ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1.ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙΜ-ΤΡΑΜΠ
Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ-Β. Κορέας -Ο Κιμ δεσμεύτηκε για πλήρη αποπυρηνικοποίηση
Φωτογραφία: ΑΡ

Τα τέσσερα βασικά σημεία της συμφωνίας Τραμπ – Κιμ, όπως αναφέρει το BBC, αναφέρουν:

  1.  ΗΠΑ και ΛΔΒΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας) δεσμεύονται να βάλουν σε νέα βάση τις διμερείς τους σχέσεις σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο κρατών για ειρήνη και ευημερία.
  2.  ΗΠΑ και ΛΔΒΚ θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης, σταθερής ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο.
  3. Επιβεβαιώνοντας τη διακήρυξη του Πανμουντζόν [αναφορά στη συνάντηση Κιμ-Μουν Τζάε Ιν στη μεθόριο των Βόρειας και Νότιας Κορέας] της 27ης Απριλίου, η ΛΔΒΚ δεσμεύεται να εργαστεί προς την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
  4. ΗΠΑ και ΛΔΒΔ δεσμεύονται για την ανάκτηση των σορών των αιχμαλώτων πολέμου και των πεσόντων [στον πόλεμο της Κορέας 1950-1953] περιλαμβανομένου και του άμεσου επαναπατρισμού όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Μια συμφωνία σταθμός για την παγκόσμια ειρήνη, αλλά ταφόπλακα για το λαό της Β Κορέας.  Δεν έχουν πια ελπίδα ανατροπής του καθεστώτος. Θα υποστούν, αν στο μεταξύ δεν προκύψει κάτι μη αναστρέψιμο,  ισοβίως στο σβέρκο τους το διακτάτορα της χώρας. Και μάλιστα με τις ευλογίες της Δύσης.  Τί κρίμα!

Πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Τραμπ κατάφερε μέσα στο λίγο καιρό της θητείας του, να φέρει τα πάνω κάτω  στις σχέσεις Αμερικής και Β. Κορέας. Απολύτως θετικό το έργο του, συγκρινόμενο με την αδράνεια και το βερμπαλισμό των προηγούμενων προέδρων για το μέγα ζήτημα της απειλής της ειρήνης από το Β. Κορεάτικο καθεστώς.

 

Δε βιαζόμαστε πια  να κρίνουμε  τον πρόεδρο της Αμερικής, όπως το κάναμε, όταν προκελογικά τον κατακρίναμε αυστηρά και ίσως απόλυτα. Αλλά έχουμε την εντύπωση πως ξεκίνησε καλά και συνεχίζει καλύτερα.

2. ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην επικύρωση της ποινής των 2 ετών στον Ανδρέα Γεωργίου, από τον Αρειο Πάγο, αναφέρονται δύο γερμανικές εφημερίδες.

«Καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής», είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

«Για την τέχνη της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων υπάρχει ο όρος “Greek Statistics”, μέχρις ότου ήρθε ένας στατιστικολόγος στην Αθήνα και καθάρισε με τα ωραιοποιημένα στατιστικά στοιχεία», αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι ο κ. Γεωργίου επαινέθηκε για αυτό από την ΕΕ, αλλά στην πατρίδα του έπρεπε να τιμωρηθεί.

«Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα για την ΕΕ, που τέτοιες εξελίξεις επιτρέπονται στην επικράτειά της», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο ίδιος. Η εφημερίδα του Μονάχου δίνει λεπτομερή στοιχεία για το ποιος είναι ο Γεωργίου, ότι στην Ελλάδα τον έφερε το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου, «που ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα ήταν λανθασμένα. Mάλιστα τον Οκτώβριο του 2009 ο σοσιαλιστής πολιτικός τα διόρθωσε στο 12,7% και έδωσε κι άλλα αρνητικά στοιχεία, όταν πλέον δεν μπορούσαν να κρυφτούν οι ελλείψεις», σημειώνει η εφημερίδα και καταλήγει ότι «τώρα η υπόθεση Γεωργίου ενδέχεται να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεδομένου ότι στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα».

Με την τελευταία εξέλιξη σε αυτή την υπόθεση ασχολήθηκε και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Στην Αθήνα είναι από καιρό σαφές ότι ο Γεωργίου χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος για την κρίση», επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Οι δίκες σε βάρος του παρακολουθούνται με καλό μάτι όχι μόνο από την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από την πρώην κυβερνώσα πτέρυγα της ΝΔ, που διασπάθισε η ίδια μεγάλα ποσά δημόσιου χρήματος μέσα από μια οικονομική πολιτική πελατειακού κράτους. Ο Γεωργίου κατηγορείται ότι με τα στοιχεία του έκανε την κατάσταση χειρότερη, αν και ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2010, όταν η ελληνική κρίση είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν και μερικές ημέρες αργότερα υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

΄Ιδια και χειρότερη είναι η περίπτωση  του καθηγή Γιώργου Τριάρχη.  Εκείνον  τον δολοφόνησαν,  γιατί  θέλησε να αποκαλύψει τη σαπίλα του ελληνικού πελατειακού κράτος.

Και ο Γεωργίου θα αθωωθεί μια μέρα. Ο καθηγητής Τριάρχης  είναι πια νεκρός και χωρίς δικίωση.

Βρώμικη η ελληνική  δικαιοσύνη!

3. α. «ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ»
Zάεφ: Δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία -«Παίζουν» πολλά ονόματα
Ο Ζόραν Ζάεφ / Φωτογραφία: ΑΡ

 

β. «Σφάζονται» πρωθυπουργός και πρόεδρος των Σκοπίων για το όνομα
«Σφάζονται» πρωθυπουργός και πρόεδρος των Σκοπίων για το όνομα
γ. Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Πρέσπες -Την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας
Συλλαλητήριο στις Σέρρες/Φωτογραφία: Eurokinissi
δ. Με γιγαντοαφίσες στους δρόμους των Σκοπίων καταγγέλλουν τον Ζάεφ για προδοσία
Με γιγαντοαφίσες στους δρόμους των Σκοπίων καταγγέλλουν τον Ζάεφ για προδοσία [εικόνα]

Υπάρχει οριστική και αμετάκλητη συμφωνία. Και θα ανακοινωθεί οσονούπω. Αλλά τί σου είναι οι πολιτικοί! Παίζουν και στις δύο χώρες το δικό τους δημαγωγικό παιχνιδι. Δε βρίσκεις άκρη με δαύτους.

Κατά τα άλλα ,οι εθνικιστές  εδώ κι εκεί έχουν σπάσει πια και το ανεγκεφαλόμετρο.  Πάρε τους μεν και χτύπα τους δε. “΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη”.

Τελειώνετε. Ανακοινώστε την ειλημμένη συμφωνία να ησυχάσουμε.

 

4. Καλλιάνος: Μίνι καύσωνας μέχρι την Πέμπτη και ισχυρές καταιγίδες από την Παρασκευή (iefimerida.gr)
Ζέστη στην Αθήνα/Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Εντελώς “ρόμπα”  αυτός ο Καλλιάνος με τον αντιεπιστημονικό τρόπο που παρουσιάζει τον καιρό.  ΄Εχει αυτός ο τύπος πτυχίο; Είναι σοβαρός επιστήμονας; Τον έχουν προσλάβει εργολαβικά στην πορνοφυλλάδα και  γίνεται συνεχώς ρεντίκολο.

Γιατί δεν τον “μαζεύουν” από το χώρο του; ΄Εχει καταντήσει  γραφικός. Σαν να γράφει διήγμα τρόμου με όσα προβλέπει.Κκαι σχεδόν όλα όσα …μαντεύει  είναι μπαρούφες. Είναι καύσωνας οι  38 βαθμοί  για την Ελλάδα; Και ισχυρές καταιγίδες  τί είναι; Μια  δυνατή βροχή  συνήθως.

Και το χειρότερο δεν είναι να  τα παρουσιάζει σαν πρώτη φορά να συμβαίνουν  τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα.  Αλλά συνειδητά τρομοκρατεί και παίζει με την αφέλεια και την άγνοια του κόσμου.

Εξευτιλίζει την επστήμη του. Ας τον μαζέψουν εκεί πέρα οι υπέυθυνοι.

 

5. Ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών στον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο
Ο Πέτρος Μαντούβαλος -Φωτογραφία eurokinissi

 

Την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών, που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο, οριστικοποίησε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων με την υπ’ αριθμ. 9/2018 απόφασή του.

Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε καθώς ο κ. Μαντούβαλος, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας, έθιξε το κύρος τού δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας τη δικηγορική ιδιότητά του για ιδιοτελείς σκοπούς κατά τον χειρισμό υπόθεσης πελάτισσας του.

Σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, τον Σεπτέμβριο του 2010 μία γυναίκα, μετά τον θάνατο του συζύγου της επισκέφθηκε τον κ. Μαντούβαλο για κληρονομική υπόθεσή της. Ο δικηγόρος, χωρίς να δει τον φάκελο της υπόθεσης, τη διαβεβαίωνε ότι μπορεί να εξασφαλίσει θετική εξέλιξη στην υπόθεσή της, ανατρέποντας τη μέχρι τότε αρνητική έκβασή της. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε τον τρόπο και τις διασυνδέσεις να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των 20 ημερών.

Ως αμοιβή ζήτησε 60.000 ευρώ και η χήρα άρχισε να αναζητά αυτό το ποσό. Ο κ. Μαντούβαλος την πίεζε τηλεφωνικά να του καταβάλει το ποσό, υποστηρίζοντας ότι έχει συνεννοηθεί με τους ανθρώπους του. Η πελάτισσα πούλησε ένα ακίνητο που είχε και σταδιακά έδωσε το ποσό των 55.000 ευρώ στο γραφείο του.

Όμως, δύο και πλέον χρόνια, ο κ. Μαντούβαλος δεν έκανε καμία εξωδικαστική ή δικαστική ενέργεια για αυτήν την υπόθεσή, ούτε ζήτησε τον φάκελό της από τη συνάδελφό του που αρχικά τής είχε ανατεθεί η υπόθεση από τη χήρα. Όταν η πελάτισσα ρωτούσε για την πορεία της υπόθεσής της, ο κ. Μαντούβαλος της έδινε ανύπαρκτη ημερομηνία δικάσιμου για την εκδίκαση ανύπαρκου δικόγραφου, όπως σημειώνει η πειθαρχική απόφαση. Σε επίμονες ερωτήσεις της γυναίκας, ο κ. Μαντούβαλος απαντούσε ότι έπαιρνε αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκή σύνθεση του δικαστηρίου.

Στις αρχές του 2013, όταν η χήρα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έκανε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο γραφείο τού κ. Μαντούβαλου μαζί με την αδελφή της και αξίωσε την επιστροφή τού ποσού που του είχε καταβάλει ως αμοιβή. Ο κ. Μαντούβαλος αντιμετώπισε την πελάτισσά του με απρεπή τρόπο όταν εκείνη του είπε ότι θα καταφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, κάτι το οποίο πραγματοποίησε.

Eξώλης και προώλης το άτομο. Και ακροδεξιός και αρπαχτικό δικηγόρος και  αδίστακτος -ασεβής (υπερασπίζεται τον τραμπούκο  φονιά της 13χρονης Τσιγγάνας στην ΄Αμφισα). “΄Οπου κι αν τον πιάσεις,  λερώνεσαι”  τον τύπο

 

6. ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ
Ερευνα: Ετσι φαντάζονται οι περισσότεροι τον Θεό
Συνέθεσαν όλες τις φανταστικές απεικονίσεις σε ένα ενιαίο «πορτρέτο»

Είναι άραγε ο Θεός -αν υπάρχει- ένας σεβάσμιος γέρος με μακρύ κατάλευκο μούσι; Είναι όντως αυτή η κυρίαρχη εικόνα στο μυαλό των ανθρώπων; Όχι κατ’ ανάγκη, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων.

Παρόλο που τόσοι λογοτέχνες, ζωγράφοι και άλλοι καλλιτέχνες, από τον Μιχαήλ ‘Αγγελο έως τους Μόντι Πάιθον, έχουν απεικονίσει τον Θεό έως ένα βλοσυρό ηλικιωμένο λευκό με γενειάδα, η νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι πολλοί άνθρωποι τον φαντάζονται αλλιώς. Επιπλέον, η φανταστική εικόνα του Θεού εξαρτάται από τον αν κανείς θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό ή συντηρητικό στα πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, με επικεφαλής τον Τζόσουα Τζάκσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, ζήτησαν δειγματοληπτικά από 511 αμερικανούς χριστιανούς να περιγράψουν πώς φαντάζονται το Θεό.
Οι συμμετέχοντες είδαν επίσης μια σειρά από πρόσωπα στον υπολογιστή και κλήθηκαν να διαλέξουν κάποιο ως την πιο πιθανή «προσωπογραφία» του Θεού.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική για να συνθέσουν όλες αυτές τις φανταστικές απεικονίσεις σε ένα ενιαίο «πορτρέτο» του Θεού.

Η κυριότερη διαπίστωση είναι ότι αρκετοί άνθρωποι φαντάζονται στην εποχή μας τον Θεό νεότερο, πιο θηλυκό και λιγότερο λευκό από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, κάτι που συμβαίνει ιδίως στους πιο προοδευτικούς.
Οι συντηρητικοί τον βλέπουν πιο λευκό, πιο έξυπνο, πιο γερασμένο και πιο ισχυρό, καθώς επίσης λιγότερο στοργικό απέναντι στους ανθρώπους, σε σχέση με τους προοδευτικούς.

Αυτή ήταν η εικόνα που επικράτησε:

φωτογραφία: Το αμερικανικό πρόσωπο του Θεού-Πηγή Joshua Jackson et alφωτογραφία: Το αμερικανικό πρόσωπο του Θεού-Πηγή Joshua Jackson et al

«Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συντηρητικοί θέλουν περισσότερο από ό,τι οι προοδευτικοί να ζουν μια κοινωνία με τάξη, κάτι που επιτυγχάνεται καλύτερα με έναν ισχυρό Θεό. Από την άλλη, οι προοδευτικοί δίνουν προτεραιότητα σε μια κοινωνία ανοχής, κάτι που εξυπηρετείται καλύτερα από ένα Θεό γεμάτο αγάπη» δήλωσε ο Τζάκσον.

Η μελέτη δείχνει, επίσης, ότι οι νεότεροι σε ηλικία πιστεύουν περισσότερο σε ένα Θεό αγάπης, ενώ οι γηραιότεροι σε ένα Θεό ισχύος. Οι πιο όμορφοι στην εξωτερική εμφάνιση φαντάζονται ένα Θεό πιο γοητευτικό, ενώ οι Αφροαμερικανοί έναν Θεό που μοιάζει μάλλον μαύρος παρά λευκός.

«Η τάση των ανθρώπων να πιστεύουν σε ένα Θεό που τους μοιάζει, πηγάζει με συνέπεια από μια γενικότερη εγωκεντρική μεροληψία. Οι άνθρωποι συχνά προβάλλουν τις πεποιθήσεις τους στους άλλους και η μελέτη μας δείχνει ότι σε αυτό δεν διαφέρει ούτε η εμφάνιση του Θεού. Οι άνθρωποι πιστεύουν τελικά σε ένα Θεό που όχι μόνο σκέπτεται όπως αυτοί, αλλά μοιάζει και με αυτούς εξωτερικά» δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας Κουρτ Γκρέι.

Με μια βασική διαφορά όμως: Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φαντάζονται ότι ο Θεός είναι άνδρας. Μερικά στερεότυπα δεν φεύγουν εύκολα…

 

” Οι άνθρωποι πιστεύουν τελικά σε ένα Θεό που όχι μόνο σκέπτεται όπως αυτοί, αλλά μοιάζει και με αυτούς εξωτερικά» δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας Κουρτ Γκρέι.
Με μια βασική διαφορά όμως: Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φαντάζονται ότι ο Θεός είναι άνδρας. Μερικά στερεότυπα δεν φεύγουν εύκολα…”

 

 Η σύγχυση και η πίστη  για το ανθρωπόμορφο  του θεού είναι καθαρά επινόηση των θρησκειών.  Οι θρησκείες είναι άθεες. Αυτό το ον  που παρουσιάζουν ως θεό, είναι ένα..έκτρωμα. Αλλοίμονο αν ήταν έτσι ο θεός.

(΄Εχουμε κατά νου να ανεβάσουμε αργότερα ένα κείμενό μας με τίτλο. “΄Αθεοι οι πιστοί των θρησκειών”).