ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1.α.  Στο Ειδικό Δικαστήριο κακοδικίας ανώτατοι δικαστές για το  Athens Review of Books
Υστερα από αγωγή κακοδικίας που υπέβαλε η έντυπη επιθεώρηση «Athens Review of Books» εναντίον ανώτατων δικαστών «ως δήμιους της ελευθερίας του λόγου» όπως τους χαρακτηρίζει, αυτοί θα δικαστούν στο αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 9 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ.
Πρόκειται, σύμφωνα με όσα γράφει στο νέο της τεύχος η προαναφερθείσα επιθεώρηση με την υπογραφή του Μανώλη Βασιλάκη, για τους κυρίους:
Βασίλειο Πέππα, Πρόεδρο Αρείου Πάγου, Πηνελόπη Ζωντανού, Αντιπρόεδρο ΑΠ, Γεώργιο Λέκκα, Αντιπρόεδρο ΑΠ, Αγγελική Τζαβάρα, Αρεοπαγίτη, Θωμά Γκατζογιάννη, Αρεοπαγίτη, Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου, Αρεοπαγίτη, Κυριάκο Φώσκολο, Πρόεδρο Εφετών και Στυλιανή Μπλέτα, Εφέτη.
Μάλιστα ο κ. Βασιλάκης γράφει μεταξύ άλλων:
«Στις δημοκρατίες, ακόμη και στις ανάπηρες, κανείς δεν είναι εντελώς ασύδοτος. H Athens Review of Books, η εκδότρια και ο διευθυντής της, Μαρία και Μανώλης Βασιλάκης, βίωσαν τα τελευταία χρόνια μια σειρά αδικιών που ασφαλώς δεν έχουν σχέση με απονομή δικαιοσύνης. Τις λεπτομέρειες των διώξεών μας από τον υπουργό του Σύριζα Κοτζιά (και παλαιό συνεργάτη του καθεστώτος Χόνεκερ) ασφαλώς και θα θυμούνται οι αναγνώστες μας.
Προσφύγαμε στον Αρειο Πάγο ώστε να εξαφανίσει μια απόφαση του Εφετείου Αθηνών που χλευάστηκε έντονα από τους κατεξοχήν αρμόδιους, αλλά ο Αρειος Πάγος την επικύρωσε, καθιστάμενος έτσι αλληλέγγυος της χλεύης.
Λίγους μήνες μετά οι πρωταγωνιστές και δράστες της απόφασης προήχθησαν στην κορυφή της Δικαιοσύνης ‒ας πούμε καλύτερα των δικαστηρίων‒ με τη θετική ψήφο ασφαλώς και του αντιδίκου μας υπουργού. Μάλιστα περίμεναν τον υψηλότερο εξ αυτών να ενηλικιωθεί δικαστικά έτσι ώστε να μπορεί και τυπικά να επιλεγεί.
Μετά τις επιλογές αυτές, για τις οποίες ούτε τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν, στείλαμε στον νεοεκλεγμένο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως συμπύκνωση όλων των εμπλακέντων στην εις βάρος μας αδικία δικαστών, ένα εξώδικο, καλώντας τον να κινήσει οίκοθεν τις διαδικασίες για την εξαφάνιση της εναντίον μας αποφάσεως. Ο κ. Πρόεδρος εκώφευσε. Ετσι στις 6 Δεκεμβρίου 2017 προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).
Πέρα απ’ αυτό, ασκήσαμε αγωγή εναντίον όλων των δικαστών του Εφετείου και του Αρείου Πάγου που συντέλεσαν την εις βάρος μας αδικία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Κακοδικιών. (…) Είμαστε πολύ περίεργοι να ακούσουμε τις απόψεις τους.
Πολύπειροι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης εκτιμούν ότι στην ιστορία του ελληνικού κράτους δεν έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο, τονίζοντας ως ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός ότι η υπόθεση συνοδεύεται από καταγγελίες περί «εξαγορασμένης ψήφου», αλλά και σειρά δημοσιευμάτων για «απολύτως παράνομες αποφάσεις» σε βάρος του περιοδικού.
 β. Επικύρωσε ο Αρειος Παγος την ποινή των 2 ετών, που είχε επιβληθεί από το Εφετείο, στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ΑΆρειος Πάγος: Επικύρωσε την ποινή δύο ετών στον Ανδρέα Γεωργίου

Πόσο αφελείς  είναι οι εκδότες του περιοδικού! Στην Ελλάδα “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει” σε τέτοιες υποθέσεις, χειραγωγούμενες από πάνω.  Τα λέγαμε και προχτές με την υπόθεση Γεωργίου. Πού ζουν οι άνθρωποι; ΄Οφειλαν να το γνωρίζουν.

Εκτό βέβαια,αν  προσέφυγαν και σε αυτό το δικαστήριο, για να πάρουν κι απ΄αυτό την απόρριψη, ώστε να συμπληρώσουν  πλήρη  τον φάκελο πλεόν  με τίτλο ” Λερές  δικαστικές έδρες”. Και μια και έχουν τα μέσα -έξω και τις εκδοτικές διασυνδέσεις, ας τον  εκδώσουν τον τόμο για τις γενιές  που έρχονται. Οι σημερινές  ξέρουν από πρώτο χέρι σε τί  δικαστικό Μεσαίωνα ζει αυτός ο λαός.

2. β.Nτου του Ρουβίκωνα στο υπ.Προστασίας του Πολίτη για τον Κουφοντίνα

 

Nτου του Ρουβίκωνα στο υπ.Προστασίας του Πολίτη για τον Κουφοντίνα

Ντου, αυτή τη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε να κάνει στις 8:10 η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, πέρασαν την εξωτερική πύλη του υπουργείου καθώς η μπάρα ήταν ανεβασμένη καθώς ήταν ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων και έφθασαν μέχρι την εσωτερική πύλη όπυ και απετράπη η είσοδός τους.

Και τα 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσήχθησαν

β. Θεσσαλονίκη: Εισβολή αντιεξουσιαστών στην Ελληνοαμερικανική Ενωση –Για τον Κουφοντίνα
Θεσσαλονίκη: Εισβολή αντιεξουσιαστών στην Ελληνοαμερικανική Ενωση –Για τον Κουφοντίνα [εικόνες]

Κατ΄αρχήν να πούμε πως οι Ρουβίκωνες δεν είναι αναρχική συλλογικότητα. Είναι καμιά 30αριά τρελαμένα “παιδάκια”, που επευφημούνται ή και πλαισιώνονται, όταν  χρειαστεί σε επιχειρήσεις   από χούλιγκαν-οπαδούς …θυρών, μπαχαλάκηδες (με τσεκούρια, ρόπαλα και  αλυσίδες ) και λοιπά  τελειωμένα κορμιά.

Η ιδεολογική σύγχυση που διακατέχει τους Ρουβίκωνες είναι πραγματικά μνημειώδης.  Αχταρμάς  από ταμπέλες:  Μαρξιστές, Λενινιστές, Σταλινικοί και …αναρχικοί-αντιεξουσιαστές. Πώς τώρα συνυπάρχουν αναφορές σε τόσο εντελώς ανόμοιες…σχολές,  μόνο σε  κρανία εν τρικυμία είναι εφικτό.

Βέβαια, ποτέ δεν παραδέχονται την πρώτη και βασική τους ιδιότητα  Πως είναι, δηλαδή, άτομα με φασίζουσα συμπεριφορά, δοθέντος πως ο φασισμός δεν έχει χρώμα.  Να φέρουμε ένα απλό παράδειγμα.

Φαντάζεστε να ανέβαζαν ποτέ στα λαγούμια   της Χ.Α κείμενα του Homo-Naturalis.gr;  Θα πάθαιναν αλλεπάλληλα εγκεφαλικά στο χώρο. Αλλά, μήπως έχετε την εντύπωση πως θα ανέβαζαν κείμενά μας τώρα πια   και στα Indymedia;  Θεός φυλάξοι!

Πριν την επικράτηση  των σκληροπυρηνικών οπαδών του Κουφοντίνα, έβρισκε χώρο εκεί και καμιά δικιά μας άποψη. Σήμερα, όχι μόνο είναι δια ροπάλου απαγορευμένο  (αλα Χ.Α), αλλά και πολλά, παλιά μας κείμενα δημοσιευμένα για πολύ καιρό,  μόλις ανέλαβαν οι ψαλιδοχέρηδες  Σταλίνες,  τα εξαφάνσαν! ΄Οπως για παράδειγμα το θέμα “ΡΩΣΙΑ. Ο ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”.  Για τέτοιο  φασισταριό μιλάμε.

Είναι τόσο ανεγκέφαλοι και προκλητικοί που ούτε καν τα προσχήματα κρατούν. Δεκάδες τα μέλη της 17Ν και άλλων οργανώσεων ένοπλης λαικής  βίας στη φυλαλή , αλλά μόνο για τον Κουφοντίνα σκίζονται.  Οι άλλοι, ας κόψουν το λαιμό τους μια και δεν ανήκουν στη συγκεκρμένη ομάδα ,που  καθοδηγεί  ο  “Λουκάς” .

Τα  indymedia  είναι πλέον αποκλειστικά  δικά του. Προσωπική ιδοκτησία  του Κουφοντίνα. Γι΄αυτό,  και ο λόγος που αρθρώνουν σήμερα , όχι μόνο είναι πολιτικά νηπιώδης,  αλλά είναι ταυτόχρονα  και επικίνδυνος.   Ουδείς πλέον νουνεχής και  συνειδητοποιημένος πολίτης συμφύρεται σε τέτοια σκοτεινά μπουντρούμια φυλακής της σκέψης  από τα γνωστά άγνωστης ταυτότητας άτομα.

3. Συμβολική φωτογραφία μήνυμα Ζάεφ-Ντιμιτρόφ προς Αθήνα: Στην ίδια γραμμή
Συμβολική φωτογραφία μήνυμα Ζάεφ-Ντιμιτρόφ προς Αθήνα: Στην ίδια γραμμή

Δεν είμαστε…τζογαδόροι ,αλλά τούτη τη φορά “βάζουμε στοίχημα”   πως το όνομα είναι έτοιμο, η συμφωνία έχει κλείσει και σύντομα θα ανακοινωθεί. Το πιθανότερο (και πιο δίκαιο και ιστορικά αποδεκτό) είναι “Βόρεια Μακεδονία”.

΄Αντε να μας ζήσει! Και σε… ανώτερα. Π.χ Να διευθετηθούν και οι “γκρίζες” ζώνες και οι υπόλοιπες διαφορές μας στο Αιγαίο, για να έχουμε όλοι την ησυχία μας και  απερίσπαστοι να επιτελούμε    τα…ευρωπαϊκά μας καθήκοντα και οι δύο λαοί επτυχώς και αδελφωμένοι εκέιθεν και εντεύθεν του πελάγους.

 

4. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Ιταλία: Κλείνει τα λιμάνια -Δεν θα δεχθεί το πλοίο «Aquarius» με 629 μετανάστες
Φωτογραφία: AΡ

 

Εδώ κι αν θα δούμε “κωλοτούμπες”. Κι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε,  θα είναι αστείες μποστά  σε εκείνες της ιταλικής κυβέρνησης.

Κι αν δε συμβεί αυτό, ξέρουν οι “Μέρκελ” στην  Ευρώπη πώς θα βάλουν και στην Ιταλία  τους “Μπαρουφάκηδες” στον…ίσιο δρόμο.  Η Ελλάδα είναι μπούσουλας πια σε τέτοια θέματα.

5. Η Γεννηματά στηρίζει Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη: Το αίμα νερό δεν γίνεται, η απάντηση του
Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

Μας ξενέρωσε με “τα αίματα που δε γίνονται νερά”, ο καλός δήμαρχος της συμπρωτεύουσας. Μη λες τέτοια, Γιάννη Μπουτάρη.Τί δουλεια έχεις εσύ με τους Πασόκους αυτή την εποχή;  Πορεύεσαι  για να γίνεις μύθος. Μην το χαλάς.