ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

( Τα ” δρώμενα” παρατίθενται χωρίς σχολιασμό και κριτική  για τους λόγους που αποκαλύπτουμε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, 18/12/2017)
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Λέσβος -Η φωτογραφία του 4 μηνών προσφυγόπουλου που κοιμάται σε τελάρο για φρούτα
Λέσβος -Η φωτογραφία του 4 μηνών προσφυγόπουλου που κοιμάται σε τελάρο για φρούτα [εικόνες]

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη από τη Μόρια.

Μια γυναίκα από τη Συρία, σε σκηνή, στον καταυλισμό, με το τεσσάρων μηνών μωρό της. Μην έχοντας κούνια, ούτε καν στρώμα να το ακουμπήσει, το τυλίγει σε μια κουβέρτα και το τοποθετηθεί δίπλα της, σε ένα πλαστικό τελάρο. Σαν αυτά που μαζεύουν φρούτα.

______________________________________________________________________

1. Στουρνάρας: Εξοδος με προληπτικό Μνημόνιο στήριξης
Στουρνάρας: Εξοδος με προληπτικό Μνημόνιο στήριξης

Οι εξελίξεις στους επόμενους μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για την πορεία της χώρας, καθώς υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να μην τεθεί σε δοκιμασία η πορεία εξόδου της χώρας, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Στην ενδιάμεση έκθεσή της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει χωρίς καθυστερήσεις τα μέτρα του Μνημονίου, να ολοκληρώσει γρήγορα την επερχόμενη τέταρτη αξιολόγηση και να προβεί στην πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Επιπλέον θεωρεί ότι ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης  θα δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

2. ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ENERGEAN
Τετραπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο
Το 2019 οι πρώτες γεωτρήσεις/ Φωτογραφία: Pixabay

Τετραπλάσιο από τις αρχικές προβλέψεις εκτιμάται ότι είναι το κοίτασμα του πετρελαίου στο Κατάκολο.

Σύμφωνα με πηγές της Energean που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση τα βεβαιώμενα αποθέματα, τα οποία πιστοποιούνται από ανεξάρτητο οίκο είναι 10,7 εκατ. βαρέλια έναντι 3 εκατ. που ήταν η εκτίμηση  όταν έγινε ο διαγωνισμός.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει τη διεξαγωγή γεωτρήσεων το 2019, ενώ τον Αύγουστο εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος και έχει υποβληθεί προς έγκριση η περιβαλλοντική μελέτη.

3. Πολωνία, το «αγκάθι» στο πόδι της Ευρωπαϊκής Ενωσης -Θέλει να φιμώσει δικαιοσύνη και Τύπο

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Frans Timmermans το έκανε, όπως είπε, «με βαριά καρδιά» και όχι με σκοπό να ξεκινήσει «έναν πυρηνικό πόλεμο» με την Πολωνία, αλλά για να προσπαθήσει, ακόμη μια φορά, να εγκαταστήσει έναν διάλογο.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, από τον πρώτο αντιπρόεδρο της Κομισιόν  Frans Timmermans ότι θα ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ εναντίον της Πολωνίας, η οποία κατηγορείται ότι παραβιάζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στη λειτουργία της Ευρώπης. Αυτή τη φορά το στοίχημα της ΕΕ είναι ο σεβασμός στο Κράτος δικαίου, μια από τις αξίες που ενώνουν τις χώρες-μέλη και οικοδομούν το μοντέλο που η Ευρώπη θέλει να προσφέρει στον κόσμο.

4. Βρέχει» επιθέσεις -Σε πανεπιστήμια, εφορίες και ΜΜΕ

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επιθέσεις-εισβολές σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο από ομάδες αναρχικών και κουκουλοφόρων.

Στόχος των δραστών έγιναν χθες το TV100, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η ΔΟΥ Αγρινίου και σήμερα η Ένωση Συντακτών Θεσσαλονίκης.

Εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ομάδα επτά ατόμων μπήκε αιφνιδιαστικά στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών, στην οδό Στρ. Καλλάρη, και προκάλεσε φθορές στον δεύτερο όροφο. Οι δράστες έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις και εκτυπωτές. Στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

5. ΑΝΤΙΟ, ΜΠΑΜΠΑ…» Μελλοθάνατος Κινέζος καταρρέει λίγο πριν εκτελεστεί -Τον αποχαιρετά η κόρη του
Μελλοθάνατος Κινέζος καταρρέει λίγο πριν εκτελεστεί -Τον αποχαιρετά η κόρη του [βίντεο]

Σκηνές που ραγίζουν την καρδιά εκτυλίχθηκαν σε φυλακή της Κίνας, όταν ένας μελλοθάνατος κράτησε για στερνή φορά στην αγκαλιά του την κορούλα του.

Το κοριτσάκι ήταν πολύ μικρό για να συνειδητοποιήσει ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που έβλεπε τον πατέρα του. Του κούνησε χαρούμενο το χέρι και του είπε «αντίο μπαμπά», ενώ εκείνος κατέρρεε μπροστά στα βουρκωμένα μάτια της γυναίκας του και της μητέρας του. Ο 30χρονος κρατούμενος γονάτισε στο έδαφος κι υποκλίθηκε τρεις φορές στη μητέρα του σε ένδειξη σεβασμού, ενώ εκείνη τον αγκάλιασε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο Λι Σιουάν καταδικάστηκε για το θάνατο τριών ανθρώπων τον Μάιο του 2015. Μετά από καυγά με ένα από τα θύματά του, τα κυνήγησε για να πάρει εκδίκηση. Έπεσε με το αυτοκίνητό του στο δικό τους, σπρώχνοντάς το σ’ ένα χαντάκι. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τα τρία άτομα να καούν ζωντανά, ενώ άλλοι δύο επιβαίνοντες τραυματίστηκαν.

6. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ
Αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για βιασμό έφηβης ο Σταλόνε
Φωτογραφία: ΑΡ

Έρευνα εις βάρος του Σιλβέστερ Σταλόνε για τις καταγγελίες ότι βίασε μια έφηβη τη δεκαετία του 1990 διεξάγει η αστυνομία της Σάντα Μόνικα στις ΗΠΑ.

«Επιβεβαιώνω ότι κατατέθηκε μια καταγγελία για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά εις βάρος του κ. Σταλόνε. Το φερόμενο θύμα κατήγγειλε το περιστατικό τον Νοέμβριο του 2017. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στη Σάντα Μόνικα», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

7. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ DOWN TOWN
O Αρης Σερβετάλης αποκαλύπτεται: Επιασα πάτο, με βοήθησε ο Θεός, ήμουν μηδενιστής
Φωτογραφία: O ηθοποιός Αρης Σερβετάλης/NDPphoto

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, στην οποία διηγείται άγνωστες πτυχές της ζωής του προέβη ο ηθοποιός, Αρης Σερβετάλης.

Μιλώντας στο περιοδικό Down Town, έκανε ευρέως γνωστά τα όσα συνέβησαν σε εκείνον μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και την μεγάλη αναγνώριση που σημείωσε στην πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου», στην οποία και πρωταγωνιστούσε.

Μάλιστα, ενόσω η καριέρα του έδειχνε να έχει πάρει την ανιούσα εκείνος αποφάσισε για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως ο ίδιος εξομολογείται εκείνο το διάστημα έπιασε πάτο και επανήλθε χάρη στη βοήθεια του Θεού. «Πιστεύω. Κοίταξε, πηγαίνω στην εκκλησία σχεδόν κάθε Κυριακή, όταν μπορώ τουλάχιστον. Δεν είναι θέμα θρησκείας ή θρησκοληψίας, είναι θέμα πίστης. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να μηδενιστείς και να φτάσεις στον πάτο για να ξανασηκωθείς», σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως μικρός δεν πίστευε καθώς ήταν «μηδενιστής».

8. ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ»
Ο Κώστας Λεφάκης σοκάρει: «Εννοείται ότι ξέρω πότε θα πεθάνω»
Ο γνωστός αστρολόγος, Κώστας Λεφάκης. Φωτογραφία: YouTube