ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ
Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Εφετείο
Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Εφετείο

Ομάδα αντιεξουσιαστών έκαναν εισβολή στο Εφετείο και κατάφεραν να φτάσουν  μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας.

Πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα συμπαράστασης στον 29χρονο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως κατασκεύασε το τρομοδέμα που τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο.

Να μην τα ξαναλέμε. Δεν είναι αναρχικοί, δεν έχουν καμιά σχέση με αναρχία οι τοιούτοι. Μπαχαλάκηδες, τρικυμιασμένοι στον εγκέφαλο, προβληματικοί, πιθανόν παιδιόθεν, ΝΑΙ.  Αναρχικοί, ΟΧΙ.

Δε συμπαρίστασαι σε έναν τύπο που για τους δικούς του παλαβούς λόγους, χώθηκε πίσω από τη φούστα της ΄Ενοπλής Λαϊκής Πάλης (το παίζει τώρα πολιτικός κρατούμενος) και ως “κουκουλοφόρος της Κατοχής” επέλεγε ατός του τους υπό εκτέλεση, στέλνοντας  βόμβες σε ανύποπτους ανθρώπους. Ο σκοπός δεν αγιάζει κανένα μέσο. ΄Αλλωστε, οι τέτοιοι δεν έχουν καν  σκοπό, στόχο, πέρα από την εκτόνωση,το τζέρτζελο, τον ίλιγγο από τα εξτρέμ αυτά παιχνίδια.

Αν ρωτήσεις   τέτοιους  τύπους, να επαναφέρουμε ή όχι  τη θανατική ποινή;  Θα σου πουν ΟΧΙ. Είναι βάρβαρο.

΄Ομως, ο οποιοσδήποτε  Γιατζόγλου καταδικάζει (ο ίδιος δικαστής και εκτελεστής της ποινής) εν ψυχρώ σε θάνατο ένα  Παπαδήμο, λες και  ήταν  ο χειρότερος εγκληματίας (που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ο συγκεκριμένος. Αντίθετα,  μάλιστα). Και αυτό το  έγκλημα το αναγορεύει σε λαϊκή πάλη, αγώνα, επανάσταση, απόδοση δικαιοσύνης!

Μην τα ξαναλέμε. Τελειωμένα άτομα.Η σύγχυση,η τρικυμία΄στο μυαλό,το ιδεοληπτικό ντελίρο στο “κόκινο”.  Δεν τους σώζει κανείς πλέον.

 

2. Ερευνα του Ευρωκοινοβουλίου: Πόσο ασφαλή για την υγεία είναι τα βιολογικά προϊόντα
Ερευνα του Ευρωκοινοβουλίου: Πόσο ασφαλή για την υγεία είναι τα βιολογικά προϊόντα

Με γενικό τρόπο, όλες αυτές οι έρευνες κάνουν λόγο για τα πλεονεκτήματα των βιολογικών τροφίμων. Τα ίδια λέει και η βρετανική έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο American journal of clinical nutrition, το 2009. Αναφέρουν δηλαδή ότι η μικρότερη έκθεση των καταναλωτών στα φυτοφάρμακα μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών και παχυσαρκίας. Επίσης, τα βιολογικά γαλακτοκομικά και κρέατα περιέχουν περισσότερο Ωμέγα-3 από τα συμβατικά, ενώ στα βιολογικά αναφέρεται περισσότερη βιταμίνη C και πολυφαινόλες, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Επιδημειολογικές μελέτες αναφέρουν επίσης ότι οι συνέπειες των φυτοφαρμάκων είναι ιδιαίτερα αρνητικές στο γνωστικό σύστημα των παιδιών. Επίσης, οι γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά βιολογικά τρόφιμα έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στους λεμφαδένες.
Υπάρχει, λοιπόν, ένα σύστημα υποθέσεων που συμπίπτουν αλλά «πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη τις πραγματικές συνέπειες στον άνθρωπο», όπως αναφέρει η ερευνήτρια.

Οι μόνες επιμολύνσεις που μπορούν να έχουν οι βιολογικές καλλιέργειες «είναι κατά την μεταφορά με φορτηγά τα οποία δεν έχουν καθαριστεί» ή εξαιτίας «του ανέμου ο οποίος μεταφέρει στις βιολογικές καλλιέργειες φυτοφάρμακα από το ένα χωράφι στο άλλο», όπως αναφέρει ο Etienne Gangneron, της εθνικής συνομοσπονδίας συνδικάτων βιολογικής καλλιέργειας.
Παρότι τα βιολογικά τρόφιμα δεν καταναλώνονται από μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, εντούτοις οι αριθμοί ανεβαίνουν με τρομερή ταχύτητα στον κόσμο. Στην Ευρώπη, η βιολογική αγορά μεγάλωσε κατά 10% μεταξύ 2013 και 2015 και έφτασε τα 7 δις ευρώ τζίρο το 2016.
«Είναι δύσκολο να περάσουμε από την συμβατική στη βιολογική γεωργία. Τα βιολογικά απαιτούν μεγαλύτερη τεχνική» δηλώνει ο Etienne Gangneron και σημειώνει ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι τα αγριόχορτα που μειώνουν την παραγωγή. «Υπάρχουν εναλλακτικές στα φυτοφάρμακα, αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Πρέπει η έρευνα να ακολουθήσει τους καλλιεργητές», προσθέτει.

Χρόνια μιλάμε εδώ για το μέγα κίνδυνο από την κατανάλωση τροφών που έχουν μολυνθεί από τα φυτοφάρμακα. Καρκίνοι, καρδιές, εγκεφαλικά, υψηλή πίεση (υπέρταση).  Και τεράστιες κοιλιούμπες από τα κοτόπουλα και τα χοιρινά,   τίγκα στις ορμόνες.

 Στην Ελλάδα, ακόμα χειρότερα. Η τροφική αλυσίδα είναι απείρως ευρύτερα μολυσμένη από τη χρήση σκληρών φυτοφαρμάκων. Φροντίζει γι΄αυτό   η …έντιμη φάρα των αγροτών μας(!), με δηλητήρια απαγορευμένα πια  σε άλλες χώρες.

Και να μην ξεχνάμε. Είναι  αυτοί  που κάθε χειμώνα  καμιά βδομάδα, δέκα μέρες,παρατάνε  την ξερή στο καφενείο  και  κατεβαίνουν με τα τρακτέρ  για…αγώνα.  Και κλείνουν οι πανάθλιοι με τα τανκς  τους δρόμους για το …δικαίωμά τους,λέει, να κερδίζουν περισσότερα, πουλώντας στους πάγκους τους στις λαϊκές θάνατο!

Στο μεταξύ, η προπαγάνδα οργιάζει από τις  βιομηχανίες, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς των απασφαλισμένων βομβών που μας πουλάνε.  Αφήνουν να  πλανάται η υποψία πως δεν ξέρεις αν πράγματι είναι τα προϊόντα που αγοράζεις βιολογικά και τα μοσχοπληρώνεις κιόλας. Κι ας είναι με πιστοποίηση. ΄Ετσι αφήνουν να υφέρπει η αμφιβολία.

Μου το πέταξε μια φορά  στη μούρη το…επιχείρημα τούτο  ένας από αυτούς τους φοβερούς και τρομερούς αγρότες μας στα Ψαχνά παλιότερα. (Απ΄αυτούς που βάζουν τους Πακιστανούς να δουλεύουν 15ωρα στους κάμπους τους σαν είλωτες με μεροκάματα  ξευτίλας. Και που φυσικά  ραντίζουν με ό,τι πιο σκληρό και φτηνό φυτοφάρμακο διαθέτει η μαύρη αγορά τους.)

” Και  πώς είσαι βέβαιος”,  άφριζε ο εγκληματίας “πως αυτά που τρως ειναι βιολογικά και δε σε δουλεύουν ψιλό γαζί οι επιτήδειοι;” (Εξ ιδίων έκρινε τα αλλότρια ο παλιάνθρωπος). “Κοίτα του λέω.  Δεν έχω καμιά ανάγκη πιστοποίησης αν είναι βιολογικά ή όχι. Το στόμα μου, η γλώσσα μου,η γεύση μου ,η όσφρησή μου  βάζουν τη δικιά τους ορίτζιναλ  σφαγίδα στις βιολογικές ντομάτες που αγοράζω και μοσχοβολάνε σαν εκείνες τότε,  τις ευλογημένες που τρώγαμε  στο χωριό από το μποστάνι του παππού του Νικολάκη. Μεγαλωμένες με κοπριά και…μπόλικη αγάπη και φροντίδα από τον παππού. Τί χρεία έχω άλλων πιστοποιήσεων; Γι΄αυτό,  άντε παράτα με, δολοφόνε”.

.______________________________________________________________

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
2. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.  Ο ΤΖΟΥΛΙΟ ΑΝΤΡΕΟΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. Γονείς επιστρέφουν τα βιβλία των Θρησκευτικών στο Υπουργείο- «Ακατάλληλα και μη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη»
Φωτογραφία: Michalis Karagiannis / SOOC

Τούτοι οι  γονείς, είναι χαμένοι από χέρι. “Ταλιμπάν”  κανονικοί. Και  μπορεί αυτοί σήμερα να μην πνίγουν στο αίμα τους …άπιστους, όπως παλιότερα  οι αδελφοί τους Χριστιανοί, αλλά παράδωσαν   στα χτεσινά τους  θύματα τη σκυτάλη. Και τούτοι με το πρόσχημα της πίστης  στη δική τους θρησκεία,  έγιναν πια   θύτες.  Αιώνες τώρα στον κόσμο  η ίδια ιστορία   της παραφροσύνης, του φονταμενταλισμού,της τύφλας.

Σκέφτομα τα παιδιά αυτών των “Μουτζαχεντίν” στην Πρέβεζα παραπάνω.  Τί   γονείς τους έτυχαν! Βιάζουν την ψυχούλα τους ατιμωρητί  με την τύφλα και το φανατισμό τους.  Θεότυφλοι.

Και ποιούς τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Μα η κατ΄ευφημισμό “πολιτεία” φυσικά, η οποία κάνει μεν πως ενδιαφέρεται, αλλά ποσώς νοιάζεται για το πού πραγματικά μεγαλώνουν και πώς αυτά τα παιδιά.

Στις μελλοντικές γενιές  δε θα έχουν γονείς τέτοια …πράιβετ διδασκαλία.  Δε θα τους επιτρέπεται.  Δε θα μπορεί κάθε ανόητος γονιός, όπως οι παραπάνω, να ασελγούν στα μυαλά των παιδιών τους.  Η ίδια η κοινότητα, η συλλογικότητα θα τα μεγαλώνει  με ασφάλεια και έλεγχο στο τί λένε και τί διδάσκουν οι επιφορτισμένοι με την ανατροφή τους ειδικοί.

Και θα μαθαίνουν εκείνα τα παιδιά τότε σε τί  νύχια  αρπακτικά είχαν παραδοθεί κάποιες άλλες ψυχούλες στη δική μας εποχή, και θα τρέμουν. Μη γυρίσουν πίσω οι…αλήστου μνήμης δικές μας μέρες, που οι λογής φονταμενταλιστές γονείς και δάσκαλοι δηλητηριάζουν, όχι μόνο τις ψυχές των παιδών, αλλά αηδιάζουν και τις δικές μας με το φανατισμό και τη σιχαμάρα των λόγων και των έργων τους.

2. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Η υπόθεση Αυγενάκη προβληματίζει το επιτελείο Μητσοτάκη -Ερχονται αλλαγές στη ΝΔ
Η υπόθεση Αυγενάκη προβληματίζει το επιτελείο Μητσοτάκη -Ερχονται αλλαγές στη ΝΔ

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή γραμματέα στη Νέα Δημοκρατία, μια σκέψη που υπήρχε άλλωστε από το προηγούμενο διάστημα και η οποία έχει ενεργοποιηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Αυγενάκη.

Μπορεί επισήμως η Νέα Δημοκρατία και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη (με συνέντευξή της την Κυριακή στη Real News) να κάλυψαν τον Λευτέρη Αυγενάκη, ωστόσο στο παρασκήνιο όλοι γνωρίζουν πως η υπόθεση αυτή έχει πλήξει το προφίλ του γραμματέα του κόμματος και η αντικατάστασή του εκ των πραγμάτων κρίνεται αναγκαία.

Η αντικατάσταση αυτή θα συνδυαστεί με τις γενικότερες αλλαγές που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την κομματική πυραμίδα. Και φυσικά η αντικατάσταση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «αδειαστεί» ο μέχρι σήμερα γραμματέας του κόμματος.

Τί όμορφος κι αγγελικά πλασμένος αυτός ο κόσμος των ΝεοΔημοκρατών! Μέσα σε όλα. Και προπαντός διαθέτουν  δυνατή  πρόσβαση  στον υπόκοσμο. Αλλά…Αντρεότι. Τακίμι με τους μαφιόζους κι εκείνος.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, έβαλε υπό  τις φτερούγες της παράταξης το γνωστό κατηγορούμενο για την υπόθεση της μεταφοράς 2 τόνων ηρωίνης, Βαγγέλη Μαρινάκη. Δε λέμε πως έχει αποδειχτεί η συμμετοχή του εφοπλιστή. Αλλά, και μόνο η υπόνοια να υπάρχει,  για μια τόσο  σοβαρή καταγγελία, όφειλαν εκεί στο κόμμα που αύριο φιλοδοξεί να κυβερνήσει τον τόπο, να  απομακρυνθούν από το Μαρινάκη.  Δεν το έκαναν. Τον προστάτεψαν.

Τώρα άλλη…κόπρος του Αγεία με τον Αυγενάκη. Συνεργασία με μαφιόζους έδειξε η συνακρόσή τους με την Αστυνομία. Και επειδή μαζεύτηκαν πολλά, πάνε, αυτόν τουλάχιστον, να τον σουτάρουν.

Βλέπετε τούτος δεν έχει  ΝΕΑ, ΒΗΜΑ,ΜΕΓΑ και άλλα τέτοια βήματα προπαγάνδας  στη βιομηχανία παραπληροφόρησης. Είναι χρειαζούμενος ως….χορηγός και σπόνσορας στο  αγγελικό κόμμα της Δεξιάς ο Μαρινάκης. Δεν τον πετάς έτσι στα σκουπίδια. Τί να λέμε τώρα.