ΝΕΑ ΚΑ ΠΑΛΙΑ

1. Γιούνκερ σε Τσίπρα: Η Ελλάδα θα γίνει κανονική χώρα στις 20 Αυγούστου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αν σήμερα η  διαπίστωση  από τον  Γιούνκερ  για την περίοδο κανονικότητας που εισέρχεται η χώρα, γινόταν  με πρωθυπουργό Σαμαρά ή Μητσοτάκη,  θα  είχε  καεί το Σύνταγμα. Θα είχε ξεχυθεί η γαλάζια ακρίδα  σε δρόμους και πλατείες και θα πανηγύριζε με ελληνικές σημαίες και φλάμπουρα Νεο-Δημοκρατικά την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, επίτευγμα της μεγάλης παράταξης της Δεξιάς!   Είναι γνωστα αυτά

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αλώσει τον “Τύπο” (διάβαζε βιομηχανία παραπληροφόρησης), για να φτιάχνει αυτός ειδήσεις και κλίμα. Ελάχιστοι βιομήχανοι της εμπορικής δημοσιογραφίας  τον στηρίζουν. Κι από την άλλη, έχει ανοίξει πόλεμο με εφοπλιστές κατηγορούμενους για πρεζέμπορους και εκδότες  για καταχραστές και διαπλεκόμενους.

Όλοι τούτοι και ειδικά οι εφοπλιστές του Λονδίνου,  που ελέγχουν ασφυκτικά  την πληροφορία στη χώρα μας, είναι αδίστακτοι.  Δίνουν “γην και ύδωρ”, για να δουν Κυριάκο  και Νικόλαο…πρίγκιπα στην εξουσία.

Πρωτοσέλιδα  καθημερινά με πηχυαίους τίτλους για  βασιλιάδες και πρίγκιπες.  Ακραία και άδικη πολλές φορές  κριτική στην κυβέρνηση. Απόκρυψη σοβαρών επιτευγμάτων έργο της κυβερνητικής δραστηριότητας.  Μάλιστα,  δε διστάζουν ακόμα και να συμπαραταχτούν με το δικτάτορα Ερντογάν στην  κριτική τους για τον Αλέξη Τσίπρα!  “Γην και ύδωρ”, λέμε!

Ας το αντιληφθεί  επιτέλους η κυβέρνηση. ΄Οσο παρέχει άσυλο   στον Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας και στους διεφθαρμένους πολιτικούς  της υπόθεσης χρηματισμού της Norvartis ,τους οποίους στην ουσία  χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό χαρτί,  θα χάσει τις εκλογές.

Εδώ και τώρα εγκαταλείψτε την ομερτά.  Στείλε στο εδώλιο τον  Κ. Καραμανλή, τα λαμόγια που τα άρπαξαν από τη φαρμακοβιομηχανία, αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάνη και τη Μαριέττα Γιαννάκου.Οι τελευταίες είναι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη και εμπλεκόμενες στην  οικονομική διαπλοκή με την εξαφάνιση δισ. ευρώ από τους προϋπολογισμούς της “βιομηχανίας” εκπαίδευσης ελληνοπαίδων εξωτερικού.

Η δημαγωγία στην οποία είχε εκπαιδευτεί και αποφοιτήσει με… άριστα ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να τελειώσει. Δεν είναι πια αρχηγός αντιπολίτευσης, αλλά υπεύθυνος , Ευρωπαίος πρωθυπουργός. Ας απαγκιστρωθεί επιτέλους από τους εναγκαλισμούς του Κωστάκη Καραμανλή.  Αρκετά κράτησε αυτό  το ειδύλλιο.

2.Θεοδωράκης: Εθνική συνεννόηση για προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια για την Τουρκία
Σταύρος Θεοδωράκης/Φωτογραφία: Eurokinissi

Ως τρίτο προέβαλε τις εκκρεμότητες με την Τουρκία που πρέπει να αντιμετωπιστούν από διεθνή δικαστήρια αφού υπάρξει εθνική συνεννόηση. Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε λάθος το ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει φέρει ακόμη στη Βουλή την πρόταση του Ποταμιού για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. «Ο Πρωθυπουργός μου είπε “Πάμε! Τις επόμενες εβδομάδες θα το φέρω στη Βουλή” και από τότε… σιγήν ιχθύος» σημείωσε.

Χρόνια έπρεπε να είχε γίνει αυτή η προσφυγή σε Διεθνές Δικαστήριο. Χρόνια  το λέμε κι εμείς εδώ. Το έκαναν λίγα χρόνια πριν Ρουμανία και Ουκρανία με λιγότερα προβλήματα από τα δικά μας.   Και ησυχάσανε.  Σειρά μας.

Υπάχρουν εκκρεμότητες , “γκρίζες ζώνες”, ένα σωρό θέματα που πρέπει να διευθετηθούν στο Αιγαίο. Αλλιώς ορίζουμε εμείς εθνικούς ,εναέριους, θαλάσσιους χώρους, υφαλοκριπίδες και αιγιαλίτιδες ζώνες κι  αλλιώς οι Τούρκοι. ΄Οταν, λοιπόν,  εμείς λέμε πως κάνουν παραβιάσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο, για εκείνους δεν είναι. Αντίθετα,    θεωρούν  εμάς παραβάτες.

Πού θα πάει όλη αυτή η ιστρορία,  που, αν μη τί άλλο, μας  κοστίζει  “ο κούκος αηδόνι” για εξοπλισμούς και αναχαιτίσεις; Γιατί όλες αυτές οι εκκρεμότητες να μη τελειώνουν; Με ποια σοβαρή δικαιολογία θα  πρέπει να τις κουβαλάνε οι γενιές μετά;

Πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει. Το έχουμε πολλές φορές αναλύσει το θέμα. “Θερμά επεισόδια” (μπορεί και αιματηρά), αψιμαχίες ,λεοντασιμοί  θα υπάρχουν και θα  συνεχιστούν. Γιατί να μην τελειώνουμε και με αυτά με μια προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια και ό,τι αποφασιστεί να γίνει σεβαστό κι από τις δύο μεριές;  Αυτονόητα και λογικά πράγματα.

 

3.Προαναγγελία… πολέμου: «Έρχεται σύγκρουση Τουρκίας – Αμερικής»

 

Προαναγγελία... πολέμου: «Έρχεται σύγκρουση Τουρκίας - Αμερικής»

Ανάλυση-«φωτιά» από πρώην σύμβουλο του αμερικανικού Πενταγώνου – Πώς οι κακές σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον μπορούν να οδηγήσουν σε εμπόλεμη σύρραξη – Πιθανό χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο ακόμα και Τούρκοι αναλυτές

Πολλοί  Αμερικανοί πρόεδροι  είχαν ανέκαθεν κακούς συμβούλους, ως ανιστόρητους,αλλά και  παραλογικούς, ουκ ολίγες φορές. Παράδειγμα πρόσφατο ο Ομπάμα, που οι στρατιωτικοί και οι ιστορικοί του σύμβουλοι τον έπεισαν ότι  τα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014 ήταν μια υπόθεση που θα σταματούσε στα Ουκρανο -Ρωσικά σύνορα. Και ο τότε πρόεδρος  έκανε το τεράστιο λάθος να μην καταφέρει ισχυρό ράπισμα  την αρπακτικότητα του δικτάτορα της Ρωσίας. Το αποτέλεσμα το είδαμε λίγο μετά.  500.000 νεκροί,  πολλά εκατομμύρια οι τραυμματίες  και οι πρόσφυγες στη Συρία. ΄Εργο εγκληματικό, το μεγαλύτερο μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου , αποκλειστικά του νέου Χίτλερ.

 Σήμερα, έχουμε πάλι τα ίδια. Σε…πολυσπούδαστη ανάλυσή του,   πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, προβλέπει πόλεμο ΗΠΑ -Τουρκίας! Τόσο τρελό, τόσο ανόητο σενάριο, που μόνο σοβαρός στρατιωτικός σύμβουλος δε θα μπορούσε να υπογράψει.

Πόλεμος Αμερικανο-Τουρκικός δε θα υπάρξει στον αιώνα τον άπαντα.  Είνα παντελώς ανιστόρητες και  παράλογες αυτές οι προβλέψεις.

Ο  Ερντογάν το παίζει  “Σουλτάνος”. Προσέγγισε τον “Τσάρο”, αποστασιοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ, έδιωξε τους επαγγελματίες στρατιωτικούς που είχε εκπαιδεύσει η ίδια η συμμαχία και άφησε φανατικούς ισλαμιστές στο στρατό που σήμερα ορκίζονται μεν  στο όνομά του, αλλά πέρα από το φονταμενταλισμό τους, δε διαθέτουν καμιά  στρατιωτική ικανότητα. Και όχι μόνο.  Συνεργάστηκε με τους Τζιχαντιστές, έκανε  την Τουρκία μια Ισλαμική δημοκρατία.  Θεοκρατική χώρα σαν το Ιράν  ,που είναι και σύμμαχός του.

Και λοιπόν;  Το όντως σοβαρό αυτό πρόβλημα θα το λύσουν οι Αμερικανοί με πόλεμο,όπως θέλει να πιστεύει ο σύμβουλος του Πενταγώνου; Ο ίδιος μέσα στα πράγματα ήταν, στα άκρως απόρρητα των στρατιωτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.  Δεν έμαθε πώς λύνουν, πάγια,  τέτοια προβλήματα οι Αμερικανοί;  Μα τόση αφέλεια;

Οι Αμερικανοί θα γκρεμίσουν το ισλαμικό κράτος του Ερντογάν, ρίχνοντας τον ίδιο το “Σουλτάνο” από την εξουσία. Το πιθανότερο είναι με εσωτερική εξέγερση μετά το οικονομικό κραχ που πολύ σύντομα θα ξεσπάσει στν γείτονα. Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και θα ζητήσει την “κεφαλήν επί πίνακι” του δικτάτορα.  Κι εκεί θα τελειώσουν όλα.

Πόσο αίμα θα χρειαστεί στο εσωτερικό της Τουρκίας από ένα τέτοιο σφοδρό εμφύλιο ,ουδείς μπορεί να προβλέψει σήμερα. Ο τύραννος, όμως, θα πέσει. Και μαζί το θεοκρατικό του κράτος. Η Τουρκία θα επιστρέψει στη Δύση στην οποία, άλλωστε,  ανήκει.  Και ουδείς  σοβαρός, δυτικός ηγέτης  θα θυσίαζε τη χώρα αυτή, που είναι η “πόρτα” Ευρώπης και Ανατολής. Ούτε σε μια μελλοντική “κοσμική”-ευρωπαϊκή  τέτοια Τουρκία, θα αρνιόταν κανείς  την είσοδό της  στην Ε.Ε.

Κι αυτό σημαίνει κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Αποδυνάμωση και απομόνωση του “Τσάρου”. Η ιμπεριαλιστική αρπακτικότητα του Πούτιν, θα λάβει τέλος. Να μην ξεχνάμε πως το δυτικό σενάριο προβέλει επίσης ανώμαλη πτώση του μαφιόζικου ρώσικου καθεστώτος. Εδώ θα είμαστε.

4.Το βίντεο του Ρουβίκωνα από την επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο
Το βίντεο του Ρουβίκωνα από την επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο

“Ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό” …τον εξής ένα, αμερικανοεγγλεζογαλλικό. Ρώσικος ιμπεριαλισμός δεν υπάρχει. Είναι απλά τα πράγματα στα μυαλά του Ρουβίκωνα.

Και …τα μυαλά στα κάγγελα  με άλλα λόγια. Αλλά και η φαιδρότητα έχει όρια, παλικάρια της φακής!

Για όσους ομνύουν στο όνομα της ακτιβιστικής επαναστατικότητας των Ρουβικώνων να επισημάνουμε το εξής. Αν ο δικτάτορας ΄Ασαντ  πολεμούσε το λαό του με όπλα αμερικάνικα και συμβούλους Αμερικανούς, σήμερα οι Σταλίνες του ΚΚΕ και ο Ρουβίκωνας μεταξύ αυτών, θα είχαν ισοπεδώσει την αμερικάνικη πρεσβεία.  Η ρώσικη όμως είναι…ιερή και απαραβίαστη, λόγω στρεβλής ιστορικής μνήμης από την οποία πάσχουν αμμφότεροι.  Σταλίνες και “εξάδελφοι” Ρουβίκωνες.

Ο ανιστόρητος είναι και ανεγκέφαλος. Και αυτός ο συνδυασμός είναι θανατηφόρα επικίνδυνος!

5.Γέμισε η Βουλή: Ποιοι πήγαν για να δουν τον Γιούνκερ

Κάνει το γύρο του πολιτισμένου κόσμου αυτή η εικόνα με τον ΄Ελληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον  πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής  και το… ρασοφόρο με τη γενιάδα του… Ιακώβ παραδίπλα στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων!  Κάποιοι θα αναρωτιούνται σίγουρα.  Καλά ,η επίσκεψη του Γιούνκερ έγινε τελικά στην ευρωπαϊκή Ελλάδα ή σε καμιά θεοκρατική χώρα, σαν το  Ιράν;