ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Σημαντική ανακοίνωση από την NASA: Βρέθηκαν ίχνη ζωής στον Αρη
Φωτογραφία: NASA

Την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του Αρη ανακοίνωσε η NASA και πλέον έρχεται πιο κοντά στην πιθανότητα να ανακαλύψει ζωή στον πλανήτη.

Αδιάσειστα στοιχεία επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά πέραν πάσης αμφιβολίας την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του Αρη, έφερε στο φως το αμερικανικό ρόβερ Curiosity. Εκτός από την οργανική ύλη, επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι όχι μόνο μια βασική οργανική χημική ένωση, το μεθάνιο, υπάρχει στην αρειανή ατμόσφαιρα, πιθανότατα προερχόμενο από κάποια άγνωστη πηγή στην επιφάνεια ή στο υπέδαφος του πλανήτη, αλλά επίσης εμφανίζει έντονες εποχικές διακυμάνσεις

Συνεπώς, παρόλο που ακόμη δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν είναι απίθανο να υπήρχε τότε κάποια μορφή ζωής και στον ‘Αρη, εφόσον είναι πλέον δεδομένο, μετά τα νέα ευρήματα, ότι οργανικές ουσίες υπήρχαν στο έδαφός του εκείνη την μακρινή εποχή.

Η ζωή στη Γη χρησιμοποιεί και παράγει τέσσερα βασικά είδη οργανικών ουσιών: υδατάνθρακες, λιπίδια, πρωτεΐνες και νουκλεϊκά οξέα. Καθένα από αυτά αποτελείται από μικρότερα οργανικά μόρια, όπως τα σάκχαρα, τα αμινοξέα και τα νουκλεοτίδια. Κάνοντας την υπόθεση ότι η (υποθετική) αρειανή ζωή δεν θα διέφερε ιδιαίτερα από τη γήινη, οι επιστήμονες εστιάζουν πλέον την προσοχή τους στην εύρεση αυτών των θεμελιωδών λίθων της ζωής στον ‘Αρη.

Η NASA έκανε γνωστό ότι το Curiosity («Περιέργεια») που είχε σταματήσει τις γεωτρήσεις και τη συλλογή δειγμάτων τον Οκτώβριο του 2016 εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος, μόλις άρχισε πάλι το έργο του. Το σκληροτράχηλο επιστημονικό ρόβερ, που έφθασε στον ‘Αρη τον Αύγουστο του 2012, συνεχίζει να ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά στο Όρος Σαρπ, ένα βουνό ύψους περίπου 5.000 μέτρων στο κέντρο του κρατήρα Γκέιλ.

Στα επόμενα πενήντα  τουλάχιστον χρόνια, θα έχουμε καταπληκτικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις, που δε χωρεί ανθρώπου νους. Σημαντικότερη θα είναι η, με μεγάλη πιθανότητα, εύρεση  εξωγήινης μορφής  ζωή. Αυτό δε σημαίνει και ούτε είναι απαραίτητο , να πρόκειται για  όντα με τη μορφή ανθρώπου ή έστω , κάπως διαφορετικά. Χωρίς να αποκλείεται και αυτή η περίπτωση.

Αλλά, θεωρείται σίγουρο πως σε άλλους “κόσμους”  θα μπορούσαν να υπάρχουν συνθήκες ίδιες ή όμοιες  με  αυτές της γήινης ζωής.  Κι  αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως η μετοίκηση  ανθρώπινων πληθυσμών θα είναι πιο κοντά τότε με τεράστιο όφελος για την ίδια τη γη.

Στην τεχνολογία, η επανάσταση  θα σηματοδοτηθεί  με τη χρήση της τεχνητής νοημοσυνης. Η τελειοποίηση των ρομπότ, η εποπτεία τους σε κύριους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και κυρίως σε θεσμούς, όπως η εκπαίδευση, η δικαιοσύνη, η διοίκηση θα φέρουν τον ανθρώπινο πολτισμό σε θαυμαστό και πρωτοφανές επίπεδο.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν είναι ούτε φανταστικές ούτε  εικασίες. Αν δει κανείς την εξέλιξη της τεχνολογίας μετά το τέλος της δεκαετίας του ΄80 μέχρι σήμερα ,θα διαπιστώσει πως σε λιγότερα από 30 χρόνια, έγιναν τόσο και τέτοιες σημαντικές ανακαλύψεις ,που αιώνες ολόκληρους πριν,  δεν κατάφερε ο άνθρωπος να πετύχει.

Μένει να κόψουμε το δρόμο στα ιερατεία και τους πιστούς τους ,τους ακροδεξιούς, τους μοιρολάτρες, τους συντηριτικούς  και τους ανόητους,που προβάλουν ένα σωρό αστείες  και  ασύστατες  δικαιολογίες για να αποτρέψουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, που θα αλλάξει μια και καλή τη ζωή των ανθρώπων στη γη.

Αυτή είναι η δική μας αποστολή σήμερα. Να ανοίξουμε το δρόμο στη Νέα Εποχή,που πλησιάζει ακάθεκτη.  Τυχερές οι γενιές εκείνες.

2. Λεβέντης για Σκοπιανό: Αν δεν βρεθεί κοινή γραμμή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, θα είναι μειοδοσία
Βασίλης Λεβέντης/ Φωτογραφία eurokinissi

Απόλυτη μειοδοσία. Και δεν τη χρεώνεται μόνο η μείζων αντιπολίτευση.  Ο Λεβέντης ,έστω κι αν είναι ο ελάχιστος της αντιπολίτευσης ,ιστορικά  καταγράφεται κι αυτός  στους εθνικούς μειοδότες.

3.ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ.Το παράπονο του Τραμπ: «Δεν τον αφήνουν να βλέπει πορνό στον Λευκό Οίκο»

 

Από τότε που μετακόμισε στη λεωφόρο Πενσυλβάνια τον Ιανουάριο του 2017, άφθονα είναι τα ρεπορτάζ για τις βραδιές του με χάμπουργκερ και μπόλικη τηλεόραση, από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στα καλωδιακά δίκτυα μέχρι τις εκπομπές του αγαπημένου του Fox News νωρίς το πρωί, όταν αναρτά και τα περισσότερα μηνύματά του στο Twitter. Υπάρχει όμως και κάτι που του λείπει, κάτι που δεν μπορεί να απολαύσει στην έπαυλη που πρόσφατα κατηγόρησε τον Καναδά ότι την έχει κάψει στο παρελθόν….

Με αφορμή τα σχόλια του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, που χαρακτήρισε αναξιόπιστη την Στόρμι Ντάνιελς επειδή… είναι πορνοστάρ, η δημοσιογράφος του MSNBC, Μίκα Μπρεζίνσκι, επιτέθηκε στην υποκρισία που επικρατεί στον Λευκό Οίκο δίνοντας μια ενδιαφέρουσα διάσταση αναφορικά με τα παράπονα του Ρεπουμπλικανού προέδρου από τη δουλειά του: «Ξέρω κάποιον που μίλησε πρόσφατα με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη ζωή στο Λευκό Οίκο», είπε η Μπρεζίνσκι, «και το μεγαλύτερο παράπονο του Ντόναλντ Τραμπ ήταν ότι δεν του επιτρέπεται να παρακολουθήσει πορνό στο Λευκό Οίκο».

 Τον Ιούνιο του 2017 ο Τραμπ εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Μπρεζίνσκι και του Τζο Σκάρμπορο, συμπαρουσιαστή της στην πρωινή εκπομπή «Morning Joe» στο δίκτυο NBC.
«Ακουσα ότι στην εκπομπή Morning Joe, που δεν έχει υψηλή τηλεθέαση, μιλάνε άσχημα για μένα. Τότε πώς γίνεται η χαζή, τρελή Μίκα και ο ψυχοπαθής Τζο να έχουν έρθει στο Μαρ-α-Λάγκο για τρεις συνεχόμενες βραδιές την περίοδο των Χριστουγέννων και ήθελαν να με δουν; Η Μίκα αιμορραγούσε από μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση. Αρνήθηκα να τους συναντήσω»,  έγραψε ο Τραμπ σε δύο συνεχόμενα tweets που έσταζαν μισογυνισμό και προκάλεσαν, φυσικά, σάλο στη χώρα…

Ο  καλύτερος των δημοσιογράφων σε Ελλάδα και υφήλιο… έχει σκοτώσει τη μάνα του. Αρχικουτσομπόλες,  κατιναριώ κανονικό. Πέρα από όλα τα άλλα. Δε μιλάμε για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη χρησιμοθηρία  που  είναι κι αυτά αναπόσπαστα κομμάτια της γενικότερης  παλιανθρωπιάς τους . “Κουρκουσούρες”  αποκαλεί ο Κεκαυμένος στο “Στρατηγικό” του, κάτι “γραϊδια”,που μοναδική τους απσχόληση είναι να κρίνουν και να κρατακρίνουν όποιον πιάσουν στο στόμα τους.

Οι  σημερινοί δημοσιογράαφοι είναι ακριβώς σαν και της Βυζαντινές  αυτές κυράτσες .  Η   δημοσιογραφία πια  δεν έχει καμιά σχέση με την αποστολή του Τύπου (όχι,  βέβαια,πως είχε και ποτέ).

Δεν έχει άδικο ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον των Μέσων παραπληροφόρησης. Αν και πολιτικοί και δημοσιογράφοι  μοιάζουν σαν  δυο σταγόνες  νερό. ΄Ενας εξ αυτών  είναι και ο Τραμπ.  Βέβαια, η συντεχνία δουλειά να έχει.   κΚατηγορεί μόνο τους πολτικούς για…λαϊκισμό. “Ο διακονιάρης τα μπροστινά σακούλια βλέπει”.

΄Ιδιοι και όμοιοι είναι  στην άσκηση της εξουσίας. Και να μην ξεχνάμε πως οι δημοσιογράφοι  έχουν μεγάλο μερτικό  στην άσκησή της. Ο Τύπος είναι η τέταρτη εξουσία.

Ο απόλυτος εξευτελισμός του δημοσιογράφου είναι να καταφεύγει  σε χτυπήματα “κάτω από τη μέση”. ΄Οπως η κυρία παραπάνω. ΄Εμαθε τώρα από… γνήσια πηγή   πως εκτός όλων των άλλων, ο Τραμπ είναι και  λάτρης των πορνό, πέρα από πορνολάγνος.  Και νομίζει πως κάνει δημοσιογραφία με αυτές τις αποκαλύψεις.  Πως την παίρνει κανείς στα σοβαρά, πλην βεβαίως από τις  άλλες κουρκουσσούρες σαν ελόγου της που τη διαβάζουν  ή τη βλέπουν.

 

Ποιος είναι τελικά  ο χειρότερος; Ο πολιτικός Ντόναλντ Τραμπ ή η δημοσιογράφος Μίκα Μπρεζίνσκι; Αναμφισβήτητα η δεύτερη.Και με πολλούς πόντους διαφορά. 

4. ΓΕΡΟΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ»
Προκαλεί ξανά ο δήμαρχος Αργους: Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων
Δημήτρης Καμπόσος/Φωτογραφία: Eurokinissi

Γέρος και Εβραιόφιλος ο Μπουτάρης!Κι αυτά είναι εγκλήματα κατά την ανεγκέφαλη άποψη του Νεο-Ναζί δήμαρχου.

Καλά,υπάρχουν πολίτες στο ΄Αργος που  ψήφισαν και έβγαλαν ένα τέτοιο μπουμπούκι  άρχοντα της τοπικής τους  αυτοδιοίκησης;   Και καλά οι Αργίτες. Εισαγγελέα δεν έχει η περιοχή; Μιλάμε για άγριο ρατσισμό .Ποινικό αδίκημα.  Καραμπινάτο.

5.  ΣΕ ΛΙΜΝΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Εδώ δεν κολυμπούν Ναζί»: Εκλεψαν τα ρούχα του ακροδεξιού προέδρου του ΑfD, ενώ έκανε μπάνιο
Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, συμπρόεδρος του AfD (Φωτογραφία: ΑΡ)

 

Στην Ελλάδα οι Ναζί και όχι μόνο τα επίσημα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κυκλοφορούν δίπλα μας στις παραλίες, τις ταβέρνες, τις καφετέριες, τις κοινωνικές εκδηλώσεις.Και τους ανεχόμαστε.

Θα μου πεις, εδώ 400 χιλιάδες ανεγκέφαλοι, ελέω  Ευτέρπης  Κοτζαμάνη  π. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έστειλαν εκείνες τις εγκληματικές φάτσες  στην ελληνική Βουλή και το παίζουν, μάλιστα,  αρχάγγελοι κάθαρσης! Θα μπορούσαν,όμως να σταθούν  λεπτό οι   Χιτλερολάγνοι  σε άλλο κοινοβούλιο  χώρας σε όλη την υφήλιο; Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.  Εδώ το λένε Ελλαδιστάν.