ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

1. ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Ο Καμμένος έκανε Υποναύαρχο την Μπουμπουλίνα, 193 χρόνια μετά τον θάνατό της
Ο Καμμένος έκανε Υποναύαρχο την Μπουμπουλίνα, 193 χρόνια μετά τον θάνατό της

 

H γελοιότητα έχει όρια. Μόνο που κάποιοι σαν τον Πάνο Καμμένο, αδυνατούν να τα αντιληφθούν.

Κατ΄αρχήν η  Μπουμπουλίνα δεν ήταν και η…αγνότερη επαναστάτρια. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η προσφορά της δεν ήταν σημαντική.

Αλλά, αν αρχίσουμε να δίνουμε “γαλόνια” σε ήρωες ή μη του ’21, πέρα από το αστείο της πρόθεσης, πολλώ μάλλον της πράξης, είναι ιστορικά επιβεβλημένο να μάθουν οι άνθρωποι του συστήματος πραγματική ιστορία και όχι στρατευμένη -εθνικιστική.  Οι αφανείς ήρωες, οι μη επώνυμοι,  εκείνοι που η εξαρτημένη ιστορία απέκρυψε τα ονόματά τους για πολλούς λόγους, είναι οι περισσότεροι . Να μνημονεύσουμε για παράδειγμα τους “Ρέμπελους” και άλλα σημαντικά πρόσωπα  με ίδια δραστηριότητα στη διάρκεια του αγώνα το ΄21 για την απελευθέρωση.

Από την άλλη, ακόμα και επιφανείς ήρωες ,όπως ο Νικηταράς, αδικήθηκαν παντελώς.  Ο Ιωάννης Καποδίστριας, μάλιστα, συμπεριφέρθηκε αισχρά στους περισσότερους αγωνιστές ,τις χήρες και τα ορφανά τους και τίμησε καιροσκόπους και “άκαπνους”.

Ελπίζουμε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να ολοκληρώσουμε την έρευνά μας για “τα έργα και τις ημέρες” του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και φυσικά τα της δολοφονίας του. Εδικά να παραθέσουμε και να ερμηνεύσουμε τα πραγματικά  αίτια της δολοφονίας  εκείνης που εν πολλοίς ή έχουν διαστρεβλωθεί ή αποσιωπήθηκαν για πολλούς λόγους.

2. Βερναρδάκης: Το να μιλούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για κομματικοποίηση της διοίκησης είναι σαν να ζητά ο Ηρώδης άδεια για παιδικό σταθμό
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

 

Ούτε στα αστεία δεν πρέπει να επικαλούμαστε ψευδείς αναφορές  από τη Βίβλο ως αληθείς. ΄Εστω  και σε παρομοιώσεις ή παροιμιώδεις φράσεις.

Η δολοφονία 14.000 παιδιών από τον Ηρώδη είναι ακόμα ένα ασύστολο ψεύδος των “ιερών” κειμένων. Ουδέποτε συνέβη και ουδείς ιστορικός μνημονεύει τέτοιο συγκλονιστικό γεγονός για την εποχή εκείνη. Πολύ περισσότερο  για  την αιτία που αναφέρει  το ευαγγέλιο  της ανύπαρκτης εκείνης σφαγής των νηπίων.

3. Κοντονής: Υπόγεια προσπάθεια πίεσης της Δικαιοσύνης
Ο Σταύρος Κοντονής (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Στους κινδύνους, τις απειλές και τις πιέσεις που υφίσταται η δικαιοσύνη από οικονομικά κέντρα αναφέρθηκε σε διεθνή ημερίδα της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «έκδηλη και υπόγεια προσπάθεια πίεσης η οποία τείνει να γιγαντωθεί σε υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό η κοινωνικό ενδιαφέρον», και ως παράδειγμα αναφέρθηκε στην υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens αλλά και σε υποθέσεις αθλητικού ενδιαφέροντος.

Ο Σταύρος Κοντονής σημείωσε επίσης τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα ακυρωτικά δικαστήρια (ΣτΕ) τονίζοντας μεταξύ άλλων τη δυσκολία των αποφάσεων που αφορούν σε υποθέσεις με εμφανή πολιτική χροιά, λέγοντας ότι σε αυτές οι δικαστικοί οφείλουν να σταθμίζουν με προσοχή τα δεδομένα και να αυτοπεριορίζονται. Δεν παρέλειψε, δε, κλείνοντα

Ο υπουργός δικαιοσύνης ξέρει πολύ καλά πως δεν είναι μόνο τα οικονομικά κέντρα και τα συμφέροντα που χειραγωγούν τη δικαιοσύνη. Τα κομματικά ,έχουν επίσης  συμμετοχή και κάποτε προκλητική σε τέτοιες διαπλοκές με τους δικαστές, ιδιαίτερα στα μεγάλα κλιμάκια,

Για  παράδειγμα, ο Σταύρος Κοντονής γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση της δολοφονιας του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην οποία εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί οι Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου. ΄Ομως σιωπά.

Η περίφημη ομερτά Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμα σε ισχύ. Και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων και “απυρόβλητο” για τους ανθρώπους της τότε κυβέρνησής του “ανιψιού”.

Τα έχουμε πει τόσες φορές. Κι αν συνεχιστεί αυτή η  συμπεριφορά ,αν δε βγουν όλα στη φόρα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πρόκειται να  κερδίσει εκλογές, αλλά θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη.

4. Θεοδωράκης: Ενας ομοφυλόφιλος μπορεί να είναι κατάλληλος και ικανός γονέας όσο ένας ετεροφυλόφιλος
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αν κρίνουμε από την επιλογή της μάνας στη Ν. Σμύρνη που προτίμησε να πετάξει το παιδί στον ακάλυπτο και να το αφήσει να πεθάνει από την πείνα, για να μην λέει…ντροπιαστεί, είναι σίγουρο πως δε θα είναι χειρότεροι ως  γονείς οι ομοφυλόφιλοι από κάποιους…παντελονάτους  ή άλλους εντελώς ανίκανους να μεγαλώσουν παιδιά για ένα σωρό λόγους.

΄Οσοι κόπτονται   να μην υιοθετούν παιδιά οι  ομοφυλόφιλοι, γιατί δεν ξεκινούν αγώνα για τους ετερόφυλους γονείς, που μόνο παιδιά δεν είναι σε θέση ούτε να αναθρέψουν ούτε να διαπαιδαγωγήσουν; Μη λέμε κατηγορίες ανίκανων γονιών. Αν ξεκινούσαμε την αναφορά,  για τα μισά παιδιά της χώρας θα έπρεπε να αφαιρεθεί η επιμέλεια, τουλάχιστον από τον ένα γονέα.

5. H ZΩΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ
Μάρθα Χατζηηλιάδου, η Ελληνίδα πιλότος της Emirates μας περιγράφει πώς είναι να… κουμαντάρεις ένα Boeing 777!
Η Μάρθα Χατζηηλιάδου αριστερά, στο πιλοτήριο του Boeing 777 της Emirates!

Είμαι φαν του γυναικείου  φύλου. Αν και πιστεύω στη μελλοντική “άφυλη” (χωρίς διάκριση φύλου) κοινωνία.  Ο  Homo Naturalis θα είναι άνθρωπος, όχι φύλο.

΄Οποιος  έχει γιους και θυγατέρες,  όπως ο γράφων, γνωρίζει πολύ καλά πως η πλάστιγγα γέρνει ασυζητητί  υπέρ των… θηλυκών παιδιών.  Σχεδόν σε όλα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν ακούω πως οι γυναίκες κατακτούν αντρικά άβατα. Και όχι μόνο στις δουλειές,  όπως η πιλότος παραπάνω.

Αλλά ,οφείλουμε να παραδεχτούμε πως πορεύονται αργά σ΄ αυτό το στόχο. Και δε φταίει μόνο η πατριαρχία.  Πολλές γυναίκες είναι οι ίδιες θύματα της ροζ αντιληψής  τους για τις  ερωτικές  σχέσεις και  προχωρούν ,μάλιστα σε  φανατική πολεμική κατά  της φυσικής  πολυγαμίας .

Τα έχουμε   εκθέσει αυτά σε άλλες αναλύσεις. Δεν είναι, πάντως,  της παρούσης.