ως δημοσιογράφος, ακροδεξιός και…μαϊντανός,  λίαν επικίνδυνος. Δεν είναι, όμως. Μια καρικατούρα, ένα σκιάχτρο για…κίσσες κατάντησε (ξέρει αυτός, ως… Παναγιωτόπουλος , ποιες είναι οι κίσσες) .  Ακόμα και οι δικοί του   έχουν πάρει είδηση τί παρλαπίπας και φυγουρατζής είναι  μια ζωή.

 

Από το βασικό προσωπικό  και  τούτος των καταστημάτων της νέας εμπορικής δημοσιογραφίας, που άνοιξαν  κυρίως στην έγχρωμη ΤV, την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα.  Και πρώτοι της άριστοι υπάλληλοι,που την υπηρέτησαν  πιστά και  φιλόδοξα ο Παναγιωτόπουλος, αλλά και    οι έτεροι Καπαδόκες-καριερίστες, Χατζηνικολάου και Ευαγγελάτος.

Ευτυχώς! “Θος συχωρέσει τους”. Ουδείς πια τους θυμάται.