ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ
Βίντεο: Τι αναφέρουν οι ιστορικές πηγές για τον Ιησού Χριστό -Ιδέα ή πραγματική φυσιογνωμία;
Βίντεο: Τι αναφέρουν οι ιστορικές πηγές για τον Ιησού Χριστό -Ιδέα ή πραγματική φυσιογνωμία;

Ηδη απο το τέλος του 20ου αιώνα πολλοί συγγραφείς αμφισβήτησαν την ύπαρξη του Ιησού Χριστού και υποστήριξαν την άποψη ότι πρόκειται για μιά Ιδέα και όχι για ένα πραγματικό πρόσωπο. Ομως οι ιστορικές πηγές τους διαψεύδουν. Τα ντοκουμέντα δεν επιδέχονται διάψευση.

Αλλωστε στους αρχαίους χρόνους δεν υπήρχε καμμία συζήτηση αν ο Ιησούς Χριστός υπήρξε η όχι. Ο πρώτος που αναφέρεται στον Ιησού Χριστό είναι ο Απόστολος Παύλος στις επιστολές του. Γράφτηκαν μόλις 25 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ενώ πλήθος βιογραφικό στοιχεία υπάρχουν και στην Καινή Διαθήκη που χρονολογείται μόλις 40 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού. Και επειδή ορισμένοι θα πούν, ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις χριστιανικές πηγές, συνεχίζουμε.

Ο πρώτος μη χριστιανός που αναφέρεται στην ύπαρξη και την ζωή του Ιησού είναι ο Ιουδαίος συγγραφέας και ιστορικός Φλάβιος Ιωσήφ. Εγραψε την ιστορία των Ιουδαίων το 93 μ.χ. Εχει δύο αναφορές στον Ιησού. Κι αν η πρώτη θεωρείται ότι έχει διορθωθεί από τους μεταγενέστερους χριστιανούς αντιγραφείς του κειμένου του, η δεύτερη θεωρείται αυθεντική. Και γράφει για τον Ιάκωβο, «τον αδελφό του Ιησού, τον αποκαλούμενο Χριστό». Δεν είναι όμως ο μόνος. Οι Ρωμαίοι συγγραφείς Τάκιτος και Πλίνιος επίσης αναφέρονται σε βιογραφικό στοιχεία της ζωής του Ιησού, μόλις 20 χρόνια μετά τον Φλάβιο Ιωσήφ, που επιβεβαιώνονται και από τις Γραφές.

Αλλά και παγανιστές συγγραφείς όπως ο Λουκιανός και φιλόσοφος Κέλσος, κάνουν αναφορές στον «άνθρωπο Ιησού» που έζησε και πέθανε στην Ιουδαία επι εποχής Πόντιου Πιλάτου. Ο τελευταίος που αμφισβήτησε την ύπαρξη του Ιησού ήταν ο διάσημος γάλλος φιλόσοφος Μισέλ Ονφρέ. Ομως οι ιστορικές πηγές τον διαψεύδουν. Για τους ιστορικούς δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία, ότι ο Ιησούς υπήρξε πραγματικό, ιστορικό πρόσωπο. Οπως γράφει ευφυώς ο καθηγητής του Καίμπριτζ Σάιμον Γκάθερκολ, ο Ιησούς έζησε και πέθανε. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν πέθανε…και έζησε. Αλλά αυτό ξεπερνά την ιστορική έρευνα.

iefimerida.gr

 

Είναι εγκληματικό να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοια ανεύθυνα , ψευδή και αντιεπιστημονικά κείμενα. Και το χειρότερο,  χωρίς αντίκρουση.  Κι  ακόμα χειρότερα, ατιμωρητί!

Η συγκεκριμένη πορνοφυλλάδα έχουμε ξαναγράψει ένα σωρό φορές πως  δίνει…ρσιτάλ παραπληροφόρησης. Μάλιστα, θα έλεγε κανείς πως  διαπρέπει ιδιαίτερα  στο …αγώνισμα του σεξισμού.  Και  φαίνεται να είναι η  κυρίαρχη ενασχόληση και επίδοσή της.

Η αλήθεια, λοιπόν,  που κρύβει η γνωστή “πατσαβούρα” είναι πως αντίθετα από αυτά που γράφει, ΚΑΜΙΑ ιστορική πηγή δεν στηρίζει την  εκδοχή πως ο Ιησούς υπήρξε ένα φυσικό πρόσωπο, γεννημένο και εγγεγραμένο σε  μητρώα.  Οι μόνες πληροφορίες που έχουμε για το πρόσωπο Ιησούς και τη δραστηριότητά του είναι τα ευαγγέλια. Τα κείμενα  αυτά, όμως, δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορία, δοθέντος πως εν πολλοίς παραποιούν την ιστορική αλήθεια και ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια ποιοί είναι οι συγγραφείς τους, πότε και πού  έχουν γραφτεί.

Η ιστορική αλήθεια, λοιπόν, είναι άλλη. Και εκτίθεται σε  παλιότερα κείμενά μας. ΄Ενα απ΄αυτά έχει τίτλο   “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΝΟΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ «ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ». Παραθέτουμε το λινκ . (https://homo-naturalis.gr/18899-2/)

 

2. Εκκληση για αίμα απηύθυνε φίλος του 52χρονου επιχειρηματία –Χρειάστηκε 20 φιάλες
Το σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά. Φωτογραφία: Eurokinissi
___________________________________________________________________
1. Μητσοτάκης για Καμμένο: Δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος
Μητσοτάκης κατά Πάνου Καμμένου: Δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος

Οξύτατη επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά», όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

H παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, ο οποίος αποκάλεσε «τρελό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας «δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος»

Χτες το λέγαμε πάλι. Ο γιος του “αποστάτη” Μητσοτάκη, Κυριάκος, χειρότερος κι  από τον πατέρα του, δε διστάζει για μικροκοματικά συμφέροντα να  στηρίζει  ακόμα και το τρελαμένο δικτάτορα της Τουρκίας. Συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, εδώ και πολύ καιρό, ειδικά μετά την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,  συνδαβλίζει τη φωτιά και  παίζει καλυμμένα μεν, αλλά φανερά για όσους γνωρίζουν το ποιόν του αρχηγού της Ν.Δ ,  το παιχνίδι  του Σουλτάνου.

…΄Εξεστι τη οικογενεία Μητσοτάκη   ασχημονείν!

 

2.Ξεσπαθώνει ο Αμβρόσιος -«Κόκκινη χούντα», «Κοντονής προστάτης των gay»
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Η ατιμωρησία οδηγεί στο θράσος. Αν  το δικαστήριο στο Αίγιο έκανε σωστά τη δουλειά του, σήμερα ο αισχρός αυτός ρασοφόρος, έπρεπε να είναι φυλακή. Ειδικά, εξαιτίας των κατά καιρούς Ναζιστικών  παραληρημάτων του, πέρα από το  απίστευτα αισχρό ρατσισμό που τον διακρίνει.

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας δείχνει πώς του κατέστρεψαν το πρόσωπο οι Ρώσοι, με δηλητήριο Ο Βίκτορ Γιουστσένκο πριν και μετά τη δηλητηρίαση. Φωτογραφία: AP

Κατά μέτωπο επίθεση στη Ρωσία και συγκεκριμένα στις «μεσαιωνικές πολιτικές» της κάνει ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιουστσένκο, περιγράφοντας τα τρομακτικά αποτελέσματα της δηλητηρίασης του το 2004.

Ο Γιουστσένκο, δηλητηριάστηκε την περίοδο που βρισκόταν αντιμέτωπος με τον Ρώσο υποψήφιο Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις εκλογές του 2004.

 

Περιγράφοντας τα τρομακτικά αποτελέσματα της δηλητηρίασης, ο Γιουστσένκο, του οποίου το πρόσωπο παραμορφώθηκε και μερικών παρέλυσε από το περιστατικό, δήλωσε στο BBC:

«Όταν έφτασα στο σπίτι και φίλησα τη γυναίκα μου, το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ‘τα χείλη σου έχουν μια μεταλλική γεύση’. Στη συνέχεια πήγα στην Αυστρία και τη δεύτερη ή τρίτη ημέρα το σώμα μου άρχισε να πρήζεται. Το κεφάλι μου μεγάλωσε δραματικά και ο πόνος εξαπλώθηκε σε όλο το σώμα μου. Σύμφωνα με την έρευνα, το δηλητήριο είχε προστεθεί στο ρύζι στο δείπνο που είχα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν υπεύθυνος για τη δηλητηρίαση, ο Γιουστσένκο απάντησε: «Έχω μια απάντηση, αλλά δεν μπορώ να την ξεστομίσω».

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε, η έρευνα σχετικά με τη δηλητηρίαση του Γιουστσένκο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Αφού αποκάλυψε την δική του οδυνηρή εμπειρία από την δηλητηρίαση, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε για την υποτιθέμενη εμπλοκή στην δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια. Όπως είπε: «Νιώθω πόνο για το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι τόσο τυφλή. Ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι τόσο εχθρικές η μία απέναντι στην άλλη και δείχνουν τόσο μικρή αλληλεγγύη όσον αφορά στις πολιτικές της Ρωσίας. Θα ήθελα αυτό που αποκαλούμε ‘Ενωμένη Ευρώπη’ να συνειδητοποιήσει τελικά ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους πολίτες της είναι η μεσαιωνική πολιτική που επιδιώκει η Ρωσία στον 21ο αιώνα».

΄Εζησα από κοντά αυτή τη δραματική ιστορία και μπορώ να επιβεβαιώσω  του λόγου το αληθές. ΄Εγιναν έτσι και χειρότερα τα πράγματα τότε  στην Ουκρανία.

Το 2004-5 υπηρετούσα στο Κίεβο, αποσπασμένος από το ελληνικό υπουργείο παιδείας. Η απόσπασή μου  εκείνη είχε συμπέσει με την “πορτοκαλί επανάσταση” του  Βίκτορ  Γιούσενκο. Δυναμικές, πολυπληθείς-μεγαλειώδεις πορείες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, στην πλατεία Μεϊντάν, αλλά και στους γύρω δρόμους, ήταν  φαινόμενο σχεδόν καθημερινό. Κάποιες μάλιστα ήταν ολονύχτιες, με τους διαδηλωτές να κοιμόμαστε  έξω και μάλιστα σε θερμοκαρασία -20 βαθμούς.

Συμμετείχα στις περισσότερες απ΄αυτές τις διαδηλώσεις. Αλλά και ποιος δεν έδωσε το παρόν, ξένος και ντόπιος;  Μόνο  Δεξιοί και  Ναζί δεν πήραν μέρος  σε εκείνο το λαϊκό ξεσηκωμό για να φύγει ο Ρωσόφιλος ακροδεξιός- Γιανουκόβιτς και να δει η φτωχή χώρα καλύτερες ημέρες.

Ο Γιούσενκο ήταν  φιλικός, προσιτός στις εξόδους του στους δρόμους και τις πλατείες.  Και δεν ήταν λίγες οι φορές που τον έβλεπα  να πίνει ήσυχα  τον καφέ του στις καφετέριες του Πάρκου, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Σεφτσένκο. ΄Ηταν όμορφος άντρας και με ήρεμα, αλλά αποφασιστικά χαρακτηρστικά.

Την τελευταία φορά που τον είδα, ήταν πολύ μετά από τη δηλητηρίασή του. Και ήταν πραγατικά  αγνώριστος!  Αν δε μου έλεγαν πως αυτός ήταν ο Γιούσενκο, δε θα τον αναγνώριζα ποτέ.

Εγκληματικό έργο κι αυτό  του  Νέου Χίτλερ. Ο Πούτιν, έχουμε πια βαρεθεί  να το λέμε, είναι ο “κακός  δαίμονας” της ανθρωπότητας.  Βαρύνεται με άπειρα εγκλήματα, τέτοια και τόσα, που θα έπρεπε να έχει χίλιες ζωές και να είναι συνεχώς τιμωρημένος.

΄Οσο ζει και βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας, ο κίνδυνος για την ειρήνη, αλλά και για τους αντιπάλους του, μέσα κι έξω από τη χώρα, είναι μέγας. Είναι ντροπή στη Δύση, που επέλεξε να εξαντλεί σε χάδια  τις τιμωρίες εναντίον του πιο επικίνδυνου, εκτός των άλλων, και μαφιόζου ηγέτη που είδε ποτέ ο κόσμος μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.  Είναι η νεκρανάσταση του Χίτλερ!