ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΠΟΡΕΙΑ…ΕΙΡΗΝΗΣ

 500.000 νεκροί στη Συρία. Εκατομμύρια  βαριά τραυματίες.΄Ολος ο πληθυσμός  ψυχικά σακατεμένος. Αναρίθμητοι οι  πρόσφυγες. Το μεγαλύτερο έγκλημα μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου! Και είναι έγκλημα ΚΑΘ΄ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΡΩΣΙΚΟ. Του νεο-Ιμπεριαλιστή Πούτιν. Τα δικά του όπλα και οι στρατιωτικοί του σύμβουλοι σκόρπισαν τη συμφορά.   Και οι ανεγκέφαλοι Κουκουέδες διαμαρτύρονται για το ΝΑΤΟ! Για το  Νέο Χίτλερ (ή μήπως Στάλιν;)τσιμουδιά!

Μα, να είναι μόνο ανεγκέφαλοι και “φυτά”; Να τους εξιτάρει έτσι  παν το ρώσικο και σοβιετικό;  Προσκολημμένοι στις παλιές, χρυσές, σταλινικές μέρες που μιμνήσκονται  με νοσταλγία και  ανα-προσ-μονή ; ΄Η μήπως είναι διεστραμμένοι και οι ίδιοι;

Δε διαφέρουν από τους Ναζί. Η διαστροφή, η σκληρότητα, η απανθρωπιά, η έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας, η αδικία, πέρα από την ανοησία που τους δέρνει, είναι χαρακτηριστικά σήμερα κυρίως των δυο αυτών ιδεοληψιών. Ναζισμού και Σταλινισμού. ΄Ιδιες και χειρότερες κι από εκείνες των Τζιχαντιστών και λοιπών φονταμενταλιστών.

Ντροπή!

2. ΜΕΤΑΞΥ 23 ΚΑΙ 25 ΜΑΙΟΥ
Είναι επίσημο: Η Βόρεια Κορέα θα κατεδαφίσει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών της
Κιμ Γιονγκ Ουν- Φωτογραφία: AP

Την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, η οποία θα υλοποιηθεί μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου 2018.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα έχει προγραμματίσει την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της, μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου κι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης της για την μη συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών της, σύμφωνα με σημερινές αναφορές των κρατικών ΜΜΕ

Να ,που “και ο Άγιος  φοβέρα θέλει”. Ο  παλαβιάρης  Κιμ “ανέκρουσε πρύμναν”! Παύει να παίζει με τα πυρηνικά παιχνιδάκια του πλέον.

Λέτε ο ανεκδιήγητος  Ντόναλντ Τραμπ να κάνει το θαύμα του και να μας αφήσει όλους ….στα κρύα του λουτρού; ΄Αφωνους;   Να κάνουμε εμείς  αρνητικές επί αρνητικών κριτικών για τον ίδιο και τα έργα του, την ίδια στιγμή που εκείνος καταφέρνει να λύνει χρόνια προβλήματα στον πλανήτη ,όταν …αξιέπαινοι Αμερικανοί πρόεδροι δεν κατάφεραν ούτε καν να τα αγγίξουν;  Ο χρόνος θα δείξει.

3.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Φωτογραφία: IntimeNews

«Όλα τα μεγάλα και τα σημαντικά στην Ιστορία της xώρας μας τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι, και μάλιστα με αρραγή ενότητα, ενώ ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του Eθνικού μας Κορμού».

Ναί, Πάκη. Αλήθεια είναι  πως ενωμένοι στις εθνικές περιπέτειες πετυχαίνουμε πολλά. Στην ειρήνη, όμως,  μόνο εσείς οι λίγοι απολαμβάνετε τη σύμπνοια των πολλών.  Πώς το λέει ο λαός; “Στον αγώνα ενωμένοι  και στη μάσα μόνοι”.

4. α. Τελικός Κυπέλλου: 14 συλλήψεις στο ΟΑΚΑ -Για επεισόδια, κλοπές, ναρκωτικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

β. Μετά την εισβολή, ο Ρουβίκωνας απειλεί τον δήμαρχο Τήνου: «Τώρα ξεκινά ο εφιάλτης σου»

 

Φείγ Βολάν Ρουβίκωνα/ Φωτογραφία:INTIME NEWS

Δε μας είπανε τα τρελαμένα, απολίτικα  παιδάκια του Ρουβίκωνα. Στο λαό ανήκουν και οι παραπάνω χούλιγκαν κουκουλοφόροι; Οι μπαχαλάκηδες, οι ναζί, οι λογής απροσάρμοστοι;  Ελόγου τους;

Α, και όσοι μετα μανίας και τύφλας πήγαν σήμερα να διαμαρτυρηθούν στην πορεία για το ΝΑΤΟ; Στο λαό κι αυτοί; Τί είναι τελικά αυτός ο λαός με τα χίλια πρόσωπα, που όμως εξιλεώνονται  στα σπλάχνα του άπαντες, “κουτσοί- στραβοί”  και από ποιους σύγκειται;

΄Η μήπως  έχουν παντελή άγνοια, αν και  λάιτ Σταλίνες οι ίδιοι;  Δεν έχουν ακουστά τίποτα περί της “πάλης των τάξεων”, που στις μέρες μας έχει πάρει άλλη τροπή και διαστάσεις;

Στους διάφορους χουλιγκανισμούς για παράδειγμα, φυντάνια της “εργατικής τάξης” συνυπάρχουν αρμονικά με τα βλαστάρια των αστών και αμφότεροι τα κάνουν γης Μαδιάμ,  όταν  χάνει η ομάδα τους. Πού θα τους κατατάξουμε όλους αυτούς τους διχασμένους; Αλλού  την ώρα που απολαμβάνουν το φρεντουτσίνο τους στο Κεφαλάρι  και σε άλλη τάξη τις άλλες στιγμές που αδερφωμένοι με τους ταξικούς τους αντίπαλους, δίνουν τα ρέστα τους για την ποδοσφαιρο-ομάδα τους;

Κουλουβάχατα.΄ Η, αλλιώς, “χάσανε τα αυγά και τα καλάθια”.

 

5. Κορίνα Τσοπέη: Είχα σκεφτεί να σκοτώσω τον σύζυγό μου,

Κορίνα Τσοπέη: Είχα σκεφτεί να σκοτώσω τον σύζυγό μου, όταν με εγκατέλειψε με τρία παιδιά

Να τον σκοτώσω, ναι, το είχα σκεφτεί. Ου ου, πολλές φορές. Μου ερχόταν να πάρω το αυτοκίνητο και να μπω μέσα στο δικαστήριο και να τον τελειώσω. Εκείνες τις τραγικές ώρες ήθελα εκδίκηση, όμως μετά, που ήμουν νηφάλια, έλεγα «όχι, δεν θα καταστραφώ».

Μάλιστα.  Σας παράτησε; Τον-την πατάτε με το αυτοκίνητο και βγάζετε  το άχτι σας.

Τι σου είναι αλήθεια οι…απατημένοι και μοιχοί! ΄Οσων  η   λειτουργία του μυαλού   κατεβαίνει από το κεφάλι  στα γεννητικά τους όργανα;  Και επικίνδυνοι και θρασείς . Κι από τσίπα για όσα εξεφτελιστικά  λένε και κάνουν, ανύπαρκτη.

6. Ποια είναι η Netta, η φοβερή περίπτωση που κέρδισε την Eurovision 2018
Ποια είναι η Netta, η φοβερή περίπτωση που κέρδισε την Eurovision 2018 [εικόνες]

«Η εμφάνισή μου είναι το τρομερό μου πλεονέκτημα»: έτσι περιγράφει τον εαυτό της η Netta Barzilai, της οποίας το παρουσιαστικό και το στιλ δεν αντιστοιχούν στα πρότυπα των σταρ της ποπ μουσικής.

Αυτή είναι ωστόσο η γυναίκα που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision 2018, το βράδυ του Σαββάτου.

«Δεν είμαι το παιχνίδι σου ηλίθιε», το ρεφρέν του τραγουδιού της τα λέει όλα.

«Παίζω με το σώμα μου, εγώ αποφασίζω να το παρουσιάσω όπως θέλω», δήλωσε η νικήτρια στην ισραηλινή εφημερίδα Yédiot Aharonot. Ετσι και το τραγούδι της παίζει με την θέληση να μην υποκύπτεις, να έχεις αυτοπεποίθηση και να παίρνεις τη μοίρα σου στα χέρια σου.

Η επιτυχία της έγκειται εν πολλοίς και στις απίστευτες γκριμάτσες που κάνει, τους ασυνήθιστους κότσους που βγαίνουν από καρτούν και τις αναφορές της στο Κίνημα #MeToo για την σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια, τραγουδώντας, μιμείται ακόμη και το κακάρισμα της κότας, πράγμα που εξέπληξε τους κριτές και τους σαγήνευσε.

Ακόμη και πριν την Eurovision, η διαφορετικότητα στο παρουσιαστικό της Netta Barzilai, καθώς και το τραγούδι της, είχαν γοητεύσει τους Ισραηλινούς. Το βίντεό της έφτασε να έχει 18 εκατομμύρια κλικ και τα μίντια την ακολούθησαν βήμα βήμα, το ίδιο και τα γραφεία στοιχημάτων. Η δημοτικότητά της έγινε τόσο μεγάλη που ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έβαλε το τραγούδι της στη σελίδα του στο facebook και έγραψε «για να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ισραήλ».

Η καριέρα της Netta Barzilai εκτοξεύτηκε όταν κέρδισε τον περασμένο Φεβρουάριο την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Rising Star, στη χώρα της. Πριν από αυτό, εμφανιζόταν και τραγουδούσε σε κλαμπ ή σε γάμους. Αλλά η πρωτιά της την έφερε αυτόματα υποψήφια για την Eurovision.

Η επικράτησή της και η επιτυχία της είναι ένα είδος εκδίκησης για την παχουλή ισραηλινή. Στην παιδική της ηλικία υπέφερε από την κοροϊδία των συμμαθητών της, από τις αποτυχίες στις δίαιτες που ακολουθούσαν περίοδοι βουλιμίας, όπως έχει δηλώσει η ίδια. Εχει επίσης γνωρίσει και την «εξορία»: γεννημένη στο προάστιο Hod Hashron του Τελ Αβίβ, όταν ήταν μικρή οι γονείς της μετανάστευσαν στη Νιγηρία όπου ο πατέρας της δούλευε σε ισραηλινή επιχείρηση κατασκευών.

Στη Νιγηρία έζησε τέσσερα χρόνια και επέτρεψε στο Ισραήλ όπου προσπάθησε να συνηθίσει πάλι. Κατάλαβε γρήγορα ότι το τραγούδι ήταν ένας τρόπος για εκείνη να ξεπεράσει τα τραύματα. Μπήκε στη σχολή Rimon School of Music, αφού πρώτα έκανε την στρατιωτική της θητεία.

Από τότε η ζωή της είναι το τραγούδι. Ανύπαντρη, ζει στο Τελ Αβίβ, στην οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας. Η νίκη της είναι η τέταρτη για το Ισραήλ στην Eurovision. H τελευταία ήταν το 1998, με το τραγούδι Diva της τρανσέξουαλ Dana International.

Δε μας πείθει η ευτραφής π. στρατιωτίνα από το Ισραήλ.΄Οχι μουσικά γιατί δεν ακούσαμε το τραγούδι της, όπως και κανένα άλλο από την εμποροπανήγυρη της Γιοροβίζιον. ΄Εζησα ο ίδιος την αλήθεια του  πώς παίρνουν τις πρωτιές  σε τέτοιες διοργανώσεις.΄Ημουνα στο Κίεβο το 2005, όταν η δικιά μας εδώ ΄Ελενα, βούτηξε το βραβείο που από πριν το είχαμε χρυσοπληρώσει.  Πώς ; Θα τα πούμε στην ώρα τους.

Να επανέλθουμε στην παχουλή κυρία. Δε μας πείθει γιατι μιλάει περί παντός επιστητού, ακόμα και για τη σεξουαλική  παρενόχληση από την οποία η ίδια ποσώς  κινδυνεύει, ως δείχνουν οι εικόνες της. Αλλά για την τραγωδία των Παλαιστινίων τσιμουδιά η τραγουδιάρα. ΄Ολα καλά και ωραία  με τους συμμπατριώτες της.

Ας πρόσεχαν οι Παλαιστίνιοι να μη διμαρτύρονται  κοντά στα “εσκαμένα” . Αλλιώς, τη βάψανε. Τρώνε  σφαίρες στο “σταυρό” για πλάκα από τα συστρατιωτάκια της Νέττα.