ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1.ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΑ
Τσίπρας: Με όρους μαφίας λειτουργούσαν τα κόμματα εξουσίας- Επίθεση σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Η δήλωση

«Οι βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα, για την περίοδο 2003-2007, που αποκάλυψε η γερμανική δικαιοσύνη, είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαφθοράς, με την οποία είχε δέσει την Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα. Κυκλώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαμοίραζαν κυριολεκτικά τα ιμάτια του ελληνικού λαού, πολλά χρόνια πριν μας οδηγήσουν στην κρίση και στα μνημόνια.

Δεν χωράει σήμερα καμιά αμφιβολία, μετά τα εξοπλιστικά, τη Siemens, τη Novartis, και τις μίζες του μετρό, ότι σε ανώτατο κρατικό και πολιτικό επίπεδο είχε απλώσει τα πλοκάμια της μια συμμορία διαφθοράς.

Ότι οι μίζες, προκαθορισμένες σε ποσοστά μάλιστα, ήταν για χρόνια πίσω από πολλά από τα έργα και τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου. Ότι η διαφθορά είχε γίνει κανόνας στις σχέσεις μεταξύ του κράτους και μεγάλων εταιρειών.

Ότι μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε με βαλίτσες, τσάντες, και κρυφούς λογαριασμούς, για να φτάσει σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών, ακόμα και κομμάτων εξουσίας, που λειτουργούσαν με όρους μαφίας.

Αυτή η κατάσταση, για την οποία υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι, εξηγεί και τις αντιδράσεις ορισμένων εκπροσώπων αυτού του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μετά τις αποκαλύψεις στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Novartis.

Μηνύσεις κατά εισαγγελέων, μηνύσεις κατά μαρτύρων, μηνύσεις κατά υπουργών, ακόμα και εναντίον του πρωθυπουργού, εμφυλιοπολεμική ρητορική και καταγγελίες περί σκευωρίας. Πρόκειται απλούστατα για μια αντίδραση πάλι με όρους συμμορίας, που αποσκοπεί να εκφοβίσει τη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους μάρτυρες, για να μείνει στο σκοτάδι η δράση της.

Με το σκοτάδι, όμως, τελειώσαμε.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες, και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ως το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα! Έτσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεων τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας, και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κείνους που επιλέγει να κυβερνούν».

Aλέξη, υποτίθεται πως τελείωσες με τα δημαγωγικά σου. Γιατί επαναλαμβάνεις με τέτοιες δηλώσεις τον παλιό,  κακό, λαϊκιστή εαυτό σου;

Η χώρα χρεοκόπησε από τις βαλίτσες του Σαμαρά και τους σκοτεινούς λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου; Και όχι γιατί ο Κώστας Καραμανλής διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15% ,  για να ταϊσει τη λιμασμένη  “γαλάζια ακρίδα” και τους αχόρταγους “κουμπάρους” και  “εργολάβους”;  Το πλημμέλημα δεν είνα κακούργημα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να τα συμψηφίσει.

Αν δεν αποφασίσεις να μιλήσεις καθαρά για τον υπεύθυνο της χρεοκοπίας της χώρας, να τον οδηγήσεις σε ειδικό δικαστήριο,που αυτό σημαίνει πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει η υφιστάμενη χρόνια τώρα “ομερτά” μεταξύ σας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σ΄αυτή τη χώρα.

Το σημαντικότερο είναι αυτό. Το άλλο είναι πως με αυτή την τακτική, θα προσφέρεις στο πιάτο την εξουσία στον Κυριάκο. Μόνο έτσι θα πλήξεις και καίρια και οριστικά την παράταξη που  είναι η κυρίως υπεύθυνη και για το σημερινό κατάντημα της χώρας .

Με  Ζήμενς, πονηρούς λογαριασμούς και τροχήλατες βαλίτσες,  δεν  πρόκειται να ρίξεις τα ποσοστά τους. Πρέπει το σύνολο του ελληνικού λαού να αναγκαστεί από τα ντοκουμέντα και την ιστορική αλήθεια  να τους χρεώσει και  το τελευταίο αυτό  δράμα που έζησε (και ζει) ο τόπος. Κι αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί  μόνο σε ένα ειδικό δικαστήριο.

Αποφάσισε, λοιπόν, με ποιους θα πας.  “Δυο καρπούζια δεν κρατιούνται στην ίδια μασχάλη”. Η λαϊκή θυμοσοφία ξέρει τί λέει.

2.Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν για την καταδρομική επίθεση στην Πατησίων, αλλά δεν έκαναν τίποτα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Το επαναλαμβάνουμε κουραστικά. Οι μπαχαλάκηδες ΔΕΝ είνα αναρχικοί. Ούτε οι Ρουβίκωνες. Οι πρώτοι είναι ένα συνονθύλευμα, (“κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα”) από χούλιγκαν,  αληταριό, πλιατσικολόγους, χρήστες ουσιών αλλά και κουκουλοφόρους Χρυσαυγίτες, που συνεργάζονται με την αστυνομία, αφού, ως γνωστό, ένα σχεδόν 40% της ελληνικής αστυνομίας είναι οπαδοί του Μιχαλολιάκου και ακροδεξιοί.

Οι Ρουβίκωνες είναι άλλη ιστορία. Είναι η σημερινή …λάιτ 17 Ν.  Υιοθετούν την ένοπλη βία και είναι θιασώτες της δράσης της Β17Ν του Κουφοντίνα και του Ξηρού.

Επομένως, η αστυνομία, δηλαδή το κομμάτι εκείνο,που δεν υπακούει στη νόμιμη εξουσία, αλλά στο Μιχαλολιάκο, γνωρίζει πολύ καλά και φυσικά από πριν, τις κινήσεις των μπαχαλάκηδων.Δεν ενημερώνουν ,όμως, τους προϊσταμένους τους, ούτε συνεργάζονται με το υπόλοιπο σώμα,   με αποτέλεσμα η Αθήνα κυρίως, αλλά όχι μόνο,  να έχει παραδοθεί στο έλεος  των αλητάμπουρων, που το παίζουν αναρχικοί για τζέρτελο, πλιάτσικο, και σαματά.

Η δράση και των μπαχαλάκηδων και του Ρουβίκωνα είναι  “νερό στο μύλο της  Δεξιάς”. Με τέτοια “φτιάχνονται  οι… νοικοκυραίοι.  Αλλά όχι μόνο τούτοι.  Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι πια εντελώς αγανακτισμένη  και στραμμένη εναντίον της δράσης αυτών των ανεγκέφαλων.

“Γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ” όλα τούτα. Καθώς και   για το ποιοι είναι  οι “γνωστοί άγνωστοι” τόσα χρόνια και  ποιους τελικά εξυπηρετεί το χάος που δημιουργούν κάθε τρεις και μία.