ΝΕΑΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Η Ρωσία ανέπτυξε νέα μοίρα πυραύλων S-400 στην Κριμαία -Κλιμάκωση των εντάσεων
Νέα μοίρα S-400 της Ρωσίας στην Κριμαία (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Alexander Zemlianichenko)

Κατά τα άλλα, μας έλεγε το 2014 ο δικτάτορας της Ρωσίας,  οι…εθνικιστές Ρώσσοι της Αν. Ουκρανίας  ζήτησαν την απόσχιση από την υπόλοιπη Ουκρανία, για να ενωθούν με τη μητέρα Ρωσία! Και δεν τους έβαλε ο ίδιος ο δικτάτορας,  ακριβώς γι αυτό. Να γεμίσει τη χερσόνησο της Κριμαίας πυραύλους.

Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα, η Μέρκελ ,οι άλλοι ηγέτες της Ευρώπης , έχου,ν  τεράστια ευθύνη για τη σημερινή  μόνιμη  απειλή της Ευρώπης  που ακούει στο όνομα δικτάτορας Πούτιν.  Είναι επί πλέον και  οι ηθικοί αυτουργοί  10.000 νεκρών στην Ουκρανία και 300.000 στη Συρία. Κι ας μη μιλήσουμε για την προσφυγιά και τις άλλες “βιβλικές” καταστροφές.

Κάποτε πρέπει να απολογηθού όλοι τούτοι. Που σημαίνει να τιμωρηθούν μαζί με το φυσικό αυτουργό των φοβερών αυτών εγκλημάτων. Μιλάμε για το χειρότερο έγκλημα μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου πολέμου ,μαζί με  τη γενοκτονία στη  Σρεμπρένιτσα και τους υπόλοιπους νεκρούς  της π. Γιουγκοσλαβίας.

Αλλά πριν, ας φροντίσει η Δύση ΣΗΜΕΡΑ, αλλά και ο λοιπός πολιτισμένος κόσμος,  να σταματήσουν τον τρελαμένο “Νέο Χίτλερ” της Ρωσίας.  Το σαλεμένο του μυαλό  ονειρεύεται  την ανασύσταση της τσαρικής Ρωσίας. Αν μείνει ατιμώρητος, σε λίγο δε θα μπορεί να τον σταματήσει κανείς.

____________________________________________________

 

1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ «ΑΠΟΠΑΤΟΥΣ»
ΟΗΕ: 54 αφρικανικές χώρες απαιτούν να ζητήσει συγγνώμη ο Τραμπ για τις «ρατσιστικές» δηλώσεις
Φωτογραφία: AP/ Mary Altaffer

Αμετροεπής αυτός ο πρόεδρος των ΗΠΑ. “Δε βουτάει τη γλώσσα  στο μυαλό του “,όταν μιλάει. Και λέει ένα σωρό ανοησίες.  Πέρα από ΄Υβρεις.

Ας τον ενημερώσει κάποιος πως  δούλοι από την Αφρική,  απ΄αυτές  τις  χώρες…απόπατους έχτισαν την Αμερική .Κι ας τους ζητήσει συγγνώμη για το έγκλημα της δουλείας που  βαρύνει  τη χώρα.

΄Αλλωστε,  μετανάστες από χώρες “απόπατους” σε όλο τον κόσμο δημιουργήθηκε η Αμερική.  Ας διαβάσει λίγη  αμερικανική ιστορία ο νέος ανιστόρητος  πρόεδρος. Και μάλιστα του καλού συμπατριώτη του ιστορικού Χάουαρντ   Ζιν.

 

2. Ο Αλεν Ντελόν στη συνέντευξη της ζωής του: Ξερνάω με αυτόν τον κόσμο, φεύγω χωρίς λύπη

Eκεί που μας χρωστάει, όλο αυτό το συνάφι των “καλλιτεχνών”, τώρα βγαίνουν και  μας ζητάνε και τα ρέστα . Λες και δεν ήταν  ο περίφημος  Γάλλος… γόης ένας απ΄αυτούς  που καλλιέργησαν  το σεξισμό δεκατίες ολόκληρες, πρόβαλαν ως ιδανικό στις ταινίες τους το “αμερικάνικο όνειρο”, την αφύσικη ζωή. Τώρα βγαίνει κι από πάνω αυτός ο κύριος.

Η βιομηχανία θεάματος μαζί με εκείνη της παραπληροφόρης είναι  οι βασικοί υπεύθυνοι  που οι κοινωνίες όχι μόνο δεν έχουν βρει ακόμα το δρόμο τους και καρκινοβατούν, αλλά είναι αυτές κυρίως  που  προπαγναδίζουν  την αφύσικη ζωή. Τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς, το σεξισμό, τον καναλωτισμό, την απάτη, την παγαποντιά  .Και φυσικά την εξοικείωση με το  έγκλημα.

Αισχροί στυλοβάτες ενός  τέτοιου  σάπιου  και  ως εκ τούτου αφύσικου κοινωνικού οικοδομήματος , είναι   ο Αλέν Ντελόν και οι όμοιοι του. Και τώρα στα γεράματά τους, παριστάνουν και τους ήρωες, αντί “να φάει η μούρη τους χώμα” και να ζητήσουν συγγνώμη από τις γενιές για τις σοβαρές παθογένειες που οι ίδιοι φόρτωσαν   τις  σημερινές    κοινωνίες.  Τόσο θρασείς.

3. ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Λαμβάνοντας υπόψη όπως είπε, σχετικά αιτήματα των φαρμακοποιών. η Κυριακή εξαιρείται από το ωράριο απελευθέρωσης των φαρμακείων. Όσον αφορά την έναρξη της διανυκτέρευση το φαρμακείο αυτή ξεκινά από τις 9 το βράδυ αντί για τις 8.

Mια από τις συντεχνίες που ταλαιπώρησαν τη χώρα για δεκαετίες είναι αυτή των φαρμακοποιών.Πουθενά στον κόσμό δε θα δεις φαρμακεία να είναι κλειστά τις μισές σχεδόν ημέρες της εβδομάδας (Κυριακή ολόκληρη, Δευτέρα,Τετάρτη,  Σάββατο απογεύματα).

Το έλεγα παλιότερα  στους Σουηδούς και  …ξεβούλωναν  τα αυτιά τους, γιατί δεν το πίστευαν.  Και το παίζουν και τσαμπουκάδες οι φαρμακοπώλες . Κι ας εκμεταλλεύτηκαν ασύστολα την αγορά οι παλιοί , που πλούτισαν με το  πανάκριβο για τα ελληνικά δεδομένα φάρμακο του συνταξιούχου, του φτωχού ΄Ελληνα.

Και δεν ντρέπονται να θέλουν να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς της ασυδοσίας και της αισχροκέρδειας που ισχύει μόνο  στην Ελλάδα. Ο κόσμος πάντως  ξέρει και ακούει βερεσέ  τα παράπονα του κλάδου, που είναι και παράλογα και ανήθικα.

4. Οι Ελληνες κόβουν το τσιγάρο -Τι δείχνει έρευνα για τους καπνιστές στη χώρα μας
Μειώνονται οι καπνιστές στην Ελλάδα (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μείωση ρεκόρ των καπνιστών στη χώρα μας, τα τελευταία πέντε χρόνια, κατέγραψε έρευνα της ΚΑΠΑ Research, για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε τον περασμένο Ιούλιο, το 27,1% των Ελλήνων δηλώνει σήμερα ότι καπνίζει, αισθητά μικρότερο ποσοστό από το 36,7% που είχε καταγράψει αντίστοιχη έρευνα της ΚΑΠΑ Research το 2012. Αυτή η μείωση των 9,6 ποσοστιαίων μονάδων σε μία πενταετία αποτελεί ρεκόρ μείωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα σε εκδήλωση στα Τρίκαλα. Παράλληλα, το 27,1% αποτελεί το μικρότερο ποσοστό καπνιστών που έχει καταγραφεί έως τώρα στη χώρα μας.

Να το δω και να μην το πιστέψω πως συμβαίνει αυτό στη χώρα μας. Δεν ξανάγινε. Ο ΄Ελληνας καπνιστής δε χαμπαριάζει.  Αγροίκος, απολίτιστος,  φασιστάκος.

 Δύσκολο να σταματήσει στη χώρα μας  η ολέθρια συνήθεια. Κι αυτή η ελάττωση ,αν πράγματι υπάρχει, οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως με την κρίση πολλοί ΄Ελληνες έφυγαν στο εξωτερικό. Κι εκεί έμαθαν τί σημαίνει  να ανάβεις τσιγάρο στις πολιτισμένες  χώρες.  Ας τολμήσει να φουμάρει  ο Ελληνάρας σε καφετέρια του εξωτερικού. Θα “φάει της χρονιάς” του και θα τον πετάξουν σηκωτό στο δρόμο.

Είναι πραγματικός φορέας κοινωνικού φασισμού, πέρα από…χωριάτης ο καπνιστής. Κανένα έλεος σε αυτή τη θανατηφόρα συνήθεια. Να σώσουμε τουλάχιστον τα παιδά μας. Οι καπνιστές είναι ξεγραμμένοι. Δεν έχουν σέβας για τη ζωή τους,ούτε για την ποιότητά της. Πώς να σεβαστούν τη ζωή των άλλων;

5. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
WSJ: Δικηγόρος του Τραμπ πλήρωσε 160.000 δολ. σε πορνοστάρ για να εξασφαλίσει τη σιωπή της
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία: AP

Ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε το 2016 130.000 δολάρια σε μια πρώην πορνοστάρ για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για τις σεξουαλικές συνευρέσεις της με τον μεγιστάνα των ακινήτων το 2016, κατά πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα The Wall Street Journal αλλά διέψευσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Η συναλλαγή μεταξύ του δικηγόρου Μάικλ Κόεν και της Στέφανι Κλίφορντ κλείστηκε και έγινε έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία ειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές ειδήσεις.

Και τί έγινε δηλαδή, αν πήγε ο Ντόναλτ με κολ γκερλ; Η σεξουαλική ζωή  ΟΛΩΝ πρέπει να είναι αδιάφορη. Του Τραμπ ή του Μπερλουσκόνι, παλιότερα,  ομοίως.  Μόνο τους χριστιανούς που τους ψηφίζουν ενδιαφέρει. Ας τα βρουν μεταξύ τους.

Αλλά, να μας λέει  εν έτει 2018  η …σοβαρή παραπάνω εφημερίδα  πως είναι έγκλημα αν πήγε με πόρνες ο Τραμπ, είναι παράνοια.  Πού είναι το έγκλημα, δηλαδή,  γιατί δεν καταλάβαμε εμείς οι…άθρησκοι και  φορείς  της φυσικής ηθικής.

 

6. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 64 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ
Εφυγε από την ζωή ο Τζίμης Πανούσης
Φωτογραφία: Εurokinissi

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς σήμερα έχασε την μάχη ο Τζίμης Πανούσης.

Ο 64χρονοςγνωστός τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου καρδιακό επεισόδιο και λίγη ώρα μετά μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εγιναν προσπάθειες ανάνηψης του, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Και λίγη ώρα μετά έχασε την μάχη…

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο μουσικός είχε υποστεί ανακοπή ενώ βρισκόταν στη σκηνή και τον είχε απομακρυνθεί από εκεί με ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος για λίγες μέρες.

Ε, όχι κια συ, ρε  Τζιμάκο; Πώς τα κανόνισες έτσι να φύγεις , ρε μπαγάσα,  τώρα απου αρχίζουν τα πιο …ωραία;

Λάθη έκανε  ο Τζιμάρας. Και κάποια χοντρά. Ποιος είναι αλάνθαστος;

΄Ηταν, όμως, εξαιρετικός, ακτύπητος, αξεπέραστος στο είδος του. Μεγαλώσαμε με το καυστικό του χιούμορ, τις έξυπνες ατάκες, την ιδιόμορφη μουσική του.

Στο καλό κι εσύ, ρε  Τζίμη Πανούση!

7. Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα στον Τζίμη Πανούση
Φωτογραφία: NDPphoto

Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής

8. Μπορείς να το απολαύσεις όταν σε βιάζουν» -Σάλος με την πορνοστάρ που υπέγραψε, με την Κατρίν Ντενέβ, άρθρο
«Μπορείς να το απολαύσεις όταν σε βιάζουν» -Σάλος με την πορνοστάρ που υπέγραψε, με την Κατρίν Ντενέβ, άρθρο

Σάλο προκάλεσε στη Γαλλία η πρώην πορνοστάρ Μπριζίτ Λαέ, η οποία δήλωσε την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, στο κανάλι  BFM-TV ότι «μπορεί κάποιος να έχει οργασμό όταν τον βιάζουν» -αυτά ήταν τα ακριβή λόγια της.

Το είπε σε αντιπαράθεση με την επικεφαλής φεμινιστικής οργάνωσης Caroline De Haas, η οποία υποστήριζε ότι «η βία εμποδίζει την απόλαυση στο σεξ».


Η πρώην πορνοστάρ δέχτηκε σκληρές επιθέσεις στα social media και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απολογηθεί το βράδυ της Πέμπτης και να ζητήσει συγγνώμη.

«Λες κάτι και αμέσως το γυρνάνε στα social media και μετά πρέπει να ζητάς συγγνώμη. Αφού έτσι λειτουργεί ο κόσμος, ε, λοιπόν, κι εγώ ζητώ συγγνώμη», είπε, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κλαίει, αφού δέχτηκε βροχή ερωτήσεων στο κανάλι TV5 Monde.

«Λυπάμαι που αυτή η φράση μου βγήκε από το πλαίσιο», πρόσθεσε η Μπριζίτ Λαέ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό που είπε για τον βιασμό και την απόλαυση «είναι, δυστυχώς, αλήθεια».

Η Μπριζίτ Λαέ, μαζί με τη Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ και άλλες 100 γυναίκες είχαν συνυπογράψει την περασμένη εβδομάδα ένα άρθρο στη Le Monde, στο οποίο υπερασπίζονταν το ανδρικό «πείραγμα» (την σεξουαλική παρενόχληση, εν ολίγοις) και επέκριναν τις φεμινίστριες που ζητούν εκδίκηση για βιασμούς και παρενόχληση.

Το εν λόγω άρθρο προκάλεσε σάλο, έκανε τον γύρο του κόσμου και έγινε αιτία για να γραφούν άλλα άρθρα και κείμενα, εις απάντησιν.