ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. α. Aύξηση των παραπόνων και έλλειψη εμπιστοσύνης προς το κράτος και τις υπηρεσίες του διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στην ετήσια έκθεσή του για το 2017.
β. Το σκοτεινό δοσιλογικό παρελθόν της οικογένειας Πικραμμένου και η αληθινή ιστορία του (μικρού) Παναγιώτη

Ο Παναγιώτης Πικραμένος

Ο Παναγιώτης Πικραμένος

Θα σας διηγηθούμε την ιστορία του μικρού Παναγιώτη και του πατέρα του

Στην Γερμανία, ένας σύγχρονος πολιτικός, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πριν από μερικά χρόνια, χωρίς φόβο, είχε αναφερθεί στον ναζί πατέρα του. Είχε εκμυστηρευτεί πως έμαθε σε ηλικία 18 ετών ότι ο πατέρας του, Βάλτερ Γκάμπριελ, ήταν ένας αμετανόητος Ναζί. Από τότε διέκοψε κάθε επαφή μαζί του.

Στην Ελλάδα, ένας πρώην πρωθυπουργός, δεν αποκήρυξε ποτέ δημόσια τη δοσιλογική δραστηριότητα του πατέρα του. Τον είδαμε τις προάλλες να δακρύζει μιλώντας στο βήμα της Βουλής ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis. Και πράγματι, εμείς που οι παππούδες μας είχαν αγωνιστεί μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ναζί κατακτητές,… “συγκινηθήκαμε” πάρα πολύ με τους απογόνους των Γερμανόφιλων και δοσίλογων που – σε αντίθεση με τους δικούς μας παππούδες οι οποίοι βρέθηκαν στη συνέχεια στα ξερονήσια-  έγιναν πρωθυπουργοί και συγκροτούν σήμερα την εγχώρια ελίτ. Φυσικά δεν πιστεύουμε στην οικογενειακή ευθύνη, αλλά δεν είδαμε μέχρι σήμερα τον ευσυγκίνητο πρώην πρωθυπουργό να κάνει αυτό που έκανε στην Γερμανία ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ωστόσο, η ντόπια ελίτ συγκινήθηκε και συγκλονίστηκε κι εκείνη με το δράμα του πρώην πρωθυπουργού και κυρίως συγκινήθηκαν και συγκλονίστηκαν διάφοροι γελωτοποιοί του Χριστοφοράκου της Siemens. Άλλη “γερμανική” ιστορία αυτή…

Ο λόγος φυσικά για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, που εκτός από πρωθυπουργός και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis υπήρξε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991-1993.

Να θυμίζουμε επίσης πως πριν από λίγο καιρό, στο Αγιον Όρος κατά την προσκυνηματική επίσκεψη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε μαζί του, τους στενούς του συνεργάτες, Μακάριο Λαζαρίδη (διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ) και Κώστα Τσιάρα (γραμματέα της Κ.Ο.της Ν.Δ.), ενώ μαζί τους ήταν και ο κ. Πικραμμένος.

Πριν… δακρύσει για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ο Πάνος Πικραμμένος, θα έπρεπε να έχει αποκηρύξει το παρελθόν του πατέρα του. Δεν το έκανε ποτέ. Έτσι, θα σας διηγηθούμε μία ιστορία. Την ιστορία του μικρού Παναγιώτη, αλλά και του πατέρα του.

Και ας ξεκινήσουμε με ένα ερώτημα: 

Ποιος είχε αναλάβει την αποκλειστική διακίνηση των προπαγανδιστικών εντύπων του Γκεμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα και θησαύριζε;

Στο βιβλίο του με τίτλο “Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια”,  ο ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα, κάνει αποκαλύψεις και για την οικογένεια του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Ο Πάνος Πικραμένος στα δώδεκά του, το 1957, γράφτηκε στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Γιατί συνέβη αυτό; Ο πατέρας του ήταν φανατικός θαυμαστής των Γερμανών. Μετά το τέλος της Κατοχής πέρασαν δώδεκα χρόνια μέχρι να ξανανοίξει η Γερμανική Σχολή και ένας από τους πρώτους μαθητές της ήταν ο μικρός Παναγιώτης. Εντελώς συμπτωματικά το νέο κτίριο της σχολής (το κατοχικό στην οδό Αραχώβης είχε περιέλθει στο Γαλλικό Ινστιτούτο) χωριζόταν από μια μεσοτοιχία με την κλινική του πατέρα Χριστοφοράκου, ο γιος του οποίου φοίτησε κι αυτός στην ίδια σχολή.

Ο μικρός Παναγιώτης ξεκινούσε με τα πόδια από το αριστοκρατικό σπίτι του με τα 18 δωμάτια στην οδό Ακαδημίας 52 για να φτάσει στην περιοχή Μουσείου. Κάθε πρωί πήγαινε στη Γερμανική Σχολή.

Το σπίτι αυτό των 450 τ.μ. ανήκε στην οικογένειά του πριν ο ίδιος γεννηθεί το 1945, όταν ο κόσμος άλλαζε με το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Είχε αγοραστεί λίγες μέρες αφότου άρχισε η Κατοχή με γερμανικά χρήματα. Από που προέρχονταν αυτά τα χρήματα;  Ο πατέρας του Παναγιώτη Πικραμμένου, στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Όθωνας μόλις είχε αναλάβει την αποκλειστική πώληση σε όλη την κατεχόμενη Ελλάδα των προπαγανδιστικών εντύπων του κατακτητή, των Γερμανών ναζί.

Στενός συνεργάτης του Γκέμπελς, λοιπόν, ο πατέρας του Πικραμμένου, ο οποίος είχε κάνει χοντρές μπίζνες με τους Γερμανούς, αναλαμβάνοντας τη διακίνηση όλων των προπαγανδιστικών εντύπων του εχθρού σε όλο το διάστημα της Κατοχής.

Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα: 

Επί Κατοχής, το μοναδικό πρακτορείο που είχε την αποκλειστικότητα όλων των εφημερίδων και περιοδικών που έβγαιναν υπό καθεστώς λογοκρισίας ήταν η «Ένωσις Ελληνικού και Ξένου Τύπου» Α.Ε. Η εταιρία αυτή ιδρύθηκε λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της Κατοχής, αφού προηγουμένως έφτασε από το Βερολίνο στην Αθήνα ειδικός απεσταλμένος του Γκαίμπελς, υπουργού Προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ. Αυτός είχε την ιδιότητα του πληρεξουσίου της εταιρίας «Mundus», που ανήκε εξ ημισείας στα γερμανικά υπουργεία Προπαγάνδας και Εξωτερικών. Εγκαταστάθηκε σ’ ένα γραφείο της γερμανικής πρεσβείας, στον τρίτο όροφο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 4, και άρχισε τις επαφές του.

Με την καθοδήγηση του Χέρμπερτ Σβέρμπελ, ο οποίος μόλις λίγους μήνες νωρίτερα είχε διοριστεί ακόλουθος Τύπου στην Αθήνα, αλλά από πολλών ετών είχε πλούσιες διασυνδέσεις με παράγοντες του ελληνικού Τύπου, ο Μάουραχ, ο εκπρόσωπος του Γκαίμπελς στην Αθήνα, εκτός άλλων προσώπων, είχε μακρές συζητήσεις με τον Όθωνα Πικραμένο. Κατέληξαν στην απόφαση να ιδρύσουν από κοινού μια νέα εταιρία, την Α.Ε. «Ένωσις Ελληνικού και Ξένου Τύπου». Συμφώνησαν ότι η γερμανική κρατική εταιρία θα διατηρούσε το 51%, ενώ πλην του Πικραμένου ποσοστά δόθηκαν και στους ανταγωνιστές του, τους κληρονόμους του Σπύρου Τσαγγάρη, αλλά και σε μια στενή συνεργάτιδα και συνεταίρο του, την Ελισάβετ Τσιβόγλου, η οποία μέχρι τότε διαχειριζόταν όλες τις ξένες εφημερίδες και περιοδικά.

Ο Όθων Πικραμμένος διορίστηκε γενικός διευθυντής της νέας εταιρίας, που δημιούργησε ο ίδιος με τους εκπροσώπους του Γκαίμπελς, με τους οποίους και συνεταιρίστηκε, έχοντας ένα σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο και φυσικά στα τεράστια κέρδη του μονοπωλιακού πρακτορείου. Ο ίδιος κέρδισε πολλά, όχι μόνον από την αποκλειστική διακίνηση των ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων (κυρίως γερμανικών και ιταλικών) προπαγανδιστικών εντύπων και βιβλίων, αλλά και με τις εκτυπώσεις διαφόρων εντύπων για λογαριασμό του κατακτητή, ως ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρίας «Πυρσός» που ήταν.

Το παλαιό πρακτορείο που είχε μέχρι την αρχή της Κατοχής και που το είχε ιδρύσει ο πατέρας του Τάκης Πικραμένος το 1927 στεγαζόταν σε τετραώροφο ακίνητο, στην οδό Σωκράτους 43. Βάσει της συμφωνίας που έκανε ο Όθων Πικραμένος με τους Γερμανούς, ο Πικραμένος θα εγκατέλειπε την ιδιοκτησία του ακινήτου για να το ρευστοποιήσει. Το αγόρασε μια εταιρία που μόλις είχε περιέλθει υπό τον έλεγχο των Γερμανών, η ΑΕΜ «Βωξίται Παρνασσού», και πλήρωσε 22 εκατομμύρια δραχμές στον μέχρι τότε ιδιοκτήτη του (την οικογένεια Πικραμένου, που χρησιμοποιούσε τους δύο ορόφους για κατοικία της), αναλαμβάνοντας στη συνέχεια να το ενοικιάσει στη νέα εταιρία, της οποίας γενικός διευθυντής ήταν ο Όθων Πικραμένος.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Άδωνις Γεωργιάδης

 333--2

Δεν είναι που δεν έχει πια ουδείς έντιμος πολίτης εμπιστοσύνη  και σεβασμό στους πολιτικούς. Ειδικά  σε όσους  εμπλέκονται σε  σκάνδαλα, όπως οι  παραπάνω. Αλλά, η ζημιά δεν είναι τόσο εκεί.  Αλλού εντοπίζεται η καταστροφή.

Ποιος δάσκαλος, ποιος γονιός με ήθος και αξιοπρέπεια θα μπορούσε να συμβουλεύσει τα παιδιά του να ακολουθήσουν το δρόμο της εντιμότητας, της συνέπειας ,  της εργατικότητας; Θα γελάνε,  οι έφηβοι περισσότερο, με τέτοιες ανοησίες.  Φαιδρούς θα  θεωρούν δασκάλους και πατεράδες, αν λένε τέτοια. Και θα έχουν δίκιο .

Γιατί, εύκολα θα ανταπαντούσαν σε όλα τους τα επιχειρήματα  πως “όταν  ακόμα και πρωθυπουργοί και ανώτατοι π.  δικαστές  και πρωτοκλασάτοι υπουργοί, αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της Δεξιάς και προαλειφόμενος για πρωθυπουργός,  που όφειλαν να είναι υπόδειγμα έντιμης συμπεριφοράς, αποδεικνύεται πως είναι διαπλεκόμενοι, διεφθαρμένοι, κοινά λαμόγια  και απατεώνες, πώς ζητάτε από μας να ακολουθήσουμε την …οδό της αρετής;”

Εκεί  έγινε το  μεγάλο κακό. Στις νέες γενιές. Δεν έχουν πλέον ούτε μπούσουλα, ούτε πρότυπα. Αντίθετα,  τα πρότυπα  Πικραμένος, Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος  είναι αυτά ακριβώς που δείχνουν στους νέους ανθρώπους ποιο δρόμο αξίζει να πάρουν. Τον εύκολο. Της απάτης, της μπαμπεσιάς, της διαπλοκής, της ατιμίας.

Ποιος ληστής, κλέφτης, απατεώνας, παλιάνθρωπος θα  μπορούσε να απολογηθεί και να τιμωρηθεί πια για τις πράξεις του από έναν Πικραμένο στην έδρα; Πώς να πείσεις τους πιτσιρικάδες σήμερα να σέβονται του θεσμούς, ειδικά το κοινοβούλιο και την πολιτική, όταν στα έδρανα της βουλής βλέπουν να κάθονται αμετανόητοι, θρασείς, προκλητικοί και ατιμώρητοι, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος,ο Γεωργιάδης,ο Λοβέρδος;

Τί να πούμε στα παιδά μας; Πώς να τους πείσουμε να είναι πολίτες και όχι οπαδοί -πελάτες;

Μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Να παλέψουμε “με νύχια και δόντια” να πάνε φυλακή όλοι οι  εμπλεκόμενοι σε τέτοια σκάνδαλα. Διαπομπευμένοι, άτιμοι, εξευτελισμένοι.

Η ατιμωρησία τους είναι και αυτή άλλο σκάνδαλο, χειρότερο από την ίδια τη διαφθορά τους. Αλλά,δε φτάνει η τιμωρία.  Οφείλουνε  να ζητήσουμε   από τα παιδιά τους να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα με τα οποία ζουν, σπουδάζουν και προκαλούν.

Αν δε συμβούν αυτά, ουδείς μπορεί πλέον να απαιτήσει από ουδένα, ειδικά από το νέο άνθρωπο,  εντιμότητα, δικαοσύνη, αγωνιστικότητα, ακτιβισμό. ΄Εχουν ανοίξει οι τρύπες από τους υπόνομους  της διαφθοράς και γέμισε ο τόπος λύματα και περιττώματα.   Βρωμάει και ζέχνει!

 

2. ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Σοκ στη Ρωσία: 40 παιδιά ανάμεσα στους 64 νεκρούς στο φλεγόμενο εμπορικό -Κάηκαν στους 700 βαθμούς Κελσίου
ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΜΕΤΡΑ AΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η χθεσινή φωτιά στη Ρωσία ήταν η 10η φονική πυρκαγιά μέσα στη δεκαετία

 

Σοκ στη Ρωσία: 40 παιδιά ανάμεσα στους 64 νεκρούς στο φλεγόμενο εμπορικό -Κάηκαν στους 700 βαθμούς Κελσίου [εικόνες]

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα εμπορικό κέντρο της ρωσικής πόλης Κεμέροβο έφθασε τους 64, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πουτσκόφ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες μεταφέρει η Daily Mail ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 96.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν τουλάχιστον 40 παιδιά, σύμφωνα με τo πρακτορείο Sputnik (την ώρα που το RT κατεβάζει τον αριθμό στα 11 παιδιά).

Σύμφωνα με τις αρχές, 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς δέκα νοσηλεύονται.

Τα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο κτίριο το οποίο είχε μετατραπεί σε φούρνο φθάνοντας σε θερμοκρασίες τους 700 βαθμούς Κελσίου.

Ενας 11χρονος, ο Σεργκέι Μοσκαλένκο νοσηλεύεται σε κόμμα, καθώς πήδηξε από το παράθυρο για να σωθεί από τις φλόγες. Οι γονείς του και η τετράχρονη αδελφή του κάηκαν ζωντανοί μέσα στο εμπορικό

 Να εκφράσουμε πρώτα τη λύπη μας για το θάνατο τόσων ανθρώπων και ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Παράλληλα και  την αγανάκτησή μας για το μεγάλο αυτό έγκλημα, που (και τούτο) έχει διαπραχτεί από το κράτος της μαφίας.  Αυτή κυβερνά σήμερα της Ρωσία με επικεφαλής τον αρχινονό  Πούτιν.

 Οι μαφιόζοι  δε λογοδοτούν πουθενά στη χώρα.Κι ας χτίζουν οικήματα παγίδες, χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας σαν το παραπάνω, που κάηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι. Κι ας κατασκευάζουν δρόμους καρμανιόλες (εκατόμβες νεκρών στους ρώσικους δρόμους από την κακοκατασκευή, την έλλειψη συντήρησης και το πιοτό φυσικά). Κι ας νοθεύουν τα οινοπνεύματα,  τα τρόφιμα, ολόκληρη   την τροφική αλυσίδα.

Οι μαφιόζοι που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό στη Ρωσία,δεν είναι απλά υπεράνω του νόμου. Είναι ο ίδιος ο  Νόμος  στη δύστυχη αυτή χώρα.

3.α.Ποινική δίωξη στον Μαρινάκη για εμπορία ναρκωτικών!

Συνταράσσεται η Ελλάδα από την είδηση-βόμβα: Η εισαγγελέας Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη για το Noor 1 στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τρεις συνεργάτες του για χρηματοδότηση, εμπορία ναρκωτικών και άλλες βαρύτατες κατηγορίες.

Η πολύκροτη υπόθεση του Noor 1, του πλοίου που είχε μεταφέρει τους δύο τόνους ηρωίνη από τη Μέσα Ανατολή στη χώρα μας κι απασχολεί την ελληνική γνώμη τα τελευταία χρόνια, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όπως αποκαλύπτει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο dikisports.blogspot.gr, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, άσκησε σήμερα ποινική δίωξη στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη (μαζί με άλλους τρεις κατηγορούμενους) για κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, διώκονται επίσης:

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκος Συντιχάκης.
Ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης.
Ο ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης.

Η δίωξη ασκήθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, κατόπιν της ολοκλήρωσης της παράλληλης δικαστικής έρευνας για το πλοίο Noor One.

Το εισαγγελικό πόρισμα θα παραδοθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή ή σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς για περαιτέρω έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι διέπραξαν το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ναρκωτικές ουσίες).

Παράλληλα, θα τους απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Πηγή: sdna.gr

 

β. “Με άρπαξαν οι ένοπλοι μπράβοι του Μαρινάκη”
"Με άρπαξαν οι ένοπλοι μπράβοι του Μαρινάκη"

 

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη μέρα μεσημέρι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα στο αχανές lobby του ξενοδοχείου Hilton την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Πρωταγωνιστές άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας, ο δημοσιογράφος που εργάζεται στην ίδια εφημερίδα Πάρις Κουρτζίδης αλλά και, όπως αποδεικνύεται από το μαγνητοσκοπημένο υλικό μέσω του συστήματος ασφαλείας του ξενοδοχείου, συνεργάτες του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη οι οποίοι παρευρίσκονται την ώρα του συμβάντος στον χώρο του Hilton.

Όμως η ιστορία ξεκινάει λίγο πριν, και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου, όταν ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης αναρτά στην ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται «piperata.gr» ένα κείμενο που αφορά στην πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1 και την ηρωίνη.

Το κείμενο που αναρτά ο δημοσιογράφος Κουρτζίδης είναι πλούσιο σε πληροφορίες και περιλαμβάνει λεπτομέρειες οι οποίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Προφανώς ο Πάρις Κουρτζίδης διαθέτει μία πολύ καλή πηγή η οποία όχι απλώς τον ενημερώνει για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας προς το τελικό της στάδιο, δηλαδή την κατάθεση του πορίσματος, αλλά του προσφέρει και λεπτομέρειες επί του υλικού το οποίο έχει συσσωρευθεί στην εισαγγελία Πειραιώς. Με λίγα λόγια το δημοσίευμα καθίσταται αξιόπιστο.

Αυτό το κείμενο αναρτά ο Πάρις Κουρτζίδης στην ιστοσελίδα του στις 14 Μαρτίου με τίτλο «Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Προφυλακίζονται «Μαρινάκης & ΣΙΑ» για το «Noor 1» – Έρχεται ποδοσφαιρικό GREXIT;»

Η ιστορία όμως έχει συνέχεια. Την επόμενη ημέρα, 15 Μαρτίου, το δημοσίευμα αποσύρεται και αναρτάται ένα δεύτερο δημοσίευμα δια του οποίου διατυπώνεται και έκφραση «συγγνώμης» προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα όσα αναγράφονται στην ανάρτηση της 14ης Μαρτίου.

Αυτό είναι το δημοσίευμα συγγνώμης της 15ης Μαρτίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα piperata.gr με τίτλο «Περί πορίσματος κατά Μαρινάκη: Διακαείς κυβερνητικοί πόθοι και «αμαρτωλές» διαρροές δικαστικών κύκλων!»

Οι ώρες περνούν και αργότερα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας επανέρχεται στo «piperata.gr». Προφανώς κάτι έχει συμβεί. Αυτή η ανακόλουθη «ακολουθία», δηλαδή της ανάρτησης, της απαγκίστρωσης, της δημοσίευσης ενός άρθρου με την «συγγνώμη» και στη συνέχεια η επαναδημοσίευση της προηγούμενης ανάρτησης προκαλεί ενδιαφέρον.

Περνούν δύο 24ωρα και το zougla.gr έρχεται σε επαφή με τον δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη. Η επαφή είναι τηλεφωνική και όταν ερωτάται ο δημοσιογράφος τι ακριβώς συνέβη, απαντά θορυβημένος «θα τα πούμε από κοντά». Έτσι και έγινε. Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου ο Πάρις Κουρτζίδης επισκέπτεται τα γραφεία του zougla.gr κατά τις μεσημεριανές ώρες και αφηγείται το τι ακριβώς του συνέβη κατά τη διάρκεια των δύο 24ωρων της 14ης και της 15ης Μαρτίου.

Το αφήγημα από τη στιγμή αυτή και μετά προσλαμβάνει διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ. Σημειώνεται ότι όλα τα γεγονότα που ακολουθούν συνέβησαν στο φως του ήλιου, στο πολυσύχναστο lobby του ξενοδοχείου Hilton με τα πολύ σοβαρά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Πρόκειται για ένα σημείο «ραντεβού» της αθηναϊκής ελίτ και όχι μόνο. Πρόκειται για το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται όλες οι επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις των δανειστών με κυβερνητικά και πολιτικά πρόσωπα αλλά και επιχειρηματίες. Πρόκειται για έναν χώρο όπου διασταυρώνονται καθημερινά σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής και του επιχειρείν αλλά και γενικά πρωταγωνιστές της αθηναϊκής ζωής. Με λίγα λόγια στο lobby του Hilton «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

Ο Πάρις Κουρτζίδης από τη στιγμή που ανάρτησε το δημοσίευμά του σχετικά με την πορεία της έρευνας της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα προφανώς μπήκε σε μπελάδες. Παρενέβη ο εκδότης του Αντώνης Πίκουλας αμέσως μετά την ανάρτηση και του ζήτησε να την «κατεβάσει» εξηγώντας του ότι προκαλούνται σοβαρά ζητήματα. Ο Πάρις Κουρτζίδης έπραξε αναλόγως, απαγκίστρωσε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα αλλά έκλεισε και ένα ραντεβού για το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαρτίου με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα προκειμένου να τα συζητήσουν δια ζώσης.

Όπερ και εγένετο. Το ραντεβού είχε καθοριστεί για το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου. Ο Πάρις Κουρτζίδηςέφτασε στο ξενοδοχείο με τη μοτοσυκλέτα του, εισήλθε στο lobby και προχώρησε προς τον Αντώνη Πίκουλα ο οποίος ήταν καθισμένος σε έναν από τους καναπέδες δεξιά και ίσια όπως μπαίνουμε στο Hilton λίγο πριν από τα λεγόμενα σκαλάκια.

Μετά τον χαιρετισμό, ο Πάρις Κουρτζίδης κάθισε σε μία από τις δύο πολυθρόνες και στα επόμενα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν τέσσερις άνδρες, τρεις εκ των οποίων έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τον Πίκουλα και τον Κουρτζίδη ενώ ένας από αυτούς, ο τέταρτος, κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη.

Αρχίζει το αστυνομικό θρίλερ

Είναι πια Δευτέρα 19 Μαρτίου και ο Πάρις Κουρτζίδης, πάντα θορυβημένος, βρίσκεται στα γραφεία του zougla.gr και αφηγείται το τι του συνέβη. Σύμφωνα λοιπόν με τα λόγια του, ο τέταρτος άνδρας ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος έχει καθίσει πίσω από την πολυθρόνα, του λέει πως τον απειλεί με όπλο μιλώντας του με την γνωστή αργκό των «φουσκωτών» και απειλώντας τη ζωή του. «Θα σε ξεβρακώσω» του λέει.

Ο Πάρις Κουρτζίδης συνεχίζει και εξηγεί πως διατηρεί την ψυχραιμία του γιατί βρίσκεται σε κεντρικό χώρο και μάλιστα στο κεντρικό lobby του ξενοδοχείου Hilton αλλά φαίνεται, πάντα κατά τον Πάρι Κουρτζίδη, πως ο συγκεκριμένος άνδρας ασφαλείας δεν πτοείται αλλά, αντίθετα, του εξηγεί πως το όπλο του φέρει σιγαστήρα και πως όταν πυροβολήσει δεν θα φανεί απολύτως τίποτα.

Εκείνη τη στιγμή ο άνδρας ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω του κινητού του, τηλεφωνεί στο αφεντικό του στο οποίο αφηγείται τι συμβαίνει. Ο εφοπλιστής του λέει μερικά λόγια και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δια του ίδιου κινητού τηλεφώνου, συνομιλεί με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα.

Αργότερα, ο «φουσκωτός», απειλώντας, διατάσσει τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει πάραυτα στα γραφεία της εφημερίδας «Αξία» προκειμένου να αναρτήσει το κείμενο επανόρθωσης με τη συγγνώμη στην ιστοσελίδα «piperata.gr».

Πάντα υπό απειλή, όπως αφηγείται ο Πάρις Κουρτζίδης, σηκώνονται και ο Αντώνης Πίκουλας παίρνει την τσάντα του Πάρι Κουρτζίδη και κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο του εκδότη στο οποίο εισέρχεται ο δημοσιογράφος. Το αυτοκίνητο κατευθύνεται προς τα γραφεία της εφημερίδας. Εκεί, ως δια μαγείας, ήδη βρίσκονται οι άνδρες ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ένας εκ των οποίων ανοίγει την πόρτα του Πάρι Κουρτζίδη ο οποίος διατάσσεται να ανέβει στα γραφεία.

Μαζί με τον Αντώνη Πίκουλα ανεβαίνουν επάνω και στη συνέχεια ο Πάρις Κουρτζίδης συντάσσει την περίφημη δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη. Σημαντική λεπτομέρεια: Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του άνδρα ασφαλείας και του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα προκύπτει ότι την Πέμπτη 15 Μαρτίου ο εφοπλιστής δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά ταξιδεύει μεταξύ Βρετανίας και Νορβηγίας για επαγγελματικούς λόγους και δηλώνει πως θα παραμείνει στο εξωτερικό για 15 ημέρες. Προσοχή, είμαστε Πέμπτη 15 Μαρτίου και οκτώ μέρες μετά, Παρασκευή 23 Μαρτίου, κατατίθεται το πόρισμα κατά Μαρινάκη με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για την υπόθεση Noor1 και τους τρεις τόνους ηρωίνη από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιώς Ειρήνη Τζίβα.

Επανερχόμαστε στη Δευτέρα 19 Μαρτίου και στο αφήγημα που εξελίσσεται στα γραφεία του zougla.gr και που ο Πάρις Κουρτζίδης με λεπτομέρειες ομιλεί για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό στο οποίο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήδη έχει συμβεί ένα μείζον κακούργημα, αυτό της αρπαγής δια της απειλής όπλου.

Λίγη ώρα μετά, τις αμέσως μεταμεσημεριανές ώρες, ο Πάρις Κουρτζίδης μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και καταθέτει όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών αναλαμβάνει δράση και προχωρεί στο προφανές, στο να ελέγξει δηλαδή μέσω του συστήματος ασφαλείας του Hilton το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου στο κεντρικό lobby. Εκεί προκύπτει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Την ώρα της εξόδου του Αντώνη Πίκουλα και του Πάρι Κουρτζίδη συνοδεία των ανδρών ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη και υπό την απειλή όπλου, ένας εκ των ανδρών αυτών χαιρετά δια χειραψίας το γνωστό επιχειρηματικό στέλεχος του ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη, τον κ. Δημητριάδη. Είναι προφανές πως αυτό το παλιό στέλεχος του Σωκράτη Κόκκαλη γνωρίζει τον άνδρα ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη για να τον χαιρετά με αυτόν τον τρόπο. Αφού τον γνώριζε, προφανώς ξέρει και το όνομά του. Η δουλειά της αστυνομίας λοιπόν γίνεται πολύ ευκολότερη.

Ο Πάρις Κουρτζίδης αναλογιζόμενος τι του είχε συμβεί την 15η Μαρτίου και λίγες ώρες μετά το επανορθωτικό δημοσίευμά του με την περίφημη συγγνώμη, επαναφέρει το προηγούμενο δημοσίευμα που είχε εξοργίσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το αναρτά στην πρώτη σελίδα του ιστοτόπου «piperata.gr».

Επίλογος

Έχουμε και λέμε. Μέρα μεσημέρι, εν μέση οδώ όπως λέμε, στο lobby ενός κεντρικότατου αθηναϊκούξενοδοχείου, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, διαδραματίζεται μία σκηνή αρπαγής δια της απειλής όπλου από άνδρες ασφαλείας του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη κατά ενός δημοσιογράφου υπό το βλέμμα ενός εκδότη εφημερίδας. Είναι πρωτοφανές και για τον πολύ κόσμο είναι και απίστευτο.

Μήπως όμως συμβαίνει κάτι άλλο που το έχουμε συνηθίσει και κανείς δεν δίνει σημασία; Σε εποχές αριστερής κυβέρνησης ένας εφοπλιστής ο οποίος βρίσκεται εκείνη τη στιγμή υπό εισαγγελική έρευνα για μείζονα κακουργήματα όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, μπορεί να απειλεί και να ενεργεί ατιμωριτί διατάσσοντας αρπαγή ανθρώπου δια της απειλής όπλου με εκτελεστικά όργανα τους άνδρες ασφαλείας του; Είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος στο παρελθόν έχει απειλήσει πολλάκις αντιπάλους του. Έχει γιαουρτώσει πρόσωπα και έχει παρέμβει στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου με απίστευτη θρασύτητα.

Μέρα μεσημέρι στο Hilton διατάσσει τους άνδρες του να συμπεριφερθούν όπως ο Ντίλιγκερ και ο Αλ Καπόνε συνήθιζαν να παρεμβαίνουν στα κεντρικά lobby των ξενοδοχείων του Σικάγο. Εδώ μιλάμε για θράσος αλλά και για επικίνδυνες καταστάσεις για την Δημοκρατία. Πρόκειται για υποκοσμική συμπεριφορά. Είναι δείγμα κουτσαβακισμού αλλά και μεταμοντέρνου κοτσαμπασισμού. Δηλαδή κάνουμε ότι θέλουμε, δεν δίνουμε δεκάρα για τίποτα γιατί είμαστε στο απυρόβλητο και διότι εμείς διαθέτουμε την ισχύ και το χρήμα. Μήπως κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα; Γιατί αυτός ο άνθρωπος από την Παρασκευή που μας πέρασε το μεσημέρι κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, αποθήκευση, χρηματοδότηση και διακίνηση τριών τόνων ηρωίνης και ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες ενώ του έχει απαγγελθεί και η κατηγορία της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Μήπως κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα;

 

Δε θα σχολιάσουμε σήμερα τον ίδιο τον κατηγορούμενο ως πρεζέμπορο. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν πλειστάκις.  Σήμερα, θα μείνουμε σε άλλα:

1. Θα συγχαρούμε την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιώς Ειρήνη Τζίβα για το θάρρος και την εντιμότητα της. Μέσα σε μια χειμαζόμενη  ελληνική δικαιοσύνη των “Σακελλαρίου” η  Τζίβα είναι ένα “λαμπερό αστέρι σε σκοτεινό ουρανό”.

2. Θα ξεβρακώσουμε   τις δεξιές πατσαβούρες -προνοφυλάδες παραπληροφόρησης ,που δε έβαλαν ούτε λέξη για τη δίωξη Μαρινάκη ,αλλά και για τα φοβερά και τρομερά που συνέβησαν στο Χίλτον.  Καμιά τους!

3. Δείτε ποιος προαλείφεται  για πρωθυπουργός της χώρας. Ο Κυριάκο Μητσοτάκης, που σκίζεται να προσφέρει κάλυψη και να θέσει στο απυρόβλητο έναν υπόδικο ως  μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Με το αζημίωτο φυσικά. “Τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς”!

 

Πλανώνται πλάνην οικτάν όλοι τους, όμως, αν νομίζουν πως θα τη σκαπουλάρουν πάλι. ΄Η πως θα πεθάνει  ατιμώρητος και  πλήρης ημερών και ο Κυριάκος, όπως  ο πατέρας του , ο “Μητσοτάκης κάθαρμα”. Η θέση τους είναι στο κελί της φυλακής. Κι εκεί θα βρεθούν μια μέρα όλα τούτα τα αποβράσματα.

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι ημέρες της ατιμωρησίας.  Οι οπαδοί σιγά σιγά  γίνονται πολίτες. Κι αλλοίμονο  σε τέτοιους  “πολιτικούς”, όταν σε μια κοινωνια υπάρχουν πολίτες και όχι οπαδοί. Είναι το…τέλος εποχής.