ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΣΤΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ

 

1. α. Μαρινάκης σε Μαξίμου: Με συκοφαντείτε για να πλήξετε τον Μητσοτάκη-Σας έχω βοηθήσει στο παρελθόν
Ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
β. Θεοδωρικάκος: Εκαναν ραντεβού με Μαρινάκη στο Μαξίμου και τώρα του επιτίθενται
Θεοδωρικάκος: Εκαναν ραντεβού με Μαρινάκη στο Μαξίμου και τώρα του επιτίθενται

 

Το 1989 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τους “εταίρους” του της Αριστεράς,  συναποφάσισαν να στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου, με την κατηγορία της διαφθοράς (χρηματίστηκε κι αυτός και υπουργοί του από τον τότε μεγαλοτραπεζίτη Γ. Κοσκωτά). Από τα στοιχεία που ήρθαν την εποχή εκείνη  στο φως, φαίνεται πως όντως ο  ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ,ως πρωθυπουργός τότε,δωροδοκήθηκε από το μεγαλοαπατεώνα τραπεζίτη. Κανονικά, το Ειδικό Δικαστήριο όφειλε να τον καταδικάσει.  Δεν το τόλμησε, όμως,  ποτέ. Με μια ψήφο διαφορά, αυτή του τότε αλήστου μνήμης προέδρου του Αρείου Πάγου,  Βασ. Κόκκινου (αχυράνθρωπος του Κ. Μητσοτάκη), ο  κατηγορούμενος τότε πρωθυπουργός , αθωώθηκε.

Το αποτέλεσμα; Ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης με την  επικοινωνιακή αυτή  δίκη που έστησε ο ίδιος και με μια δολοφονία του γαμπρού του  από τη Β17 Ν την ίδια χρονιά , κατάφερε  το ακατόρθωτο.  Αυτός ο “Αποστάτης”, ο “εξ όλης και προώλης”  της πολιτικής, ο “Μητσοτάκης κάθαρμα”, έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας. Χωρίς το Ειδικό Δικαστήριο και  δίχως τη δολοφονία Μπακογιάννη, δε θα θα μπορούσε ποτέ ένας τέτοιος πολιτικός με  λίαν βεβαρημένο πολιτικό μητρώο να έχει ελπίδες να κυβερνήσει την Ελλάδα.

΄Οσο για τη δολοφονία Μπακογιάννη, ιστορικά, ακόμα   δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συπεράσματα για το ποιος τελικά έδωσε την εντολή (“συμβόλαιο θανάτου”;) στους τρελαμένους τότε “Κουφοντίνες”, που έπαιρναν και τέτοιες “δουλειές”, να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο, που αν  με τη “λογική” της “΄Ενοπλης λαϊκής πάλης”,’ ήταν να τον κατατάξουμε σε λίστα…προγραφών ,  δε θα βρισκόταν το όνομά του  ούτε καν στις τελευταίες της σειρές για εκτέλεση. Κι όμως τον σκότωσαν!  Και, πατώντας ο Κ.Μητοστάκης στο ένα δυνατό πόδι  του  Ειδικού Δικαστηρίου και στο άλλο, επίσης ισχυρό, της δολοφονίας του γαμπρού του Παύλου Μπακογιάννη, πέτυχε το ακοτόρθωτο. Να γίνει για περίπου  δυόμιση χρόνια, πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Γράφαμε την περασένη Κυριακή:

 

“Η οικονομική κρίση  στην Ελλάδα ξεκινά στην ουσία από το 2007 και κορυφώνεται το 2008. Είναι η εποχή που ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής  δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους Ευρωπαίους να  συγκαλέσει συμβούλιο  πολιτικών αρχηγών, για να συζητηθεί το μέγα πρόβλημα της χρεοκοπίας της χώρας, που δε διαφαινόταν απλώς  στον ορίζοντα, αλλά  ήταν απολύτως ορατό.
Ο π. πρωθυπουργός  Κ. Καραμανλής είχε στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο, διπλασιάσει το χρέος και εκτοξεύσει το έλλειμμα στο 15,2%.  Αυτό σήμαινε στην ουσία πως είχε πλέον καταστεί από τότε  μη βιώσιμο . Κι αυτό  με τη σειρά του  σήμαινε πως μια  χρεοκοπία και μάλιστα άτακτη της χώρας ,ήταν επι θύραις. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής  ικανότητας της χώρας, που για λόγους σκοπιμότητας οι  γνωστοί οίκοι αξιολόγησης δεν είχαν κάνει νωρίτερα, η θεαματική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού ήταν οι πρώτες ηχηρές καμπάνες  για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ,που θα οδηγούσε πιθανότατα και σε άτακτη χρεοκοπία.
Ο Κώστας Καραμανλής, αντί να συμπεριφερθεί συνετά, με ήθος πολιτικό και ευθύνη μπροστά στην τραγική κατάσταση της οικονομίας και την   κρίση που δημιούργησε ο ίδιος, όχι μόνο δεν ενημέρωσε κανέναν, αλλά φρόντισε να εγκαταλείψει  κρυφά το σκάφος, που ήταν  επόμενο  πλέον να πέσει στην  ξέρα. Το δράμα της χώρας  είχε  ξεκινήσει.
Ο τότε πρωθυπουργός αμέσως μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου ,που θα τον χαρακτηρίζαμε  καλών, μεν,  προθέσεων πρωθυπουργό, αλλά «λίγο» για εκείνη την  κρίσιμη συγκυρία, αντί να προχωρήσει σε «επαναστατικές» ενέργειες , όπως  έξοδος της χώρας από το ευρώ,  σοβαρή υποτίμηση του νέου νομίσματος , μονομερή  καταγγελία των συμβάσεων των χρεών και   «βαθύ κούρεμα», προτίμησε να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό της οικονομίας της αγοράς και να ζητήσει τη στήριξη της Ευρώπης.  Κι αυτό έγινε.
Ο π. πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δυστυχώς,  δε δοκίμασε τότε, που ακόμα ήταν  αρχή, το ρίσκο, όταν υπήρχαν πολλές ελπίδες να πετύχει  σημαν τικά κέρδη  με την  “ανυπακοή” στη νομιμότητα της αγοράς, όπως την περιγράψαμε παραπάνω. Πήρε μια «καυτή πατάτα» που του πέταξε ο προκάτοχός του πρωθυπουργός  και αντί να την κρατήσει, προτίμησε να την πετάξει ,για να μην καεί ο ίδιος.
Από κει και ύστερα, όλα ακολούθησαν το φυσικό…αφύσικο δρόμο τους. Η χώρα μέχρι σήμερα, αν δεν χρεοκόπησε και μάλιστα  άτακτα, αυτό οφείλεται στις  οικονομικές ενέσεις-μεταγγίσεις  από τους Ευρωπαίους,  που συνεχίζονται ως κι αυτή τη στιγμή.   Η οικονομική υποστήριξη –χρηματοδότηση  της χώρας θα σταματήσει  μόνο μετά τις 20 Αυγούστου, όταν  πια η  κυβέρνηση  θα μπορέσει να βγει στις αγορές και η χώρα θα επανέλθει στην κανονικότητα ,  στην  πριν την οικονομική κρίση Καραμανλή , περίοδο”.

 

Για το μέγα αυτό έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας, έργο της Δεξιάς Παράταξης, δεν τιμωρήθηκε κανείς , ειδικά ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, Ο Αλέξης Τσίπρας  με την περίφημη “Ομερτά” ανάμεσα στον ίδιο, ως αρχηγός τότε της αντιπολίτευσης και τον Κώστα Καραμανλή, έθεσε μέχρι αυτή τη στιγμή τον υπόδικο τ.πρωθυπουργό σε προστατευτική ομπρέλα. Και έτσι,  ελέω ΣΥΡΙΖΑ, δεν τιμωρήθηκε ουδείς από εκείνη την επαίσχυντη κυβέρηση της Ν.Δ. Το αντάλλαγμα γνωστό.  Ο Κώστας Κραμανλής εξασφάλισε δικαστικό απυρόβλητο και σε αντάλλαγμα, προσέφερε σύμφωνα με την “Ομερτα”, ένα θεόσταλτο δώρο στον Αλέξη Τσίπρα. Να τον στηρίξει στο σχηματισμό κυβέρνησης ο βαμμένος  καραμανλικός, ο  Πάνος Καμμένος. ΄Ετσι μόνο μπόρεσε  ένα, κατά δήλωσή του, αριστερό κόμμα να φτιάξει μια πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά της Ευρώπης ακροδεξιο-αριστερή κυβέρνηση!

 

Και στις 19 Απρίλη 2018 γράφαμε:

 

“…Λίγο καιρό πριν, μετά από τις αποκαλύψεις του αμερικανικού FBI πως η φαρμακευτική  εταιρία NOVARTIS σε όλο τον κόσμο χρηματίζει ασύστολα  ανθρώπους που  κατέχουν κρατικά πόστα, σχετικά  με το φάρμακο και τα θέματα υγείας, για να προωθούν τα  δικά της προϊόντα , «σκάει» η είδηση πως στην Ελλάδα  τουλάχιστον 3 ΑΥΤΟΠΤΕΣ-ΑΥΤΗΚΟΟΙ μάρτυρες έχουν καταθέσει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ότι  10  πολιτικοί της Ελλάδας,  μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο π. πρωθυπουργός Α Σαμαράς και ο αντιπρόεδρός του τότε   Ε.Βενιζέλος, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ ΄Αδωνις Γεωργιάδης, ο  επίτροπος  στην Ε.Ε  Δ. Αβραμόπουλος ,ο  π. υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμένος, χρηματίστηκαν με πολλά εκατομμύρια από την ίδια εταιρία. «Βόμβα μεγατόνων», χαρακτηρίστηκε στην πολιτική ζωή αυτό το σκάνδαλο, επειδή ακριβώς  εμπλέκονται κορυφαία «πολιτικά»-κομματικά πρόσωπα και μεταξύ αυτών και δύο πρωθυπουργοί.
Κατηγορείται ένας εφοπλιστής, πρόεδρος της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας του τόπου και  ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ ,ο Βαγγέλης Μαρινάκης,  για εμπόριο ηρωίνης  (υπόθεση Noor1) και  μάλιστα ως εγκέφαλος της επιχείρησης αυτής. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες-μάρτυρες εναντίον  του , δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο.   Ακόμα ένας βασικός μάρτυρας που   υπέδειξε ως  αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, που μετέφερε το φορτίο του θανάτου, τον παραπάνω εφοπλιστή- πλοιοκτήτη,  λίγο μετά ανακάλεσε, απειλούμενος προφανώς   από εκείνους που εξαφάνισαν και τους υπόλοιπους μάρτυρες πως και τούτος θα έχει την ίδια τύχη.
Στο μεταξύ, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στο πολυσύχναστο Χίλτον,  οι μπράβοι του παραπάνω κατηγορουμένου εφοπλιστή  διά της βίας αρπάζουν τον εκδότη – δημοσιογράφο των RP.news και Piperata.gr, Πάρι Κουρτζίδη, τον οδηγούν   σε χώρο εφημερίδας συμφερόντων του «αφεντικού» τους (axia news) και τον αναγκάζουν  να αναρτήσει δημοσίευμα  διάψευσης προηγούμενου άρθρου του.   Λίγο μετά που  ο δημοσιογράφος αφήνεται ελεύθερος, διαψεύδει τη …διάψευση και ανεβάζει ξανά το προηγούμενο κείμενο.
΄Υστερα από αυτή την εξέλιξη,  καλούνται ως κατηγορούμενοι στη ΓΑΔΑ ο ίδιος ο Μαρινάκης και ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος, ως ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής του δημοσιογράφου.  Οι ίδιοι ,όμως, αρνούνται προκλητικά  να παρουσιαστούν στις αστυνομικές αρχές και στέλνουν… αντ΄αυτών τους δικηγόρους τους.
Τα φοβερά όμως δεν είναι  όσα ειπώθηκαν .  Ο αρχηγός της Ν.Δ,  Κυριάκος  Μητσοτάκης,  βγαίνει εδώ και καιρό  και τάσσεται αναφανδόν και ανερυθριάστως υπέρ της αθωότητας του  κατηγορουμένου Μαρινάκη, ως  μεγαλέμπορου ναρκωτικών, εξαπολύει μύδρους κατά των αρμόδιων διωκτικών και δικαστικών αρχών, που χειρίζονται τη συγκεκριμένη  υπόθεση και διαλαλεί σε όλους τους τόνους, ότι ο εφοπλιστής είναι αθώος.  Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης υποκαθιστά σκανδαλωδώς  τη δικαιοσύνη, αποφασίζει εκείνος  υπέρ της αθωότητας του  κατηγορούμενο και μάλιστα για το αίσχιστο των εγκλημάτων και απειλεί εμμέσως πλην σαφώς  πως θα συντρίψει όσους ενοχοποιούν το φίλο του εφοπλιστή.  Παράλληλα, στην υπόθεση της απαγωγής του δημοσιογράφου, εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός και ο «γαμπρός» της οικογένειας Μητσοτάκη , ο σύζυγος της αδερφής του Ντόρας, ο Ισίδωρος Κούβελος, ως επικεφαλής κι αυτός  εγκληματικής οργάνωσης!
΄Οπως και στην υπόθεση της μεταφοράς- εμπορίας ναρκωτικών και της απαγωγής με   κατηγορούμενους  τους Μαρινάκη και Κούβελο, ο αρχηγός της Ν.Δ και φυσικά σύσσωμη η παράταξη,  βγαίνουν και στηρίζουν αναφανδόν  τους 10 κατηγορουμένους για διαφθορά, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνθρωποι της Δεξιάς. Το θράσος και η προκλητικότητα, μάλιστα, έφτασαν σε τέτοιο σημείο, που σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (αλλά και το ΚΚΕ) στελέχη του οποίου κατηγορούνται για το σκάνδαλο, τορπιλίζουν τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει στη βουλή με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής  με αποτέλεσμα να γυρίσει εσπευσμένα ο φάκελος πίσω στα  δικαιοσύνη.
Κατά τα φαινόμενα, και οι δυο αυτές  υποθέσεις-σκάνδαλα θα έχουν αίσιο τέλος για τους κατηγορουμένους. Θα αθωωθούν ή θα παραγραφούν. Το πιθανότερο να διατηρηθούν στην επικαιρότητα από την κυβέρνηση ως προεκλογικό «καλό» χαρτί, αργότερα θα ξεθυμάνουν και με τις ευλογίες των σημερινών επικριτών τους,  οι ένοχοι θα χριστούν αθώοι. «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» με λίγα λόγια. Στο Ελλαδιστάν  βρισκόμαστε.
Το ερώτημα ,που προκύπτει αβίαστα μετά από όλα αυτά ,είναι τούτο. Μπορεί το πολιτικό σύστημα στη χώρα αυτή  να επιβιώσει με τέτοια  τερατώδη που συμβαίνουν στα σπλάχνα του; Ο ίδιος ο αυριανός πιθανόν πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  καλύπτει έναν κατηγορούμενο, ως μεγαλέμπορο ναρκωτικών και 10 άλλους κατηγορουμένους για αισχρή διαφθορά, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι δικοί του άνθρωποι και μάλιστα ο ένας αντιπρόεδρός του. Και προσπαθεί  να μας πείσει πως όλα αυτά είναι σκευωρία και συνωμοσιολογία.  Αυτό το πολιτικά ανήθικο  πρόσωπο,  φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα.   Να διδάξει ,εκτός των άλλων, ήθος και συνέπεια!
Αλλά το πιο φοβερό και ακατανόητο είναι άλλο.  Σ΄αυτό δεν υπάρχουν λόγια να αναλυθεί και να είναι αρκετά όσα θα ειπωθούν. Η Ν.Δ στην οποία κουμάντο κάνει  πάλι η οικογένεια Μητσοτάκη με το γιο και τη θυγατέρα (και τον εκκολαπτόμενο εγγονό σε πολιτικό πρόσωπο) ,  συγκαλύπτουν και δίνουν άφεση αμαρτιών σε εγκλήματα, που ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δε θα μπορούσαν να τύχουν τέτοιας μεταχείρισης.
Κι όμως.  Αυτό το κόμμα και τους δύο πολιτικά ανήθικους γόνους αυτής  της οικογένειας, υπάρχουν ΄Ελληνες οπαδοί που θα τους ψηφίσουν , για να κάνουν  την  εγκληματική παράταξη  της Ν.Δ  κυβέρνηση της Ελλάδας!
Η εξήγηση πως και οι οπαδοί του Μητσοτάκη  «στα ίδια σκατά κολυμπάνε» στους δικούς τους, ατομικούς χώρους και  σε  τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις  είναι μπλεγμένοι στις προσωπικές τους υποθέσεις,  δε φτάνει .Είναι λίγη τέτοια εξήγηση.
Οι οπαδοί που θα φέρουν στην εξουσία  τον Κυριάκο και τη Ντόρα Μητσοτάκη, εμπλεκόμενα πρόσωπα  σε  εγκληματικές πράξεις που έχουν σχέση με εμπόριο ναρκωτικών και διαφθορά, είναι τόσο πολύ και τούτοι διεφθαρμένοι ,έχει σε τέτοιο σημείο αλλοτριωθεί η συνείδησή τους , που είναι ικανοί όχι  μόνο το έγκλημα δια της ψήφους τους να διαπράξουν, αλλά και κάθε άλλη  ειδεχθή και παράνομη πράξη.
Ανήκουστα πράγματα. Σε μια χώρα, που μαζί με την οικονομική παρακμή, βιώνει και  την απόλυτη ηθική, πολιτική, δικαιική και κοινωνική σήψη. Θα φρίττουν οι γενιές των Ελλήνων που έρχονται”.

Αν όλα αυτά ή κάποια εξ όλων, συνέβαιναν σε μια χώρα με στοιχειώδη πολιτικό και δικαικό  πολτισμό, είναι σίγουρο πως αν είχαν μείνει τα εγκλήματα αυτά ατιμώρητα,  το Σύστημα θα είχε καταρρεύσει. Ακόμα και για  ήσσονος σπουδαιότητας σκάνδαλα,  βλέπουμε να πέφτουν κυβερνήσεις, να φυλακίζονται ή να προφυλακίζονται ακόμα και  πρωθυπουργοί και πρόεδροι χωρών (πρόσφατα φυλακίστηκε ο Λούλα στη Βραζιλία και ο Σαρκοζί στη Γαλλία κρατήθηκε μέχρι να του απαγγελθούν οι κατηγορίες. Στη Ρουμανία ένας π.πρωθυπουργός και πολλοί υπουργοί και στελέχη κομμάτων, εκτίουν πολυετείς ποινές για διαφθορά).

Φυσικά, τέτοιας φύσεως παθογένειες δεν απατώνται μόνο στη χώρα μας. Συμβαίνουν κι αλλού. Ας πούμε, σε Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, Ζιμπάμπουε, άλλα  “τριτοκοσμικά” συστήματα.  Αλλά σε καμιά χώρα μέλος της Ε.Ε.  Πλην, βέβαια,  της Ελλάδας.

Κι αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε να “προβλέπουμε” από πολύ καιρό τώρα πως το ελληνικό πολιτικό  Σύστημα “πνέει τα λοίσθια”. Κάποια ημέρα (ελπίζουμε σύντομα) θα καταρρεύσει με πάταγο. Αν θα πάνε ή όχι  φυλακή  οι ζώντες τότε στυλοβάτες του σημερινού συστήματος,  ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει. Ιστορικά, πάντως,  σπάνια, εντελώς διεφθαρμένα, σαν το ελληνικό, πολιτικά συτήματα εξουσίας, κατάφεραν να επιβιώσουν επί πολύ, να μην καταρρεύσουν και μάλιστα  με σκληρές τιμωρίες των  επικεφαλής.

Κι αν αυτά συνέβαιναν σε “πέτρινα χρόνια”  ,σε εποχές απολυταρχίας και ολιγαρχίας, πόσω μάλλον δε θα επαναληφθούν με μαθηματική ακρίβεια οι ίδιες ιστορικές διαπιστώσεις  σε εποχές που θα πάψουν να υπάρχουν “οπαδοί”. Τότε, που οι συνειδητοποιημενοι πολίτες σε μια Άμεση Δημοκρατία με την υποστήριξη της αυριανής τεχνολογίας και ειδικά της τεχνητής νοημοσύνης, θα αναλάβουν στις δικές τους κοινότητες την άσκηση  μας ανθρωποκεντρικής  “εξουσίας”.

Είναι τότε που τα σημερινά ονόματα των εμπλεκομένων σε αισχρές και επονείδιστες πράξεις ,όπως δωροδοκίες, εμπόριο ναρκωτικών, παροχή ασύλου και “απυρόβλητου” σε ενόχους, θα  αναφέρονται με “μαύρες” υποσημειώσεις στα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας. Τα σχολιαρόπαιδα εκείνης της εποχής, μαθημένα πια σε πολιτικοκοινωνικά σύστημα χωρίς διαπλοκή, διαφθορά, αναξιοκρατία,  θα… φρίττουν φρίκην δεινήν . Και δε θα πιστεύουν στα μάτια και τ΄αυτιά τους.

Εν αναμονή του τέλους των διαπραττόντων ανελλιπώς και ατιμωρήτως αισχρή  “΄Υβριν”. Και  δε θα αργήσει η ημέρα εκείνη.