“Η  περήφανη θηλυκότητα” του Athens Pride!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Το 14ο Athens Pride μέσα από 40 καρέ -Ολα όσα έγιναν στο ξέφρενο πάρτι στο Σύνταγμα [εικόνες]
Το 14ο Athens Pride μέσα από 40 καρέ -Ολα όσα έγιναν στο ξέφρενο πάρτι στο Σύνταγμα [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους τυμπάνων και συνθημάτων η μαζική πορεία του 14ου Athens Pride, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με κεντρικό σύνθημα “παρούσα”, χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και πολύχρωμα μπαλόνια συμμετείχαν στο φετινό Athens Pride

“…Αυτός ο κοινωνικός έλεγχος που ασκείται στα άτομα που εκλαμβάνονται ως γυναίκες διαφαίνεται και στην έκθεση των αποτελεσμάτων της έρευνάς μας για το σχολικό κλίμα. Τα πιο συχνά σχόλια που ακούν οι ΛΟΑΤΚΙ μαθητές και μαθήτριες στο σχολείο είναι τα σεξιστικά σχόλια σε ποσοστό που αγγίζει το 75%. Είναι καιρός να δηλώσουμε το καθένα από εμάς “περήφανα παρούσα”». Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος τόνισε: «Η ΟΛΚΕ είναι παρούσα και σε αυτό το Athens Pride. .. Παρούσα και σε κάθε περήφανη θηλυκότητα και σε κάθε θηλυκότητα που απαρνηθήκαμε».

Τέτοια   ” ξέφρενα πάρτι”, όπως τα αποκαλούν οι διοργανωτές τους, από σεβασμό στην παγκόσμια  έννοια της διαφορετικότητας,  θα τα χαρακτηρίζαμε  μόνο σεξιστικά πανηγυράκια. Και αν κάτι τονίζεται  σ΄αυτά, είναι αποκλειστικά   η  “διαφορετικότητα” που έχει σχέση με τη σεξουαλική συμπεριφορά κάποιων ατόμων.  Τίποτα περισσότερο.

΄Οπως  η ομοφυλοφιλία  που κι αυτή δεν  είναι ομοίως,  τίποτα περισσότερο από άκρατο και  ισοπεδωτικό σεξισμό.    Γιατί, αν αυτοχαρακτηρίζεσαι  καθ΄ολοκληρία   ως άτομο από τη σεξουαλική  σου συμπεριφορά και όχι από δεκάδες άλλες κυρίαρχες  ιδιότητές σου ως άνθρωπος, αν νιώθεις και  αυτοσυστήνεσαι δοθείσης  ευκαιρίας,  μόνο  ως γκέι, είναι σίγουρο πως η καταλυτική πάνω σου δύναμη ιδιότητας είναι η σεξιστική.   ΄Οπως αν  κάποιος φαλλοκράτης, τύπου Νοε-Ναζί Κασιδιάρη,  μοναδική του έγνοια, όταν  «το καλεί η στιγμή»,  είναι να μην τον πουν γκέι και υπερηφάνως     αυτοσυστήνονται ως …στρέιτ.

Και όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις   με  τα άτομα  που  δεν έχουν μεν ομοφυλόφιλες  σχέσεις, αλλά  ασχολούνται συνεχώς και αδιαλείπτως με το σεξ  γι΄ αυτό και μόνο το λόγο, τα κατατάσσουμε στην κατηγορία  των σεξιστών-σεξομανών. ΄Ετσι και ο γκέι που δεν έχει απλώς  αυτή του την ιδιαιτερότητα ως μια έκφανση-διάσταση  της σεξουαλικής του  ζωής, αλλά την προτάσσει  ως μοναδικό και αποκλειστικό του ζητούμενο, και τούτος είναι σεξιστής. Ούτε ανώμαλος ούτε αφύσικος. Σεξιστικές αμφότεροι.

  Επομένως και  ο στρέιτ  σεξομανής και ο γκέι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.   ΄Εχουν καταστήσει τα γεννητικά ή άλλα όργανα  πρόκλησης ηδονής,  ως   το  κέντρο βάρους των συμπεριφορών και των άλλων δραστηριοτήτων  τους. Κάτι  ως θρησκεία  ,ιερατείο, ταμπού,  αποκλειστική ιδιότητα και ενασχόληση.

Οπότε,  φεστιβάλ , ως το Athens Pride δεν έχουν  καμιά σχέση με τον ακτιβισμό και τη διεκδίκηση σοβαρών κοινωνικών  και πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων.  Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες  χτες ,τουλάχιστον, ούτε είχαν τη δυνατότητα  ούτε μπόρεσαν να αρθρώσουν πολιτικό -ακτιβιστικό λόγο, πλην εκείνου των παλιάς κοπής  κομματικών αρπακτικών ,που έσπευσαν με τους “δεκάρικους”  να βρουν  μια καλή ευκαιρία να αυξήσουν την κομματική τους πελατεία με πύρινους λόγους υπέρ της  διαφορετικής…διαφορετικότητας.

Αλλιώς, αν σκοπός  των εκδηλώσεων αυτών ήταν η  διαμαρτυρία για τη σοβαρή και σε όλες της τις μορφές και εκδηλώσεις καταδίκη  της προκατάληψης για την όποια  διαφορετικότητα από  μεγάλες πλειοψηφίες των κοινωνιών και η απαίτηση σεβασμού, πέρα από την αυτονόητη ανεκτικότητα στα μέλη των  ομάδων-φορέων της , έπρεπε και μάλιστα στις πρώτες γραμμές  χτες στο Σύνταγμα να είναι… «παρούσες»  και οι κοινότητες των  προσφύγων, των μεταναστών των ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι τσιγγάνοι,  οι άλλες περιθωριακές ή  κοινωνικές μειοψηφίες, που βιώνουν δίπλα μας τον πραγματικό ρατσισμό, την περιφρόνηση, τον  αποκλεισμό και την κατακραυγή, με  άμεσες και τραγικές   επιπτώσεις στην ίδια  τους τη ζωή  και τα  στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους.

 Στο  πάρτι της Κλαυθμώνος και του Συντάγματος  αντίθετα  ήταν άπαντες οι  έχοντες πραγματική ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για τις συνέπειες της περιφρόνησης, του μίσους, της κοινωνικής απομόνωσης και  της περιθωριοποίησης και ήταν… παρούσες (και μάλιστα σε βέρσιον  “τραλαλα-τραλαλα”) πολύχρωμες φούστες ,ξανθές περούκες, λικνιζόμενοι πισινοί . Και το χειρότερο, μέσα από άναρθρες, εντελώς απολίτικες κραυγές, βρισκόμαστε πάλι μάρτυρες ενός νέου ρατσιστικού ντελίριου  σαν αυτό που λουστήκαμε  χθες .

Μάθαμε λοιπόν από την  εκπρόσωπο της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος πως   και στην εποχή μας   δε σταμάτησε την οντότητα της γυναίκας να  την καθορίζει ουσιαστικά και αποκλειστικά    η θηλυκότητα και οι εν γένει  σεξουαλική της  δραστηριότητα. Και όχι φυσικά  η ιδιότητα του ανθρώπου. ΄Όπως συνέβαινε πάντα. 

Μια γυναίκα, δηλαδή,   που παλιότερα ήταν θύμα της πατριαρχικής αντίληψης των κοινωνιών για το φύλο της  και τότε σε σχέση  κυρίως με τη σεξουαλική της μεταχείριση  και σήμερα,  όπως λέει η εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ, πάλι  η σεξουαλική επιλογή   ενός ατόμου, που δε συνάδει με τις κοινωνικές επιταγές, το καθιστά θύμα ομοφοβίας, τρανσφοβίας, λεσβιοφοβίας, αμφιφοβίας και σεξισμού. Λες και γυναίκες πια στην εποχή μας είναι ή πρέπει να είναι μόνο, όσες-οι  τις υποδύονται σε  ομόφυλη προτίμηση.

 Σε κάθε περίπτωση χτες στο  σεξιστικό  πάρτι  η διαφορετικότητα ήταν  απούσα , αλλά πανταχού «παρούσα»   “η  περήφανη θηλυκότητα” (!),  η οποία ,όπως είπαν οι διοργανωτές πυροδοτεί τη σεξουαλική έκρηξη είτε σε στρέιτ είτε σε γκέι. Αλλά, δε μας εξήγησαν γιατί και  η  αρρενωπότητα που  υποκινεί την ίδια διάθεση,  να έχει τεθεί εκποδών ακόμα και από το λεξιλόγιο των συμμετεχόντων.  

  Στις  ελεύθερες, κοινωνίες του  Homo Naturalis  (φυσικός άνθρωπος)  στο Μέλλον η ιδιόμορφη  ιδιότητα που θα  χαρακτηρίζει τις σημερινές δικές μας κοινωνίες και η   ταμπέλα  που θα χρησιμοποιούν τότε οι άνθρωποι, για να αποδώσουν τα  κυρίαρχα χαρακτηριστικά της, θα είναι  “Η εποχή του σεξισμού”. Κι με αυτό  θα εννοούν υπερβολική ως άρρωστη έκθεση-ενασχόληση  με το σεξ.   Η πλέον ηγεμονεύουσα, ανθούσα στην κυριολεξία βιομηχανία στις μέρες μας, δεν είναι ,όπως φαντάζονται  κάποιοι, εκείνη  της κατασκευής  και πώλησης όπλων ΄Η, έστω της παραπληροφόρησης (Τύπος).  Ούτε καν η  μεγάλη μπίζνα με τα ναρκωτικά.  Στις μέρες μας η  μεγαλύτερη επιχείρηση που αποφέρει στους επενδυτές της  αστρονομικά κέρδη, είναι η βιομηχανία θεάματος, είτε στη ροζ είτε στν πορνογραφική της εκδοχή.

Κινηματογραφικά ,θεατρικά, μουσικά  προϊόντα, νουβέλες, περιοδικά ,  κανάλια, ραδιόφωνα ιστότοποι,  είτε σε μορφή σκληρού, ανελέητου πορνό (μάλιστα και   παιδικής πορνογραφίας) είτε στην  καλυμμένη  ροζ, μονογαμική εκδοχή τους, σαρώνουν στις μέρες μας ως ισοπεδωτικό τσουνάμι την προσωπικότητα του ανθρώπου και την καθιστούν μοναδικά νοσηρή,  εγωπαθή, σεξιστική-σεξομανή .Μια σεξουαλικά υπερφορτωμένη και  «παχύσαρκη»  κοινωνία.

 Στις μελλοντικές απελευθερωμένες από τέτοια τωρινά  σύνδρομα και στερεότυπα,  συλλογικότητες , δε θα  ευδοκιμούν τα συνθήματα   των εκπροσώπων της πατριαρχίας ή της μητριαρχίας  που  φονταμενταλιστικά διατυμπανίζουν πως  «the future is female  ή  male» αντίστοιχα. Δυστυχώς γι΄αυτός και ευτυχώς για τις γενιές που έρχονται , το Μέλλον δε θα έχει ταυτότητα ούτε  σερνική ούτε θηλυκή. Θα έχει  ΜΟΝΟ ανθρώπινη και άφυλη, όπως λέμε στη συνέχεια στα αποσπάσματα από  παλιότερο κείμενό μας με τίτλο

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «MALE» ΄H «FEMALE».ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.
(20/10/2017)
…Ο ρατσισμός έχει πολλά… ποδάρια. Και έχει θύματα άπειρες κατηγορίες ανθρώπων. Με αιτίες, πάλι διάφορες και πολυποίκιλες. Τη ράτσα (εξ ου και ο όρος ρατσισμός), τη φυλή- εθνικότητα, το γένος, το χρώμα,  την ηλικία…κι ένα σωρό άλλα. Η διαφοροποίηση επίσης σε απόψεις, ιδέες, αξίες, ιδεοληψίες, ιδεολογήματα είναι αιτία και αφορμή  πολλοί  άνθρωποι να εκδηλώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές μεταξύ τους.
…Η γενίκευση ,ως  απόδοση κοινών χαρακτηριστικών ατόμων  σε  ομάδες, κοινότητες, συλλογικότητες,  λαούς, φυλές, έθνη  είναι συνήθως το βασικότερο  γνώρισμα και περιεχόμενο  του ρατσισμού. Παραδείγματα: Οι Γερμανοί ειναι Ναζί, οι Εγγλέζοι  φλεγματικοί, οι Αλβανοί κλέφτες, οι ΄Ελληνες τεμπέληδες, οι Ιταλοί μαφιόζοι. Κι ακόμα. Οι δεξιοί είναι φασίστες, οι αριστεροί  προοδευτικοί, οι πλούσιοι ανάλγητοι , οι άθρησκοι …αμαρτωλοί.
…Γυναίκα και άντρας είναι άνθρωποι. Αυτή είναι η κυρίαρχη ιδιότητα των δύο φύλων. Τα…γεννητικά τους όργανα δεν καθορίζουν την ποιότητα και την ισχύ του φύλου. Ούτε φυσικά ταυτοποιούν την αποκλειστικότητα αυτής ή άλλης δράσης στη ζωή, εξαιτίας των φυλετικών γνωρισμάτων ενός ανθρώπου. Ούτε την ηθική  συμπεριφορά τους. Υπάρχουν άνδρες «κακοί» και γυναίκες «κακές».
…Σε χιλιάδες τομείς το άτομο  μορεί να επιδείξει από κακό ως διεστραμμένο εαυτό και χαρακτήρα. Σε καμιά περίπτωση, όμως,  ο έννοια «Ανθρωπος»  δε βαρύνεται γενικευμένα από τις παθογενείς επιλογές ενός  ατόμου στην προσωπική του ζωή
…Αν τα συνήθη αυτά κοινωνικά περιστατικά, για λόγους  κατανοητούς ή όχι, τεχνητούς ή αυθόρμητους, τείνουν να λάβουν διαστάσεις  επιδημικών χαρακτηρισμών, που  επεκτείνονται  σε επικίνδυνες  γενικεύσεις, συμβολισμούς, σημειολογίες, όπως περί του «σεξουαλικά αχόρταγου» σερνικού ή  της  «πουτανίστικα» συμπεριφερόμενης γυναίκας, τότε υποτιμάται κατά τρόπο βάναυσο η ιδιότητα που χάρισε η Φύση στα δύο φύλα, να προσδιορίζονται  και να αναγνωρίζονται αμφότερα με την ιδιότητα του Ανθρώπου.  Και κάθε άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα,   είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις επιλογές του.
Η Φύση εξόπλισε τον άνθρωπο  με ένα υπερόπλο  που ακούει  στο όνομα ΝΟΥΣ. Είναι εκείνος που γνωρίζει αυτοματικά και από φυσικού του ,το καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο. Όπως φυσικά  ορίζει η φύση αυτές τις έννοιες  και όχι, όπως  τις αντιλαμβάνονται  οι  μεσσίες και οι σαμάνοι. « ΄Ο τι είναι φυσικό είναι και ηθικό».  Η Φύση είναι η «Λυδία λίθος» που δοκιμάζονται  οι πράξεις των ανθρώπων. Και ο Νους, ανάλογα με τις επιλογές του, παραμένει «καθαρός» στην πορεία της ζωής  ή υποβιβάζεται σε «σκοτισμένο» από τις αφύσικες- ανήθικες επιλογές του.
Τα ένστικτα, ανάμεσα στα οποία κυρίαρχο, είναι το σεξουαλικό, υποτάσσονται στο Νου. Αλλιώς, η υπερτροφική ανάπτυξή τους και η απώλεια του ελέγχου και της εξουσίας του πάνω τους, καθιστούν το άτομο  άρρωστο. Ο σεξισμός, η εκτροπή του σεξουαλικού ενστίκτου είναι μια σοβαρή παθογένεια από την οποία στις μέρες μας πάσχει ένας καθόλου αμελητέος αριθμός μελών των κοινωνιών  μας. Και έχει να κάνει με άτομα και  των δύο φύλων.  Και εκφράζεται ανάλογα.
Κάποιος στη σεξουαλική του συμπεριφορά, αντιλαμβάνεται το  ερωτικό παιχνίδι ως «εκτελείται  ό,τι κινείται».  («Δεν αφήνει θηλυκή γάτα», το λέει ο λαός). Κάποια άλλη, θεωρεί το σεξισμό ως ισχυρό όπλο και το χρησιμοποιεί στη διάσταση της λαϊκής αντίληψης «το μ@νι σέρνει καράβι». Είναι και οι δύο άρρωστοι, και αφύσικοι ως άτομα.
Πέρα απ΄αυτό, όμως,  κανείς  δεν έχει το δικαίωμα επειδή συμβιώνουμε με τέτοιου είδους ασθενείς ή ελλειμματικούς, να χαρακτηρίζουμε  συλλήβδην την παγκόσμια  κοινότητα, ως άρρωστη και σεξιστική. Πολλώ μάλλον να αποφασίζουν  κάποιοι σήμερα ,εντελώς παρανοικά και αφύσικα πως το Μέλλον του ανθρώπου θα είναι « male or female». Θα είναι ΜΟΝΟ ανθρώπινο και ανθρωποκεντικό. Χωρίς τις σημερινές ψυχωτικές, παραληρηματικές κραυγές ανόητων , φανατικών και παρανοϊκών .