Η ΕΝΟΠΛΗ ΛΑΪΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ
Σύλληψη 29χρονου: Ο ρόλος του σε 3 οργανώσεις -Τρομοφάκελοι και επιθέσεις

 

 

Το «παζλ» του προφίλ του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, επιχειρούν να συμπληρώσουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς του, αλλά και για επιθέσεις που προετοίμαζε.

Αλλωστε τα ευρήματα στο σπίτι του- ωρολογιακοί μηχανισμοί και εκρηκτικά- δείχνουν ότι σχεδίαζε νέα «χτυπήματα» και οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι πιθανοί στόχοι.

Ο 29χρονος συνελήφθη σε επιχείρηση στον Αγιο Παντελεήμονα και θεωρείται ο κατασκευαστής και αποστολέας των παγιδευμένων φακέλων τόσο στον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος τραυματίστηκε όταν άνοιξε τον τρομοφάκελο, όσο και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι μεταξύ άλλων. Επίσης, 8 τρομοφάκελοι είχαν εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

O 29χρονος οδηγείται ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή κατά της τρομοκρατίας. Αμέσως μετά θα περάσει και την πόρτα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, προκειμένου να του ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα όπλα που είχε μαζί του όταν συνελήφθη.

Παράλληλα όμως διερευνώνται οι επαφές που είχε με την Πόλα Ρούπα. Ο 29χρονος εκτιμάται μάλιστα ότι είχε ρόλο σε τρεις οργανώσεις, ως «μπαλαντέρ» στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές». Για αυτό εξετάζεται και η συμμετοχή του στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και στελεχών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού, με ελικόπτερο, τον Φρεβρουάριο του 2016. Η αποτυχία αυτού του σχεδίου πιστεύεται ότι τον έφερε σε ρήξη με την Ρούπα.

Επιπλέον, διερευνάται ο ρόλος του σε άλλες επιθέσεις. Στο σπίτι του 29χρονου εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, τον περσινό Οκτώβριο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στον τρομοφάκελο που είχε αποσταλεί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με παραλήπτη τον Σόιμπλε. Πλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του στις επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ, στο υπουργείο Εργασίας, στην Eurobank στην οδό Σανταρόζα, αλλά και στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» στις φυλακές Κορυδαλλού που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οπλα και εκρηκτικά

Στο σπίτι του 29χρονου, στην οδό Αλκαμένους, βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά και κατά τα φαινόμενα ήταν σε διαδικασία μετακόμισης από εκεί.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που έβγαινε από το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα. Εκείνη την ώρα κουβαλούσε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, σακούλα σκουπιδιών, και φορούσε τσαντάκι μέσης. Σε αυτά βρέθηκαν:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.


‘Εχουμε πολλές φορές αναφερθεί εδώ στο ζήτημα της ιδιόμορφης ελληνικής τρομοκρατίας.  Αλλά και πάλι θα πούμε τις  απόψεις μας με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση της σύλληψης του 29χρονου με ολόκληρο οπλοστάσιο, εκρηκτικά και «τρομοεπιστολές» σε γιάφκα.  Και τούτη τη φορά θα ξαναπούμε τα ίδια, όχι τόσο για όσους μας διαβάζουν ,αλλά για  τις… “Αρχές και τις Εξουσίες”. Τους δικαστές, την αστυνομία-αντιτρομοκρατική, τους άλλους συναφείς κρατικούς  θεσμούς και μηχανισμούς, που ασχολούνται με τέτοια θέματα.

Αν σκόπιμα οι συγκεκριμένες  “Αρχές” για ευνόητους λόγους καταπατούν ή αρνούνται να δεχτούν  βασικές αλήθειες, που οφείλουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται, τότε δικαίως θα κατηγορούνται για διαφθορά, διαπλοκή και διεξαγωγή σκοτεινών  παιχνιδιών  στις  μυστικές υπηρεσίες.  ΄Οσα εκθέτουμε στη συνέχεια είναι ιστορικές διαπιστώσεις, που έχουν αναχθεί  πλέον σε αναμφισβήτητες αλήθειες, απαράγραπτες και σεβαστές. Σε ιστορικές “εφετμές”. Και όποιος αρνιέται σκόπιμα ή από ανευθυνότητα αυτές τις αλήθειες, αρνείται την ίδια την  Ιστορία και είναι υπόλογος στο αδέκαστο διακαστήριό της.  Λέμε λοιπόν:

  1. Η  ΄Ενοπλη Λαϊκή Πάλη ,ενώ έχει προ πολλού τελειώσει σε όλη τη  Ευρώπη, ΜΟΝΟ στη χώρα μας οι φορείς της συνεχίζουν  απτόητοι ,να  υποστηρίζουν πως  εξασφαλίζουν  πολιτικό λόγο μέσα  από τις κάνες των όπλων!

  2. Αυτός ο λόγος που διατυπώνουν-εκφέρουν  φυσικά, δεν είναι καθόλου πολιτικός.  Αυτοαναιρούνται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται  “πολιτικοί αγωνιστές”  και «επαναστάτες» από τη στιγμή που η πολιτική αρνείται τη βία ,πλην εκείνης που χρησιμοποιείται σε πραγματική  άμυνα.

  3. Η ΄Ενοπλη Λαϊκή Πάλη την περίοδο της δικτατορίας θεωρήθηκε από ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού  ως  αναγκαία και έχει αποκτήσει, ούτως ειπείν,  “νομιμότητα”, λόγω των συνθηκών που είχαν επικρατήσει σε εκείνο το καθεστώς των στρατιωτικών. Η συνέχιση  της ίδιας πάλης και μετά το 1974  (“Μεταπολίτευση”),αν βρίσκει κάποια ιστορική ερμηνεία , είναι εκείνη που αφορά την έλλειψη πολιτικής και δικαικής βούλησης για  την πραγματική τιμωρία των πρωταιτίων του πραξικοπήματος, αλλά και των οργάνων τους (βασανιστές και λοιποί ανελέητοι “ανθρωποφύλακες”). Στο μέτρο που αυτή η εκδικητική ένοπλη βία επεκτάθηκε και σε πρόσωπα ,που δεν εμπλέκονταν άμεσα με τους δικτάτορες (Αμερικανοί πολίτες και στρατιωτικοί), η ιστορική  μας άποψη είναι πως υπήρξε άστοχη και ατελέσφορη.

  4. Ο τι ακολούθησε σε σχέση πάντα με την ένοπλη βία, μετά από την πρώτη αυτή περίοδο, ακόμα και  μέσα από τις συνθήκες της εποχής παρακολουθούμενη, υπήρξε απολύτως ανεύθυνη, πέρα από «τυφλή». Ειδικά η δράση της λεγόμενης Β17Ν, εκτός των άλλων και  επειδή  επέλεγε πλέον  τα θύματά της με τη μέθοδο  του “Δεκατισμού” των ρωμαϊκών λεγεώνων ή χρησιμοποιούσε αυτή, ακριβώς,  την τάχα μου πολιτική δράση, ως πρόσχημα και  «προπέτασμα καπνού», για να καλύψει σωρεία ποινικών, αλλά και άλλων «μαφιόζικων» ενεργειών, κάποιων μελών της.

  5. Σήμερα, είναι από ανεπίτρεπτο ως εγκληματικό να προπαγανδίζεται   ΜΟΝΟ στην Ελλάδα τέτοιου είδους αντίληψη για τη …λαϊκή επανάσταση μέσω της ΄Ενοπλης βίας.  Ενέργειες, σαν τις πρόσφατες με τις αποστολές τρομοεπιστολών σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα, καμιά σχέση δεν έχουν ούτε με την πολιτική ούτε με την επανάσταση.

  6. Πέρα από τη λεγόμενη  “΄Ενοπλη Λαϊκή  Βία”, η εξίσου κατακριτέα, άλλη μορφή βίας, είναι κι αυτή που ασκείται από  τους λεγόμενους “μπαχαλάκηδες” -κουκουλοφόρους  (ομάδες με μέλη είτε σε φανερή ιδεολογική  σύγχυση, είτε    χούλιγκαν, πλιατσικολόγους, αληταριό, λογής  εξαρτημένα από ουσίες άτομα, Χρυσαυγίτες-ακροδεξιούς).  Η βία τους, που την αναγορεύουν σε πολιτική και μάλιστα ΑΝΑΡΧΙΚΗ, είναι το  απόλυτο ιστορικό ψεύδος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. Ουδεμία σχέση έχουν με την ΑΝΑΡΧΙΑ, η οποία στη σοβαρή, την επίσημη εκδοχή της, αντιμάχεται κάθε μορφή βίας ,τόσο της κρατικής όσο και της ατομικής.  Δεν είναι όλοι αυτοί… λαϊκοί επαναστάτες, όπως παρουσιάζονται, αλλά  φορείς φασισμού. Και ο φασισμός δεν έχει και πολλά άλλα ονόματα!

  7. Δεν υπάρχει λαϊκή, κοινωνική  επανάσταση στις μέρες μας. Η αλλαγή στις ανθρώπινες κοινωνίες δε θα προέλθει από τις “κάνες” των όποιων όπλων.  Θα ξεκινήσει πρώτα από την ατομική επανάσταση. Καθένας σε προσωπικό επίπεδο, οφείλει να εξελίσσεται από “ζώο”, “υπάνθρωπο”, “ανθρωποειδές”, “αθρωπίδη” σε ΄Ανθρωπο. Είναι προσωπικό αγώνισμα και επίτευγμα. Με το χρόνο, η στελέχωση  των “κέντρων πολιτικών αποφάσεων” στο κράτος, την  κοινωνία, την επιστήμη από αυτό το είδος του εξελιγμένου Ανθρώπου,  θα αποτελέσει το  εφαλτήριο για την κατάκτηση της  μεγάλης αλλαγής. Της επανάστασης. Προς αυτή την κατεύθυνση,  θα βοηθήσει αποτελεσματικά και  η αξιοποίηση  της τεχνητής νοημοσύνης. Εκείνη, προγραμματισμένη από άξιους ιδεολόγους, επαναστατημένους Ανθρώπους που εμφορούνται από πίστη  στις αναφαίρετες και διαχρονικές ανθρωποκεντρικές αξίες, θα δημιουργήσει  τις ιδανικές κοινωνίες, που θα ζήσει ο μελλοντικός, ο  “Φυσικός ΄Ανθρωπος”.  Ο Homo Νaturalis.