ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Απόψε τα Οσκαρ:

 

φωτογραφίες: apimages

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την 90η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Παρουσιαστής για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι ο Αμερικανός Τζίμι Κίμελ.

 Oι τοπικοί  πόλεμοι, το εμπόριο όπλων, τα  ναρκωτικά, η πείνα και οι επιδημίες,  η μόλυνση του περιβάλλοντος και η  δηλητηρίαση της τροφικής αλυσίδας, η αλλαγή του κλίματος , η κακοποίηση γενικότερα της Φύσης είναι, σήμερα τουλάχιστον, τα σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο, ο οποίος ας σημειωθεί, είναι απείρως καλύτερος από όσο ήταν  χτες.  Αυτά είναι γνωστά, χιλιοαναλυμένα, αλλά και  πασιφανή.

Όμως, εδώ και πολλά χρόνια, μια από τις πιο ύπουλες απειλές για τον πολιτισμό και την εξέλιξη του ανθρώπου  ( τη μετάβασή του σε άλλα επίπεδα σκέψης και συμπεριφοράς) είναι η γιγάντωση μιας βρωμερής βιομηχανίας, αυτής του θεάματος ,όπως συνηθίσαμε να την αποκαλούμε.  Κινηματογράφος, θέατρο, λογοτεχνία,  μουσική ,η βιομηχανία του ροζ και του   σεξισμού (ίδια είναι αυτά), αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια, όχι απλώς τροχοπέδη στην εξέλιξη του πολιτισμού, αλλά είναι και βασικός παράγοντας  της οπισθοδρόμησής του.

Οι γενιές που έρχονται θα χτυπήσουν αμείλιτκτα αυτή την κατάρα του σεξισμού ,που καλλιεργεί αποπροσανατολισμό και  αποδιοργάνωση της προσωπικότητας του  ανθρώπου. Μαζί του θα καταρρεύσουν και οι βιομηχανίες που τον στηρίζουν. Τα ΄Οσκαρ για παράδειγμα, το αισχρό αυτό και φαντασμαγορικό  πανηγύρι, που είναι κανονικό “χρηματιστήριο αξιών”, στις ημέρες που έρχονται,  θα υποστεί τη συντριβή που το αξίζει.

Τυχερές οι γενιές εκείνες. ΄Οσοι θα ανεβάζουν από τα αρχεία τους τέτοιες αφύσικες διοργανώσεις -παραστάσεις-τελετές σαν τη σημερινή των ΄Οσκαρ και θα βλέπουν τα εναγκέγαλα ψώνια  να κομπάζουν, γιατί είναι άριστοι στο…τίποτα ή έστω  στη σκουπιδοπαραγωγή (εκτός από το σεξισμό, τη βία, τα ναρκωτικά, το έγκλημα,  την απάτη, τον καταναλωτισμό, τα γνωστά…λατρεμένα θέματα των ταινιών) ,  δε θα φρίττουν μόνο.  Θα γνωρίζουν πως εμείς σήμερα ζούμε σε μια παράνοια.  Αναγορεύουμε το αφύσικο, το ανόητο, το απάνθρωπο,  το διεστραμμένο,  το φτηνό σε …τέχνη και επιστήμη. Αλλόκοτη συμπεριφορά. ΄Αρρωστες γενιές οι δικές μας.

 

2. Φιλόσοφος Ράμφος από Φόρουμ των Δελφών: Να βάλουμε τέλος στο πανάρχαιο ελληνικό μειονέκτημα της αυτάρκειας
Φωτογραφία: Eurokinissi

Φιλόσοφος και ο Ράμφος! Για γέλια, αν δεν ήταν για φτύσιμο τέτοιες κουβέντες.

Aπό πότε οι χριστιανοί γίνανε και…φιλόσοφοι; Ο Ράμφος και οι σφογγοκωλάριοι ακόλουθοί του που τον αποκαλούν έτσι, γνωρίζουν τί σημαίνει φιλοσοφία; ΄Οχι,  βέβαια.

Ο Χριστιανιμσός σε καμιά περίτωση δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη φιλοσοφία, επειδή ακριβώς, ως θρησκεία, ως αποκάλυψη, ως δόγμα τα… έχει λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα. Εν ζωή και μετά θάνατο.

Ο χριστιανισμός  μισεί τη φιλοσοφία. Ο πανάθλιος Ιωάννης ο  Χρισόστομος είχε αποκαλέσει  από άμβωνος “καθάρματα” τους ‘Ελληνες σοφούς. Ο θεούσος Ράμφος το ίδιο.

Υποκριτές οι Χριστιανοί. ΄Οπως σε όλο το συνάφι των θρησκειών.

3. «ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ»
Λοβέρδος για αποστράτευση Παπαδάκη: Προσόν για την κυβέρνηση θα ήταν η σιωπή
Φωτογραφία: eurokinissi

Δίνει και ο Λοβέρδος μαθήματα ήθους και εντιμότητας! Α σιχτίρ, παλιάνθρωποι. Τόσο πια ανυπόληπτοι και δημαγωγοί;

4. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ
Αγωνία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία -Τα δύο σενάρια
Αγωνία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία -Τα δύο σενάρια

Γυμνάσια Ερντογάν στην Ελλάδα. Φανερό πως δε θα μπορούσαν να είναι  κατάσκοποι οι δύο στρατιωτικοί.

Και ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική αύριο στη δίκη. Αλλιώς, αν υπάρξει κάποια βαριά “καμπάνα” σκοπιμότητας,  “ανοίγει τον  ασκό του Αιόλου” ο τύραννος της Τουρκίας.

Θα τα πληρώσει μαζεμένα όλα βέβαια. Για τα εξωτερικά και πρωτίστως για  τα εσωτερικά εγκλήματα στη χώρα του.

Και να μην ξεχνάμε πως τους δικτάτορες στην Τουρκία τους κρεμάνε. Καθόλου δεν αποκλείουμε  να έχει τέτοια τύχη ο παρανοϊκός “Σουλτάνος”.