ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Τα ασύλληπτα μέλη της 17Ν- Η μαρτυρία Κουφοντίνα
Τόσο ο Γιωτόπουλος, όσο και ο Κουφοντίνας έχουν πολλές φορές αναφερθεί σε μέλη της 17Ν που παραμένουν ασύλληπτα.Πρώτος μίλησε για πυρήνα της οργάνωσης που δεν έχει συλληφθεί, ο αρχηγός της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ηταν σε επιστολή του στην εφημερίδα Εθνος, που έκανε λόγο για όπλο που βρέθηκε στην γιάφκα της οργάνωσης το 2002, όπλο που συνδέονταν με συγκεκριμένο πρόσωπο, που όμως δεν βρέθηκε ποτέ. Και ότι επίσης στον ίδιο χώρο υπήρχαν και έγγραφα, έλεγε, που συνέδεαν την δολοφονική δράση της 17Ν με το πρόσωπο αυτό, που επίσης δεν βρέθηκαν. Ο Γιωτόπουλος σε εκείνη την επιστολή άφηνε να εννοηθεί ότι κάποια μέλη της οργάνωσης, προφανώς συνεργάστηκαν με την αντιτρομοκρατική και απέκτησαν ασυλία. Μάλιστα υποστηρίζει ότι αυτό το άγνωστο πρόσωπο, είχε δυο κολλητούς και ότι επίσης συνδέονταν με άλλους 5 τρομοκράτες, για τους οποίους ποτέ δεν έγινε έρευνα..Αλλά και ο Κουφοντίνας στο βιβλίο του «Γεννήθηκε 17 Νοέμβρη», υποστηρίζει οτι υπήρχαν μέλη της 17Ν που δεν συνελήφθησαν ποτέ. Οπως ο «Θωμάς» η ο «Ανέστης» όπως ήταν τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν στην παρανομία. Ο Θωμάς αναφέρεται και ως ο «αόρατος», δηλαδή αυτός που βοηθούσε την οργάνωση σε διάφορες ενέργειές της, αφού ήταν σε θέση να κυκλοφορεί χωρίς να κινεί τις υποψίες.Από τους πιο μυστηριώδεις συνεργάτες της οργάνωσης είναι ένας επιχειρηματίας, με το παρατσούκλι ο «Γέρος», που ο Δημ. Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι έδινε κρίσιμες πληροφορίες στην 17Ν. Σύμφωνα με τον Κουφοντίνα, ο «Γέρος», που κινούνταν στους χώρους των πλουσίων και στα βόρεια προάστια, ήθελε να τρομοκρατήσει την ελίτ και του άρεσε η σκέψη να φοβούνται οι πλούσιοι για την ζωή τους. Ηθελε να συμμετάσχει και εκείνος σε μια επίθεση, αλλά οι παλαιοί της 17Ν φοβήθηκαν και δεν τον άφησαν ποτέ να πάρει μέρος σε επιθέσεις. Ο Δημ. Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας έχει πεθάνει. Και ο Τζόν Κυριακού, ο ελληνοαμερικάνος πράκτορας της CIA που έλαβε μέρος στις έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης, πρίν γίνει γνωστός στους τρομοκράτες-δολοφόνους και αποσυρθεί από την Αθήνα, υποστηρίζει ότι σίγουρα υπάρχουν μέλη της οργάνωσης που δεν έχουν συλληφθεί ποτέ. Και δίνει το παράδειγμα της γυναίκας που συμμετείχε στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς. «Μπορούμε να περιορίσουμε τους υπόπτους σε 5-6 άτομα λέει, αλλά μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ την ταυτότητά της..»

Η βιομηχανία παραπληροφόρησης πήρε το κείμενο που  ανεβάσαμε  εδώ στις  25/5/18 με τίτλο

ΟΙ «ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΕΣ» ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ . ΟΙ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟ.

χωρίς καμιά αναφορά πηγής και φυσικά πετσόκοψαν, όπως πάντα, ξεδιάντροπα  τις αναφορές μας   στη  Δεξιά ταυτότητα των μη συλληφθέντως μελών της 17 Ν , τη σχέση τους με τη δολοφονία Μπακογιάννη και τους λόγους που  η Δεξιά , παλιότερα  και σήμερα,  αποκρύπτει την αλήθεια για τη δολοφονία εκείνη που έκανε τον Κωνσταντίνο  Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Ξαναβάζουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

 

…Τα μέλη της 17Ν που δε συνελήφθησαν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο φερόμενος ως αρχηγός  της 17Ν, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ (εξωκοινοβουλευτικό -κοινοβουλευτικό). ΄Αρα, η  πολιτική-κομματική τους ταυτότητα δεν είναι ούτε  μαρξιστική-λενινιστική- μαοϊκή, τροτσκιστική κ.λπ, (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, δηλαδή), αλλά  ούτε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Τότε τί μένει να είναι; Ποιος χώρος (κοινοβουλευτικός ή του «παρακράτους») μένει απ΄έξω; Εκείνος της ΔΕΞΙΑΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, φυσικά. Για το Κέντρο δε μιλάμε, δεν υπάρχει εδώ και χρόνια Κέντρο στην Ελλάδα. Αυτά  τα μέλης της 17Ν, που είχαν  μη κομμουνιστική-σοσιαλιστική ταυτότητα και τα «πολιτογραφήσαμε» στη Δεξιά και πέρα, διέθεταν ένα ισχυρό προφίλ, πολιτικό και επαγγελματικό. Με άλλα λόγια, δεν ήταν… Κουφοντίνες και Ξηροί. Ούτε καν, λέει ο ίδιος ο συντάκτης των χαρακτηρισμών, «Γιωτόπουλοι». Δοθέντος πως το μορφωτικό επίπεδο του θεωρούμενου από τις Αρχές  αρχηγού της 17 Ν, είναι υψηλότατο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα  πως τα εν λόγω άτομα διέθεταν καλύτερο μορφωτικό μπαγκράουντ ακόμα κι από τον ίδιο τον Αλέκο Γιωτόπουλο. Πέρα ακόμα κι  από το επαγγελματικό και το κομματικό τους κύρος.
΄Εχουμε γράψει επανειλημμένα πως οι επιλογές των θυμάτων της Α17Ν ήταν συγκεκριμένες και σχεδόν στερεοτυπικές. Χουντικοί, Αμερικανοί, ακροδεξιοί. Αντίθετα,όταν οι «Πιτσιρικάδες» έκλεψαν από τους «Γέρους» την ταυτότητα -σφραγίδα της οργάνωσης (ουσιαστικά το 45αρι και τη γραφομηχανή) και ανέλαβαν και τον επιχειρισιακό έλεγχο, οι στόχοι αυτοί…διευρύνθησαν. Και έφτασε μάλιστα κάποια στιγμή να έχει τεντωθεί  τσίτα το δίχτυ, ώστε να μπαίνουν  στο στόχαστρο των νέων μελών της οργάνωσης και πρόσωπα «άσχετα», «αδιάφορα», για της επιλογές μιας μαρξιστικής ένοπλης, λαϊκής οργάνωσης ,όπως για παράδειγμα ο  Παύλος Μπακογιάνης.
Οι Δεξιοί «τρομοκράτες» που αποκαλύπτει ο Αλέκος Γιωτόπουλος είχαν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δολοφονία; ΄Ενα βασικό ερώτημα. Και μετά.  Σε ποια πτέρυγα της Δεξιάς ανήκαν; Της κεντροδεξιάς ή της ακροδεξιάς; Αν ήταν της κεντροδεξιάς ,είχαν λόγους και συμφέρον  να δημιουργήσουν πολιτικό και φορτισμένο, συγκινησιακό κλίμα, ώστε ο αποκλειστικός την εποχή εκείνη εκπρόσωπός της,  ένα «λαβωμένο» άλογο, που κουβάλαγε  βαριά φορτία από το «αμαρτωλό» του παρελθόν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, να πεταχτεί ξαφνικά  μπροστά στην εκλογική «ιπποδρομία», να γίνει αουτσάιντερ  και τελικά  πρωθυπουργός της χώρας; Χωρίς τη δολοφονία Μπακογιάννη υπήρχε, έστω και η απειροελάχιστη πιθανότητα να πάρει τις εκλογές  ο «Μητσοτάκης -Κάθαρμα» και να αξιωθεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας; (Και σύντομα  και ο γιος του και αδερφός της χήρας Μπακογιάννη «θα πεζέψει τον ίδιο θρόνο», απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα).
Συμπεράσματα:
1. Ο πρώτος, κυριότερος και καθοριστικός λόγος που οι  Δεξιοί εκτελεστές («αντάρτες πόλεων»,ω θεοί!), έμειναν τόσα χρόνια στο «απυρόβλητο» είναι γιατί  η αποκάλυψη των ονομάτων τους θα οδηγούσε απαραίτητα και κατ΄ευθείαν σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο οι αρχές δεν ήθελαν ΕΠ΄ ΟΥΔΕΝΙ  να αγγίξουν. Κι αυτός ο χώρος δεν ήταν η αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. ΄Ηταν η Δεξιά!
2.   Το  σενάριο, βέβαια, είχε ξαναγραφεί με τη σύλληψη  των Ακροδεξιών-Ναζιστών, λίγο μετά την  Μεταπολίτευση, που έβαζαν «τυφλές»  βόμβες στα σινεμά και τις πλατείες, μεταξύ των οποίων και ο  Νίκος Μιχαλολιάκος. Με εντολή Κωνσταντίνου Κραμανλή, τότε αρχηγού της Ν.Δ και πρωθυπουργού της χώρας,  όλοι εκείνοι οι τρομοκράτες,  «έπεσαν στα μαλακά» (σκάρτο χρόνο έμεινε φυλακή ο Μιχαλολιάκος!). Κι αυτό, γιατί η τρομοκρατία έπρεπε να  χρεωθεί αποκλειστικά στην Αριστερά. Για τους Δεξιούς δεν υπάρχει (ακόμα και σήμερα) Δεξιά τρομοκρατία!
3. Αν  τα μέλη της Β17Ν  «συντρόφευαν» και με  δεξιούς… «αντάρτες πόλεων», τότε το ιδεολογικό και μάλιστα αριστερό προφίλ της οργάνωσης, πάει περίπατο, αποδομείται συθέμελα εκ των πραγμάτων. «Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα» ήταν εκεί μέσα. Και τα μέλη της έπαιρναν δουλειές πολλές και διάφορες.΄Οχι μόνο «πολιτικές»,αλλά και «ποινικές». Ενταγμένη σ΄αυτή την κατεύθυνση, σ΄αυτή την ευκαιριακή  ανάληψη εκτέλεσης «συμβολαίων θανάτου» έναντι ανταλλαγμάτων (οικονομικών ή συγκάλυψης της  ταυτότητας των μελών της οργάνωσης; ) πρέπει να συμπεριληφθεί  και η  δολφονία του Παύλου Μπακογιάννη.
4. Είναι βαριές οι κατηγορίες-καταγγελίες του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Ανατρέπουν όχι τόσο το προφίλ της Β17 Ν, ως  ομάδας ένοπλης λαϊκής βίας (ήταν γνωστό πως δεν ήταν καθαρό), αλλά  υποβιβάζουν σε επίπεδο μαφίας και «ποινικών» το γενικότερο μπαγκράουντ της παγκόσμιας ΄Ενοπλης Λαϊκής-Επαναστατικής Πάλης και των μελών της, που αυτοχαρακτηρίζονται Αντάρτες  Πόλεων.
5. Ξηροί και Κουφοντίνας, οφείλουν τώρα να απαντήσουν με ντοκουμέντα, όχι με «φούσκες» και φληναφήματα. Να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες Γιωτόπουλου. Κι ας μη  συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το γνωστό επικοινωνιακό δίαυλο, που τους εξασφαλίζει η εμπορική δημοσιογραφία, η βιομηχανία παραπληροφόρησης, με τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύουν από καιρού εις καιρόν. Πρέπει να μιλήσουν για την Ιστορία. Η Ιστορία δεν είναι δημοσιογραφία. Ευκαιριακή  και πρόχειρη επικαιρότητα με σκοπό το κέρδος.  Η κρίση της Ιστορίας μένει στον αιώνα το άπαντα. Και είναι έγκλημα να υπάρχουν σκιές υποψίας  και μελανά σημεία σε πρόσωπα, που, «κατά τον άλφα  ή βήτα» τρόπο, υπήρξαν φορείς του ιστορικού γίγνεσθαι μιας εποχής. ΄Ηρθε η ώρα να μιλήσουν ΟΛΟΙ.
2. Αρειος Πάγος: Επικύρωσε την ποινή 2 ετών στον Ανδρέα Γεωργίου -Παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επικύρωσε ο Αρειος Παγος την ποινή των 2 ετών, που είχε επιβληθεί από το Εφετείο, στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Με τη βούλα του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου- παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως- επικυρώθηκε η ποινή των δυο ετών που επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τελικά την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ο πρώην πρόεδρος, με αποτέλεσμα η ποινή του να καταστεί αμετάκλητη, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου.

Το Εφετείο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Γεωργίου έχει μια ακόμη εκκρεμότητα, καθώς θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβούλιο Εφετών, εάν θα καθίσει ή όχι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να γίνει ευκολότερη η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Aν υπήρχαν θεσμοί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ε.Ε,  πολλοί ΄Ελληνες δικαστές θα είχαν πάει σπίτι τους  και άλλοι φυλακή  για ανεπάρκεια στην άσκηση των καθηκόντων τους,  διαπλοκή, διαφθορά, κυρίως κομματικές εξαρτήσεις-εξυπηρετήσεις  και  για αποφάσεις μνημεία αδικίας, παράνοιας και σκοπιμότητας. Μια τέτοια η παραπάνω , που αφορά την υπόθεση Γεωργίου.

΄Εχω παρακολουθήσει ειδήμονες ,ειδικούς νομικούς, οικονομολόγους, στατιστικολόγους και λοιπούς επιστήμονες συναφών επιστημών να τεκμηριώνουν πέραν πάσης αμφιβλίας την άποψη πως η κατηγορία  κατά Γεωργίου είναι  αισχρή, κατάπτυση και στημένη.  Εξυπηρετούσε μόνο τη σωτηρία του Κώστα Καραμανλή από το ειδικό δικαστήριο.   Ο Γεωργίου έκανε και σωστά και  υπεύθυνα τη δουλειά του. Το αναγνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη.

Κι αυτό θα αποδειχτεί, αν επιτέλους λειτουργήσουν οι δικαστικοί θεσμοί  στην Ερώπη  (ακόμα κι εκεί δε λειτουργούν σωστά) και κρίνουν ανεξάρτητα και αντικειμενικά  την υπόθεση Γεωργίου. Είναι σίγουρο πως θα  αθωωθεί πανηγυρικώς  από κάθε κατηγορία .

3. Τέο Βάιγκελ: Κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει
Φωτογραφία: AP/ DIETHER ENDLICHER

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι επώδυνες για τον λαό, αλλά κανείς δεν ανάγκασε τη χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει, τόνισε ο Τέο Βάιγκελ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Αλλοπρόσαλλος λαός. Οι περισσότεροι “τα τρώγανε μαζί”, όπως έλεγε  και ο εκ των παλιάς κοπής κομματικών της δημαγωγίας και  του λαϊκισμού  Θεόδωρος Πάγκαλος . Και  δε θέλουν να το ακούνε.

Τους λες πως η ευθύνη δεν είναι ούτε στους Κουτόφραγκους, ούτε στους δανειστές ούτε στις στατιστικές  του Γεωργίου. Αλλά οι ίδιοι οι ΄Ελληνες  ευθύνονται για τη χρεοκοπία τους. “΄Απλωναν τα πόδια τους πέρα από το στρώμα τους”.

Είσαι εχθρός τους, αν τους λες την αλήθεια. Δε γνωρίζω πολλούς λαούς που να μισούν τόσο πολύ την αλήθεια.  Ζουν με  εθνικιστικούς μύθους και ορόματα και  η αυτογνωσία είνα άγνωστη λέξη. Και πάντα οι ξένοι ή κάποιες  …ασύμμετρες απειλές ευθύνονται  για το κατάντημα της χώρας.

4. Η ΜΙΡΑΝΤΑ ΤΟΥ SEX & THE CITY ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ
Το «φαινόμενο Σίνθια» που ανάγκασε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να κάνει στροφή προς τα αριστερά
Η Σίνθια Νίξον σε απονομή βραβείων, τον Μάιο 2017/Φωτογραφία:ΑΡ

Αν και  αυτο το σούργελο η Μιράντα της γνωστής πορνοταινίας ,που καλλιέργησε όσο καμιά το σεξισμό στις μέρες μας, είναι ακτιβίστρια,τότε όλοι εμείς  να αλλάξουμε ιδιότητα ή να της τρίψουμε στη μούρη τις αρχές που οφείλει να τηρεί ένας πραγματικός  ακτιβιστής.Και η σημαντικότερη είναι εκείνη που διατύπωσε ως εξής ο τραγικός ποιητής Σοφοκλής:

οὐκ ἐξ ἅπαντος δεῖ τὸ κερδαίνειν φιλεῖν.
ἐκ τῶν γὰρ αἰσχρῶν λημμάτων τοὺς πλείονας
ἀτωμένους ἴδοις ἂν ἢ σεσωσμένους.