ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ «ΔΡΩΜΕΝΑ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (25-31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018)

Η εβδομάδα που πέρασε χτες,  είχε πολλές και σπουδαίες ειδήσεις.  Θα σχολιάσουμε  δύο θέματα από τα πολλά, που έχουν, όμως, παρελθόν και μέλλον. Το ένα έχει να κάνει με τον εθνικισμό, τον ψευτοπατριωτισμό και την πατριδοκαπηλεία και το άλλο με τον καταιγισμό  των…συνωμοσιών της κυβέρνησης εναντίον πολιτικών της αντιπάλων  και ενός εφοπλιστή .

1. α. ΜΕ ΤΟ ΑΓΕΡΩΧΟ ΥΦΟΣ
Σάλος με τον 5χρονο ντυμένο στρατιωτικά και με όπλο, που άνοιξε την παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη
φωτογραφία: thrakinea.gr 
β.«ΠΥΡΑ» ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ερντογάν απειλεί Μακρόν: Μη ζητήσετε βοήθεια όταν γεμίσει τρομοκράτες η Γαλλία
Φωτογραφία: ΑΡ
γ.Παυλόπουλος: Διαρκές χρέος υπεράσπισης της πατρίδας με κάθε τίμημα
Φωτογραφία: Tempo24
 δ. Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία μας
Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία μας [βίντεο]

Πάντα, όταν μιλάμε για πατριωτισμό, θυμίζουμε την περίφημη εκείνη φράση του Εγγλέζου διανοούμενου  “ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων”.   Είναι, όμως, έτσι;

Αν προσέξει κανείς ποιοί κατά κανόνα (εξαιρούνται τα…ψώνια, οι θερμοκέφαλοι) είναι φορείς υποκριτικού πατριωτισμού και πατριδοκαπηλείας, δε θα εκπλαγεί, αν διαπιστώσει πως όλοι τους έχουν το κοινό  χαρακτηριστικό που τους αποδίδει ακριβώς   η σοφή αυτή ρήση.  Είναι απατεώνες.

Και τέτοιος, φυσικά, δεν είναι μόνο εκείνος που εξαπατά για χρήμα, την εξυπηρέτηση, δηλαδή, οικονομικών συμφερόντων, αλλά για οποιοδήποτε λόγο. Κυρίως, όμως,  για κάλυψη. ΄Εχει “πομπές” και καταφεύγει σ΄αυτό το δκιμασμένο μέτρο του κιβδηλοπατριωτισμού για να τις κρύψει.

Χαρακτηριστικά παραδείγμα πολλά, αλλά   θα περιοριστούμε σ΄αυτό του  Ερντογάν. Ο Τούρκος δικτάτορας  ξαφνικά, εδώ και κάμποσο καιρό,  αυτοαναγορεύτηκε σε υπερπατριώτη με όνειρό του, λέει, να αναστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία! Βεβαίως, ούτε ο ίδιος πιστεύει σ΄αυτά που λέει . Ο πατριωτισμός του έχει σχέση με τις “πομπές” που λέγαμε παραπάνω.

Κι αυτό αποδεικνύεται πολύ απλά, αν λάβουμε υπόψη μας το εξής. Ο Ερντογάν κυβερνά την Τουρκία  εδώ και χρόνια. Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε τόσο προκλητικός ,τουλάχιστον στο Αιγαίο και δεν έπαιζε τόσο συχνά και σχεδόν  αποκλειστικά το  “χαρτί” του υπερπατριώτη, όπως σήμερα.

΄Εχει λίγο καιρό και πάντως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τhw 15ης Ιουλίου 2016, που ξεσπάθωσε. Μέχρι τότε το έκανε ευκαιριακά. Αλλά, γιατί, όμως, τώρα “δίνει τα ρέστα” του στις προκλήσεις; Να δούμε τους λόγους.

Τα τελευταία χρόνια, κατηγορήθηκε και μάλιστα με αδιάσειστα στοιχεία, πως το οικογενειακό του περιβάλλον τα “έπαιρνε” κανονικά από διάφορες πηγές, κομπίνες και απατεωνιές. Μια απ΄αυτές ήταν και  η αναμφισβήτητη  συνεργασία του με τους Τζιχαντιστές, που λένε πως το απέφερε πολλά εκατομμύρια κέρδη από τις λαθραίες μεταφορές καυσίμων και όπλων.  Δικά του κέρδη, προσωπικές απολαβές της οικογένειας.

Αλλά, οι μεγάλες “πομπές” είναι αλλού. Εκεί που ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν στο τρόπο που αντιμετώπισε τους αντιπάλους του, μετά το  πραξικόπημα του 2016,  το οποίο, να μην ξεχνάμε, κάποιοι το χρεώνουν στον ίδιο.  Σχεδιασμένο, δηλαδή,  από τον  Ερντογάν,  για να ακολουθήσει ό τι ακολούθησε.

Με το που σταθεροποιήθηκε στην εξουσία,  επέβαλε στη χώρα μια πρωτοφανή τρομοκρατία.  Συλλήψεις, διώξεις, φυλακίσεις, βασανισμοί, προπηλακισμοί,  προστυχιές άλλες, στην ημερήσια διάταξη.  Και όλα τούτα με την επιβολή  πραγματικής λογοκρισίας, αφού από τη μια   κατάπνιξε  κάθε αντίθετη φωνή δημοσιογράφου, ακτιβιστή, μπλόγκερ και από την άλλη  συγκεντρώνοντας  στα χέρια του  σχεδόν το σύνολο  του “Τύπου” της χώρας ,μέσω φίλων και στελεχών του κόμματός του.  Το  ένα είναι αυτό.

Το άλλο ταμπλό που παίζει τελευταία ανελλιπώς και προκλητικά είναι  στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Πρωτοφανείς απειλές κατά πάντων και πασών, προκλήσεις, έλλειψη σεβασμού στους διεθνείς κανόνες, αλλά και αμείλικτο κυνηγητό των Κούρδων (εξόντωσε πάνω από 1.500 στην Αφρίν ως…τρομοκράτες!). Και όλα αυτά για την…Μεγάλη Τουρκία, ρε γαμώτο!

Στην πραγματικότητα, όμως,  ο…πολύς Ερντογάν είναι   ένας κοινός απατεώνας και  διέπραξε όλα αυτά τα εγκλήματα, νομίζοντας πως θα αποσπάσει την προσοχή, θα αποπροσανατολίσει ,θα απομακρύνει τους προβολείς από πάνω του και θα σκεπάσει τις απάτες και τα εγκλήματά του.

Μάταιος κόπος.  Το τέλος του πλησιάζει. Ο κίβδηλος πατριωτισμός του δεν πρόκειται να τον σώσει. Το σίγουρο είναι πως ή θα δολοφονηθεί (κακή επιλογή και δεν αποκλείεται από Κούρδους)  ή θα ανατραπεί βίαια, και άγνωστο αυτή τη στιγμή πώς.

΄Ολα εδώ πληρώνονται, Σουλτάνε μου. Κι εσύ δεν μπορείς να είσαι η εξαίρεση.

 

2.  α. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ. ΠΑΣΟΚ: Αποδείχθηκε το φιάσκο της fake προανακριτικής για την υπόθεση Novartis

β.Σαμαράς για Novartis: Τώρα που τελείωσε η σκευωρία θα ψάξουν να βρουν άλλη -Θα το πάω μέχρι τέλους

.γ. Aύξηση των παραπόνων και έλλειψη εμπιστοσύνης προς το κράτος και τις υπηρεσίες του διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στην ετήσια έκθεσή του για το 2017.
δ. Το σκοτεινό δοσιλογικό παρελθόν της οικογένειας Πικραμμένου και η αληθινή ιστορία του (μικρού) Παναγιώτη

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Άδωνις Γεωργιάδης

 333--2

ε.  Μαρινάκης: «Σύντομα θα αποκαλυφθούν οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας»
Μαρινάκης: «Σύντομα θα αποκαλυφθούν οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας»

«Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται.

Μια άλλη κατηγορία απατεώνων,που εκτός από πατριώτες το  “παίζουν” κι αλλιώς,  και τούτοι  με κύριο στόχο να κρύψουν τις δικές τους “πομπές”, είναι οι παραπάνω εικονιζόμενοι… αξιότιμοι κύριοι, που έναντι αδράς αμοιβής, όταν ασκούσαν εξουσία, προσέφεραν τις υπηρεσίες του στο Φρουζή και τη φαρμακοβιομηχανία που διηύθυνε τότε στην Ελλάδα.  Είνα τρομακτικό, μάλιστα, πως ανάμεσα στους κατηγορούμενους,βρίσκονται ηχηρά ονόματα, όπως  δύο π. πρωθυπουργών, ενός π.αντιπροέδρου  κυβέρνησης και ενός επίσης αντιπροέδρου της σημερινής  αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς, το μέγα αυτό σκάνδαλο,που δεν έχει να κάνει τόσο με τα μεγέθη  των ποσών της δωροδοκίας , όσο με τον αντίκτυπο που έχει στην ευρύτερη   ελληνική κοινωνία, φαίνεται πως εν τη γενέσει του , “πνέει και τα λοίσθια”. Μοιάζει δύσκολο να έρθει σε δικαστική  αίθουσα και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Και η ελληνική κοινωνία, ως γνωστό έχει τους πολιτικούς που της αξίζει. Γι΄ αυτούς, βέβαια, που τους ψηφίζουν, δεν υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς (“καλά κάνανε, ποιος δε γλείφει, άμα έχει το μέλι στο δάχτυλο”) ,αφού είναι και οι ίδιοι διεφθαρμένοι “μέχρι μυελού οστέων” στους δικούς τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και οικογενειακούς χώρους. Γι΄αυτό, ακριβώς,  και οι οπαδοί τούτοι στηρίζουν φανατικά και επικροτούν ασυζητητί  “τα έργα και τις ημέρες” των ανθρώπων που ψηφίζουν.Κι ας είναι απατεώνες, κλέφτες, κοινά λαμόγια. Καμιά επίδραση στην εκλογική επιλογή τους.

Αλλά, το μεγάλο πρόβλημα ειναι  αλλού.  Στη νέα  γενιά και τις επόμενες. Με τόσο διεφθαρμένους πολιτικούς με τέτοιους “πατεράδες” οπαδούς είναι αδύνατο ο νέοι άνθρωποι να ενστερνιστούν μηνύματα πως οφείλουν να λειτουργούν σε μια πολιτεία, ως πολίτες και έντιμοι στην προσωπική τους ζωή.  Και μόνο η προτροπή αυτή, είναι σίγουρο πως τους κάνει να …σκάνε στα γέλια. Πέρα από το δικαιολογημένο θυμό και τη σιχασιά που νιώθουν για το Σύστημα.

 Τεράστια ευθύνη έχουν και   ΟΛΑ τα  κόμματα που στην ουσία, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, συνηγορούν με το τερατώδες ψεύδος των κατηγορουμένων και αποδέχονται  πως έχουν πέσει, αυτοί μόνο και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, θύματα κυβερνητικής συνωμοσίας! Είναι, βέβαια, ανάξια αντίκρουσης τέτοιο επιχειρήματα. Ούτε αφελείς δεν καταπίνουν πια τέτοιο κουτόχορτο. ΄Αλλωστε, το FBI οι μάρτυρες, αλλά και η άτιμη  πορεία της ίδιας της φαρμακευτικής εταιρείας ,είναι η εγγύηση της αλήθειας, η απόδειξη ,δηλαδη, πως,  δωροδοκήθηκαν οι δεφθαρμένοι πολιτικοί.

Το επίσης αισχρό, όμως, είναι πως η κυβέρνηση ανακίνησε το τεράστιο αυτό σκάνδαλο  περισσότερο προς άγραν εντυπώσεων, παρά λόγω αυστηρής προσήλωσής της στους κανόνες της αδιάφθορης πολτικής.  Κι αυτό είναι φανερό πρώτα με την υπόθεση της παροχής κάλυψης στον υπεύθυνο της χροκοπίας της χώρας Κώστα Καραμανλή και από εδώ και πέρα θα γίνεται ακόμα πιο φανερό πως η κυβερνητική παράταξη ξανακύλησε στην προκυβερνητική   δημαγωγία και το λαϊκισμό και με τη  νέα ευθύνη που θα χρεωθεί.

Κι αυτό θα φανεί από το αποτέλεσμα .Την κατάληξη, δηλαδή,  που θα έχει το μέγα σκάνδαλο Novartis. Το σίγουρο είναι πως ή θα παραγραφεί ή δε θα πάνε οι κατηγορούμενοι ποτέ στο δικαστήριο. Δε θα το θελήσουν ουτε οι ίδιοι οι Συριζαίοι πια, αφού έκαναν τη δουλειά τους.

΄Οσο πιο γρήγορα καταφέρουμε να εξαφανίσουμε τους πολιτικούς αυτής της κοπής  και τους οπαδούς τους από τη χώρα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να ακολουθήσει ο τόπος τη σωστή πορεία και να μπει επιτέλους στο δρόμο της ανάπτυξης, αλλά και της ηθικής κάθαρσης.΄Οσο στα εκλογικά ψηφοδέλτια θα βλέπουμε και θα ξαναβλέπουμε να φιγουράρουν ονομάτα, όπως Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος (να μείνουμε μόνο σ΄αυτούς), ας είμαστε σίγουροι πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.