ΡΩΣΙΑ. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟ

 

Με 76,65% «τσάρος» ως το 2024 ο Πούτιν -Από το 2000 στην εξουσία
Με 76,65% «τσάρος» ως το 2024 ο Πούτιν -Από το 2000 στην εξουσία

Νικητής των ρωσικών προεδρικών εκλογών, έχοντας εξασφαλίσει το 76,65% των ψήφων με την ολοκλήρωση μίας εκλογικής διαδικασίας με φόντο πλήθος καταγγελιών για νοθεία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρατά τα κλειδιά του Κρεμλίνου για τέταρτη θητεία.

Δηλαδή μέχρι το 2024, όταν θα είναι 72 ετών, και 25 χρόνια αφού ορίσθηκε διάδοχος του Μπορίς Γέλτσιν.

Πρώην αξιωματικός της KGB, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, 65 ετών, ανέλαβε το 2000 την εξουσία μίας χώρας με αποσταθεροποιημένη ηγεσία και παραπαίουσα οικονομία. Για πλήθος συμπατριωτών του είναι ο άνθρωπος της σταθερότητας και μίας νέας ευημερίας χάρη στην εκμετάλλευση του πετρελαϊκού μπουμ επί σειρά ετών, αλλά για άλλους ευθύνεται για τη σαφή υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών στη χώρα του

Τα χτεσινά ,πραγματικά αποτελέσματα των ρώσικων εκλογών  δε θα τα  μάθουμε ποτέ, αφού σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και στα κατ΄ επίφαση δημοκρατικά,  οι μηχανισμοί του κράτους ελέγχονται αποκλειστικά και ασφυκτικά  από έμπιστους τους καθεστώτος. Και τούτοι  ανακοινώνουν τα αποτελέσματα που έχουν εντολή να μεταδώσουν.

Με λίγα λόγια, μπορεί χτες ο δικτάτορας Πούτιν να πήρε ακόμα και τις μισές ψήφους από εκείνες  που ανακοίνωσαν και η αποχή να ξεπέρασε το 60%. ΄Ομως το σύστημα δίνει μέχρι αυτή τη στιγμή  τα αποτελέσματα που εκείνο θέλει. Γνωστά και καταγγελμένα .

Για να γίνει αντιληπτό πόσο απέχει η πραγματικότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Ρωσία,  από εκείνη την εικόνα που μας δίνουν, θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια νούμερα που επίσημα ανακοίνωσαν  οι αχυράνθρωποι του Πούτιν για τα αποτελέσματα των  εκλογών  του 2012.  Θα μείνουμε σε εκείνα μια  και  δεν έχουμε ακόμα  τα πλήρη, έστω και παραποιημένα, των χτεσινών εκλογών..

Τότε,  λοιπόν, μετέδωσαν πως ο δικτάτορας έλαβε περίπου 45 εκατομμύρια ψήφους. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν την εποχή εκείνη περίπου 109 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως 64 εκατομύρια Ρώσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν.  Κι αν προσθέσεις στα 64 αυτά εκατομμύρια της ΑΠΟΧΗΣ  και  τα 24 εκατομμύρια, που έλαβαν οι αντίπαλοι του Πούτιν, ο εξευτελισμός και του πολιτεύματος της Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του “Τσάρου” είναι απόλυτος και καταλυτικός.

Ο  “Νονός”  κυβερνά,ως πρόεδρος,  με την ψήφο των μαφιόζων και ακροδεξιών- εθνικστών οπαδών του, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της ρώσικης κοινωνίας, περίπου  88  από τα 109 εκατομμύρια, που ήταν  το σύνολο των ψηφοφόρων το 2012,  ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ  ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ  ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ. Κι όμως, ο “Τσάρος” επαίρεται σήμερα, όπως και τότε, πως έγινε πρόεδος με … δημοκρατικές  διαδικασίες και με το 76,65% των ψήφων!

Με λίγα λόγια,  η… συντριπτική μειοψηφία ανέδειξε  ένα δικτάτορα ως πρόεδο μιας μεγάλης χώρας, πάμπτωχης, με φοβερά ανισομερή κατανονομή εισοδήματος, με μοναδική στην πραγματικότητα πηγή πλούτου το φυσικό αέριο. Κι ακόμα, χωρίς εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, παρά μόνο από την Κριμαία, που κατέλαβε πρόσφατα (2014)  με πόλεμο και 10.000 νεκρούς.

 

Είναι σίγουρο πως και τα χτεσινά αποτέλεσματα των ρώσικων εκλογών, δεν απέχουν από εκείνα του 2012. Το ψεύδος, η νοθεία, η απάτη, η παραπληροφόρηση και φυσικά η τεράστια ΑΠΟΧΗ είναι τα μόνα σίγουρα γνωρίσματα κι αυτών των εκλογών. Είναι επίσης σίγουρο  (κι αυτό είναι κυρίαρχο)  ότι, όπως και το 2012, όταν σχεδόν 88 εκατ. Ρώσοι  από το σύνολο των  109  εγγεγραμμένων   στους  εκλογικούς καταλόγους,  είναι αντίπαλοι του καθεστώτος, αλλά εντελώς φιμωμένοι και στις χτεσινές εκλογές  έχουμε επανάληψη του ίδιου ακριβώς φαινομένου του 2012.

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε  πως σήμερα, πέρα από το γεγονός πως πολλοί από τους αντιπάλους τους δικτάτορα έχουν δολοφονηθεί, ακόμα και στο σημαντικότερος αρχηγός της αντιπολίτευσης ,που ήταν σίγουρο πως θα συσπείρωνε στις χτεσινές εκλογές  τα εκατομμύρια της ΑΠΟΧΗΣ των Ρώσων,  δεν του επέτρεψε  ο δικτάτορας  να συμμετάσχει ως υποψήφιος  με εντολή  διαφθαρμένου δικαστηρίου!

Τί σημαίνουν όλα αυτά;  Πως το τέλος του δικτάτορα είναι εγγύς. Πέρασε τα “εσκαμμένα” παντού. Κυβερνά με την μειοψηφία και μάλιστα βρώμικη, μαφιόζικη και ακροδεξιά.  ΄Εχει εγκαθιδρύσει πραγματικό δικτατορικό καθεστώς. Εκτελεί εν ψυχρώ αντιπάλους, συλλαμβάνει, φυλακίζει, βασανίζει, απειλεί.

Είναι επίσης  υπόδικος στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο, όχι μόνο για τους 10.000 νεκρούς της Ουκρανίας.  ΄Εχει χρεωθεί και τον πόλεμο της Συρίας που διεξήχθη με δικά του όπλα και συμβούλους. Το αίμα 350.000 νεκρών του πρόσφατου  Συριακού πολέμου είναι και στα δικά του χέρια  . Για να μη μιλήσουμε, βέβαια, για τις χιλιάδες σακατεμένους ,τους πρόσφυγες και τους ξεριζωμένους, δικό του…επίτευγμα επίσης.

Το “καζάνι βράζει” στη χώρα που κάποτε προξενούσε δέος στον καπιταλισμό για χίλιους λόγους. Ο ρώσικος λαός, αν εξαιρέσεις τους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς, άπαντες οπαδοί του Πούτιν,  είναι ένας ευγενικός και πάνω απ΄όλα καλλιεργημένος λαός, που αυτή την ώρα στενάζει κάτω από ένα αισχρό  καθεστώς βαρβαρότητας.

Δεν  αξίζει σε τέτοιο λαό αυτή η  τύχη. Κι αν κάπου δε βρίσκει εφαρμογή και δικαίωση η περίφημη φράση “κάθε λαός έχει την εξουσία που του αξίζει”, αυτός είναι ο ρώσικος λαός σήμερα.

Καλό… κατευόδιο,λοιπόν, σύντομα,  δικτάτορα  Πούτιν. Αγκαλιά με τον έτερο Καπαδόκη και σύμμαχό σου,  δικτάτορα  Ερντογάν. “Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω” σε Τσαρικές και Σουλτανικές εποχές.  Πάρτε το είδηση. Είναι εφετμή της Ιστορίας. Και ως τέτοια,  δε λαθεύει ποτέ.