ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ UNESCO
Ο χρόνος έχει σταματήσει στο Αουσβιτς -Παντόφλες νεκρών, πρόσθετα μέλη, θάλαμοι αερίων.
Μέρος του έχει γίνει Μουσείο, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς ήταν ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας. Τα ερείπια του στρατοπέδου βρίσκονται 60 km δυτικά της Κρακοβίας, κοντά στην κωμόπολη Όσβιετσιμ και είναι πλέον επισκέψιμα για τους τουρίστες.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς ανήκει σήμερα στις Τοποθεσίες Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις για παραγωγή συνθετικού ελαστικού (Buna-Werke) έγιναν ιδιοκτησία του πολωνικού κράτους και σημείωσαν την αρχή χημικής βιομηχανίας της περιοχής.

Τα κοντινά στρατόπεδα συγκεντρώσεως εγκαταλείφθηκαν, μέχρι που η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε να ανοικοδομήσει το Άουσβιτς και να το μετατρέψει σε μουσείο, με τους ανατιναγμένους θαλάμους αερίων που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Συνολικά εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν. Οι συνηθέστεροι τρόποι εκτέλεσης ήταν: Δηλητηρίαση με το αέριο Κυκλώνας Β σε ειδικούς θαλάμους (θάλαμοι αερίων), πυρά πυροβόλου όπλου, θανατηφόρα ένεση, απαγχονισμός, θάνατος από ασιτία.

Οπως αναφέρει η wikipedia, ως μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης του Τρίτου Ράιχ, το Άουσβιτς έγινε σύμβολο για τις μαζικές δολοφονίες των εθνικοσοσιαλιστών και του Ολοκαυτώματος, θύματα του οποίου υπήρξαν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι.
Αρνητές του ολοκαυτώματος προσπαθούν να εξαπατήσουν τους αναγνώστες τους επισημαίνοντας την εκδοχή των τεσσάρων εκατομμυρίων, που εμφανιζόταν παλαιότερα κυρίως σε ανατολικοευρωπαίους ιστορικούς, και, υπονοώντας ότι οι αριθμοί, αφού αλλάζουν συνεχώς, είναι προϊόν προπαγάνδας.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον οι τουρίστες κάνουν τη βόλτα τους εκεί που κάποιοι έζησαν τη φρίκη.

                                  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΥΡΙΟ ,ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΩΝ “ΑΟΥΣΒΙΤΣ”!

___________________________________________________________________

1. ΝΔ: Δημιούργημα Τσίπρα η νέα γενιά φτωχών εργαζόμενων με μισθούς 317 ευρώ
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο-Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως νέος σε ηλικία και πολιτική εμπειρία, δε γνωρίζει πως  στη ζωή κάποια πράγματα γυρίζουν μπούμερανγκ. Εν προκειμένω, η ομερτά, η κρυφή συμφωνία του με τον Κώστα Καραμανλή (“δε σε πάω σε ειδικό, δικαστήριο για τη χρεοκοπία της χώρας, μου δίνεις τον Πάνο Καμμένο να φτιάξω κυβέρνηση”), γύρισε τελικά εναντίον του ενός εκ των…συμβαλλομένων. Του Αλέξη Τσίπρα.

Οπότε, καλώς του τα ψέλνουν τώρα από τη ΝΟΥΔΟΥΛΑ πως αυτός ευθύνεται για τη νέα γενιά των φτωχών! Και όχι, βέβαια,  οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα. ΄Οπως το λέει,  δηλαδή,  ο λαός :”Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι”.

Καλά να πάθει! “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”. Βγάλτα τώρα εσύ, Αλέξη, “τα κάστανα από τη φωτιά”. Και είναι και κατακαλόκαιρο!

2. ΔΙΑΚΕΙΝΤΑΙ ΕΥΝΟΪΚΑ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ»
Βόμβα Ζάεφ: Ελληνες επιχειρηματίες υποκινούν βίαιες ενέργειες στην ΠΓΔΜ
Ζόραν Ζάεφ/Φωτογραφία: AP

Βόμβες» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με την επιστροφή του από το ΝΑΤΟ, στοχοποιώντας Ελληνες επιχειρηματίες.

Ο Ζάεφ δήλωσε σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα, ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, το οποίο θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Οι  “Σαββίδηδες” και οι λοιποί  πολιτογραφημένοι ως Ελληνάρες Πόντιοι, όντας  Ρώσοι, κάνουν καλά τη δουλειά τους . Αλωνίζουν Νότια και Βόρεια Μακεδονία με τσουβάλια ρούβλια. Και  όπου τους παίρνει ,κάνουν μια στάση,  γεμίζουν τις τσέπες των πάσης φύσεως λαμόγιων, διαπλεκόμενων, περιθωριακών και ανεγκέφαλων, με εντολή να κάνουν σαματά και τζέρτζελο για ένα θέμα, το ονοματολογικό των Σκοπίων, που ούτε καν σήμερα θα έπρεπε να μας απασχολεί στα ψιλά των ειδήσεων.

“Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα όμως…ελάχιστοι”, πατριωταράδες μου εσείς, Μακεδονομάχοι με  το ρώσικο διάφορο. “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”,  Ελληνάρες μου !

 

3. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΣΙΠΡΑ
Μαξίμου: Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη για τις αθλιότητες της ΝΔ για την οικογένεια του πρωθυπουργού
Από αριστερά: Δημήτρης Τσίπρας, Ζανέτ Τσίπρα και Περιστέρα Μπαζιάνα -Φωτογραφία: ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Δεξιά ανέκαθεν εφευρίσκει σκάνδαλα  εκεί που δεν υπάρχουν ή τα κατασκευάζει εκ του μη όντος. Για αντιπερισπασμό. Για να ξεφεύγει. Είναι μανούλες στις γκεμπελικές διδαχές: “Λασπολογείτε συνεχώς, στο τέλος κάτι μένει”.

Θυμηθείτε τη σκανδαλολογία Εφραίμ, Βαβίλη, Ζαχόπουλου, παραδικαστικού ,όταν ξεκίνησε η χρεοκοπία της χώρας. Στόχος  να τη σκαπουλάρει ο Κώστας Κραμανλής και οι συνένοχοι παρακοιμώμενοι στην επάρατη εκείνη  κυβέρνηση. Μανούλες, σ΄αυτά, λέμε. Με …διδακτορικό.

 

4. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Μαφιόζικη επίθεση μπράβων σε υπάλληλο της πολεοδομίας Σαντορίνης
Μαφιόζικη επίθεση μπράβων σε υπάλληλο της πολεοδομίας Σαντορίνης

Αν ήταν κανένα γαργαλιστικό ,ροζ , σεξιστικό ή νοσηρό θέμα,  θα διαβάζαμε φόρα παρτίδα σήμερα τα ονοματάκια των εμπλεκομένων. Ζήτημα τόσο σοβαρό σαν το παραπάνω ,με μπράβους, απειλές και  υπόκοσμο, γίνονται γαργάρα οι ταυτότητες.

Φανταστείτε τί συμφέροντα και δαπλοκές  κρύβονται. Το πιθανότερο οι δράστες, τους έχουν στο χέρι. Και οι άλλοι απλά κάνουν  θόρυβο. Ονόματα δε λένε, γιατί οι άλλοι θα τους βγάλουν επί τόπου τις δικές τους πομπές. (Και δεν τα λέμε υποθετικά).

Ελλάς το μεγαλείο σου!

5. Νένα Βενετσιάνου: Εβαλαν την υπογραφή μου στην Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να με ρωτήσουν
Νένα Βενετσιάνου: Εβαλαν την υπογραφή μου στην Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να με ρωτήσουν

 

Βρε, βρε τη Νένα! Τί υπογραφή με κύρος χάσαμε! Τώρα, που όχι μόνο δεν υπέγραψε η Βενετσιάνου, αλλά  καταγγέλει κιόλας, πάει, ” έκανε τα μούτρα κρέας” των εμπνευστών. Και η προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών,  οφείλουμε να παραδεχτούμε πως απέτυχε.

΄Αμα την ψωνίσεις γερά, είναι όπως το συνάχι.   Δε σε  αφήνει με τίποτα.