ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ
  2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΦΩΣ  ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ
  3. ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ  ΣτΕ
  4. ΠΕΤΡΟΣ Τ(Σ)ΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΝΑ ΒΗΜΑ  ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ

 

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν αμφισβητούμε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας»

Εμείς, αν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε πάντα εδώ για να δίνουμε λύσεις. Ως Τουρκία η έγνοια μας είναι να παράγουμε λύσεις σε προβλήματα, ανοιχτά, με ειλικρίνεια, και με εποικοδομητικό τρόπο. Είμαστε γείτονες. Δεν ωφελούν κανέναν οι καβγάδες. Γι’ αυτό εμάς μάς ευχαριστούν όταν υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις σχέσεις μας. Για παράδειγμα στον τουρισμό, πήγαν από την Τουρκία στην Ελλάδα 800.000 τουρίστες. Κι από εκείνους (σημ: τους Έλληνες) ήρθαν σε εμάς άλλοι 600.000. Τα κοινά μας είναι περισσότερα του ενός. Το αισθάνεστε και στο δρόμο άλλωστε. Μεταξύ των λαών μας δεν υπάρχει πρόβλημα, ίσα ίσα ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον. Σε ανώτατο επίπεδο

Γράφαμε από τη  πρώτη μέρα της επίσκεψης Ερνογάν, πως ο Τούρκος πρόεδρος ήταν  απείρως πιο λογικός και σοβαρός (κι ας μην είναι στη χώρα του) απ΄ό,τι ο Π. Παυλόπουλος. Και φυσικά ,όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις,όταν λαϊκίζεις, όπως έκανε ο Πάκης,  ο Ερντογάν τον κατατρόπωσε και δε μάσησε τα λόγια του μπροστά στο εθνικιστικό-δημαγωγικό ντελίριο του δικού μας.

 

Ο Ερντογάν  δεν αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης, που αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και αλλαγή συνόρων. Σε καμιά περίπτωση.   Και στη συνέντευξή του παραπάνω το επανέλαβε καθαρά. Ζήτησε μόνο (και δικαίως) «επικαιροποίηση». Να συζητηθούν, δηλαδή, τυπικά θέματα και άλλοι ανεπίκαιροι όροι και αναφορές της συνθήκης εκείνης.  Λογικό και δίκαιο.

΄Ομως, η  εθνικιστική τύφλα της ελληνικής βιομηχανίας παραπληροφόρησης, “έσταζε χολή” όλες αυτές τις ημέρες. Και δε μιλάμε για τους Ελληνάρες κομματικούς, δημοσιογράφους και λοιπούς Τουρκοφάγους. ΚΑΝΕΝΑ μέσο της εμπορικής δημοσιογραφίας, αλλά και αυτά που διατείνονται πως δε έχουν οικονομικές ή άλλες εξαρτήσεις, δεν τόλμησε να πει την αλήθεια.

Τa Indymedia για παράδειγμα, έδωσαν ρεσιτάλ εθνικισμού, πατριωτισμού και …Κουρδιστανοκρατικισμού, όπως το συνηθίζουν. Και όχι μόνο.΄Οπως συνηθίζουν (προσφιλής πλέον μέθοδος) , κρύβουν τα κείμενά μας, όπως το συγκεκριμένο για τον Ερντογάν και τις απόψεις του που σχολιάσαμε. 3 φορές  στείλαμε το κείμενο και τις 3 ούτε καν στα «κρυφά» τόλμησαν να το βάλουν. Η παραπληροφόρηση του ιστότοπου της …αντιπληροφόρησης  είναι παροιμιώδης.

Ας συνέλθουμε. Ο Ερντογάν είναι αυτός που είναι. Κυβερνά ως δικτάτορας. Συνεργάζεται επίσης  με τον επίσης δικτάτορα Πούτιν και είναι σφόδρα επικίνδυνοι αμφότεροι. ΄Ομως ,ανεξάρτητα από τις επισημάνσεις αυτές, στο ζήτημα της συνθήκης της Λωζάνης, οφείλουμε να παραδεχτούμε για την ιστορία πως έχει τα χίλια δίκια. Κι οι δικοί μας εδώ φυσικά με την εθνικιστική  τους τύφλα, τα χίλια άδικα.

2. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ
Τα προαπαιτούμενα του μνημονίου -Πλειστηριασμοί για χρέη προς την εφορία
Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μπορεί η αισιοδοξία που εκφράζεται και από τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα να έχει βάση, αφού ο στόχος φαίνεται επιτεύξιμος, ωστόσο οι πρόσθετες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση περιγράφουν ένα «καυτό» διάστημα μέχρι τον Ιούνιο που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

Φαντάζεται κανείς να ήταν κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή την ώρα και να είχε πετύχει , έστω και όπως την πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΙ-ΑΝΕΛ, έξοδο από μνημόνια και επιτυχή τρίτη αξιολόγηση; Θα είχε βουίξει ο τόπος.  Τα περισσότερα από τα μέσα παραπληροφόρησης που ελέγχει η  Δεξιά, με πρώτα εκείνα του Βαγγέλη Μαρινάκη, θα είχαν λυσσάξει με διθυράμβους, έκτακτα δελτία, πηχυαίους τίτλους, παραληρηματικές κραυγές για την τεράστια επιτυχίας της κυβέρνησής τους. Γνωστά αυτά.

Και η ομολογουμένως καταλυτική αυτή επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, πέρασε στο …ντούκου.΄Οχι μόνο γιατί σε αντίθεση με τη Δεξιά, δε διαθέτουν καλή επικοινωνιακή πολιτική, αλλά γιατί δυστυχώς  το κακό δημαγωγικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, τον ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Ας είναι. Σημασία έχει πως φάνηκε φως στο τούνελ. Και είναι αυτό το ζητούμενο. Πέρασε η χώρα από συμπληγάδες. Αλώβητη, βέβαια, δε βγήκε, ούτε τελείωσε ο Γολγοθάς. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

3. ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣτΕ
Βαριά υπονοούμενα Κοντονή κατά δικαστών: Δεν γίνεται να μη δηλώνουν τι έχουν σε θυρίδες
Φωτογραφία: Eurokinissi

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η κριτική των δικαστικών αποφάσεων».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, στο «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την αντιπαράθεση, που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου -κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος- για το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστών και των εισαγγελέων

«Ένας πολίτης -είτε είναι υπουργός ή ένας οποιοσδήποτε πολίτης- δεν δικαιούται να έχει γνώμη για μια απόφαση που εξέδωσε ένα δικαστήριο;», διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής, υπογραμμίζοντας πως «ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους θεσμούς και πρώτα και κύρια το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις, που διατύπωσε σε βάρος του ο κ. Σακελλαρίου περί «ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», ο υπουργός απάντησε:

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο χθες με αυτή την ακραία και άδικη φρασεολογία. Αδικεί και τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί».

«Στις διατάξεις του πόθεν έσχες δεν πρέπει να εμφιλοχωρούν εξαιρέσεις», συνέχισε, εξηγώντας ότι «δεν γίνεται να προχωρήσει αυτή η κοινωνία με εξαιρέσεις, διότι τότε καταστρατηγείται κάθε κανόνας ισονομίας».

«Δεν γίνεται να υποχρεούται κάποιος να δηλώνει εισοδήματα και χρήματα,
Ο Σακελλαρίου, θα ορ΄πει μια μλερα να λογοδοτήσει για πολλά εγκλήματα. ΄Εχει πλέον εντελκώς ξεφωνηθεί. Αχυράνθρβςπο και κομματικός εγκάθετος του Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, ο Κοντονής έχει μεγάλη ευθύνη, γιατί, ενώ είναι στο χέρι του να καθίσει στο «σκαμνί» τον επιλήσμονα των καθηκόντων του πρόεδρο του ΣτΕ και αχυράνθρωπο του Μητσοτάκη, αλλά και την ομάδα των δικαστών που αποτελούν την «πέμπτη φάλαγγα» στη δικαιοσύνη, εξαντλεί τα πυρά τους  σε… στρακαστρούκες. Τέτοιες είναι και οι  παραπάνω δηλώσεις του. Καμιά αξία δεν έχουν. Εντυπώσεις αγρεύει.  Και επωμίζεται ακέραιη την ευθύνη , που δεν καθάρισε ως τώρα την «κόπρο του Αυγεία» από το χώρο της ελληνικής δικαιοσύνης Η ζημιά είναι τεράστια, ως αυτή την ώρα.

Δυστυχώς, θα ξαναδούμε να παίζεται το ίδιο έργο. Ο ανεκδιήγητος  Σακελλαρίου, θα έχει την τύχη του Ρ. Κεδίκογλου και των άλλων επίορκων δικαστών. Θα ξεκοκαλίζει σε λίγο κι αυτός την παχυλή σύνταξή του και ουδείς θα γνωρίζει τι εμπεριέχουν οι θυρίδες, που αρνούνται οι δικαστές να δηλώσουν στο πόθεν έσχες τους.

Είναι κατάντημα το σημερινό της ελληνική δικαιοσύνης. Και εξηγούμαστε. Συγκεκριμένοι δικαστές, ασέλγησαν πάνω της , όχι το σύνολο. Και έχουν… ονοματεπώνυμο.

4. ΓΙΑ ΤΟ ΘΑ… «ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»
Ο Τατσόπουλος σχολιάζει αιχμηρά την ανάρτηση της δικηγόρου που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια
Ο Τατσόπουλος σχολιάζει αιχμηρά την ανάρτηση της δικηγόρου που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια /Φωτογραφία: Intime News

Την Κυριακή, περίπου ένα μήνα από τον τραυματισμό της, η κ. Τσουκαλά, ευχαρίστησε μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, όσους την βοήθησαν και την στήριξαν. Μεταξύ άλλων έγραψε «ό, τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή» και «θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο».

Σχολιάζοντας την ανάρτησή της ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταξύ άλλων γράφει: «H πολιτική ζωή στην Ελλάδα έχει ξεφύγει προ πολλού από την αρμοδιότητα της πολιτικής επιστήμης. Άλλες επιστήμες και άλλα ευαγή ιδρύματα οφείλουν να ασχοληθούν μαζί της…».

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Η δικηγόρος που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το Πολυτεχνείο, παρέμεινε επί ημέρες στην Εντατική και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της δηλώνει πως “ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς” και δίνει την υπόσχεση στους ομοϊδεάτες της πως “θα βρεθούμε πάλι στο δρόμο”. Διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση κάποιος που θα ερχόταν από τον πλανήτη Άρη ή και από πιο κοντά -από τη Ρώμη, ας πούμε- θα έμενε αναμφίβολα με την εντύπωση πως τη ναυτική φωτοβολίδα την έριξαν αστυνομικοί πάνω της, αλλά αφού δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν, δεν κατάφεραν και να κάμψουν το αγωνιστικό της φρόνημα. Παιδιά, θα το ξαναπώ. Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα έχει ξεφύγει προ πολλού από την αρμοδιότητα της πολιτικής επιστήμης. Άλλες επιστήμες και άλλα ευαγή ιδρύματα οφείλουν να ασχοληθούν μαζί της. Καλό σας βράδυ».

Δεν του έμεινε  πλέον η ελάχιστη τσίπα του πολιτικού αυτού  φιγουρατζή και  λογοτεχνικού παραμυθατζή Πέτρου Τ(σ)ατσόπουλου. Ο παν-σχολιαστής και   επί παντός επιστητού και…επαισθητού έχων λόγο, δε διστάζει να επιτίθεται  επί δικαίων και αδίκων, όπως εν προκειμένω  στην άτυχη ακτιβίστρια δικηγόρο Τασία Τσουκαλά.

   Δεν είναι πια απλώς ένα ανανήψας Δεξιός, που είχε μπερδέψει τις παρατάξεις και τώρα ξαναβρήκε το δρόμο του. Πάντα τέτοιος ήταν ο Τατσόπουλος. Δεξιός, Δεξιότατος.  Το επόμενο βήμα, να το θυμάστε, θα είναι να πλησιάσει τα ακροδεξιά, φασιστικά κιγκλιδώματα. Θα γαντζωθεί εκεί και δε θα ξεκολλάει με τιποτα.

Καλώς ακροδεξιά πορεία Πέτρο Τατσόπουλε. Ο καθείς εκεί που ανήκει.