ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΕΝΩ ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
Τριμερής στην Aγκυρα για το Συριακό: Τι ενώνει Τουρκία, Ρωσία και Ιράν
Χασάν Ρουχανί, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Είναι περίεργη η στάση του Τραμπ και η απόφαση να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία. Δεν είναι μόνο που αφήνει στο έλεος των παραπάνω τριων αιμοβόρων θηρίων τους Κούρδους. Είναι και τα πετρέλαια της χώρας, που, αν μη τι άλλο,  γι΄αυτά  οι Αμερικανοί …σκίζονται.

Κάτι άλλο συμβαίνει που δεν είναι ορατό αυτή τη στιγμή. Μόνο να πιθανολογήσουμε μπορούμε. ΄Ενα σενάριο που μας βγαίνει είναι τούτο.

Ιράν Ιράκ,Τουρκία Συρία θα κατακόψουν τους Κούρδους, αν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί. Είναι αυτό που ίσως επιζητεί για να επέμβει ο Τραμπ αργότερα  και να ζητήσει εδώ  και  τώρα  την ίδρυση Κουρδικού κράτους υπό την δική τους προστασία. Στα “χαρτιά” είναι έτοιμο το Κουρδιστάν. Καιρός να περάσουν οι Αμερικανοί και στην ίδρυσή  του.

Είναι ένα πιθανό σενάριο. Κάτι πάντως σχεδιάζουν. Αλλιώς, δύσκολο να εξηγήσει πώς αναχωρούν έτσι ξαφνικά από τη Συρία οι Αμερικανοί, αφήνοντας τη χώρα στα χέρια του “τριγώνου του διαβόλου” υπό τη στυγνή πλέον δικτατορία ΄Ασαντ.

2.α, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ
Νέα πρόκληση από τον Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα δεν μετράει, είναι πιο μικρή κι από την Κωνσταντινούπολη
Pool Photo via AP
β.Καμμένος: «Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό»
Φωτογραφία: twitter

Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως στην περίπτωση ενός  τρελαμένου Ερντογάν η καλύτερη απάντηση είναι η ΣΙΩΠΗ;  Αν απαντάς σε κάθε παρανοϊκη ατάκα του Σουλτάνου και των επίσης διεστραμμένων υπανθρώπων  του, είναι ως να αναγνωρίζεις πως ίσως να έχουν και κάπου δίκιο.

Αγνοήστε τέτοιες απειλές. Εξυπηρετούν μόνο σκοπιμότητα αντιπερισπασμού. Στην πραγματκότητα με τόσα μέτωπα ανοιχτά,  ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ο τρελός δικτάτορας για την Ελλάδα. Αλλοίμονο μόνο στον   τούρκικο λαό  (είναι κοντά η χρεοκοπία της χώρας) , ειδικά στους αντιπάλους  της άφρονης αυτής κυβέρνησης.

 

3.Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Νετανιάχου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
φωτογραφία: eurokinissi

 

Μετά το πρόσφατο μακελειό στη Γάζα,  η απομόνωση του Νετανιάχου είναι πρώτιστο  καθήκον  της παγκόσμιας κοινότητας. Είναι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο αισχρός Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ας μην το ξεχνάει αυτό ο Αλέξης Τσίπρας

4. ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ
Πυροβόλησαν δικαστικό επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» του Στέφανου Χίου
Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος -Φωτογραφία αρχείου: Εurokinissi

Δικαστικό επιμελητή, που πήγε να του επιδώσει ένα εξώδικο φέρεται να πυροβόλησε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος.

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Δικαστικός επιμελητής μετέβη στην οδό Δοϊράνης 45 στην Καλλιθέα, στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ υπήρξε «εκφοβιστικός πυροβολισμός μια φορά στον αέρα» από κάποιο άτομο που βρίσκονται στο χώρο, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη αν πρόκειται για τον Στέφανο Χίο αν και το πιθανολογούν. Πάντως, το άτομο που πυροβόλησε στον αέρα δεν βρίσκεται πλέον στα γραφεία της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παθόντος, δράστης ήταν ο εκδότης της, Στέφανος Χίος ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

Από τον πυροβολισμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο κλήθηκε προληπτικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει βρεθεί και ένας κάλυκας.

Πόση ηλιθιότητα κουβαλάει αυτό το άτομο, μου λέτε; Μιλάμε για εντελώς αισχρό τύπο. Εισαγγελέας δεν υπάρχει να τον συμμαζέψει; Μόνο για το ρατσιστικό του ντελίριο, αρκεί. Γιατί ο αισχρός αυτός παλιάνθρωπος είναι στο δικαστικό απυρόβλητο;

Υπάρχουν, άραγε,  σκουπιδοφάγοι τόσο σιχαμεροί, που … εσθίουν μεθ΄ ηδονής   σε τέτοια χωματερή  σαν αυτή του παλαβού δημοσιογράφου; Πρέπει σίγουρα να είναι διεστραμμένοι.