ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. «ΠΥΡΑ» ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ερντογάν απειλεί Μακρόν: Μη ζητήσετε βοήθεια όταν γεμίσει τρομοκράτες η Γαλλία
Φωτογραφία: ΑΡ

Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως με λύπησε πάρα πολύ η πλήρως εσφαλμένη προσέγγιση της Γαλλίας στο ζήτημα αυτό», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος. «Ποιοί είστε εσείς που μιλάτε για μεσολάβηση ανάμεσα στην Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση;», πρόσθεσε. «Όσοι υποδέχθηκαν χθες με τιμές τους εκπρόσωπους τρομοκρατικών οργανώσεων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εχθρική κίνηση κατά της Τουρκίας. Η ίδια τρομοκρατική ομάδα σήμερα το πρωί επιτέθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας μας. Έχουμε 6 μάρτυρες, μέλη δυνάμεων ασφαλείας και 4 στρατιώτες και 3 μέλη δυνάμεων ασφαλείας τραυματίες. Σε περίπτωση που είναι πραγματική η πρόταση της Γαλλίας περί διαμεσολάβησης, αυτή η δήλωση ξεπερνά τα όρια και το ανάστημα, του ατόμου που την προβάλλει. Ποιος σου ανέθεσε ένα τέτοιο καθήκον; Εμείς δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές. Από πότε η Τουρκία επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι με τις τρομοκρατικές οργανώσεις;»

΄Εχουν χάσει προ πολλού οι λέξεις τη σημασία τους στην Τουρκία. Ο αρχιτρομοκράτης  και δικτάτορας Ερντογάν, τολμά να μιλάει για τρομοκρατία και γκιουλενικό πραξικόπημα.  Τέτοιο θράσος.

Ας είναι. Το Κουρδιστάν πλέον, έστω και στα χαρτιά, είναι μια πραγματικότητα. Απόδειξη η πρόσφατη στάση της Γαλλίας και η εξαγγελία  Μακρόν .

Ευτυχώς, “λίγα είναι τα ψωμιά” του  σύγχρονου, αστείου Σουλτάνου. Κάθε μέρα με όσα λέει και κάνει, “σκάβει το λάκο” του βαθύτερα.  Κι ετυχώς!

2. Συνάντηση Αδωνι Γεωργιάδη – Κώστα Καραμανλή
Συνάντηση Αδωνι Γεωργιάδη - Κώστα Καραμανλή

Συνάντηση μίας ώρας είχαν σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Καραμανλής, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, στην Παναγή Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Το ραντεβού αυτό και η εικόνα που μεταφέρεται από τη συζήτησή τους αποτελούν και μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις.

Ειδικότερα για πρόσωπα που έχουν επιτεθεί τον τελευταίο καιρό με σφοδρότητα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπούν την «ψυχή της παράταξης», με αναφορές στον κ. Καραμανλή.

 Να οι εξελίξεις. Ο Κωστάκης είναι σίγουρο πως πήρε το μήνυμα από τον Αλέξη. “΄Η δίνεις, ή έστω δεν καλύπτεις   τα λαμόγια της Norvatis ή πας εσύ σούμπιτος”. Και φυσικά, σε καμιά περίτωση ο βασικός υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας Κώστας Καραμανλής,  δε θέλει να καθίσει στο σκαμνί.

Ο  (τάχαμου… για να ζήσει!) τηλεβιβλιοπώλης της απάτης ,της κομπίνας και της λαμογιάς, πήγε για να ζητήσει στήριξη από τον ανιψιό. Οπότε, το πιθανότερο είναι πως  ο ΄Αδωνις άκουσε και  δια στόματος Καραμανλή  ότι  στο εξής θα πορευτεί μόνος  το “Γολγοθά” του. Καμιά υπο-στήριξη.

Πλησιάζει η…Μεγάλη εβδομάδα  όχι μόνο  για τον ΄Αδωνι, αλλά  και για τους λοιπούς διεφθαρμένους  Πασόκους και Νεοδημοκράτες. Καιρός να σταυρωθούν .

3. Κοτζιάς: Ελπίζω σήμερα να κάνουμε κάποια θετικά βήματα -Τριμερής στη Βιέννη για Σκοπιανό
AP Photo/Ronald Zak

 

Τελειώνετε, επιτέλους! “Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”. Και στο κάτω -κάτω, δεν επιτελείτε και κανένα σπουδαίο έργο.

Αυτονόητα πράγματα κανονίζετε που θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί προ πολλού. ΄Η έστω αργότερα ή τώρα, αλλά  με σύντομες ενέργειες.  Δεν πρόκειται για το…Ανατολικό ζήτημα. “Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον”.  Εμ, πια!

 

4. ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Η ανενόχλητη πορεία των μελών του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ -Το τετ τετ με τον αστυνομικό
Η ανενόχλητη πορεία των μελών του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ -Το τετ τετ με τον αστυνομικό [βίντεο]

Αυτά τα “παιδιά”, ο…θεός ας με συχωρέσει ,έχουν καταντήσει πια εντελώς  φαιδροί τύποι. Χειρότεροι κι από τα παλιά “φυτά”  τους Κνίτες (υπήρξε τοιούτος και ο γράφων ένα φεγγάρι) ,αλλά και τους σημερινούς Σταλίνες-ΠΑΜΕίτες. Κι ανιστόρητοι, πέρα από φανατικοί και πολιτικά αδιάβαστοι.

΄Ολα τα φταίνε οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι! Ο νέος Χίτλερ,  ο Nεο-ιμπεριαλιστής Πούτιν  εξόντωσε στις μέρες μας ( 21ος αιώνας!) εκατοντάδες χιλάδες στην Ουκρανία και Συρία. Σακάτεψε και ξεσπίτωσε εκατομμύρια άλλους. Και οι Ρουβίκωνες εκεί. “Αμερικανοί φονιάδες των λαών”! Κολλημένοι ακόμα στο Βιετνάμ και τη Γιουγκοσλαβία.

Οι…ακτιβιστές  των στερεότυπων και των τσιτάτων.  ΄Εχουν και πλάκα.

Εν τω ματαξύ,  συγκρινόμενα τα εγκλήματα των Αερικανών με εκείνα των Ρώσων, ακόμα κι από σοβιετικής εποχής, μέχρι τα σημερινά ειδεχθή του υπόδικου για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, δικτάτορα Πούτιν, είναι  μέρα-νύχτα.

΄Ασε δε σήμερα τί  γίνεται μέσα στην ίδια τη Ρωσία, που τη χώρα  κυβερνά μια  κανονική  μαφία με επικεφαλής τον αρχινονό Πούτιν. ΄Ενας ολόκληρος λαός, όμηρος της μαφίας.  Ούτε στα χειρότερα δικτατορικά καθεστώτα παλιότερα της Λατ.Αμερικής.

Και οι ανεγκέφαλοι και δημαγωγοί Ρουβίκωνες με το κεφάλι κάργα άχυρα, διαμαρτύρονται στην ισπανική πρεσβεία, την ουκρανική, την  ισραηλίτικη για την αδυναμία κάποιων να δημιουργήσουν…κράτη. Και υπογράφουν τα απολίτικα κείμενά τους ως… Αναρχικοί!

Στη ρώσικη, βέβαια,πρεσβεία, δεν πατάνε ποτέ.  Είνα άβατο εκεί. ΄Ενας παλαιστίνιος νεκρός από σφαίρα Ισραηλινού είναι…άδικα σκοτωμένος. Είναι δολοφονία.  Οι πάνω από 350.00ο νεκροί της Ουκρανίας και της Συρίας με όπλα του νεοΧιτλερικού  Πούτιν, είναι …παράλληλες απώλειες για τους Ρουβίκωνες.

Ντροπή! ΄Εχετε καταντήσει, είπαμε,  χειρότεροι κι από τους παλιούς Κνίτες. Κανονικά ιδεολογικά “φυτά”.  Και σταλίνες.

Οι ίδιοι,βέβαια, σεμνύνονται πως είναι…αναρχικοί (Θου, κύριε…). ΄Η στην καλύτερη περίπτωση Μαρξιστές, Λενινιστές αυτοπροσδιορίζονται.  ΄Αλα  Κουφοντίνα  τα…κουφά.

Καλά, πέρα από τα άλλα. Μιλάμε για  σεισμό, “τρικυμία εν τω κρανίω” .Τα παιδία παίζει “εν ου παικτοίς”.

5. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ
ΠΑΣΟΚ: Αποδείχθηκε το φιάσκο της fake προανακριτικής για την υπόθεση Novartis
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο δρόμο και τα βήματα που χάραξε ο ιδρυτής  του ΠΑΣΟΚ  σήμερα  η Φωφώ  και οι λοιποί “επαναστάτες  του γλυκού νερού” της… Νέας Αλλαγής.   Ο Ανδρέας Παπανδέου ήταν εκείνος που έδειξε το δρόμο της διαφθοράς, της δωροδοκίας ,της πολιτικής σήψης. Ακολούθησαν οι μαθητές του…Μεγάλου ηγέτη  Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος, Λοβέρδος, αλλά και άλλα μεγαλόσχημα στελέχη ,που είχαν αναλάβει…εργολαβικά την πραγματοποίηση του…σοσιαλιστικού οράματος.

Τακίμια οι Πασόκοι με τους ΝεοΔημοκράτες στη διαφθορά. Οπαδοί “Πρασινοφρουροί” και “Γαλάζια ακρίδα”  ίδιο φύραμα.  ΄Οπως οι αρχηγοί τους και τα στελέχη των άθλιων κομμάτων τους .

Αδιαφορούν προκλητικά οι ψηφοφόροι τους  για τη διαφθορά. Και όχι μόνο. Την επικροτούν κιόλας.   “”Οποιος έχει την κουτάλα,  τρώει” ,σου λένε. “Είναι φυσκό”!

Αυτή  είναι η φιλοσοφία και το πιστεύω  από τον απλό ψηφοφόρο τους μέχρι τα υψηλά  κλιμάκια.  Τόσο παλιάνθρωποι.

 

6. Μητσοτάκης: Είναι ανάγκη να εκφράσουμε τον πολιτικό μας λόγο με φρέσκα πρόσωπα
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Το ανέκδοτο της χρονιάς. Ο…φρεσκότατος ιδεολογικά  υιός Μητσοτάκη με την επίσης φρεσκότατη αδερφή του και το γιο της, θα εκφάζουν, λέει,  σύγχρονο πολιτικό λόγο. Η απόλυτη αφασία, το θράσος και  η προκλητικότητα!