ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Απόφαση ΣτΕ για Θρησκευτικά: 5 από τα 25 μέλη τάχθηκαν  κατά.

 Απόφαση ΣτΕ για Θρησκευτικά: 5 από τα 25 μέλη τάχθηκαν υπέρ της απόφασης Φίλη

Η μειοψηφία των 5 μελών, επισημαίνει ότι το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις ουδόλως υποχρεώνουν τον νομοθέτη να προσδώσει στο μάθημα των θρησκευτικών ομολογιακό ή κατηχητικό χαρακτήρα

Όπως έγινε γνωστό από το Συμβούλιο της Επικρατείας στη χθεσινή υπ΄  αριθμ. 660/2018 απόφαση της Ολομέλειας  του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος   Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) για το μάθημα των Θρησκευτικών εκφράστηκε μειοψηφία 5 εκ  των  25 μελών του.  Δηλαδή  η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ εκδόθηκε κατά πλειοψηφία 20 υπέρ και 5 κατά.

Η πλειοψηφία των 20 δικαστών έκρινε ότι η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με  την  οποία επήλθε  ριζική αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ΄ του  Δημοτικού και του Γυμνάσιου είναι αντίθετη σε μία πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αντίθετα, η μειοψηφία τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας.

Οι 5  δικαστές που μειοψήφησαν είναι η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Ιωάννης Μαντζουράνης  Θεόδωρος Αραβάνης, Μιχάλης Πικραμένος και Αναστασία-Μαρία  Παπαδημητρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η  εν λόγω απόφαση δεν έχει ακόμα καθαρογράφει, η μειοψηφία των 5 μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, αφού τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας, επισημαίνει ότι το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις   ουδόλως υποχρεώνουν τον νομοθέτη να προσδώσει στο μάθημα των θρησκευτικών ομολογιακό ή κατηχητικό χαρακτήρα, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε όχι με “ανάπτυξη” θρησκευτικής συνείδησης, αλλά με “επιβολή” θρησκευτικής συνείδησης συγκεκριμένου περιεχομένου.

Αυτό όμως    αντίκειται στις αρχές της θρησκευτικής ουδετερότητας και της πολυφωνίας που διέπουν την παροχή της εκπαίδευσης από το Κράτος και θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα του μαθητή να επιλέξει και να διαμορφώσει κριτικά ουσιώδες στοιχείο της προσωπικότητάς του και της αντίληψής του για τον κόσμο και τον άνθρωπο.

21ος αιώνας! Μπορεί μεν το ημερολόγιο να δείχνει  τον πραγματικό αιώνα, αλλά οι  20 δικαστές με τις ..σαλιάρες του ΣτΕ, μαζί  και  ο  αχυράνθρωπος του Μητσοτάκη, πρόεδρός του  Ν. Σακελλαρίου, γυρίζουν τη χώρα στο “Μεσαίωνα”,  σε εποχές αλήστου μνήμης. Στις μέρες που η ΖΩΗ και ο ΣΩΤΗΡΑΣ, Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ και άλλα τέτοια  θεολογικά, σκοταδιστικά έντυπα κυκλοφορούσαν επίσημα στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας και ήταν υποχρεωτική η μελέτη τους,  όπως υποχρεωτικά ήταν  η παρουσία των μαθητών στα κατηχητικά και  ο εκκλησιασμός της Κυριακής.

 

Ευτυχώς, όμως,  που  μέσα σ΄αυτή  τη μαυρίλα της  δικαστικής  αφασίας ,υπάρχουν και πέντε φωτεινές εξαιρέσεις. Ονόματα  δικαστών που υποκλινόμαστε.  Να τα παραδώσουμε στις γενιές:

Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Ιωάννης Μαντζουράνης  Θεόδωρος Αραβάνης, Μιχάλης Πικραμένος και Αναστασία-Μαρία  Παπαδημητρίου. Μπράβο,λεβέντες!

 

Δυστυχώς, όμως,  δεν υφίσταται ούτε Ευρωπαϊκό δικαστήριο.  Ανύπαρκτο με τυπική παρουσία. “Φρου φρου και αρώματα”. Σιγά που θα έδινε σβουριχτή σφαλιάρα στους  20 Ισουίτες δικαστές-συμβούλους  του ΣΤΕ.   Βλέπετε,  το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σέβεται την κατάπτυστη  αυτή απόφαση  περισσότερο από τα ίδια τα ατομικά δικαιώματα που  γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων τους οι παραπάνω 20 επίορκοι .

Αφιερωμένα τα παρακάτω άρθρα του  ελληνικού…Ιρανικού  Συντάγματος στους δικαστές του Στρασβούργου.  Για να γνωρίζουν πως εδώ και πολλά χρόνια TO  ΙΡΑΝ  ΖΕΙ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Τί έχει να πει γι΄αυτό ο πρόεδρος του ;

Άρθρο 3

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

 

______________________________________________________________

 

1. Δεν θα παραστεί στην Προανακριτική για τη Novartis ο Σαμαράς
Δεν θα παραστεί στην Προανακριτική για τη Novartis ο Σαμαράς

Ε,ναι. Το παίζει και ο Αντώνης Σαμαράς, Αντρέας Παπανδρέου! Κι εκείνος σνόμπαρε το ειδικό δικαστήριο το 1989 και δεν παρέστη.

Ανεξάρτητα,  βέβαια, από τη σύγκριση σε επίπεδο προσωπικοτήτων (καταλυτική υπέρ του Ανδρέα),όμως  και ο μεν και ο δε αποδείχτηκαν κοινά λαμόγια, διεφθαρμένοι  και διαπλεκόμενοι πολιτικοί.

Η ιστορία δε χαρίζεται σε κανέναν.  ΄Εχει τη δική της κρίση, και δεν περιμένει τον  κάθε διεφθαρμένο δικαστή  Κόκκινο,  Κεδίκογλου, Σακελλαρίου, για να κρίνει και να βγάλει τις δικές της αποφάσεις.

 

2. Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Θάνο Πετρέλη στον Λευκό Οίκο -Του έστειλε και πρόσκληση

 Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Θάνο Πετρέλη στον Λευκό Οίκο -Του έστειλε και πρόσκληση [εικόνα]

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε πρόσκληση και κάλεσε στον Λευκό Οίκο τον γνωστό Ελληνα τραγουδιστή, Θάνο Πετρέλη.

Κι όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Θάνος Πετρέλης ανέβασε την πρόσκληση στον λογαριασμό του στο Instagram».

«Ο Πρόεδρος και η κυρία Τραμπ ζητούν με ευχαρίστηση την παρέα σας σε μία δεξίωση σχετικά με την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, 22 Μαρτίου και ώρα 5», γράφει ανακοίνωση.

Ντιπ  παλαβιάρης αυτός ο Τραμπ. Αλλά, ο Πετρέλης ποιος είναι ρε, παιδιά;  Τραγουδιάρης, λέει.

Ελόγου μου πρώτη φορά τον ακούω, αλλά ολόκληρος  Ντόναλντ με τα τη Μελάνια του  τον ξέρουν τόσο καλά που του στέλνουν και προσκλήσεις για το Λευκό Οίκο;  Θα είναι…σπουδαίος καλλιτέχνης.

΄Ημαρτον Θε μου!

 

3. Κικίλιας: Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι στην κυβέρνηση στο Σκοπιανό
φωτογραφία: eurokinissi

 

Το να είσαι Δεξιός δεν είναι  συπτωματικό,  γιατί τέτοιος ήταν ο πατέρας σου, ας πούμε. Η Δεξιά είναι περισσότερο και κυρίως  η παράταξη της απάτης, του ψεύδους,  πέρα από εγκληματική (Να θυμηθούμε τους Χίτες, τους Μάιδες ,το παρακράτος της ΕΡΕ). ΄Αρα ,είναι επιλογή του η ένταξή του οπαδού εκεί,  του ταιριάζει, τον εκφράζει για να στηρίζει ένα τέτοιο διεφθαρμένο κόμμα,  ειδικά της ελληνικής  Ν.Δ.

Τί μας λέει ο πανάθλιος Δεξιός παραπάνω; Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ,μας δηλώνει επίσημα, είναι … Μακεδονομάχοι.  Δεν το πιστεύει  βέβαια, γιατί έφαγε την καρπαζιά, είδε πόσοι και ποιας “ποιότητας ΄Ελληνες συμμετείχαν στα εθνικιστικά αυτά πανηγύρια.

Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. ΄Ενας Κικίλιας είναι σαν τον σκορπιό του μύθου  με το βάτραχο.Από τη φύση του ψευταράς ο παλιάνθρωπος.

 

4. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ
Η Κλόε Καρντάσιαν με μαύρα εσώρουχα λίγο πριν γεννήσει [εικόνα]
Η Κλόε Καρντάσιαν ποζάρει με εσώρουχα λίγο πριν γεννήσει. Φωτογραφία: Instagram

Πριν από λίγες ημέρες, η Κλόε Καρντάσιαν προκάλεσε και πάλι τον κόσμο με τη φωτογραφία που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram που τη δείχνει γυμνόστηθη να διαφημίζει τα νέα παντελόνια τζιν για εγκύους από τη σειρά της «Good American».

Δε μιλάμε για απληστία πλέον ,αλλά για διαστροφική, άρρωστη γυναίκα.  Γι αυτό λέμε δεν μπορεί να επιτρέπεται στον  καθένα να κάνει παιδιά. Ειδικά σε εκείνους που είναι άρρωστοι ψυχικά, ποικιλοτρόπως εξαρτημένοι, διεστραμμένοι, χαμένα κορμιά.

΄Οπως και τα 1 .195. 970 επίσης νοσηρά ανθρωποειδή (σερνικά προφανώς)  που  κάνουν  λάικ στο σιχαμένο αυτό ξέκωλο   και αυτοϊκανοποιούνται στη θέα μιας εγκύου , όταν μόνο δέος και σεβασμό θα μπορούσε να προκαλέσει στους υγιείς ανθρώπους μια  φυσιολογική  γυναίκα, που περιμένει παιδί.