ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 Τραγωδία στο Αγαθονήσι -Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναίκας που επέζησε και του δύτη
Αγαθονήσι -Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναίκας που επέζησε και του δύτη /Φωτογραφία Αρχείου: ΑΡ

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο, στο Αγαθονήσι, βάρκα γεμάτη μετανάστες που ερχόταν από τα τουρκικά παράλια ανετράπη και μετατράπηκε σε υγρό τάφο.

Από το ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους έξι παιδιά και ένα βρέφος.

Οι αγνοούμενοι είναι ένας με τρεις, ενώ από το ναυάγιο, που συνέβη σήμερα το πρωί, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μόνο τρεις άνθρωποι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Ολοι τους έχουν μεταφερθεί στη Σάμο.

«Θήλαζα το μωρό μου όταν πέσαμε στη θάλασσα»

 

Η μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε, ενώ το βρέφος της χάθηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, συγκλονίζει:

«Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε» ανέφερε η γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να κολυμπήσει ένα μίλι μέχρι την ακτή,  σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star.

«Ημουν κάτω στο βυθό και έκλαιγα»

Εξίσου σοκαριστική είναι και η μαρτυρία του δύτη Γιάννη Καννέλη που συμμετείχε στις έρευνες διάσωσης.

«Πήγαινα κοντά τους να τα πιάσω να τα βάλω στην βάρκα πάνω στο σκάφος του λιμενικού. Και έκλαιγα, τρελαινόμουν. Έλεγα: «τι να κάνω τώρα»; Είναι πνιγμένος ο άνθρωπος, ειδικά τα παιδιά. Απίστευτο!Εγώ ήμουν κάτω στο βυθό και έκλαιγα. Δεν μπορώ να σας πω, ειδικά όταν είδα τα παιδιά αυτά, και ένα 10χρονο αγόρι λες και κοιμόταν πάνω στη θάλασσα, ένα κορίτσι 17χρονο… Τι να πω; Τα θυμάμαι και τρελαίνομαι. Στο σημείο που βγήκαν ήταν όλο σπηλιές. Κακός τόπος δηλαδή και ίσως χτυπάγανε… γιατί είδα μερικούς που ήταν τα μούτρα τους, τα χέρια τους χτυπημένα πάρα πολύ, πολλά χτυπήματα» ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

«Δεν μπορούσα να πω στον πατέρα ότι έβγαλα νεκρό τον γιο του»

Οπώς είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Κανέλλης, εντόπισε και βοήθησε να βγει σώος στη στεριά τον μοναδικό άνδρα επιζών, ο οποίος είχε μαζί στη βάρκα και τα παιδιά του. Παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά. Ο Γιάννης Κανέλλης ανέσυρε νεκρό τον γιο του επιζώντα, αλλά όπως ο ίδιος λέει, δεν βρήκε το θάρρος να του το πει.

«Αυτός είχε όπως μου είπε τρία παιδιά η γυναίκα του. Ο άνθρωπος είναι τρελαμένος, όταν γύρισα εγώ το πρώτο που βρήκα ήταν το αγοράκι του, ένα αγοράκι που είχε, τον ρώταγα τι φόραγε μου είπε, εγώ το βρήκα το παιδί δεν του είπα τίποτα του λέω δεν ξέρω δεν το βρήκα γιατί τι να του πεις του ανθρώπου, μετά βρήκα και τη γυναίκα του μετά ένα νεογέννητο το οποίο δεν βρέθηκε τι να του πεις του ανθρώπου τι να του πεις;» τόνισε μιλώντας στο δελτίο του Star.

Κι όμως! Κι αυτοί οι τραγικοί πνιγμοί (και παιδιών) δεν τάραξε τον ύπνο κανενός.  Η καθημερινότητα δεν άλλαξε στο ελάχιστο.

Γι΄αυτό λέμε. Αθώος δεν είναι κανείς. Τηρουμένων των αναλογιών, ο καθένας μας έχει τις δικές του ευθύνες. Κι αν πεις, για παράδειγμα  “τί μπορώ να κάνω εγώ, μπορώ να βρω και να εκτελέσω τον Πούτιν;”

Τον Πούτιν δε χρειάζεται, ούτε και  μπορείς να τον εκτελέσεις εσύ. Είναι “αλλουνού παππά ευαγγέλιο”. Αν, όμως, εσύ και άλλοι πέντε, δέκα, εκατό χίλιοι και  γιατί όχι, ένα εκατομμύριο, ξαπλώναμε ειρηνικά και “σημειολογικά” έξω από τη ρώσικη πρεσβεία με κατάρες εναντίον  του δικτάτορα, τα όπλα του οποίου δολοφόνησαν 350.000 ανθρώπους και ξεσπίτωσαν χιλιάδες, πολλά θα είχαν αλλάξει.

Αλλά δε βαριέσαι;  Καλόν ύπνο,  συμπατριώτες μου!

___________________________________________________________

1. Οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Αφρίν -Ερντογάν: Είναι υπό τον απόλυτο έλεγχό μας
Ο Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: AP/ Kayhan Ozer)

Ο Ερντογάν εκτός από δικτάτορας είναι και ανόητος και ανιστόρητος. Υπεραμύνεται των υποδείξεων της Ιστορίας, αλλά κάνει ακριβώς τα αντίθετα από τα κελεύσματά της.

΄Οταν  είσαι στον 21ο αιώνα ,στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της αναθεώρησης της κρατικής εξουσίας,  της εξαφάνισης των θρησκειών και   ζητάς την ανασύσταση της…Ισλαμικής,  Οθωμανικής αυτοκρατορίας ,αν μη τι άλλο, είσαι …εκτός τόπου  και χρόνου. Και ιστορικά αναλφάβητος, πέρα από ανεγκέφαλος. Τέτοια αναχρονιστικά και  ανακόλουθα ούτε μικρά παιδιά δεν τα λένε πια.

1.500, ίσως και περισσότεροι, Κούρδοι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις των τουρκικών στρατευμάτων  στο Αφρίν. Και σήμερα ο…Σουλτάνος επαίρεται πως συνέτριψε την κουρδική αντίσταση και θα καθαρίσει, λέει, τη συριακή περιοχή από τους Κούρδους. “Κούνια που σε κούναγε”,   ασκί φουσκωμένο.

Δε θέλει να αντιληφθεί ο ανισόρροπος  δικτάτορας πως  η Αμερική ετοιμάζει να ιδρύσει  Κουρδιστάν. Δεν υπάρχει περίπτωση πια να κάνει πίσω,  να μην  εφαρμοστεί  αυτό το σχέδιο, όσο αίμα κι αν χρειαστεί στην περιοχή.

Το σχέδιο, εκτός από πόλεμο, όπως έχουμε ξαναγράψει, προβλέπει και μάλιστα ως πρώτη προτεραιότητα , την πτώση, τη εξαφάνιση του Ερντογάν και την ανάδειξη μιας μετριοπαθούς, φιλοΝατοϊκής, τουρκικής κυβέρνης, που θα πορούσε να λύσει το κουρδικό με ρεαλισμό και σύνεση.

Αλλά,  δεν είναι μόνο το κουρδικό. Η συμμαχία “Τσάρου” και “Σουλτάνου”, σε μια νατοϊκή ζώνη, είναι τόσο καταδικασμένη ιστορικά, όσο προδιαγεγραμμένο είναι  και το τέλος των ολοκληρωτικών καθεστώτων στις δύο χώρες. Και οι δυο ανεγκέφαλοι ηγέτες έχουν κλείσει αυτιά και μάτια πρώτα στην ιστορία και ύστερα στη λογική.

Εγγύς το τέλος των αφρόνων!

 

2. ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΗΤΕΙΑ
Ρωσία: Εκλογές σε «πολεμικό» κλίμα με τη Δύση -Πάει για θρίαμβο ο Πούτιν
Ψηφίζουν σήμερα οι Ρώσοι (Φωτογραφία: AP/ Alexander Zemlianichenko)

 

Στις κάλπες προσέρχονται οι Ρώσοι για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να εξασφαλίσει με ευκολία την τέταρτη θητεία του, που θα τον κρατήσει στην εξουσία έως το 2024.

Ο 65χρονος, ήδη ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης και του Ιωσήφ Στάλιν καθώς μετρά 18 χρόνια στην εξουσία, δεν απειλείται από τους αντιπάλους του. Η βασική ανησυχία του Κρεμλίνου δεν είναι αν θα επανεκλεγεί, αλλά αν θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, εξαιτίας της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη διαδικασία. Ανάμεσα στους επτά αντιπάλους του είναι ο εκατομμυριούχος Πάβελ Γκρουντίνιν, η πρώην παρουσιάστρια Ξένια Σόμπτσακ και ο εθνικιστικής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι. Ομως, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δεν μετέχει στις εκλογές, εξαιτίας καταδίκης του, η οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε πολιτικά κίνητρα.

Οι εκλογές στη Ρωσία είναι, εκτός των άλλων,  και  ο τάφος του πολιτεύματος της Δημοκρατίας. Και  όχι μόνο στις σημερινές .Και στις παλιότερες εκλογές.

΄Ενας εγκληματίας δικτάτορας και υπόδικος στο διεθνές ποινικό δικαστήριο, ένας  (ο κατ΄ουσίαν) επικεφαλής  όχι μόνο της πιο  εγκληματικής  μυστικής υπηρεσίας,  της Κα Γκε Μπε, αλλά και κανονικός   Νονός της ρώσικης μαφίας, που έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό της το ρώσικο κράτος, εκλέγεται με…δημοκρατικές διαδικασίες  πρόεδρος της Ρωσίας!

Είναι εξευτελισμός της δημοκρατίας, επειδή ακριβώς εκλέγεται ως  ηγέτης μιας μεγάλης χώρας επί 18 ολόκληρα χρόνια, ένα τύπος σαν τον Πούτιν. Και μάλιστα  από ένα 40-45% εκλογέων-οπαδών που αποτελούν  αχταρμά από   μαφιόζους,  άλλους,  παντός είδους, εγκληματίες, εθνικιστές ,ακροδεξιούς και  αλκοολικούς. Το χειρότερο κομμάτι της ρώσικης κοινωνίας, ο   ιστός της οποίας έχει προ πολλού διαρραγεί.

Απόδειξη, η τεράστια ΑΠΟΧΗ που ελπίζουμε στις σημερινές εκλογές να ξεπεράσει το 60% .Αλλά αυτό δε θα το μάθουμε ποτέ, αφού οι μαφιόζοι που έχουν στα χέρια τους τους μηχανισμούς του κράτους, θα δώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα που επιθυμούν.

Ο Πούτιν είναι ο κόλαφος στον εξυπνακισμό του Τσόρτσιλ,πως “η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, αν δεν υπήρχαν τα άλλα”.  Αν δεν ήταν μια τραγική αμετροέπεια του  φλεγματικού  Εγγλέζου πρωθυπουργού, θα ήταν ασφαλώς για πολλά γέλια,  η ανοησία που ξεστόμισε.

3.ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»
Καμίνης: Για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος, επιβάλλεται η αποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση
Καμίνης: Για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος, επιβάλλεται η αποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση

Σ’ αυτό το κομματικό συνονθύλευμα της …νέας αλλαγής,  έχει μαζευτεί η “σάρα και η μάρα.”΄Ολα τα “λουλούδια” της διαπλοκής με Βενιζέλο και Λοβέρδο  τους κορυφαίους. Αλλά και άτομα σαν τον  Καμίνη.

΄Ακρως ανήθικο άτομο κι τούτος. Δημαγωγός.  Θεωρεί και ο Καμίνης  τον εαυτό του   μη σάπιο κομμάτι της μεταπολίτευσης. ΄Ελα, χριστέ! Ποιος; Αυτός ο πανάθλιος λαϊκιστής.

Εμείς  ξέρουμε από πρώτο  χέρι πόσο ανεύθυνα δημαγωγός είναι και φυσικά κάργα συστημικό πρόσωπο .  Να πούμε μόνο πως όταν ήταν πριν χρόνια  επικεφαλής της υπηρεσίας  ” Ο Συνήγορος του Πολίτη” ,είχε κατ΄εντολή της τότε δεξιάς κυβέρνης,υπογράψει απόφαση-γνωμάτευση στην οποία ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ πως το ελληνικό κράτος σε αντίθεση και με την ευρωπαϊκη νοοθεσία, δεν αναγνώριζε  9μηνη γονική άδεια σε έναν από τους δυο γονείς.  Υπάρχουν τα χαρτιά στο αρχείο μας.

Τόσο αισχρός πολιτικάντης είναι  και εξαρτημένος από το  Σύστημα. Και τολμάει ο άθλιος να μιλάει για σάπιο καθστώς της Μεταπολίτευσης με τον ευατό του απ΄έξω. Αει σιχτίρ, δήμαρχε της εξαπάτησης!