ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. 5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΓΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Κίνημα των Πέντε Αστέρων’: Από την ψήφο διαμαρτυρίας του 2013 στο πολιτικό αδιέξοδο της Ιταλίας σήμερα
Οι λαϊκιστές στοιχειώνουν την Ιταλία – Τα σενάρια της επόμενης ημέρας
Ο ΛουΪτζι Ντι Μάιο, πανηγυρίζει για το θρίαμβο του Κινήματος 5 Αστέρια με τον Μπέπε Γκρίλο (Φωτογραφία: ΑΡ)

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση

Tα ποσοστά των κομμάτων και ενώ είναι σε εξέλιξη η αργή διαδικασία κατανομής εδρών σε Βουλή και Γερουσία:

Κίνημα των Πέντε Αστέρων (Μ5S): 31,6%

Στο στρατόπεδο της κεντροαριστεράς:

Δημοκρατικό Κόμμα: 19,1%

LeU: 3,3%

+Εuropa: 2,7%

Potere al Popolo! 1,1%

Στο στρατόπεδο της δεξιάς:

Λέγκα: 18,2%

Forza Italia: 13,8%

Fratelli d’ Italia: 4,3%

Noi con Italia: 1,3%

H πρώτη εκτίμηση για τις έδρες έχει ως εξής: η δεξιά συμμαχία κινείται μεταξύ 248-268, τα Πέντε Αστέρια 216-236 και το Δημοκρατικό Κόμμα 107-127 έδρες. Η απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή είναι οι 316 έδρες.

Πιο ψηλά η Λέγκα από τον Μπερλουσκόνι

Αν κάτι υπάρχει  σίγουρο σ΄ αυτές τις εθνικές εκλογές στην Ιταλία ,όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι ΜΟΝΟ   η διαπίστωση πως σχεδόν το  50% του εκλογικού σώματος των περισσοτέρων χωρών της Ευρώπης,  δεν προσέρχεται πια στις κάλπες.   Στην Ιταλία και την Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει και ξεπερνά το 40%. Αυτό σημαίνει πως  κάπου 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι  ΄Ελληνες (με 10 εκατ. το εκλογικό σώμα) και 19 εκατομμύρια Ιταλοί  ( 46 εκατ. οι ψηφοφόροι εδώ ), φτύνουν κατάμουτρα  το κοινοβουλευτικό σύστημα και με την πολιτική αυτή στάση τους να το απαξιώνουν προκλητικά, διατρανώνουν  τη βούλησή τους πως ήρθε η ώρα να  καταργηθεί.

Kαι τί προβλέπει το….δίκαιο και λαϊκό πλειοψηφικό αυτό σύστημα, που υπεραίρεται  σε όλους τους τόνους;  Πως είναι, λέει, το μόνο  εκλογικό σύστημα του πολιτεύματος της Δημοκρατίας  που εξασφαλίζει τη θέληση της πλειοψηφίας!

Δηλαδή, απλά και κατανοητά,  στη Ιταλία αυτή τη στιγμή, αν οι  θεοπάλαβοι λαϊκιστές τoυ Μ5s, έλαβαν 31% των ψήφων,  σημαίνει πως στα 46 εκατομμύρια Ιταλών που έχουν δικαίωμα να προσέρχονται στις κάλπες, πλειοψηφία θεωρούνται τα …7  εκατομμύρια, που ψήφισαν τον αστείο, μισοφασίστα και  παρανοϊκό θεατρίνο ιδρυτή του Πεντάστερου! (με μικρή επιφύλαξη, πάνω-κάτω στα νούμερα,αφού ακόμα, δεν έχουμε τα τελικά αποτελέσματα).

Βεβαίως, οι πολιτικοί, και όχι μόνο στην Ευρώπη, ούτε λόγος δε θέλουν να γίνεται για τέτοιο εδεχόμενο, κατάργηση, δηλαδή, του υπεροπτικού και πασιφανώς άδικου και παρανοϊκού εκλογικού συστήματος της δημοκρατίας.   Τους βολεύει αφάνταστα, γιατί τούτοι, τόσο ανήθικοι που είναι, και με το 0,1% να προσέρχεται στις κάλπες, θα κάνουν κυβερνήσεις. Κανένα ηθικό πρόβλημα.

Σ΄ αυτήν, ακριβώς,  την προσπάθεια εντάσσεται και το φαινόμενο της  ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ, τόσο της σημασίας της ΑΠΟΧΗΣ, ως πολιτική στάση, όσο και των ποσοστών  της  στις εθνικές εκλογές των κρατών.  Σήμερα,  για παράδειγμα, μεσημέρι και με τα ιταλικά αποτελέσματα σε εξέλιξης μετάδοσης,  ΚΑΝΕΝΑ, ελληνικό τουλάχιστον, μέσο παραπληροφόρησης, δεν έδωσε ποσοστά ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΩΝ-ΛΕΥΚΩΝ , με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη πως δεν αποκλείεται  η Αποχή  στις χτεσινές  εκλογές στη γείτονα να ξεπέρασε και το 40%.

Αν αυτή είναι η μια αλήθεια, η άλλη, μελετώντας τα αποτελέσματα των  εκλογών παγκοσμίως, είναι τούτη. Στις κάλπες για να ψηφίσει, προσέρχεται  το χειρότερο ανθρώπινο    “υλικό”  της κοινωνίας μιας χώρας. Πάλι η Ιταλία θα μας πείσει.  Αν κρίνει κανείς από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα , διαπιστώνει πως  τα μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων συγκέντρωσαν κόμματα όπως αυτό των πέντε αστέρων και τα Δεξιά-Ακροδεξιά. Δε χρειάζεται κανείς να αποδείξει πως ό, τι χειρότερο σε ποιότητα ψηφόρων, βρίσκεται στους οπαδούς αυτών των κομμάτων. Κανονικό σκουπιδαριό και μάλιστα απαίσιας μπόχας. Λαϊκιστές, δημαγωγοί, πατριωταράδες, θρησκευόμενοι,  ρατσιστές, οι επικεφαλής αυτών των κομματκών τερατογεννήσεων,  δε θα μπορούσαν να πρσεγγίσουν παρά μόνο ίδιους, ανεγκέφαλους, γραφικούς και συνάμα τραγικούς ψηφοφόρους.

Αν δει κανείς συγκριτικά  τα αποτελέσματα των  εκλογών τα τελευταία χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα διαπιστώσει τις ίδιες με τις παραπάνω αλήθειες. Σε Γερμανία, Γαλλία,Αγγλία,  η ΑΠΟΧΗ κι εδώ θριαμβεύει. Αλλά και τα κόμματα που  αναδεικνύονται νικητές με τα παραπλανητικά αποτελέσματα ή έχουν μικρή δύναμη στην ουσία σε σχέση με τον πληθυσμό  ή τα προγράμματα τους είναι λαϊκιστικά με κυρίαρχη επιδίωξη να κερδίζουν ψηφοφόρους, οι οποίοι κατά κανόνα ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το ποιος τους τάζει  πιο “γεμάτο καλάθι”  στις αγορές τους!

΄Ενα τρίτο εξίσου σοβαρό  φαινόμενο που οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε με αφορμή τα ιταλικά εκλογικά αποτελέσματα, είναι τούτο. Και το κομματικό συνονθύλευμα του  φαιδρού, κωμικού ηθοποιού των 5Α, αλλά και η ακροδεξιά Λέγκα, χρηματοδοτούνται  παχυλότατα απ΄το δικτάτορα της Ρωσίας,  οποίος,  μέσω τέτοιων παροχών,  παίζει το δικό του παιχνίδι.  Η διάλυση της Ε.Ε και η ασφυκτική άσκηση ειπιρροής στα Βαλκάνια, είναι τα κυρίαρχα ζητούμενα του “Τσάρου”, ο οποίος, όπως είπαμε, δε διστάζει να  τροφοδοτεί με πακτωλό από ρούβλια τους κομματικούς αχυρανθρώπους του στην Ευρώπη.  Και κυρίως ναζί, ακροδεξιούς, ρατσιστές, πατριωταράδες, φανατικούς κάθε είδους,  ευρωσκεπτικιστές.  “Χαμένα κορμιά” ,εν ολίγοις. Τα πιο λούμπεν στοιχεία των  ανθρώπινων κοινωνιών.

 

2. ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
Διπλή θέση στο Δημόσιο έχει η νύφη του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μέγα σκάνδαλο!

Τί  Novartist τί… νύφη  του Αλέξη Τσίπρα διπλοθεσίτισα. ΄Ιδια κι όμοια. Συμψηφισμός.

Πώς το λέει ο λαός; “Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο”.

΄Ηθος πανάθλιας Δεξιάς.  Γνωστό και μη εξαιρετέο.

3. ΟΣΚΑΡ 2018
Το κιτς στο μεγαλείο του -Οσκαρ με ρεκόρ κακοντυμένων
Φωτογραφίες: AP

Είναι στοίχημα της χρονιάς για τις χολιγουντιανές σταρ. Το ποιες θα καταφέρουν να εντυπωσιάσουν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ.

Αλλες τα καταφέρνουν με ευκολία, άλλες μοιάζουν να προσπάθησαν πολύ για να… αποτύχουν. Η υπερβολή άλλωστε καταλήγει συνήθως σε κιτς εμφανίσεις.

Και έτσι και φέτος, όπως είδαμε στην COSMOTE TV, οι κακόγουστες ή έστω αμήχανες εμφανίσεις στο φετινό κόκκινο χαλί όχι απλά δεν έλειψαν αλλά ήταν αρκετές. Τόσες όσες να μιλάμε για ρεκόρ.

Από το φόρεμα-κουρτίνα της κατά τα λοιπά πάντα κομψής Σάλμα Χάγιεκ μέχρι τα φορέματα που δεν άφηναν τίποτα στην φαντασία, αλλά και αυτά με τα απαίσια φλοράλ σχέδια, κάποιες εμφανίσεις ήταν τουλάχιστον απογοητευτικές.

Σάλμα Χάγιεκ

Η Σάλμα Χάγιεκ στην προσπάθειά της να εντυπωσιάσει, επέλεξε τελικά κάτι υπερβολικό. Μια δημιουργία ορισμό της υπερβολής για την ακρίβεια.

Η ηθοποιός φόρεσε μία δημιουργία του Alessandro Michele από τον οίκο Gucci, η οποία ήταν σε μοβ απόχρωση και ήταν κεντημένη με πούλιες. Βέβαια αυτό που χειροτέρεψε τα πράγματα ίσως δεν ήταν το φόρεμα, αλλά ο πολυέλαιος που είχε στον λαιμό της, τον οποίο δεν φοβήθηκε να συνδυάσει με παρόμοια σκουλαρίκια.

Αντρα Ντέι

Η τραγουδίστρια Αντρα Ντέι κυλίστηκε στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ προκειμένου να κλέψει τις εντυπώσεις, αλλά η δημιουργία του Ζακ Ποσέν ήταν τόσο κακή που της χάρισε άνετα το Οσκαρ κακογουστιάς. Τόσο το χρώμα, όσο και τα μεγάλα λουλούδια στο φόρεμα και πολύ περισσότερο οι μεγάλες σούρες δημιουργούσαν ένα αποτέλεσμα που δεν την κολάκευε καθόλου.

Γούπι Γκόλντμπεργκ

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ είναι γνωστή για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της, αλλά η συγκεκριμένη ήταν κάπως «έξω από τα νερά της». Η πράσινη τουαλέτα που άφηνε ακάλυπτους τους ώμους δεν ήταν τόσο κακή. Την ζημιά την έκαναν τα σχέδια πάνω της, τα τεράστια λουλούδια σε κίτρινο και μοβ.

 Λέσλι Μάνβιλ

H ηθοποιός Λέσλι Μάνβιλ μπορεί να έκανε μία πολύ καλή επιλογή στο μακιγιάζ, αλλά το φόρεμα ήταν κακό. Το ύφασμα, το «θλιμμένο» γκρι που την έκανε κάπως πιο χλωμή και τα… ανεκδιήγητα μανίκια έκαναν το αποτέλεσμα απογοητευτικό. Ευτυχώς όχι κιτς.

Παζ Βέγκα (ηθοποιός)

Η ηθοποιός Παζ Βέγκα μάλλον θα είδε κάποιο πίνακα ζωγραφικής και θα αποφάσισε να το κάνει… φόρεμα. Το φλοράλ είναι η απόλυτη τάση, αλλά όχι αυτό το φλοράλ. Ειδικά όταν συνδυάζεται με αυτό το… τύπου καρό που ξεπρόβαλλε από την ουρά του φορέματος.

 Μπλάνκα Μπλάνκο

Η ηθοποιός Μπλάνκα Μπλάνκο αποφάσισε να πάει στα βραβεία έχοντας πετάξει τα πάντα έξω. Τα σκισίματα στο φόρεμα ήταν υπερβολικά, αυτό στο στήθος έφθανε στην κοιλιά και αυτό στο μπούτι έτεινε να ενωθεί με το άλλο. Εκτός αυτού το φόρεμα ήταν τόσο κολλητό που διαγραφόταν τα πάντα… κάνοντας έτσι το αποτέλεσμα πέρα για πέρα κιτς. Τέλος, τα ερυθρόλευκα είναι ωραία μόνο για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού και όχι για το φόρεμα που υποτίθεται μια σταρ σχεδιάζει μήνες…

 Γουέντι Μακ Λέντον- Κόβεϊ

Ντανάι Γκουρίρα

Η ηθοποιός Ντανάι Γκουρίρα φόρεσε μία ροζ τουαλέτα την σχεδιάστριας Gabriela Hearst, αλλά δεν μπόρεσε να την υποστηρίξει σωστά. Λίγο το ροκ ύφος της, λίγο και το περίεργο κόσμημα το κεφάλι της, το φόρεμα αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν φτιαγμένο για εκείνη.

Μπέτι Γκάμπριελ

Η Μπέτι Γκάμπριελ ήθελε να βγάλει κάτι εξωτικό και σέξι μαζί στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, αλλά τα έκανα μαντάρα. Το φόρεμά της τα είχε όλα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ κιτς. Τόσο το υπερβολικό σκίσιμο στο μπούστο, όσο και το χρώμα που θύμιζε κάτι από κουρτίνες κρεβατοκάμαρας, με το λουλούδι τους και τη χρυσή μπορντούρα τους, είχαν ως αποτέλεσμα να την στείλουν κατευθείαν για Οσκαρ κιτς εμφάνισης.

 Εμμα Στοουν

Το Louis Vuitton κοστούμι της Εμμα Στόουν, ήταν με μια λέξη υπέροχο. Απλά, δεν ήταν για τα Οσκαρ (πέραν του ότι ήταν τσαλακωμένο).

 Ζεντέγια Μαρί Στόερμερ

Η τραγουδίστρια Ζεντέγια Μαρί Στόερμερ πέρασε εντελώς απαρατήρητη με αυτή την σοκολά τουαλέτα, η οποία κρεμόταν σαν ριχτάρι πάνω της. Εκτός αυτού, το χρώμα παρά ήταν μουντό και δεν ταίριαζε με την ηλικία της.

Ταράτζι Π. Χένσον


Η Ταράτζι Π. Χένσον αν είχε παρακολουθήσει λίγο το ελληνικό My Style Rocs θα ήξερε πως δεν πρέπει να φαίνεται εσώρουχο ότι κι αν φοράει. Η ίδια φόρεσε εσώρουχο σε διαφορετικό χρώμα από την απόχρωση της επιδερμίδας της με αποτέλεσμα να φαίνεται, ενώ τα πολλά σκισίματα όχι, δεν την κολάκευαν.

Αυτά τα ξέκωλα και οι  παπιγιονάτοι κλαρινογαμπροί, σούργελα   κανονικά,  υπηρετούν και παράγου, λέει, Τέχνη! Και η…Ακαδημία Κινηματογράφου ,το… σοβαρό αυτό αμερικανικό ίδρυμα των ΄Οσκαρ, είναι υπερήφανο γι΄αυτές τις παρουσίες των αναθρωποειδών. Να τους χαίρονται οι Αμερικανοί ως σκπουδοπαραγωγοί και σκουπιδοφάγοι.