ΝΕΑ ΚΑ ΠΑΛΙΑ

 

 

1.Bild για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: «Πάλι θα μας στοιχίσουν δισεκατομμύρια οι Ελληνες»
Bild για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: «Πάλι θα μας στοιχίσουν δισεκατομμύρια οι Ελληνες»

 

Δυσθυμία και αναταραχή έχουν προκαλέσει στη γερμανική Βουλή, σύμφωνα με την Bild, οι πιέσεις του ΔΝΤ για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που μπορεί να φθάνει ακόμη και τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.

«Σε τέσσερις μήνες τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας: τέλος και με τις τακτικές δόσεις προς την Αθήνα. Τέλος επίσης και με τον αυστηρό έλεγχο των ελληνικών δημοσιονομικών. Και η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τις μονίμως επίπονες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. Η χώρα πρέπει και θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της! Το πρόβλημα είναι το ύψος του χρέους, που φθάνει σχεδόν τα 330 δισ. ευρώ, ελάχιστα λιγότερα από ό,τι στην έναρξη της κρίσης. Όλοι γνωρίζουν ως εκ τούτου ότι οι Έλληνες χρειάζονται μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

΄Εχουν τα χίλια δίκια οι Γερμανοί. Μόνο κάτι  ανεγκέφαλοι ,αχάριστοι και ξερόλες ΄Ελληνες δεν το καταλαβαίνουν.  Ψιλά γράμμματα.

Φαντάζεται κανείς να ήταν η Γερμανία στη θέση της Ελλάδας; Οι ανεύθυνοι Ελληνάρες     εδώ θα της έδιναν και μια σπρωξιά να πάει παρακάτω στον πάτο.

Η αχαριστία είναι ίδιο των απολίτιστων .Και στην αρχαιότητα είχε χαρακτηριστεί ποινικό αδίκημα. Διωκόταν ο αχάριστος.

΄Ομως, οι ίδιοι ,που βρίζουν τους Γερμανούς είναι αυτοί, οι ζήτουλες,  που απαιτούν, λες και  τα δικαιούνται, ελάφρυνση, παροχές, κονδύλια της Ευρώπης . Και όλα αυτά, επειδή  ακριβώς είναι…΄Ελληνες και απόγονοι της Ασπασίας! Τόσο ανόητη ράτσα και ψωνισμένη, δε συναντάς εύκολα στην υφήλιο.

Αλλά τη χώρα μας ,ας γνωρίζουν εκεί στην Εσπερία, δεν την κατοικούν αποκλειστικά  τέτοιοι ανεγκέφαλοι και  αγροίκοι. Υπάρχουν νουνεχείς και συνειδητοποιημένοι  πολίτες.

  Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι σε μια οικονομία της Αγοράς η ελάφρυνση χρέους. Καταραμένη στην πραγματικότητα αυτή η μορφή της οικονομίας και άμποτε οι άνθρωποι στο Μέλλον να απαλλαγούν από τέτοια μέγγενη. Αλλά η ουσία σήμερα είναι αυτή και δεν αλλάζει . ΄Αλλη λύση δεν υπάρχει  για τη χώρα.  Πιάσαμε  πιάτο.

Τολμήστε  μια γενναία ελάφρυσνη σε τριψήφιο αριθό δισ.  Και θα σας είναι  ευγνώμονες οι γενιές των Ελλήνων.

΄Οσο για τους δικούς μας εδώ μπουμπουνοκέφαλους, που βρίζουνε και παριστάνουν τους νταήδες, αφήστε τους σε μας. Ξέρουμε πώς η μαγκιά τους φτάνει μόνο ως  τη γλώσσα τους.  Στην πράξη είναι πέρα από φαφλατάδες και χέστηδες ΄Ασε που πολλοί από δαύτους είναι κλεφταράδες, διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι.

“Μαζί τα φάγανε τα λεφτά”. Ο δίκαιος, ο συνετός, ο συνειδητοποιημένος πολίτης ΄Ελληνας   είναι και δικό τους θύμα.

2. Πυρά Μητσοτάκη για ΔΕΗ: Την ξεπουλάτε και τη χαντακώνετε -Αιχμές για σκάνδαλο με ιδιώτη
Πυρά Μητσοτάκη για ΔΕΗ: Την ξεπουλάτε και τη χαντακώνετε -Αιχμές για σκάνδαλο με ιδιώτη

Λέξεις, όπως “ξεπουλάτε” δεν πρέπει ούτε να ψιθυρίζονται στο Μητσοτακέικο. Η …αγία οικογένεια, πέρα από την αξιοπρέπεια , χρόνια τώρα,  έχει ξεπουλήσει ό,τι μπορούσε. Να θυμηθούμε μόνο την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον πατριάρχη της οικογένειας. ΑΓΕΤ Ηρακλής,  ριφιφί στο Τατόι,  δώρο στον Κωνσταντίνο,  δημόσιες συγκοινωνίες… ΄Ασε δε  η θυγατέρα . Μην ξανοιγόμαστε.

Όταν, Κυριάκο  Μητοστάκη ,έχεις τέτοιες “πομπές”, μη μιλάς εσύ για ξεπουλήματα. Ακόμα και η δημαγωγία στους παλιάς κοπής κομματικούς, όπως ελόγου σου,  έχει όρια. Εσύ τα έχεις ξεπεράσει προ πολλού.

3.  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Αυτή είναι η 22χρονη που γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της και πέταξε το μωρό από το μπαλκόνι .Σώοηκε αλλά πέθανε ααπό ασιτία.
Αυτή είναι η 22χρονη που γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της και πέταξε το μωρό από το μπαλκόνι [εικόνες]

 

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την υπόθεση της 22χρονης που γέννησε μόνη της σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη και πέταξε το νεογέννητο μωρό από το μπαλκόνι.

Η μητέρα του παιδιού είναι ένοικος της πολυκατοικίας στην οποία βρέθηκε το νεκρό μωρό. Φοιτήτρια, 22 ετών, μένει μαζί με τη μητέρα της -τραπεζική υπάλληλο- και κατάφερε να περάσει απαρατήρητη την εγκυμοσύνη της, λόγω των περιττών κιλών που είχε. Η ίδια είπε πως προσπαθούσε να συμπεριφέρεται φυσιολογικά έτσι ώστε κανένας να μην καταλάβει το παραμικρό και να μην κινεί υποψίες.

 

΄Οταν πιάσανε το Νίκο Ρωμανό για τη ληστεία, θυμάμαι τις φωτογραφίες αυτού του παιδού φόρα-παρτίδα  σε γυαλιά, ιστότοπους, εφημερίδες. Με μαυρισμένα  τα μάτια  από τα χτυπήματα.

Μια μάνα τέρας, διαπράττει ένα από τα χειρότερα, τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στη χώρα. Και  αστυνομία,  εισαγγελείς καλύπτουν τη φόνισσα. Να μην ξέρει  ο κόσμος ούτε το όνομα ούτε να δει τη εγκληματική της μούρη.

Να τα λέμε πάλι; Η χώρα αυτή δεν έχει πια θεσμούς. Ανάξιοι, ανίκανοι, μικρόνοες, πέρα από  διαπλεκόμενοι και διεφθαρένοι έχουν εισχωρήσει σε όλα τα πόστα. Κράτος εν κράτει.

Ας αναλάβουμε όλοι μαζί την κάθαρση. Στο όνομα του Μέλλοντος αυτής της χώρας και των παιδιών της.

4. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Αναβολή των εκλογών στην Τουρκία ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης -«Να κοιτάζετε τη δουλειά σας», απαντά ο Γιλντιρίμ
Φωτογραφία: AP/ Francisco Seco

 

΄Ολο αυτοί οι θεσμοί, διεθνείς και ευρωπαϊκοί, υπάρχουν για το θεαθήναι. ΟΗΕ, Διεθνές ποινικό δικαστήριο, Ευρωπαϊκό…ανθρώπινων δικαιωμάτων(!), Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ανύπαρκτα. “Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.

“Κάνανε τα μούτρα κρέας” του δικτάτορα της Τουρκίας  από την Ευρώπη. Και ο Τούρκος τους “έγραψε” κανονικά. Τί άλλο θα έκανε; Ξέρει πολύ καλά πως όλοι αυτοί οι οργανισμοί είναι   της φιγούρας, τη πλάκας. Ούτε πολτική βούληση ούτε δύναμη έχουν να επιβάλουν το  σωστό, να δώσουν λύσεις.  Αχυράνθρωποι. Τίποτα περισσότερο.

5. Τα δόντια του Χίτλερ: Η ιστορία της γυναίκας που ανέλαβε την πιο περίεργη αποστολή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

 

Άνοιξη του 1945 στο Βερολίνο. Μια νεαρή διερμηνέας του «Κόκκινου Στρατού» αναλαμβάνει μια περίεργη αποστολή.

Ο διοικητής της μονάδας της, ταγματάρχης Γκορμπούσιν της δίνει ένα μεταχειρισμένο κόκκινο κουτί.

«Τι περιέχει;» ρωτά η 25χρονη Γιέλενα Κάγκαν (πραγματικό όνομα Yelena Rzhevskaya).

«Τα δόντια του Χίτλερ», της απαντά εκείνος. «Αν τα χάσεις θα το πληρώσεις με το κεφάλι σου!»

Η είσοδος του μπούνκερ του Χίτλερ στην καγκελαρία του Ράιχ (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ) Η είσοδος του μπούνκερ του Χίτλερ στην καγκελαρία του Ράιχ (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Το γερμανικό ραδιόφωνο είχε ανακοινώσει ότι ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945. Οκτώ μέρες αργότερα επίσημη επιβεβαίωση δεν υπήρχε, ενώ κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο Φύρερ μπορεί να το έσκασε από το Βερολίνο και είτε κρυβόταν στις Άλπεις ή ταξίδευε προς τη Νότια Αμερική.

Η αποστολή που ανατέθηκε στη μονάδα της Γιελένα ήταν να διαπιστώσουν αν τα δόντια που εντοπίστηκαν σε μια από τις 14 απανθρακωμένες σορούς στο μπούνκερ, στο υπόγειο της καγκελαρίας του Ράιχ, ανήκαν πράγματι στον Αδόλφο Χίτλερ.

Η Γιέλενα Κάγκαν (πραγματικό όνομα Yelena Rzhevskaya)Η Γιέλενα Κάγκαν (πραγματικό όνομα Yelena Rzhevskaya)

Όπως η ίδια αναφέρει στα απομνημονεύματά της, για τον τρόπο με τον οποίο επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Χίτλερ, ο ταγματάρχης Γκορμπούσιν της παρέδωσε το κουτί λέγοντάς της: «δεν έχουμε θησαυροφυλάκιο κι εσύ ως γυναίκα έχεις λιγότερες πιθανότητες να μεθύσεις σε σχέση με έναν άνδρα και να τα χάσεις».

Η Γιέλενα περιγράφει τις προσπάθειες εντοπισμού των οδοντιάτρων του Χίτλερ στους ρημαγμένους από τους βομβαρδισμούς δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας. «Καπνοί αναδίδονταν ακόμη σε κάποια σημεία, ο αέρας της πόλης ήταν γεμάτος με τους καπνούς της μάχης. Τα οδοφράγματα που είχαν συντρίψει οι ερπύστριες των τανκ κείτονταν στους δρόμους. Γκριζοφορεμένες νοσοκόμες με τα λευκά μαντίλια που έφεραν πάνω τους κόκκινο σταυρό, έδειχναν εξαντλημένες καθώς έσπευδαν, σοβαρές κι αμίλητες να κάνουν τα καθήκοντά τους».

Μετά από πολύωρες έρευνες στο Βερολίνο η ομάδα της Γιελένα εντόπισε την οδοντίατρο Κάτε Χόιζερμαν. Ήταν βοηθός του προσωπικού οδοντιάτρου του Χίτλερ, Χούγκο Μπλάσκε.

Η Χόιζερμαν κατάφερε να βρει ακτινογραφίες με τα δόντια του Φύρερ και το οδοντιατρικό του ιστορικό. Στις 10 π.μ. της επόμενης μέρας κάθισε μαζί με τον οδοντοτεχνίτη Έχτμαν, που σχεδίασε τις χρυσές γέφυρες για το στόμα του Χίτλερ και σχεδίασαν από μνήμης την οδοντοστοιχία του.

Κι όταν είδαν το περιεχόμενο του κόκκινου κουτιού άρχισαν να τρέμουν. Οι περιγραφές και τα σχέδια ταίριαζαν απόλυτα με τα οδοντικά υπολείμματα που τους έδειξαν. Τα δόντια ήταν του Χίτλερ….


Για τη Γιέλενα και την ομάδα οι αποδείξεις ήταν πλέον αδιάσειστες. «Πραγματικά πίστευα ότι θα αποκαλυπτόταν η αλήθεια σαρώνοντας όλες αυτές τις ανόητες φήμες ότι ο Χίτλερ ζούσε», γράφει στα απομνημονεύματά της. Αλλά οι προσδοκίες της διαψεύσθηκαν καθώς ο ίδιος ο Ιωσήφ Στάλιν διέταξε να μην αποκαλυφθεί το μυστικό, αφού ήθελε να το κρατήσει για τον εαυτό του και να αφήσει τον κόσμο να αναρωτιέται για το τι απέγινε ο Χίτλερ, θεωρώντας ότι αυτό θα του παρείχε ένα ατού στις διαπραγματεύσεις με τους Συμμάχους για το μεταπολεμικό παγκόσμιο σκηνικό.

Γι’ αυτό και στη Διάσκεψη του Πότσδαμ, τον Ιούλιο του 1945, κράτησε το στόμα του κλειστό όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν πληροφορίες για τον Χίτλερ.

Τι απέγιναν τα δόντια του τελευταίου; Η Γιέλενα τα είδε τελευταία φορά στα τέλη Μαϊου του 1945 στο Βερολίνο, όταν τοποθετήθηκαν σε ένα ειδικό κοντέινερ για να σταλούν στη Μόσχα.

55 χρόνια αργότερα, το 2000, οι ρωσικές Αρχές τα παρουσίασαν σε μια έκθεση για την επέτειο από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο η Γιέλενα επέστρεψε στη Μόσχα κι άρχισε να γράφει βιβλία. Άφησε την τελευταία της πνοή πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στις 25 Απριλίου του 2017.

 

Τους συνωμοσιολόγους δεν τους πείθεις με τίποτα.΄Οχι δόντια, την ίδια τη στάχτη του Ναζί Φίρερ  να τους φέρεις και να διαβεβαιώσει η επιστήμη  πως είναι δικιά του, θα συνεχίζουν να πλάθουν ιστορίες για αγρίους. Τη μια  τον  αναγνώρισαν   στη Νότια ή τη Λατινική Αμερική, την άλλη τον έφερναν  να ζει μεταμορφωμένος σε κάποια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης!

΄Αρρωστοι οι παραμυθατζήδες. Και επικίνδυνοι. Για τους ίδιους περισσότερο.  Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Ζουν τη δική τους πραγματικότητα.