ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ
ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1 και Epsilon πήραν προσωρινή τηλεοπτική άδεια
Φωτογραφία: intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η μεγαλύτερη κατάρα της εποχής μας, ο πιο ύπουλος εχθρός, ως ιός  μεταλλασσόμενος ,   είναι τα προϊόντα  των  Μέσων  Μαζικής Αποβλάκωσης. Τα οποία, φυσικά, κατέχουν ανέκαθεν οι έχοντες ,οι τύραννοι και οι εξουσίες.  Παντού και πάντα.

 

Αν  η παραδοσιακή ιστορία  δεχτούμε πως ήταν η σημερινή εμπορική δημοσιογραφία κάθε εποχής, ο εκάστοτε ισχυρός είχε και το δικό του επιτελείο δημοσιογράφων να εκθειάζει το έργο του.  Τον Ξενοφώντα οι Σπαρτιάτες, τον Αρριανό ο Αλέξανδρος, τον Πολύβιο το Μεγαλοπολίτη  η αχαϊκή – ρωμαϊκή συμμαχία, τον  Προκόπιο ο Ιουστινιανός,  ο οποίος  μάλιστα,όταν κάποια στιγμή του   έκοψε το …επίδομα ο αυτοκράτορας, τούτος  στράφηκε με τη δημοσιογραφική του πέννα εναντίον  του  ίδιου και της Θεοδώρας με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς.

΄Ιδιοι είναι και σήμερα. Εξαρτημένοι, στην κυριολεξία “πληρωμένοι κονδυλοφόροι”.  Ορκισμένοι εχθροί της ιστορικής δημοσιογραφίας και της αλήθειας  γενικότερα. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς αυτή την καταραμένη φάρα, τη συντεχνία των δημοσιογράφων. Σκοτώνουν με χίλιους τρόπους  μαζικά και ύπουλα.

 Η ελληνική,  ιδιωτική τηλεόραση ξεκίνησε με τα ίδια ονόματα , εφοπλιστών κυρίως, ως ιδιοκτήτες των καναλιών.  Και εξακολουθούν σήμερα  με τα ίδια μαγαζιά να παίρνουν άδειες που πληρώνουν αδρά.  Και να μονοπωλούν τελικά  την ενημέρωση, με την εκτροπή της σε παραπληροφόρηση του αισχίστου είδους.

 

 Αλλά αυτοί, απατεώνες είναι, τη δουλειά τους κάνουν.  Εσύ, όμως που στρώνεσαι μπροστα στα βοθροκάναλα και παίζεις το παιχνίδι τους, είσαι χειρότερος από  δαύτους.

Κι εκείνοι, τουλάχιστον, έχουν την ειλικρίνεια να παραδέχονται πως  κάνουν μπίζνα για το κέρδος.  Εσύ, όχι μόνο δεν παραδέχεσαι πως είσαι ανεγκέφαλος, αλλά βγαίνεις  και από πάνω, διαμαρτυρόμενος για τα… κακά της μοίρας σου, που οφείλονται αποκλειστικά στην έλλειψη ενημέρωσης- πληροφόρησης, σωστής και αντικειμενικής.

Και έχεις μάλιστα  το θράσος ,την ίδια ώρα που ακούς το Χατζηνικολάου να απαγγέλει τις κατασκευασμένες ειδήσεις του  ή παρακολουθείς το   Survivor και τους…Αρβύλες,  στα διαλείμματα να δίνεις στα παιδά σου συμβουλές για το πώς θα γίνουν καλοί άνθρωποι και χρήσμιοι  πολίτες! Για τέτοια  έλλειψη αυτογνωσίας μιλάμε. Σχεδόν με  ζωώδης ιδιότητες και διάστασεις.

 

2.Φυλάκιση, πρόστιμο & απέλαση για τον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στον Εβρο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο Ορεστιάδας σήμερα στον Τούρκο που πέρασε χθες τα σύνορα με το εκσκαπτικό του μηχάνημα.

Ο Τούρκος θα παραμείνει κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση για την απέλασή του, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα γίνει μέσα στο επόμενο διήμερο.

 Σωστή απόφαση. ΄Οχι μόνο για να δείξουμε στον τρελαμένο  δικτάτορα απέναντι πως …άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλας της κουκουβάγιας, αλλά και γιατί είναι μια δίκαιη απόφαση.  Ο  Τούρκος εργάτης δεν ήταν κατάσκοπος. Εισήλθε σε ελληνικό έδαφος (καί τί έγινε, δηλαδή;) ,είτε από κακό  υπολογισμό είτε από “σκόπιμο” λάθος των….δικών μας.  Μη λέμε περισσότερα.

 

3. ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ
Τουρκία: «Αλμα» του πληθωρισμού τον Απρίλιο, «βουτιά» της λίρας -Ανησυχούν οι επενδυτές
Η μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις άνοδος του πληθωρισμού βύθισε την ισοτιμία της τουρκικής λίρας/Φωτογραφία: ΑΡ

 

Λίγα 24ωρα μετά την υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» από τον οίκο αξιολόγησης S&P, η τουρκική λίρα κάνει νέα «βουτιά» μετά την ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού τον Απρίλιο.

O πληθωρισμός της Τουρκίας τον Απρίλιο κατέγραψε μεγαλύτερη άνοδο του αναμενόμενου τον Απρίλιο και πλησίασε το 11%. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τουρκικό νόμισμα να κάνει «βουτιά» σε νέο ιστορικό χαμηλό, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για την αποτυχία της κεντρικής τράπεζας της χώρας να χαλιναγωγήσει τις αυξήσεις τιμών.

Η αρχή του τέλους του “Σουλτάνου” είναι εδώ. Πουθενά αλλού. Ούτε σε…αμερικανο-τουρκικό, ούτε σε  ελληνο -τουρκικό πόλεμο. Δημοσιογραφικές αλητείες  για να πουλάνε τρόμο. Η άτακτη  χρεοκοπία της χώρας που πλησιάζει με γοργό βήμα,  θα είναι το τέλος της δυναστείας  Ερντογάν.

 

4. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ»
Anonymous Greece: Ρίξαμε κορυφαίο τουρκικό site, ως απάντηση στους Τούρκους χάκερ
Κυβερνοεπιθεση σε τουρκικά ΜΜΕ από τους Anonymous Greece/Φωτογραφία: Shutterstock

΄Εχετε δει εσείς τούρκικο γουρούνι να  έχει αλλιώτικη μούρη από ένα ελληνικό;  Η “κουκούλα” είτε είναι της Κατοχής, είτε σημερινή, ίδια και όμοια.  Και παντού.

 

5. Σοκαριστικό: Πώς είναι οι πνεύμονες ενός καπνιστή και πώς ενός μη καπνιστή 

Η Αμάντα Έλερ, μια νοσοκόμα στη Βόρεια Καρολίνα, μοιράστηκε στο λογαριασμό της στο Facebook μια γραφική σύγκριση μεταξύ των υγιών πνευμόνων και εκείνων ενός βαριά καπνιστή. Η διαφορά είναι τόσο εμφανής, που σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν ήδη μοιραστεί το βίντεο.-

http://www.iefimerida.gr/news/413492/sokaristiko-pos-einai-oi-pneymones-enos-kapnisti-kai-pos-enos-mi-kapnisti-eikones

Θυμώνω που βλέπω ανθρώπους να κρατάνε τσιγάρα  και να ρουφάνε θάνατο. Και να  αναγκάζουν και τους άλλους δίπλα τους να πεθαίνουν.

Δεν τρέφω καμιά εκτίμηση ούτε στο μυαλό τους ούτε στα αισθήματά τους. Χαμηλού επιπέδου (ποιότητας)  άτομα  ,έστω κι αν διαθέτουν περγαμηνές μόρφωσης.  Ταρτούφοι!

6. Ο Ντέιβιντ Γκούντολ είναι ο γηραιότερος επιστήμονας της Αυστραλίας, 104 ετών
Ο Ντέιβιντ Γκούντολ (David Goodall), ο γηραιότερος επιστήμονας της Αυστραλίας, 104 ετών, θα ταξιδέψει τις πρώτες ημέρες του Μαΐου στην Ελβετία για να βάλει τέλος στη ζωή του, ανακοίνωσε οργάνωση υποστήριξης της ευθανασίας. Ο επιστήμονας ειδικευμένος σε θέματα οικολογίας, καθηγητής πανεπιστημίου δεν πάσχει από κάποια ασθένεια σε καταληκτικό στάδιο, αλλά η ποιότητα της ζωής του έχει επιδεινωθεί. Αιτήθηκε και πήρε ραντεβού με οργάνωση υποβοήθησης της αυτοκτονίας στη Βασιλεία, σύμφωνα με την οργάνωση Exit International που υποστηρίζει τον Ντέιβιντ Γκούντολ. «Λυπάμαι πολύ που έφθασα σε αυτήν την ηλικία. Δεν είμαι ευτυχισμένος», είχε δηλώσει στις αρχές του Απριλίου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Θέλω να πεθάνω. Και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα λυπηρό»…

Διαφωνώ… οριζοντίως και καθέτως με την ενέργεια του υπεραιωνόβιου επιστήμονα. Και ο λόγος απλός.  Τα “χρόνια πολλά”  είναι ευχή όλων. Πόσοι δεν μπόρεσαν ούτε τα μισά χρόνα του Ντέιβιντ να ζήσουν;  Είναι βραβείο και κατάκτηση τα γηρατειά. Και υπερηφάνεια.

Ο οικολόγος επιστήμονας εδώ διαπράττει ΄Υβριν. Δεν επιζητεί την ευθανασία λόγω βαριάς αρρώστιας, πόνου ή άλλων δεινών. Αλλά γιατί ο οργανισμός  του στα 104 χρόνια δεν αντιδρά,όπως στα… 50!  Μα τόσο αφιλοσόφητος και αστόχαστος;

Μέγα λάθος.    Ανυπάκουος  στη Φύση και τους νόμους της. ΄Ο,τι χειρότερο. Και μάλιστα για οικολόγο.

Σε λίγες δεκαετίες, ο 80αρης θα είναι ακόμα νέος. Και ο 104άρης θα είναι η ώριμη ηλικία.  Ο Ντέιβντ Γκούντολ δίνει κακό  παράδειγμα. Θα επικριθεί στο μέλλον από τις γενιές για την απόφασή του αυτή

7. Πώς θα καταλάβεις ότι βρήκες την αδελφή-ψυχή σου -Τα σημάδια που το μαρτυρούν

Shutterstock

Σε όλες τις Χολυγουντιανές ταινίες βλέπουμε ότι πάντα η κοπέλα καταλήγει με τον ωραίο άνδρα και they lived happily ever after.

Μας γέμισαν το μυαλό ότι υπάρχουν αδελφές-ψυχές και εκεί έξω υπάρχει ένας για την καθεμία μας.

Υπάρχουν όμως; Και αν ναι, πώς θα βρούμε τον ένα και μοναδικό;

Μπορεί να μην πιστεύεις στα παραμύθια πλέον ή μπορεί να ψάχνεις ακόμα τον Mr. Right, όπως να έχει όμως σίγουρα θες στη ζωή σου έναν άνδρα που να είναι ο σωστός.

Η ειδικός στις σχέσεις, Megan Luscombe εξηγεί ότι το Χόλιγουντ το αποδίδει εντελώς λάθος: Όχι, δεν υπάρχει μόνο ένας για την καθεμία μας και μόλις τον δεις θα το καταλάβεις.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν οι αδελφές-ψυχές αλλά υπάρχει παραπάνω από έναν εκεί έξω για τον καθέναν μας. Είναι αδύνατο να είναι μόνο ένας. Αν ήταν έτσι, θα ήμασταν ανολοκλήρωτοι αν δεν τον συναντήσουμε ποτέ».

Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση για να βρουν «τον έναν» και περιμένουν όταν τον βρουν να το καταλάβουν αμέσως.

Αδελφή-ψυχή δεν είναι απαραίτητα αυτός που θα ερωτευτείς. Μπορεί να είναι ένας φίλος και όχι εραστής. Επίσης, αναφέρει ότι δεν σημαίνει ότι θα είναι στη ζωή σου για πάντα, αλλά ότι την επηρεάζει κατά πολύ.

Όταν γνωρίσεις την αδελφή-ψυχή σου, μπορεί να έχεις μια απευθείας συμπάθεια ή σύνδεση μαζί του. Αλλά δεν συνειδητοποιείς αμέσως τι είναι για σένα, πάρα μόνο στη συνέχεια.

Δεν ξέρεις αμέσως ότι είναι η αδελφή-ψυχή σου. Όμως, θα σου μάθει πολλά μαθήματα ζωής.

Συνδέεσαι μαζί του με έναν τρόπο βαθύτερο από αυτόν που μπορείς να καταλάβεις.

Ταιριάζουν οι αξίες σας, έχετε να μιλήσετε για πράγματα και περνάτε χρόνο μαζί. Σου βγάζουν τον καλύτερο εαυτό και σου φέρονται με σεβασμό και γενναιοδωρία.

Η ειδικός τονίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν ένα κομμάτι της ψυχής σου, που ενώνεται με το υπόλοιπο, όταν αυτά συναντηθούν.

 Κόλαφος  το άρθρο του ερευνητή για όλη τη ροζ προπαγάνδα αιώνων.   Εγκληματική μάλιστα αυτή η προπαγάνδα   της … δια βίου αδερφής ψυχής.  Του Ρωμαίου που θα έρθει να σε πάρει πάνω στο άσπρο άλογο. Του αγοριού με… τα μάτια τα μελιά, που θα σε ανεβάσει στα σύννεφα.

Και τελικά, όχι μόνο δε σε ανεβάζει  σε άλογο ή σε σύννεφο, αλλά αντάμα συντρίβετε  στην πεζή καθημερινότητα   τη ζωή σας με απαγορευτικά , αυστηρά και αφύσικα  ΜΗ. Αλλά, δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει και για μένα το άλλο μου μισό. Και …άντε πάλι από τη αρχή!

“Ο άνθρωπος είναι κοινωνικόν  ον και συζήν πεφυκώς.”  Και δεν είναι πρώτο το σεξ και αποκλειστικής σημασίας σε μια σχέση. Είναι μια παράμετρος της σχέσης.  Μπορεί να είσαστε ως ζευγάρι  καλοί φίλοι, συνομιλητές, ομοϊδεάτες, αλλά όχι πάντα καλοί εραστές ,όπως υπήρξατε στην αρχή.

Κι αυτή η έλλειψη έλξης ερμηνεύεται, αφού ο  άνθρωπος είναι πολυγαμικός. Η μονογαμία, όταν  επιβάλεται, ως ηθικός κανόνας και κριτήριο μιας σχέσης,  επειδή ,ακριβώς, είναι αφύσικη , σκοτώνει τελικά μια τέτοια σχέση. Και το ζευγάρι,αντί να μετρήσει και να υπολογίσει όλα τα άλλα οφέλη της,   τη διαλύει,  επειδή απαγορεύεται δια ροπάλου να αναζητήσουν την ηδονή  αλλού.

  Ο τέλειος παραλογισμός. Καρπός  της αισχρής αυτής  ροζ προπαγάνδας