ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΙΒΑ
H Εισαγγελέας πρότεινε απαγόρευση εξόδου από την χώρα στον Μαρινάκη -Αποφασίζει το δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά
Φωτογραφία: Εurokinissi

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πρότεινε η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα.

Με διάταξη της ζητεί την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του επιχειρηματία, μετά την άσκηση ποινικης διωξης σε βαρος του σχετικά με το πλοίο Noor 1. Εκτος από τον Βαγγέλη Μαρινακη η έξοδος απαγορεύτηκε και στους 3 συγκατηγορουμένους του για την ίδια υπόθεση. H διατάξη θα πρέπει να επικυρωθεί απο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά.

 

Μπράβο!

_________________________________________________________________________

 

1. Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν προκαλεί και κάνει «τούρκικο παζάρι» με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς
Kayhan Ozer/Pool Photo via AP

«Στο κόκκινο» χτύπησε η προκλητικότητα και επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος και προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τον Ελληνα πρωθυπουργό για πολλοστή φορά ότι αθέτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει το καλοκαίρι του 2016 ότι θα του παραδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Μάλιστα, συνέδεσε και επίσημα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, με την παράδοση των «8» στην Άγκυρα.

Πρωθυπουργός, σουλτάνος και δικαιοσύνη

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου,υπήρξε άμεση και πολύ έντονη: «Η Ελλάδα, διαθέτει πρωθυπουργό και όχι σουλτάνο να διατάζει την δικαιοσύνη…», τονίζεται σε βραδινή ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Ερντογάν «μπορούσε να θέσει το θέμα των «8», αν είχε να πει κάτι, κατ’ ιδίαν ή και δημόσια στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Αθήνα…».

Ο εντελώς πλέον τρελαμένος δικτάτορας της Τουρκίας είναι φανερό πως εδώ και καιρό ακολουθεί τις…υποδείξεις  Κυριάκου Μητσοτάκη και των συν αυτώ.   Λέει για τον Αλέξη Τσίπρα αυτά που λένε, όσοι κάνουν ανεύθυνη  μικροπολιτική . ΄Οπως εν προκειμένω ο Κυριάκος.

Είναι τραγικό που η αντιπολίτευση “ρίχνει νερό στο μύλο” του Σουλτάνου. Μάλιστα, στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών, είναι φανερό πως παίζει παιχνίδια αισχρά. “Μια στο καρφί και μια στο πέταλο”.

΄Οπως πάντα άλλωστε η Δεξιά. ” Γαία πυρί μιχθήτω”

2.α. 7 ώρες χειρουργείο ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν ληστές στην Κηφισιά
7 ώρες χειρουργείο ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν ληστές στην Κηφισιά

Νωρίτερα οι δράστες εισέβαλαν στη μονοκατοικία και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα όταν τους αντελήφθη, ενώ στο σπίτι στην Κηφισιά εκείνη την ώρα ήταν με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Ακολούθησε πάλη, κατά την οποία ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον άνδρα τρεις φορές πισώπλατα, σχεδόν εξ επαφής.

β. ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ»
Τόσκας κατά 88χρονου: Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ
Τόσκας κατά 88χρονου: Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ

Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας (!) του Πολίτη,  Νίκος Τόσκας, αναφορικά με την υπόθεση του 88χρονου που πυροβόλησε τους ληστές, όταν  μπήκαν στο σπίτι του.  Κακώς,  δηλαδή, έριξε στους αλήτες.

Οι αρχαίοι μας έμαθαν πως όταν ανοίγουμε το στόμα μας, πρέπει να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό μας. Ο αναπληρωτής Προστασίας(!!) του Πολίτη Νίκος Τόσκας, πόρρω απέχει από του να έχει υπόψη του τις εφετμές της ελληνικής αρχαιότητας. Εξ ου και η επικίνδυνη ανοησία, που ξεστόμισε, μάλλον στην αγωνία του να πείσει πως είναι αριστερός.

Τί θα πει τώρα στον τραγικό συνάνθρωπο που δεν αποκλείεται να χάσει τη ζωή του γιατί …υπάκουσε στην ανοησία Τόσκα;  Ο 88χρονος χρησιμοποίησε-και καλώς- το όπλο του, αφού κινδύνευε η ζωή του (αυτοάμυνα). Αν έκανε το ίδιο και άτυχος άντρας στην Κηφισιά, σήμερα θα ήταν μια χαρά κοντά στα παιδιά του.

΄Οχι, κύριε Τόσκα, όλα θυσία στο βωμό της δημαγωγίας. Νισάφι πια.  Παρασύρετε τους ανθρώπους σε επικίνδυνες επιλογές. Είστε υπόλογος γι αυτά που λέτε. Πέρα από το ότι έχετε κάνει, την Αθήνα ειδικά, …Φαρ Ουέστ.

3.Ο ΣΠΙΤΙ ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ
Δεκατετράχρονη ηρωίδα έσωσε τρία παιδιά από φλεγόμενο σπίτι στη Ρόδο
Φωτογραφία:rodiaki.gr

Σε κίνδυνο την ζωή της έβαλε μία 14χρονη στην Ρόδο, η οποία μπήκε σε σπίτι που είχε πάρει φωτιά και έσωσε τα τρία παιδιά που βρίσκονταν μέσα μόνα τους.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στον οικισμό Αφάντου της Ρόδου, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα διαμέρισμα καλύφθηκε στις φλόγες την ώρα που βρίσκονται μέσα μόνα τους τρία μικρά παιδιά, καθώς οι γονείς τους απουσίαζαν.

Η Βαρβάρα μόλις αντιλήφθηκε πως είναι μέσα τα παιδιά, μπήκε στο σπίτι και τα έσωσε, ενώ λίγο αργότερα το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.

Η 14χρονη ηρωίδα μίλησε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon και περιέγραψε πως μπήκε στο σπίτι και έσωσε τα παιδιά.

«Στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες είχα την πενταήμερη, αλλά είχα ένα κακό προαίσθημα και είπα στους γονείς μου να μην πάω. Πίστευα ότι κάτι θα γίνει στην εκδρομή, αλλά τελικά έκανα λάθος. Χθες, έλειπαν όλοι και οι γονείς μου και σχεδόν όλη η γειτονιά. Ήμουν μόνη και μύρισα καπνό. Μπήκα μέσα στο σπίτι από το παράθυρο, φώναζαν τα παιδιά από μέσα ”Φωτιά, φωτιά”. Ωστόσο, δεν με ένοιαζε αν θα πάθαινα κάτι. Προτιμώ να σώσω τρεις ψυχές, τρία μωρά παιδιά», δήλωσε η 14χρονη Βαρβάρα, προσθέτοντας πως όνειρό της είναι να γίνει αστυνομικός.

Πάντως όσο γενναία και τολμηρή ήταν η Βαρβάρα, να σημειωθεί πως δεν συνιστάται τέτοια αντίδραση σε τόσο σοβαρά περιστατικά, χωρίς την συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών.

Χίλια Μπράβο στη Βαρβάρα. ΄Επραξε το αυτονόητο, κι ας λέει ο ανεγκέφαλος  κρατικάκιας παραπάνω   πως το θεωρεί  χαζό να προχωράμε σε πράξεις αυτοθυσίας.  Μας συμβουλεύει, μάλιστα,  σε τέτοια περιστατικά να περιμένουμε τις… δημόσιες υπηρεσίες να επεμβαίνουν!

Τόσο μασκαράδες; Ναι, τόσο. Τάχα το κράτος “πατερούλης” είναι εδώ και σκίζεται για τους πολίτες. Λες και δεν έχει μάτια και αυτιά ο κόσμος να βλέπει και να ακούει.

Αν περιμέναμε από τους υπαλλήλους του κράτους να μας σώσουν… σωθήκαμε. Κι αν δεν έπαιζε το κοριτσάκι στη Ρόδο τη ζωή του κορώνα γράμματα και περίμενε την πυροσβεστική, τα παιδάκια θα είχαν γίνει παρανάλωμα της φωτιάς. Τί να λέμε τώρα.

4. α. ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΥΓΕΙΑ»
Από τον ιό της γρίπης Β πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης

 

β. ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ
Το τραγούδι της ΠΟΕΔΗΝ στον Αλέξη Τσίπρα -Του έκοψαν γενέθλια τούρτα για την Πρωταπριλιά [εικόνες & βίντεο]
Να ζήσεις Αλέξη και χρόνια πολλά, του χρόνου προσλήψεις να τάξεις ξανά».

Αυτό τραγούδησαν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκοψαν και τούρτα. Οπως είπαν οι ίδιοι «γιορτάζουμε σήμερα την 3ήμερο επέτειο Πρωταπριλιάτικων ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα»

γ. Συνδικαλιστής-σταρ με «υπερτροφικό εγώ» στο ΕΣΥ

Τραγική η κατάληξη μας γρίπης για  έναν άνθρωπο, όπως ο Στέλιος Σκλαβενίτης. Η συμπόνοια και η αλληλεγγύη στην οικογένεια είναι αυτονόητα. ‘ Αλλο, όμως, να θίξουμε με αφορμή αυτό το θάνατο

Αν τύχαινε να μην πήγαινε στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, που πάνε όλοι οι έχηδες ασθενείς , πήγαινε σε κανένα δημόσιο  και πέθαινε εκεί, φαντάζεστε αυτά  τα άτιμα και καιροσκοπικά  (εγκληματικά διάβαζε) κομματικο-συνδικαλιστικά ανθρωπάκια,  γιατροί και νοσηλευτές,  τί θα έβγαιναν να πουν; Ο… Πολάκης τα φταίει ,που ξεψύχησε στο νοσοκομείο ο Σκλαβενίτης.  Και θα ζητούσαν επί πίνακι την κεφαλήν του, επειδή  ο ασθενής κατέληξε στο κρατικό νοσοκομείο λόγω ελλιπούς υποδομής. Τόσο αισχροί και παλιάνθρωποι!

5. Ο Κύπριος τζιχαντιστής που κατηγορείται ότι αποκεφάλιζε και σταύρωνε αιχμαλώτους στη Συρία -Τι λέει ο ίδιος
O Αλεξάντα Κότει κι ο συμμαχητής του Ελ Σάφι Ελσέιχ (πίσω) με καλυμένα τα πρόσωπα (Φωτογραφία: ΑΡ)

 

Ο κυπριακής καταγωγής -από την πλευρά της μητέρας του- τζιχαντιστής Αλεξάντα Κότεϊ

Απαντώντας σε ερώτηση για τους αποκεφαλισμούς δυτικών ομήρων, όπως ο Αμερικανός Τζέιμς Φόλεϊ και οι Βρετανοί Ντέιβιντ Χέινς και Άλαν Κένινγκ, ο Κύπριος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι πολλοί συμπολεμιστές του «θα διαφωνούσαν» με τις εκτελέσεις «υπό την έννοια ότι θα ήταν περισσότερα τα οφέλη αν τους κρατούσαν ως πολιτικούς ομήρους»«Ως προς τη δική μου θέση, εγώ δεν είδα κανένα όφελος», πρόσθεσε κατηγορώντας τις δυτικές κυβερνήσεις που αρνήθηκαν να πληρώσουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους. «΄Ηταν λυπηρό», είπε.

Τα παλικάρια εδώ … “είδαν  φως και μπήκαν” στο τζιχαντισμό . Γι αυτό δηλώνουν αθώοι! ΄Ηταν απλοί τζιχαντιστές  τα καημένα με διπλωματική ιδεολογία μας λένε. Δεν αποκεφάλιζαν,ούτε βασάνιζαν. Απλώς καμιά φορά  καθάριζαν ό,τι έβρισκαν μπροστα τους,  κινητό και ακίνητο.

΄Οπως οι Ναζί. Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων αυτών των υπανθρώπων  να μην παραδέχονται  τα  εγκληματικά τους λάθη, να μην έχουν αυτογνωσία, να μη δείχνουν μεταμέλεια. Και κρύβουν τα αίσχη τους.

Κρύψαν τα κρεματόρια, τα άλλα φρικτά  εγκλήματά τους.Οι τζχαντιστές είναι Ναζί και ακολουθούν την ίδια μέθοδο. Δηλώνουν αθώοι. “Δεν είδα δεν άκουσα δεν ξέρω.΄Ετυχε  μόνο να περνάω από κει”.

Το κάνουν συνεχώς και μονίμως και οι Χρυσαυγίτες εδώ. Δολοφόνησαν 60 ανθρώπους, σουγιάδιασαν και βασάνισαν-κακοποίησαν 3.500 συνανθρώπους μας,αλλά ούτε καν άκουσαν,πόσο μάλλον να διέπραξαν τούτοι τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα.  Είπαμε, μιλάμε για Ναζί.