ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ
Φόβοι για νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας -Ηδη 16 νεκροί
Φωτογραφία: AP/ Adel Hana

Οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ηδη, 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά την Παρασκευή, όταν συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατά μήκος του συνοριακού φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ στο πλαίσιο της κινητοποίησης «της μεγάλης πορείας για την επιστροφή».

Το κίνημα διαμαρτυρίας αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες με αίτημα «το δικαίωμα επιστροφής» των Παλαιστίνιων προσφύγων και την καταγγελία του πλήρους αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Μικρός αριθμός διαδηλωτών πλησίασε μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον φράκτη, όπου συχνά διαδραματίζονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων του θύλακα και στρατιωτών. Οι Ισραηλινοί απάντησαν πυροβολώντας με πραγματικές σφαίρες και κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.400 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Στη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι θεωρεί το Ισραήλ πλήρως υπεύθυνο για τους θανάτους αυτούς.

Τί συμβαίνει στο μυαλό της Ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας, ουδείς γνωρίζει. Μάλλον πρόκειται για “τρικυμία εν τω κρανίω”. Για τύφλα, φανατισμό, ανοησία.

΄Οταν, ως λαός, έχεις πίσω σου αφήσει στα χιτλερικά κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης 5 εκατομμύρια θύματα, είναι ΥΒΡΙΣ, παράνοια, ασέβεια στους δολοφονημένους να κάνεις και συ τα ίδια  στους Παλαιστίνιους. Να τους ξεσπιτώνεις, να τους  στοιβάζεις σε καταυλισμούς- στρατόπεδα σα ζώα, να τους δολοφονείς.

  Αίσχος! Σήμερα, με αυτά τα εγκλήματα,  το Ισραήλ είναι εν αδίκω. “Ηλίου φαεινότερον”.

Οι δύο λαοί οφείλουν να μάθουν να συνυπάρχουν. Ιστορικά έχουν και οι δύο δικαιώμτα επί των εδαφών που ζουν. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Και είναι τόσο εύκολο να το καταλάβουν,αλλά και να το εφαρμόσουν και οι δύο . Με μια κίνηση.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΕΝΘΕΝ ΚΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ. Αυτές τις φαιδρές μορφές με τα μαύρα ράσα, το σκουφάκι στην κορφάδα   και τους άλλους με το …τραπεζομάντηλο    στο κεφάλι και το κομποσκοίνι στο χέρι. Αυτοί είναι οι αιτία του κακού.

Μονοιάστε επιτέλους. Για τις γενιές που έρχονται. Ησυχάστε.

_______________________________________________________________________

1. Ανησυχεί ο Πάιατ: Η Ελλάδα θα έχει αναταράξεις από την Τουρκία τους επόμενους δύο μήνες
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
  • Για τις προκλήσεις της Αγκυρας

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω».

  • Για ονοματολογικό των Σκοπίων:

«Ελπίζω να έχουμε σύντομα μια λύση. Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργών. Θα ήταν καλό να έχουμε πρόοδο και για την Ελλάδα και για τα Σκόπια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της διαδικασίας, υποστηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και το παρακολουθούμε όχι ως διαμεσολαβητές, αλλά ως υποστηρικτές της προόδου

  • Για την υπόθεση Novartis

«Προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός για την υπόθεση Novartis. Το FBI ξεκαθάρισε ότι ερευνά παραβιάσεις της νομοθεσίας των ΗΠΑ. Πέρα απ’ αυτό, η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ είναι εντελώς ανεξάρτητη και γι’ αυτό δεν γνωρίζω καν τις επικοινωνίες που έχουν οι αρμόδιοι ακόλουθοι της πρεσβείας, το γραφείο του FBI που βρίσκεται εντός της πρεσβείας, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω αν ανταλλάσσουν πληροφορίες για κάποια συγκεκριμένη υπόθεση. Το σύστημα μας προστατεύει πολύ καλά αυτή τη διαδικασία. Όταν ένας δικαστής παίρνει μια απόφαση δεν έχει να κάνει με την πολιτική, αλλά με την τήρηση του νόμου. Οπότε αυτή η αρχή με έχει οδηγήσει να μην σχολιάζω δημοσίως πράγματα για αυτά τα ζητήματα».

Ο Πάιατ είναι ένας από  τους καλύτερους Αμερικανούς πρέσβεις που πέρασαν από την Αθήνα. Και πραγματικός διπλωμάτης. Και  ως γνωστό, για να είναι κανείς καλός  διπλωμάτης ποτέ δε λέει “τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη”. Είναι σοβαρές οι  κουβέντες του, έστω και πονηρά διατυπωμένες.

Στο θέμα του Αιγαίου και του θερμού επεισοδίου είχε αναφερθει ξανά στο παρελθόν.Και φαίνεται πως καθόλου δεν αποκλείεται μια σύγκρουση σε εκείνα τα νερά .΄Ισως, όχι μόνο  τυχαία, αλλά ως μέρος ενός σχεδίου για την πτώση και εξαφάνιση του δικτάτορα της Τουρκίας. Κι αυτό σημαίνει  ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από μια σοβαρή και μετριοπαθή, νατοϊκή κυβέρνηση.

Για τους διεφθαρμένους ΄Ελληνες πολτικούς που χρηματίστηκαν από το Φραζή, το είπε καθαρά,πως τα πήραν οι αλήτες. Μόνο που ο Πάιατ το διατύπωσε ως διπλωμάτης ,που σημαίνει πως η αλήθεια διαβάζεται  ανάμεσα από τις γραμμές  αυτών που είπε.

Μπράβο,  Πάιατ!

 

2. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Σκοπιανό: Συζητά και το «Upper Macedonia» η Ελλάδα; -Πού υποχωρεί, τι ζητάει, τα εμπόδια
Φωτογραφία: Εurokinissi

Super to…Supper. Το… καλυτερότατο. Το “Ανω Μακεδονία”, εκτός των άλλων, σημαίνει πως υπάρχει και η κάτω , την οποία ουδείς γνώρζε μέχρι σήμερα στον κόσμο, πλήν Ελλήνων.΄Ολοι ήξεραν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Και ιστορικά στέκει.  Η “Κάτω (αρχαία) Μακεδονία” εκτεινόταν και πάνω στα σημερινά  Σκόπια.

Οπότε…μια χαρά! Να τελειώνετε εκεί. Και…γρήγορα.

3.ΣΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΗΣ
 Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Εντοπίστηκε και δεύτερο «ορφανό» DNA
Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Εντοπίστηκε και δεύτερο «ορφανό» DNA

Θάψτε κι αυτό το στοιχείο.΄Ετσι θα τη γλιτώσει ο μεγαλοδικηγόρος και ο πελάτης του εγκληματίας. Στο Ελλαδιστάν είμαστε.  Τα μεγάλα ψάρια πάντα ξεφεύγουν.  Σκίζουν τα δίχτυα. Αλλοίμονο στη Δώρα!

 

4. ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΑΘΕΟΣ
 Σήμερα η κηδεία του Στίβεν Χόκινγκ -Η τέφρα του θα τοποθετηθεί πλάι σε Νεύτωνα και Δαρβίνο
φωτογραφία: apimages

Η πονηριά του ιερατείου.΄Οποιος είναι άθρησκος και απορρίπτει τους μύθους της Βίβλου-Κορανίου περί της δημιουργίας , είναι άθεος.

΄Αθρησκος  είναι. Και ο Στίβεν γνώριζε πολύ καλά πως η “Δημιουργία” της Γένεσις του Μωυσή ,δε στέκει επιστημονικά,  είναι παραμύθι. Ο μεγάλος αστροφυσικός κατάφερε μεγάλο πλήγμα στις θρησκευτικές ανοησίες   με τις θεωρίες του. Και δεν του το συγχωρούν ποτέ.

Στο καλό, Στίβεν  Χόνκινγ. Θα σε θυμούνται οι γενιές με σεβασμό και θαυμασμό.

5. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
Φίλος εδώ μας γράφει:
Αργος: Πληρώνουν 20.000 ευρώ για «βραδιά κατάνυξης» τη Μ.Παρασκευή με Γαϊτάνο-Μπάση
Αργος: Πληρώνουν 20.000 ευρώ για «βραδιά κατάνυξης» τη Μ.Παρασκευή με Γαϊτάνο-Μπάση [εικόνες]

 

****