ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

                         (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,18/12/2017)

ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ “ZAPAD”
Η Ρωσία έκανε πρόβα πολέμου κατά του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Φωτογραφία: ΑΡ

Μπορεί η Μόσχα να έλεγε επισήμως ότι τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν καθαρά αμυντικού χαρακτήρα, αλλά σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild επρόκειτο για μια πρόβα συμβατικού πολέμου κατά της Ευρώπης.

Επικαλούμενη δύο ειδικούς -μέλη δυτικής μυστικής υπηρεσίας η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι στην άσκηση με την επωνυμία Zapad-2017, μια από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας από τα τέλη του Ψυχρού Πολέμου, έγινε προσομοίωση της κατάληψης εντός ολίγων 24ώρων των τριών χωρών της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία), αλλά και μια «εκστρατεία σοκ» κατά κρατών μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Νορβηγία, αλλά και ουδέτερων χωρών όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.

____________________________________________________________________

1. α. «Βόμβες» Κοτζιά: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα -Ξεκινάμε από Ιόνιο
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

β. Προκαλεί η τουρκική αντιπολίτευση: «Οπως ήρθαν θα φύγουν» οι Ελληνες από τα νησιά του Αιγαίου
Προκαλεί η τουρκική αντιπολίτευση: «Οπως ήρθαν θα φύγουν» οι Ελληνες από τα νησιά του Αιγαίου
γ. Τσαβούσογλου: Υπάρχουν 3 εναλλακτικές για τα νησιά του Αιγαίου -Διπλωματική λύση, διεθνές δικαστήριο ή πόλεμος
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μέβλουτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία: AP Photo/Burhan Ozbilici)

 

2. α. Από τους 55.000 αστυνομικούς, οι 27.000 έχουν περάσει ψυχομετρικά τεστ -Μόλις 350 αφοπλίστηκαν
Από τους 55.000 αστυνομικούς οι 27.000 έχουν περάσει ψυχομετρικά τεστ / Intimenews: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η οικογενειακή τραγωδία με τη δολοφονία κόρης, συζύγου και πεθεράς από τον 47χρονο αρχιφύλακα έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία.

Το απίστευτο περιστατικό προκάλεσε πολλά ερωτήματα για το πώς ένας υποδειγματικός επαγγελματίας (σύμφωνα και με τους συναδέλφους του) μεταλλάχθηκε σε δολοφόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τους περίπου 55.000 αστυνομικούς, από το 2009, με τον νόμο 3169, όταν συστάθηκε η υπηρεσία καταλληλότητας οπλοφορίας, έχουν εξεταστεί μόλις 27.000 αστυνομικοί, δηλαδή οι υπόλοιποι 28.000 δεν έχουν περάσει ψυχομετρικά τεστ. Ωστόσο δεν είναι αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό, αλλά ότι από αυτούς μόλις το 1,56% αφοπλίστηκε, δηλαδή περίπου 350 άτομα

β. Θρήνος και οργή στις κηδείες των θυμάτων του αστυνομικού

Φωτογραφίες: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΗΣ»

 

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, καθώς η μικρούλα είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς και είχε βάλει τα κλάματα. Αφού ηρέμησε και κοίμισε ξανά το παιδί, το πυροβόλησε στον κρόταφο. Σκέπασε τη σορό της μικρής με ένα σεντόνι και ύστερα από μιάμιση ώρα γονάτισε στο κρεβάτι του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο 47χρονος στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όπλο και το έστρεψε κατά της πεθεράς του και της συζύγου του, αφού πρώτα έριξε στον αέρα. Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, η 49χρονη σύζυγος του αστυνομικού πυροβολήθηκε τρεις φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής, ενώ η μητέρα της δέχθηκε δύο πυροβολισμούς, στο στήθος και στο κεφάλι.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου μεταξύ τους. Από τη στάση των σορών οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.

3. Εξω φρενών ο Μαδούρο με επιδρομή σε στρατιωτική βάση
O Όσκαρ Πέρεζ, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Βενεζουέλας (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο αστυνομικός που έγινε διάσημος ανά την υφήλιο τον περασμένο Ιούνιο, όταν πέταξε χειροβομβίδες από ελικόπτερο της αστυνομίας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Ο Όσκαρ Πέρεζ υποστηρίζει ότι αυτός κρύβεται πίσω από την επιδρομή σε στρατιωτική βάση έξω από το Καράκας, στη διάρκεια της οποίας εκλάπησαν 26 Καλάσνικοφ και πάνω από 3.000 σφαίρες. Ένα βίντεο που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter φαίνεται να δείχνει το πρώην στέλεχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Βενεζουέλας (CICPC) και μια ομάδα άλλων ενόπλων να περνούν χειροπέδες σε στρατιώτες και να τους συγκεντρώνουν σ’ ένα μικρό χώρο.

Σας αξίζει να πεθάνετε από την πείνα. Γιατί δεν κάνατε τίποτε, αφού έχετε όπλα; Γιατί συνεχίζετε να προστατεύετε αυτούς τους δικτάτορες, που διακινούν ναρκωτικά», ρωτούν οι ένοπλοι τους αιχμαλώτους τους, προτού σπάσουν κορνίζες με φωτογραφίες του αριστερού προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο και του προκατόχου του στο αξίωμα, Ούγκο Τσάβεζ.

Μετά την επίθεση στη βάση της Εθνοφρουράς ο Πέρεζ ανέφερε στην ανάρτησή του στο Τwitter ότι ηγήθηκε «μιας άψογης επιχείρησης κατά την οποία κατασχέσαμε αυτά τα όπλα του λαού για τον λαό».

Σε ομιλία του από τηλεοράσεως ο Μαδούρο χαρακτήρισε «τρομοκράτες» που έστειλαν οι ΗΠΑ τους δράστες της επίθεσης, αλλά απέφυγε να κατονομάσει τον Πέρεζ ή να δώσει λεπτομέρειες για το ποιο κρύβονται πίσω από την επιδρομή.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε με τους συντρόφους του τον Ιούνιο στο Ανώτατο Δικαστήριο και τα πυρά κατά του υπουργείου Εσωτερικών εξαφανίστηκε από το προσκήνιο καθώς ο Μαδούρο εξέδωσε μέσω της Interpol ένταλμα για τη σύλληψή του. Μόνον μια φορά εμφανίστηκε τον Ιούλιο σε μια αγρυπνία για έναν αντικυβερνητικό διαδηλωητή, που σκοτώθηκε στις ταραχές του καλοκαιριού.

Παρά την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση και τις ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης ο Μαδούρο έχει καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία με την υποστήριξη του στρατού. Οι επικριτές του λένε ότι πολλοί αξιωματικοί θέλουν να παραμείνει ο αριστερός πρόεδρος στην εξουσία αφού επωφελούνται από παχυλά κρατικά συμβόλαια και τη διαφθορά, ενώ άλλοι φοβούνται διώξεις αν αναλάβει τα ηνία της χώρας η αντιπολίτευση.

Οι ενέργειες του Πέρεζ, ωστόσο, ερμηνεύονται από ορισμένους ως ένδειξη της διογκούμενης δυσφορίας κατά της κυβέρνησης στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούν να επιβιώσουν με έναν πενιχρότατο μισθό.

Παρά την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση και τις ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης ο Μαδούρο έχει καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία με την υποστήριξη του στρατού. Οι επικριτές του λένε ότι πολλοί αξιωματικοί θέλουν να παραμείνει ο αριστερός πρόεδρος στην εξουσία αφού επωφελούνται από παχυλά κρατικά συμβόλαια και τη διαφθορά, ενώ άλλοι φοβούνται διώξεις αν αναλάβει τα ηνία της χώρας η αντιπολίτευση

 4. Παλαιστίνιες έφηβες χαστουκίζουν Ισραηλινούς στρατιώτες

 

Τρεις Παλαιστίνιες έφηβες άρχισαν να προκαλούν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, σε χωριό στη Δυτική Οχθη.

Οι νεαρές πλησίασαν τους στρατιώτες, τους φώναζαν, τους κλωτσούσαν, ενώ κάποια στιγμή τους χαστούκισαν κιόλας, αλλά εκείνοι δεν αντιδρούσαν

5. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΨΥΧΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
Μητέρα γέννησε έμβρυο που καταψύχθηκε πριν από 24 χρόνια -Οταν εκείνη ήταν ενός έτους
Φωτογραφία: NEDC/ Μητέρα γέννησε έμβρυο το οποίο καταψύχτηκε πριν 24 χρόνια- Οταν εκείνη ήταν ενός έτους [εικόνες & βίντεο]

Ένα μωρό που ήταν σε κρυοσυντήρηση ως έμβρυο από το 1992 ήρθε στον κόσμο πριν περίπου ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, η 26χρονη Τίνα έφερε στον κόσμο την Έμα πριν ένα μήνα στο Τενεσί των ΗΠΑ, το έμβρυο της οποία καταψύχτηκε όταν η μητέρα της ήταν μόλις ενός έτους, πράγμα που σημαίνει πως αν το έμβρυο δεν είχε συντηρηθεί στο κρύο θα ήταν σήμερα μόλις ένα χρόνο μικρότερο από την μητέρα του.

Μάλιστα, σύμφωνα το Πανεπιστήμιο του Τενέσι, το μωρό είναι το πρώτο που γεννιέται έχοντας παραμείνει σε κατάσταση ψύξης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Είναι εκπληκτικό που ένα έμβρυο μπορεί να διατηρηθεί παγωμένο και να να έχει μία ευκαιρία στην ζωή μετά από τόσο πολύ καιρό κι αυτό επειδή οι τεχνικές κρυοσυντήρησης έχουν προχωρήσει από τότε» ανέφερε ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Κάρολ Σόμερφελτ.

6. «Ταράζει τα νερά» ο Ιαν ΜακΚέλεν: Ξέρω πολλές ηθοποιούς που προσφέρουν σεξ για έναν ρόλο
«Ταράζει τα νερά» ο Ιαν ΜακΚέλεν: Ξέρω πολλές ηθοποιούς που προσφέρουν σεξ για έναν ρόλο [εικόνες]

Ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν έρχεται να ταράξει τα νερά της σόουμπιζ, δηλώντας ότι γνωρίζει πολλές ηθοποιούς που στην αρχή της καριέρας τους ήταν διατεθειμένες να προσφέρουν σεξ σε σκηνοθέτες προκειμένου να κερδίσουν έναν κινηματογραφικό ρόλο.

Ο βραβευμένος ηθοποιός μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αφού επικρότησε τη στάση των πολυάριθμων θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ που μίλησαν για την εμπειρία τους, είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να κατονομάσουν και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο για τα θύματα να το κάνουν αυτό. Ελπίζω ότι θα περάσουμε μία περίοδο που θα βοηθήσει στην εξέλιξη (του φαινομένου) εντελώς».

Ο ΜακΚέλεν πρόσθεσε ότι «από τη δική μου εμπειρία, όταν ξεκίνησα να δουλεύω στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο σκηνοθέτης του θεάτρου στο οποίο δούλευα, μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες που του έδωσαν γυναίκες, οι οποίες ήθελαν δουλειά… κάποιες από αυτές είχαν στο κάτω μέρος της φωτογραφίας «DRR» – directors’ rights respected: Με άλλα λόγια, αν μου δώσεις μια δουλειά, μπορείς να κάνεις σεξ μαζί μου».

Πάντως ο ηθοποιός τόνισε ότι θα πρέπει να είναι όλοι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με τις κατηγορίες αυτές προσθέτοντας: «Δεν νομίζω τίποτα άλλο παρά μόνο ότι από τις αποκαλύψεις αυτές θα προκύψει κάτι καλό, αν και κάποιοι κακώς κατηγορούνται, υπάρχει και η άλλη πλευρά».

Τέλος, ο 78χρονος ηθοποιός, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος, σχολιάζοντας τις κατηγορίες εναντίον του Κέιβιν Σπέισι χαρακτήρισε «κατακριτέα» τη σύνδεση της σεξουαλικής παρενόχλησης με τη δήλωση της σεξουαλικότητας.