ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΑΡΤΙΑ»
Τι προβλέπει η διάταξη για την προκήρυξη απεργίας – αντιδρούν τα συνδικάτα

Φωτογραφία αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC Επιτέλους!  Aν και άργησε  πολύ η γερή σφαλιάρα στους “επαγγελματίες” συνδικαλιστές των συντεχνιών (διάβαζε συμμοριών) που προχωρούσαν σε κήρυξη απεργίας   με  ποσοστά συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις …τρεις  και ο κούκος.   Λέγαμε γι αυτό το ζήτημα παλιότερα:

                                            15-5-2013

 

 “Πάνω από το 80% των καθηγητών θέλουν απεργία

Αν και η καταγραφή θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων περισσότεροι από το 80% των καθηγητών ψήφισε υπέρ της απεργίας. Εξάλλου η ψήφος είχε συμβολικό μήνυμα, καθώς από αύριο Τετάρτη το μεσημέρι ισχύει η επίταξη, οπότε οι καθηγητές θέλουν με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να δώσουν το μήνυμά τους.”(ΜΜΕ)
***

Οι Γενικές συνελεύσεις (και όχι μόνο των καθηγητών),είναι μια σκέτη “μούφα”, απ΄όπου κι αν τις δεις και τις μελετήσεις. Ειδκά, η συμμετοχή σ΄αυτές  των μελών ενός κλάδου (και εν προκειμένω των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπ/σης), είναι πενιχρότατη. Ως συνδικαλιστής στα χρόνια της θητείας μου στη δημόσια εκπαίδευση ,συμμετείχα υποχρεωτικά ,ούτως ειπείν, στις συνελεύσεις του κλάδου και επομένως γνώριζα “από πρώτο χέρι” τι “παιζόταν”  σ΄αυτές. Οι παρατάξεις, πλην του ΚΚΕ,  αγκομαχούσαν να μαζέψουν μια…αξιοπρεπή παρουσία δικών τους (διάβαζε κομματική πελατεία- και χωρίς εισαγωγικά), για να παραστούν και   να  ψηφίσουν   την  όποια προειλημμένη από την παράταξη απόφαση. Κι οι αυτοί οι οπαδοί, πήγαιναν  κυρίως να ψηφίσουν στο τέλος της διαδικασίας των συνελεύσεων στα “πεταχτά” και όχι για  να ακούσουν ή να συμμετάσχουν σε διάλογο. Έτσι, πέντε λεπτά όλα κι όλα ,να ρίξουν μια παραταξιακή ψήφο και να λακήσουν την ίδια στιγμή,   να πάνε για τάβλι ή για ψώνια.
Μάλιστα, πολλοί συνδικαλιστές, που δεν είχαν  κόσμο να ψηφίσει τη δικιά τους παραταξιακή πρόταση, κρατούσαν τη διαδικασία της συνέλευσης με  κάτι μακροσκελείς και ανόητες ομιλίες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, σκόπιμα, ώστε να κουραστούν οι  παρόντες και να αποχωρήσουν χωρίς να ψηφίσουν! (Αυτό το “τερτίπι” είχε εξελιχθεί σε επιστήμη κυρίως από το ΚΚΕ και την ΠΑΣΚ).
Συνήθως,σε μια εκπαιδευτική περιφέρεια με 2.000 ,ας πούμε, εκπαιδευτικούς,σε μια συνέλευση αποφασιστικής σημασίας για την κήρυξη απεργίας διαρκείας,δε συμμετέχουν πάνω από 300 άτομα (πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι) και έτσι οι λίγοι, όπως πάντα ,αποφάσιζαν για τους πολλούς.
Μεγάλη απάτη, λοπόν, για να μη λέμε πολλά και  γινόμαστε κουραστικοί, οι συνελεύσεις και οι αποφάσεις που τάχα,πάρθηκαν από τη βάση και που ( “και καλά”) είναι… απόφαση του κλάδου .Μια υποκρισία ,μια παρωδία δημοκρατικής διαδικασίας είναι,τίποτα παραπάνω.
Μ΄αυτές τις παρατηρήσεις, αν ,όπως λένε τα ΜΜΕ, το 80% των εκπαιδευτικών της Β/θμιας  αποφάσισε απεργία,αυτό διαβάζεται ως εξής:  Στους 80.000 (λέμε ένα νούμερο) εκπαιδευτικούς ,συμμετείχαν στις γενικές συνελέσεις γύρω στις 5.000 πανελλαδικά,που αυτό με τη σειρά του σημαίνει    πως το περίφημο 80% που αποφάσισε την απεργία,δεν είναι 80,αλλά συρρικνώνεται στο τοσοδούλι ..6%.! (Κάντε τους λογαριασμούς,πάρτε στοιχεία από συνελεύσεις και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές).
Υ.Γ ΄Ο,τι ακριβώς γίνεται και στις “εθνικές”  εκλογές. Εμείς που δεν ψηφίζουμε και έχουμε κάνει “σημαία” μας την ΑΠΟΧΗ, στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, φτάσαμε σχεδόν  να μετράμε 4 εκατομμύρια πολίτες,που δε συμμετέχουμε . Δηλαδή, σχεδόν  το 38%  του εκλογικού σώματος!  Τι αποτελέσματα ,όμως ,δίνουν οι αισχροί …τηλαστέρες “Χατζηνικολάου-Νικολακόπουλοι” ; Με βαρύγδουπες ,σοβαροφανείς και επιστημοφανείς…  εκφωνήσεις, κάθε πέντε λεπτά τις νύκτες των εκλογών, βομβαρδίζουν το, ούτως ή άλλως, λίγο μυαλό (διάβαζε “κουρκουτιασμένο από τους …Σουλεημάν και τους ” Αρβύλες”  της κυρά Κατίνας από το Περιστέρι πως… έλαβαν: ΝΔ 22/% …ΚΚΕ 5% και ούτω καθεξής. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΟΤΕ ΤΟ 22% θα είχε αυτομάτως πέσει στο …αναξιοπρεπές 13%.
ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΟΙ,ΤΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ!
 ______________________________________________________________
1. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ»
Δ. Καμμένος: Ή ο Ζουράρις ή εγώ -Αντιδράσεις για το παραλήρημα κατά Ολυμπιακού-Αρη
Φωτογραφίες: Intimenews

 

’Η ο Ζουράρις ή εγώ». Με την δήλωση αυτή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος έβαλε θέμα παραμονής του υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση, μετά το πρωτοφανές παραλήρημα Ζουράρι κατά του Ολυμπιακού και του Αρη.

«Ή αυτός ή εγώ. Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος»» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα». Διευκρίνισε δε πως «δεν χωράει ούτε το “ποιητική αδεία”. Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού».\Εκανε δε λόγο για «κατάπτυστη δήλωση».

Αμφότεροι ακραιφνώς φαιδροί. Το λιγότερο. Πέρα από ακροδεξιός, ως τα κράσπεδα του ναζισμού ο παλιός μαθητής μου στο Λύκειο Βριλησσίων    Δημήτρης Καμμένος. Kαι ο έτερος Καπαδόκης Ζουράρις με … σφοδρά τρικυμία εν τω κρανίω. Ο τελευταίος ,  ούτε αυτός ο ίδιος γνωρίζει τί θεό λατρεύει. Δίνει, όμως,  τα ρέστα του για τον ΠΑΟΚ και φυσικά για τη Μακεδονική μας Σαλονίκη της οποίας, όμως ,   υποβλέπει την κυριαρχία    το κράτος των Αθηνών!

Δεν αξίζει να ασχληθεί κανείς με τη διένεξη των δύο λούμπεν πολιτικά αυτών στοιχείων. Ποδοσφαιρόφιλες οι κουβέντες τους,  του γηπέδου, χουλιγκανικές και  ως εκ τούτου ανάξιες σχολιασμού.

΄Εχετε συνειδητοποιήσει ποιοι σας κυβερνούν; Απευθνόμαστε σε σας που  συνεπείς  και…καιροσκόποι, σπεύδετε στις κάλπες να ψηφίσετε τέτοια παλαβά άτομα.

Και δεν είναι η εξαίρεση ο Καμμένος και ο Ζουράρις. Ο κανόνας είναι. Γιατί,  ποιος σωστός, αξιοπρεπής, σοβαρός άνθρωπος θα έθετε υποψηφιότητα  για ένα κοινοβούλιο σαν το δικό μας;

Να,  γιατί λέμε και επιμένουμε πως  οφείλουμε κάποια στιγμή να “αλώσουμε” το κράτος. Δεν έχει νόημα και  είναι και επικίνδυνο, να μιλάμε για κατεδάφιση της πολιτείας.  Να προωθήσουμε άξιους, σοβαρούς, ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό είναι αναγκαίο.

Από ένα τέτοιο κράτος θα περιμένουμε πολλά.΄Αλλωστε, από αυτό θα προκύψουν και οι μελλοντικές κοινωνίες και οι συλλογικότητες που θα  διαθέτουν ανεξαρτησία και  αυτοδιαχείριση στη Νέα Εποχή.

2. α. Ο Αμβρόσιος καλεί σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό -Οργανώνει συλλαλητήριο
Ο Αμβρόσιος (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
β.Μητροπολίτης Σεραφείμ: Εθνική προδοσία αν δοθεί ο όρος «Μακεδονία»
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Tα λέμε παραπάνω. Η απόλυτη φαιδρότητα …κοσμεί συνήθως τα άτομα που νέμονται την εξουσία ή διαθέτουν κοινωνικό κύρος. Και όχι μόνο στο κράτος. Δείτε και στην εκκλησία.

Ο Αμβρόσιος και ο Σεραφείμ δεν είναι οι μόνοι. Μορεί να είναι  ακραίοι. Αλλά και οι άλλοι δεν πάνε πίσω. Απλώς, ξέρουν να κρατούν προσχήματα. Δεν ξεβρακώνονται ακόμα και ναζιστικά, όπως ο πανάθλιος ρασοφόρος Αμβρόσιος .

Στην ουσία, όλο το παπαδαριό φονταμενταλιστές είναι.  Με τύφλα και άχυρα στο αδειανό τους κεφάλι.

 

3 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ»
Ο Κιμ θέλει να στείλει τα “Spice Girls” της Β.Κορέας στη χειμερινή Ολυμπιάδα

Στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο διαπραγματεύονται οι δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου για την εμφάνιση ενός γυναικείου μουσικού γκρουπ στη χειμερινή Ολυμπιάδα στη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να στείλει το αγαπημένο του συγκρότημα, το “Μοranbong” που απαρτίζεται από 20 όμορφες τραγουδίστριες, τις οποίες επέλεξε προσωπικά ο ίδιος στη Νότια Κορέα, κάτι που ερμηνεύουν στη Σεούλ ως διάθεση προσέγγισης

“Στην αναβροχιά, καλό ν’  και το χαλάζι”. Ας κινηθεί κάτι, έστω και …καλλιτεχνικά. Αυτός ο λαός της Β. Κορέας βιώνει δεκαετίες ένα φοβερό δράμα. Δε είναι  μόνο η καταπίεση, η φτώχεια, ο φανατισμός.   Η απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο είναι από μόνη της μια τραγωδία κι αυτή.

 

4. Ο Μητσοτάκης για τον Πανούση: Δεν θυσίασε το ταλέντο του για να γίνει αρεστός σε κυβέρνηση
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Ήταν εκ χαρακτήρος πάντα απέναντι σε κάθε εξουσία. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ και αντίθετα με άλλους συναδέλφους του, δεν θυσίασε το ταλέντο του και το χιούμορ του για να γίνει αρεστός σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο Τζίμης Πανούσης ήταν μια φωνή ξεχωριστή και αυθεντική που θα λείψει», έγραψε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τζιμάκο, για να σε επαινεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι  δεν πήγε καλά τελευταία με σένα. “΄Εριξες πολύ νερό στο κρασί” σου, παλιόφιλε. Εμείς στα λέγαμε.

Πέρα από εκείνα τα ρατσιστικά για τους Εβραίους που ξεφούρνιζες κατά καιρούς, τσαμπούναγες και άλλα συστημικά “κουφά”.   Εξ ου και σύσσωμη η συστημική αφρόκρεμα σε επαινεί.

Ας είναι.Εμείς σε αγαπήσαμε παλιότερα.Και σου σταθήκαμε την εποχή που τα έλεγες καλά. Εντελώς διαφορετικά από αυτά τα παλαβά που έλεγες τελευταία.

Καλό κατευόδιο να ΄χεις!