ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

                                                 1. ΣΤΑ ΙΜΙΑ
ΠΑΘ 090 «Γαύδος» -Αυτό είναι το πλοίο του Λιμενικού που εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός
ΠΑΘ 090 «Γαύδος» -Αυτό είναι το πλοίο του Λιμενικού που εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός [εικόνες & βίντεο]

 

Πώς συνέβη,υπό ποιες συνθήκες, το σοβαρό αυτό περιστατικό; ΄Ηταν  σε “γκρίζα ζώνη” το δικό μας πλοίο και το εμβόλισε η τούρκικη ακταιωρός; ΄Οχι, δηλαδή, ότι είχε δικαίωμα σε τέτοια, αμφισβητούμενα νερά κι από τις δυο πλευρές, να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, αλλά και οι δικοί μας  το έπαιξαν μήπως  πάλι  ο… τρελαμένος Δήμαρχος Καστελόριζου;

Εμείς ,βέβαια, επιμένουμε πως  το 1996 ήταν στημένο το  περίφημο εκείνο επεισόδιο  στα ΄Ιμια , για να  διευκολυνθεί η “αγορά του αιώνα” στους εξοπλισμούς με  τις χοντρές μίζες του ΄Ακη και των συν αυτώ, αλλά και των άλλων, ίδιων απατεώνων της απο κει πλευράς του Αιγαίου. Το χρήμα, ως γνωστό, έχει το ίδιο χρώμα για όλους και δεν ξεδιακρίνει   φυλή,  εθνικότητα,θρησκεία.

Μήπως έχουμε φτιαχτή  σκηνή και στο πρόσφατο επεισόδιο; Να μην ξεχνάμε πως  τέτοια σκηνοθετημένα περιστατικά   θα εξυπηρετήσουν αυτό που λέγαμε παλιότερα. Την ένταση στο Αιγαίο  για  την ανατροπή  Ερτογάν .

΄Ολα παίζονται  αυτή την εποχή στο Αιγαίο. Ας μας εξηγήσουν τί συνέβη χτες στα ΄Ιμια οι αρμόδιοι. Ποιος προκάλεσε ποιον, γιατί και πού ακριβώς; Αφήστε τα…εθνικά απόρρητα και τις άλλες τέτοιες φανφαρο-μπαρούφες, που συνηθίζετε. Να μάθουμε την αλήθεια ζητάμε.

2. Η ποδοσφαιρική ομάδα αναπήρων πολέμου της Συρίας -Παίζουν με τις πατερίτσες τους

Ψυχάρες: Η ποδοσφαιρική ομάδα αναπήρων πολέμου της Συρίας -Παίζουν με τις πατερίτσες τους [βίντεο]Αφιερωμένη στο δικτάτορα Πούτιν η  σκηνή στη φωτογραφία. 300.000 νεκροί, αναρίθμητοι τραυματίες, σακατεμένοι, πρόσφυγες για να πουλήσει ο μαφιόζος της Ρωσίας όπλα και να  αποσπάσει τις βάσεις στη Συρία.΄Ομοια ένοχος και ο έτερος δικτατορας της χώρας  ΄Ασαντ.

΄Οσο πέρασαν από διεθνές δικαστήριο ο Αμερικανός Τζορτζ Μπους ο νεότερος και ο ΄Αγγλος  Τόνι Μπλέρ για τα δικά τους εγκλήματα κατά .της ανθρωπότητας στο Ιράκ ,θα περάσουν και ο Πούτιν και ο ΄Ασαντ. Πρόκληση αμφότεροι κατά της ένοιας ΄Ανθρωπος και του  διεθνούς δικαίου.

Πρέπει να αλλάξουμε  τον  κόσμο. Να μην έχουν πουθενά  τόπο να σταθούν τέτοια  ανθρωπόμορφα τέρατα.

_________________________________________________________________

  1. “ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ  ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ”

Η Λίνα,  Ελληνο-Αυστραλέζα , καθηγήτρια  σε ένα πανεπιστήμιο στη “δεύτερη πατρίδα της, όπως αποκαλεί τη χώρα των Καγκουρώ,   παλιά μαθήτριά μου  στο Αποδήμων Ελληνοπαίδων Βαρυμπόπης ,  γράφει:

 

“…Και τότε στο σχολείο, αλλά και τώρα  εκεί  στο σάιτ σου, πάντα μνημονεύεις την αρετή του “Λακεδαιμονίζειν”. ΄ Ομως , “δάσκαλε που δίδασκες”, δε βλέπω στις κριτικές σου να συμμορφώνεσαι με τη σοφή ρήση των Σπαρτιατών….”
…Δάσκαλε, δεν έχουμε πολύ χρόνο , δυστυχώς, όπως μας έχει καταντήσει   η  καπιταλιστική μας ζωή.  Μακάρι να βρίσκαμε καιρό να σε διαβάζαμε ολόκληρο.  Τα “σεντόνια” δεν τα προλαβαίνουμε ούτε με σφαίρες. Γράφε πιο περιεκτικά…”

Λίνα, δεν το κάνουμε επίτηδες.΄Ετσι μας… βγαίνει, κορίτσι.  Και όντως , όπως το λές, “ουκ εν τω πολλώ το εύ, αλλ΄ εν  τω ευ το πολύ”.

Δεκτή, πάντως, η ένστασή σου. Και θα προσπαθήσουμε να…συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις.

Να είσαι πάντα καλά εκεί στη δεύτερη πατρίδα σου, που δεν παύει, όμως,  να είναι ξενιτιά. Για μας, που φάγαμε και τρώμε τα ξένα με το κουτάλι,  σαν την Ελλαδίτσα…καμιά!

2. ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στην ομιλία Τσακαλώτου -Οι αντιδράσεις του υπουργού, του κόσμου, της ΕΛ.ΑΣ.

Περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα προσποιήθηκαν πως είναι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν άνω κάτω κομματική εκδήλωση στην οποία μιλούσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δύο με τρία μέλη της αναρχικής συλλογικότητας αιφνιδίασαν – όπως κάνουν πάντα εξάλλου – τους αστυνομικούς που ήταν στο χώρο, αφού κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση τους ενός μέτρου από τον υπουργό Οικονομικών και να πετάξουν τρικάκια μπροστά στο πρόσωπό του. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι πετούσαν φείγ βολάν στο χώρο.

Αφού αποχώρησαν από την αίθουσα, ο υπουργός Οικονομικών είπε προς το ακροατήριό του χαμογελώντας: «Αφού ολοκληρώθηκε ο διάλογος με τους συντρόφους, τώρα μπορώ να συνεχίσω την ομιλία μου».

Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στην εισβολή.

Οι Ρουβίκωνες είναι ιδεολογικοί …κουκουλοφόροι. Κρύβουν την ταυτοτητά τους σε αγαστή συνεργασία με τα μέσα παραπληροφόρησης, που αναρχικούς τους ανεβάζουν, αντιεξουσιαστές τους κατεβάζουν. Δεν είναι τίποτα από τα δύο,  αυτά  τα καλόπαιδα.

Πέρα από το δημαγωγικό τζέρτζελο, που στήνουν κάθε τόσο για να βρίσκονται στην επικαιρότητα, η ιδεολογία τους ,αν εχουν, δεν ταυτίζεται σε τίποτα με  την αναρχία.  Οι Ρουβίκωνες είναι οπαδοί  της ένοπλης βίας, “πίνουν νερό στο όνομα” του Κουφοντίνα και είναι, όπως και όλα τα μέλη της 17Ν, Μαρξιστές,  Λενινιστές.

Υπήρχε ποτέ περίπτωση με τέτοια ιδεολογικά χαρακτηριστικά να ήταν  αναρχικοί;  Να ξέρουμε “τί θεό λατρεύουμε”, δηλαδή. ΄Οχι όλοι “κουτσοί στραβοί στον ΄Αγιο Πανταλέημονα”!

3. Η ΝΔ καταθέτει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Eπιτροπής για τον Πάνο Καμμένο
Φωτογραφία: Eurokinissi- Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

 

Μία σου και μια μου. Τόσο φαιδρές αυτές  οι του…συνταγματικού τόξου παρατάξεις.  Το μικροκομματικό συμφέρον, όχι η αλήθεια, η ηθική,η αξιοπρέπεια, πάνω απ΄όλα.

΄Εχουμε εμείς λαμόγια και διεφθαρμένους;  Σου λέει ο Μητσοτάκης. Κάτσε να σου κάνουμε κι  εμείς “μια από τα ίδια”.  Αντιπερισπασμό επί τόπου. Για να δείτε τελικά  “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”.

Ανθέλληνες ,κι ας κάνουν τους πατριώτες. Απατεώνες. Και φυσικά επικίνδυνοι. Κι αυτοί και όσοι τους στηρίζουν.

 

4. ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Βενιζέλος για Novartis: Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος
Βενιζέλος για Novartis: Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος

Ευάγγελος Βενιζέλος, Ο…Βύρων Πολύδωρας  του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι μόνο φαφλατάς σε πολλές των περιπτώσεων, λεξιθήρας και γλωσσικός φιγουρατζής, είναι  και επικίνδυνος πια για την πολιτική ζωή του τόπου.

Γιατί όταν είσαι λαμόγιο, όπως ελόγου του, διεφθαρμένος πολιτικός και διαπλεκόμενος κι αντί να σιωπάς και να αισχύνεσαι, βγαίνεις κι από πάνω  με τις αμετροέπειες της  συνωμοσίας και των κινδύνων για τη Δημοκρατία ,τότε μιλάμε για εντελώς αισχρό, ανήθικο και λίαν επικίνδυνο άτομο.

Αδίστακτος, ο Ευάγγελος. “Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι” τώρα. Πάει ο πανάθλιος  να κρύψει τις πομπές του με λεονταρισμούς και τσαμπουκάδες.  Σε κάφρους τα λέει αυτα νομίζει;

 

5. ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
Κώστας Καραμανλής: Δικαίως διεγράφη ο Ευάγγελος Αντώναρος
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πήξαμε στους Καραμανλήδες. “΄Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις” στη ΝουΔου,  γόνο Εθνάρχη θα βρεις. Αδερφούς ,ανιψιούς, εγγόνια, δυσέγγονα σε λίγο.  (Δεν κρατούσε ο άνθρωπος  το “Τριανταφυλλίδης” ,που διάλεξε για να δραπετεύσει στο εξωτερικό, όταν έχασε τις εκλογές το ΄64;  Καλύτερα θα ήταν για κείνον και για μας).

Λοπόν όλες οι δεξιές παραπληροφορο -πατσαβούρες (το δεύτερο συνθετικό της λέξης είναι του Ευάγγελου Γιαννόπουλου ,προσφιλής  του χαρακτηρισμός για τις εφημερίδες),αυτές, λοιπόν οι φυλλάδες,  βάζουν τον τίτλο που βλέπετε με στόχο ,όποιος δε διαβάζει τη συνέχεια, να πιστεύει  πως πρόκειται  για κουβέντες του …πραγματικού Κώστα Καραμανλή, του “ανιψιού” που χρεοκόπησε τη χώρα.

Σαν να  έσπασε, δηλαδή, πρώτος την “ομερτά” με τον Αλέξη ο ίδιος ο Κωστάκης,παίζοντας κορώνα γράμματα τη…φυλακή του. Δε γίνονται φυσικά αυτά. Θα πάει μέχρι  τέλους η αμαρτωλή συμφωνία.  Ουδέποτε ΠΡΩΤΟΣ ο  π. πρωθυπουργός θα τα βάλει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ. “Βάστα με να σε  βαστώ, να ανεβούμε  στο βουνό”

Τί παράταξης κι αυτή της Ν.Δ .Μέσα στην απάτη,τη διαφθορά,την κοροϊδία. Σιχτίρ, μια ζωή. Γεννηθήκαμε με Καραμανλήδες και θα πεθάνουμε με το ίδιο παλιόσογο στην εξουσία. Δυο φορές σιχτίρ.

 

6. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ
Λοβέρδος για Novartis: Εδώ υπάρχει μία συμμορία με αρχισυμμορίτη
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Καλά, ο Λοβέρδος ανέκαθεν φαιδρό πρόσωπο ήταν. Απλά  το έπαιζε σπουδαίος, ως σοβαροφανής  καθηγητής. Κανείς σώφρων δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά.

 Φυσικά, τώρα πια αποδείχτηκε πως δεν είναι τίποτα περισσότερο και από  λαμόγιο. Αφού καβάτζωσε τα εκατομμύρια της Νovarsit ο ανήθικος, βγαίνει κι από πάνω  τώρα. Τόσο βρώμικος . Αδίστακτος κι αυτός.

7.Απίστευτη δήλωση
Πάγκαλος: Kαλός Τούρκος είναι o νεκρός Τούρκος

 

Πάγκαλος: Kαλός Τούρκος είναι o νεκρός Τούρκος

Πραγματικά “παχύδερμο” και στο μυαλό και την ψυχή (αν έχει). Το άτομο αυτό και μόνο μετά  από μια τέτοια δήλωση, έπρεπε σήμερα να είναι επίσημα υπόδικο, να έχει κινηθεί εναντίον του  αυτόφωρη δίωξη για όσα απίστευτα είπε που δεν προσβάλουν μόνο την έννοια ΄Ανθρωπος,αλλά και  εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους  για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Αλλά και η  εισαγωγή του  ασεβούς αυτού “παχύδερμου” στο Δρομοκαϊτειο, δε θα ήταν και άσχημη λύση. Είναι για ζουρλομανδύα πια, εντελώς.

Κάποιος να τον μαζέψει στην οικογένειά του υπάρχει; Προσέχουν αν παίρνει κανονικά τα …χάπια του; Μάλλον όχι, αλλιώς δε θα έλεγε  τέτοια ανήκουστα και εγκληματικά, που λογικός άνθρωπος, ούτε να τα  σκεφτεί δεν επιτρέπει στον εαυτό του.  Βρώμικος, αισχρός, γεννημένος για “παχύδερμο”.

8. Αυτοκτονία δείχνουν οι τοξικολογικές της Ειρήνης Λαγούδη
Αυτοκτονία δείχνουν οι τοξικολογικές της Ειρήνης Λαγούδη

 

Αφού ασέλγησαν οι φυλλάδες από την αρχή, πάνω στο “ζεστό” ακόμα πτώμα της άτυχης γυναίκας, όπως και με την περίπτωση της εφοριακού που δολοφονήθηκε στο Νεκροταφείο, κι αφού έμπλεξαν ιστορίες για… αγρίους, σκάνδαλα ερωτικά, τρίγωνα, σεξιστικά υπονοούμενα και τα συναφή, ό,τι πρέπει για  να κορέσουν την πείνα των σκουπιδοφάγων πελατών τους, βγαίνουν σήμερα και χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη (αυτό …έλειπε!) και μας λένε πως η Ειρήνη αυτοκτόνησε τελικά. Και καθάρισαν!

Παλιανθρωπιά .Δε σεβάστηκαν ούτε την ίδια τη νεκρή, ούτε τα παιδιά της. Πραγματικά η ανηθικότητα έχει πρόσωπο, ταυτότητα.